Keresés

Részletes keresés

Kettlebell Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31609
Robzon,

Egyrészt, nagy levegő, számolj tízig...normális vagy...:)

Másrészt nem minden MMA harcosnak van remekbe szabott testalkata. Ugyanakkor tény, hogy vagy az adható el jól, aki jól is néz ki, vagy aki nem, de iszonyat nagydarab. Egyik kategóriába sem sorolható Fedor, de neki könnyű, mert mindenkit jól meg is ver...:)

Szerintem (is) a felülés helyett valóban sokkal jobb opció a lábemelés.
Előzmény: Robzon (31594)
Robzon Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31608
Azert a kyo-t kär lett volna kihagyni. Az tett a legtöbbet hozzä az eletemhez, edzesmoräl meg ilyenek.
Előzmény: DrDGF (31607)
DrDGF Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31607
A letisztultság útja :D
Előzmény: Robzon (31606)
Robzon Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31606
kyo, kickbox, boksz ebben a sorrendben. :)
Előzmény: DrDGF (31605)
DrDGF Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31605
Robzon, mit gyakoroltál? A leírásból ökölvívásra tippelek, jól?
Előzmény: Robzon (31604)
Robzon Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31604
En is azt hiszem, hogy DrDGF lätja a läbemelest jol. :) De ezt beszivta a brigäd annyit mondhatok. Szerintem ez egy nagyon veszelyes "gyengepont".

A küzdösportot meg azert hagytam abba, mert mär nem birja a fejem. Alig vernek meg es napokig hänyingerem lesz, meg ilyenek. Nem kell ez nekem. Amugy a stilusombol adodik: ilyen bebujos, közelröl dolgozos voltam, az meg azzal jär hogy többet sziv be az ember mint a "tävolsägtartos-vivos" fickok. Stilus? Inkäbb mondjuk ugy, hogy az eröm mindig több volt, mint a technikäm. Totäl aritmikus volt a mozgäsom, läbmunkäm gyatra, jobb egyenes lassu, es gyenge. Egyedül a horgaim voltak jok, szoval ha sikerült közelkerülnöm, akkor meg lefogni se nagyon lehetett.
Judoznom kellett volna, vagy BJJ. Abban jo lettem volna, szerintem.
Előzmény: Bandi-T (31599)
DrDGF Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31603
Mondta a mester, hogy menjek fel, oszt' csináljam :D
Viccen kívül értem a kérdést, de annyi volt, hogy csináltunk felülést sokat, aztán eccercsak átkerültünk abba a terembe, ahol volt bordásfal, és csináltuk. Mondjuk nekem a ványadt testalkatom itt jól jött, mert fekvőtámaszban, meg ilyen lábemelősben is őrületbe kergettem mindenkit azzal, hogy az 52 kilómmal sose fáradtam ki :)))
Előzmény: Bandi-T (31602)
Bandi-T Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31602
Te hogy tanultad meg, mi kellett hozzá?
Előzmény: DrDGF (31601)
DrDGF Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31601
Kivételesen nem értek egyet. Ezt a gyakorlatot mi is csináltuk anno, és középhaladó edzésen százas volumenben ment minden probléma nélkül. Idővel kellemetlenebb volt maga a lógás a kezeken :)
Előzmény: Bandi-T (31599)
Lolamoon Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31600
Igaz, lentebb csak annyit írtam, hogy allergiás vagyok, szóval a futás csak hajnalban megy, mert akkor viszonylag friss a levegő, stb...
Az allergiám sajnos tavasztól őszig tart, mert mindenre allergiás vagyok, ami "fű meg fa" meg por (ez egész éves). Ebből kifolyólag nyáron nehezebben veszem a levegőt terhelés alatt. Úgyhogy ha kapásból hatalmas célokat tűznék ki magam elé, lehet, hogy a rohammentő vinne el a végén fulladással.
Úgyhogy maradok a kis céloknál, amiket esélyesnek látok a megvalósításra. Nekem már ezek is nagy előrelépések, ha sikerülnek.
Előzmény: f_zsolt_01 (31592)
Bandi-T Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31599
Szoval en ezt a huzodzkodo rudon szoktam csinälni, megfäradt öreg irodakukackent azert huszasäval nyomom, es egyältalän nem fömüsorszäm jelleggel, hanem csak ugy. Mellesleg, biztos menne 50 is, ha akarnäm.
Most ne gyertek azzal, hogy mer pilickäk a läbaim, mert nem azok. A hasam se valami nagyon nagy szäm, de ezen megis nagyon kiakadtam. Nyugtassatok meg, hogy en vagyok normälis, es a többiek nem azok.

Nem, sajnos el kell keserítselek: megintcsak te vagy terminátor. :D

Másrészt, ha a kötőszöveteid rendben vannak, szerintem indulj el bátran. Hihetetlen mozgáshibákkal (kötöttségek, erőlukak) látok MMA-ban embereket gyakran.

Tévedek, amikor azt gondolom, hogy ehhez a gyakorlathoz azért nem csak has kell, sőt, főleg nem, hanem a csípő meg a sonkaspárga (vagy hogy mondják a hamstringet magyarul) lazasága meg a csípőkörüli izmok ereje, és csak utána a törzsizomzat ereje? Nagyon jó kis komplex gyakorlat.

Szoval ilyen hassal MMA-zni, na az a vakmeröseg nem a huszärroham. Lerongyoljäk majd nagyon. Ha meg nem, akkor indulok en is, ugyis mindig szerettem volna managerekkel tetlegeskedni. :)

Hát légyszíves. A helyzet az, hogy én nem is nagyon értettem, miért hagytad abba valaha is a küzdősportot. Az alkatod és a fegyelmed nagyonis meg van hozzá. Most meg a golyózással ráadásul állati nagy komplex erő előnyre is szert tettél.
DrDGF Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31598
Ez nekem is volt, edzés közben általában sokkal jobb volt az allergiám.
Előzmény: athos777 (31596)
Bandi-T Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31597
Igen, de ő totálkezdő lány, ráadásul az egészségi és edzettségi állapotát se ismerjük pontosan, te meg pasiból vagy, ráadásul eléggé strapabíró és atletikus alkat.

Ráér majd beleerősíteni ha már túllesz a futástól való idegenkedésen.
Előzmény: f_zsolt_01 (31592)
athos777 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31596
Nekem elég brutál (+++++) parlagfű alergiám van, 20 éve, de nem emlékszem egyetlen olyan esetre sem, amikor emiatt kellett edzést kihagynom. sőt. az intenzív edzés inkább segít, én gyakran azért mentem el edzeni, hogy kicsit jobban legyek. Valahogy az edzés közben olyan állapotba kerül a szervezet (gyengül az immunrendszer???) amely blokkolja a tüneteket. Ez súlyzós edzés volt.

A maszk az jó megoldás, én is használom (ritkán, ha szennyezett területen vagyok, de értelem szerűen ezt kerülöm) és az obiban, munkavédelmi boltokban kapható, olcsó, por ellen védő maszkok is tökéletesen beváltak. Az ilyen biciklismaszkokat, mint a Respro, pl, elég drágának találom, és én elég sok rosszat is hallottam róla (nem passzol jól, a filtert hamar kell cserélni, drága, nehéz beszerezni stb.)
Előzmény: brioska (31586)
Robzon Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31595
Szoval ilyen hassal MMA-zni, na az a vakmeröseg nem a huszärroham. Lerongyoljäk majd nagyon. Ha meg nem, akkor indulok en is, ugyis mindig szerettem volna managerekkel tetlegeskedni. :)
Robzon Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31594
Most jut eszembe: hetfön akadtam ki. Bazmeg, hä nagyon merges lettem, vagy milyen. Elkeseredett? Vagy meglepett. Nem is tudom megfogalmazni, hogy mi volt, de az nagyon.
Csinälom a kezdö csoportal az edzes vegi "köredzes" jellegü "workout"-ot, aztän olyan is volt benne, hogy bordäsfalon csünges es nyujtott läbemelesel megerinteni a fejed fölött a rudat amibe kapaszkodsz. 20 mäsodpercig ahäny ismetles megy.
Egy nem tudott, egyetlen ismetlest megcsinälni!!!
Van egy ficko ösztöl indul MMA-ban (jol van valami "manager"-eknek valo egyesületben, szoval kepzelem milyen), a mäsik fociedzö, a harmadik kung-fuzik tiz eve, a negyedik sziklamäszo, stb. Hä mi a p* van itt?
Testvereim, hät nehogy ne birjuk hasizombol 180 fokban felemelni a läbunkat, räadäsul ugy hogy a hätunk kenyelmesen meg van tämasztva a bordäsfalon!
Szoval en ezt a huzodzkodo rudon szoktam csinälni, megfäradt öreg irodakukackent azert huszasäval nyomom, es egyältalän nem fömüsorszäm jelleggel, hanem csak ugy. Mellesleg, biztos menne 50 is, ha akarnäm.
Most ne gyertek azzal, hogy mer pilickäk a läbaim, mert nem azok. A hasam se valami nagyon nagy szäm, de ezen megis nagyon kiakadtam. Nyugtassatok meg, hogy en vagyok normälis, es a többiek nem azok.
gÖndÖr Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31593
Ez jól hangzik. De az én kedvencem az, hogy a futás sport a testnek, a joggingolás meg sport a nikenak.
Előzmény: Kettlebell (31581)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31592
"és lassan, fokozatosan növeld az intenzitást"
....hahó nekem sokkal jobban bejött az a módszer, hogy vannak közepes, könnyű és nehéz edzésnapok és azok között az úgymond pihenőnapokon is szöszmötölök valamit. Időben jobban/hamarabb fejlődtem, mint ezzel a mindig csak "kicsit teszek hozzá" féle edzéssel és nem kis célt tűztem ki, hanem egy nagyot, szerintem fejben jobban összeszedett az ember ha valami nagy dolgot akar megtenni, mintha kicsiket (nálam ebben az esetben a simán ellustálkodás esete lép fel). Szóval ha futás, akkor egy átlag ember is hamar eljut a 3 km lefutásáig, tehát célnak egy 5 km -es futóversenyt tűzök ki elmegyek a bsi -be (http://www.futanet.hu/fr_verseny.html) és befizetek egy versenyre ("a kocka el van vetve" :) már csak edzeni kell).
Előzmény: Bandi-T (31590)
Lolamoon Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31591
Én 4x2 percet futottam ma 2 perces gyaloglásokkal megszakítva. De majd variálom és megpróbálom megtalálni a nekem megfelelő elosztást.
Előzmény: Bandi-T (31590)
Bandi-T Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31590
Akkor vegyél vissza!

Ha még ez a kevés is sok - én most éppen még nekem is sok lenne, én se tudok 2 percet egyben le_fut_ni - akkor nyugodtan csökkentsd tovább az intenzitást: fuss még kevesebbet még nagyobb szünetekkel, esetleg az elején ne is fuss teljes intenzitással, hanem csak "lassan" vagy "csoszogva", vagy csak kocogj.

A lényeg, hogy ne hajtsd annyira túl magad, hogy elmenjen a kedved az egésztől, mert nem éri meg se azt, hogy a rossz élmény miatt, vagy akár egy hirtelen túlterhelés miatti sérülés miatt eldobd a futásnak még az ötletét is.

Mint minden mozgásban, a futásban is kell a kung-fu: alulról, a saját szintedről kezdj (ha kétséged van, inkább alá célozz, mint fölé), és lassan, fokozatosan növeld az intenzitást.

Szerintem magad is meg fogsz lepődni, ilyen óvatos stratégiával mennyivel hamarabb és mennyivel magasabbra justsz, mint gondolnád! :)
Előzmény: Lolamoon (31582)
Robzon Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31589
Ja aztän kiderült a Wiliröl, hogy civilben fodräsz. Az se tett jot neki. :)
Előzmény: Robzon (31587)
Green Peacewood Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31588
Hehe...ismerős régi szép idők )))
Előzmény: Robzon (31587)
Robzon Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31587
En futottam anno gäzälarcban sokszor 5km-eket. :) Mert nagyon jol szocializält gyerek voltam, mär katona koromban is. Elvböl nem vettem ki a szenszüröt. Amire emlekszem, hogy mindig felmeteres nyäl kulimäsz logot ki a szüröböl a futäs vegere. Nem volt szexi.
Neha ha nem volt eleg idejük szivatni, akkor gäzälarc fel, AK-magastartäs es csak 1 km futäs. Az is vicces volt. Mondjuk engem iylenekkel nem lehetett elrettenteni, mert ugy is untam magam, es szerettem "edzeni".
Nem tudom mennyire epült a jellemem, de ha az egesz szakasz gäzälarcban futott, inkluzive a szakaszvezetö, akkor öt valaki (? ;)) hätulrol felrugta, aztän vagy husz ember rätaposott, persze "veletlenül". Kemeny csävo volt, - valamilyen Wili, - mert tizböl hetszer földre került, megis benyomta a "gäzälrc föl-t". Allergiäsak viszont nem voltunk.
Előzmény: brioska (31586)
brioska Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31586
Talan nem nagyon off :)
Elokerult az alergia + sportolas tema.
Probalt valamelyikotok maszkban futni/ kerekparozni?
Neztem egy markat, amely tipusaiban szerepelnek a hepa, szenszuro,
elvezeto szelepek stb stb hangzatos szavak, de kiprobalni egyelore nem tudtam.
Lolamoon Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31585
Amit itt találtam táblázat alapján csináltam: 2 perc futás 2 perc séta. Csak szerintem az "erőnlétem" van a béka feneke alatt még jóval lentebb.
Előzmény: Elm (31584)
Elm Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31584
Kezdesnek a futanet.hu kezdo edzesterveit nezd, 2perc futas-3perc seta, meg ilyeneket. Az izuletek lassan adaptalodnak a terheleshez, es konnyu tonkretenni oket, ha belehaltal, nem csinaltad jol.
Előzmény: Lolamoon (31582)
Elm Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31583
Ez jo, ezt magamra veszem. :o)
Fitt vagyok mint a fene. Mondjuk a 12 kilossal se ment sok swing anno mikor probaltam... :o)

Cserebe leveszem a szogescipomet, pdeig eppen most hegyeztem meg a szogeket, direkt Robzonon valo futashoz. Na mind1. :o)
Előzmény: Kettlebell (31581)
Lolamoon Creative Commons License 2009.07.29 0 0 31582
Ma hajnalban megvolt az első futásom az itt talált "futás kezdőknek" táblázat alapján! :-)
Viszont belehaltam! :-(
Más. Mi a véleményetek a street walk-ról? Ezt egy ismerős ajánlotta.
Kettlebell Creative Commons License 2009.07.28 0 0 31581
DrDGf,

...a futás a fitteknek való, és nem a fittségért futunk...
Előzmény: DrDGF (31577)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.28 0 0 31580
igen, ismerlek masik forumrol (vagy Mikolt, vagy oruletbe kerget az anyam, nem tom) ezert mertem "kozvetlenebb" hangnemet megutni..;>

Ettol fuggetlenul Robzonnak igaza van...:)
Előzmény: Babco (31575)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!