Némileg ellentmondást érzek. A hot-spot leírást én helyi gyulladásként értelmezem, amit valami külső irritáció vált ki. Erre gondolom bármilyen nyugtató, gyulladáscsökkentő készítmény jó lehet, még akár a Bepanthen is. Ilyen esetben szerintem nem lehet szó visszafertőződésről. Ha viszont mégis előfordul visszafertőződés, akkor valami másról van szó...
Tele a hócipöm. Csak az .info meg mittudoménmi végü honlapok szabadok. Ùgyhogy a kutyasuli-név átgondolásra kerül. Ezáltal, ugye, lehet a logó is módosításra szorul. Grrrr.
Barom vagyok. Hogy elnéztem, és mikor egyszer lecsekkoltam a nevet, azt írta, hogy szabad.
Hát, nekem a doki ajánlotta, ilyen esetekre, de most elbizonytalanodtam... Pont, mert az ilyen sebekre szerinte a lájtos kenöcsök lókukót se érnek, mert visszafertözi magát.
Nemtom.
Na, majd meglesed te is. Látod, most én vagyok pánikgazdi, és nem te! :-DDD
Ha meg Kópéval úgyis dokihoz kéne menni, akkor elsétálhatunk mi is. Àllatpatika meg mindenképpen jó ötlet! (Nem mintha nem lenne egy szekrénnyi gyógyászati készítményük...)
Őőő izé...most néztem utána a kenőcsnek, hogy hogy is hat, stb. stb..Nem akarok én ebbe belevau, de nem erős ez egy kicsit Dreamynek? Persze így látatlanban csak tippelgetek, de ahogy olvastam azétr vannak durva mellékhatásai, többek között a bőr kisebesedése is lehet..akár erre is lehet allergiás reakciója..én megpróbálnám a helyedben a sima fertőtlenítést+hámosítást, 2-3 nap alatt látszódnia kéne a javulásnak..persze ha nektek eddig ez bevállt, az más, és tényleg nem tudom hogy milyen szóval csak tippelgetek.
Max. találtam egy tök jó állatpatikát itt nálunk a közelben, a pasi elég értelmesnek tűnt, és pont anácsot/kenőcsöt adott egy nőnek, akinek dura állapotban nézett ki a kutyája..esetleg leszaladunk hozzá, megkérdezzük van-e tippje, vagy inkább vigyük dokihoz..hétvégén is van a dokink, esetleg neki is meg tudjuk mutatni. (úgy is Kopacsnak most lesz aktuális a kombináltja)
Nem hiszem, hogy neki ilyen súlyos lenne..de majd meglesem pénteken én is..szerintem sima csípés, horzsolás, bármi, és nekik ezek a dolgok lassabban gyógyulnak, hisz nincs önuralmuk, ha viszket meg kell vakarni..kis drágám..:(
Én a tetránt nem ismerem, csak névről. Ez is hasonló mint a betadine? Csak azért kérdem, mert azért szokták mondani, hogy a betadine mellé mindenképp legyen neogranormon, vagy bepanten, mert amelett hogy jó fertőtlenítő, iszonyúan kiszárítja a bőrt...és akkor nem gyógyul a horzsolás, seb, mert azért is vakarják, mert kiszárad nekik..ördögi kör..a tetrán is ilyen?
Kèrdés - ezt találtam, nagy keresgélés után - lehet Dreamnek ilyenje van???
Nem mély, csak egy folt, ami varrasodik - aztán levakarás esetén egy nedvezö, rózsaszín folt. Erre ugye, akkor ezek szerint jó a Tetrán?
Csak rovarcsípésre tudok tippelni, a nagy gazban, amiben olykor mászkálnak, simán megcsíphette valami, amit levakart.
"Kutyák bőrgyulladása /hot spot/ Mi a "hot spot"?
A heveny váladékozó bőrgyulladás vagy hot spot gyakori elváltozás kutyában. A "hot spotok" hirtelen jelenhetnek meg, és gyorsan nagy vörös gyulladt elváltozásokká alakulhatnak rövid idő alatt.
A hot spot jelentése= forró folt Mi okozza?
* Az intenziv rágás ill. nyalogatás okozza a "hot spotot." A viszketés kiváltó oka rendszerint rovarcsípés. * Bolhák, kullancsok, böglyök sőt szunyogok csípései válthatják ki a heveny váladékozó bőrgyulladást. * Allergiás bőrbetegségek is okozhatják vagy hozzájárulhatnak a "hot spot" kialakulásához.
Hogy néz ki a "hot spot"?
Rendszerint, nagy, hámhiányos, gyulladt és vérző bőrterület. Az elváltozott terület nedves és fájdalmas lesz majd elkezd terjedni a folyamatos nyalás, rágás miatt.
Hogyan kezeljük az elváltozást?
A kiváltó okot kell felderíteni és kezelni ha lehet. Bolha és kullancs elleni szereket kell a kezelés időtartama alatt alkalmazni. Gyulladáscsökkentőket és antibiotikumokat gyakran alkalmazunk, hogy csökkentsük a viszketést és megelőzzük a bakteriális fertőzést. Ez lehet injekció, tabletta, kapszula valamint helyileg alkalmazható kenőcsök. Sokszor szükséges lehet a gallér alkalmazására pár napig.
Mi a kórjóslat?
Jó, ha kezelve van. A betegség a kezelés hatására rendszerint olyan gyorsan tünik el ahogy jelentkezett.
Kiújulhat az elváltozás?
Sajnos azokban a kutyákban, ahol a "hot spot" előfordul, ott gyakoribb a kiújulás. A bolha elleni védekezés, megfelelő fürdetés és nyírás a legjobb prevenció a "hot spot" ellen."
Aki kapott a majálison RC Snackballt - meddig bírta? Nálunk volt vagy 5 perc... Lopez elkapta, és két helyen benyomódott, onnantól egyenes út vezetett a kilyukadásig.
Viszont meglepö módon a beletöltött, ill. a piramisba betöltött Pro Plan sensitive "lazacos" teljesen jól elkopik, elcsemegézik.
Hát, Lopez ébresztéseit nagyon csípem mostanság - ma is felugrott, ahogy hason feküdtem, megszagolta az orrom, ahogy kinyitottam a szemem, ott nézett, majd furakodott, hempergett, simiztette magát. Irtó jópofa.
Most épp Pankrációs Pippi akcióban - egy új köteles labdával rodeózik, és pörög.
Tényleg? Akkor nem tudom... most a kisasszony a májtól ereget elég szépeket pedig nem is kap sokat két darab a szárazra kockázva és lével meghintve. Mostanában lekopogom elég szépén eszi a szárazat pedig arányában több száraz van a táljába mint más és eddig fordítva volt :D Viszont én meg lehet többet adok neki a szárazból mint kéne pedig ránézésre nem kap sokat sőt... de most megint gömbölyödött. :S