Mivel a pesti oldalon mozgok, és egy jó szervízért 15-20 Km autózás számomra nem nagy áldozat, jó a Pesti út. Ha eljön az ideje (szerintem még augusztuban) jelzek. Köszi a segítséget!
Szerintem a 6 l dCi-vel városban egész elfogadható, én használtam 3 hétig egy megane limo 86 lovas verziót, ha odafigyeltem még rövid utakon (Bp-n belül) is tudtam 5 liter alatt, de Bp-Baja viszonylat oda-vissza már 4 körül volt. Ugyanakkor ha nyomtam neki, akkor sem ment 6,5 fölé.
Ugyanez mondjuk 1,2 TCE Modus 5,3-tól 8,5-ig. Azt vettem észre, hogy kb 120 felett kezd el nagyon enni, gondolom a nagy homlokfelület miatt.
Szóval szerintem annyival eszik többet a TCE, mint amennyivel jobban is megy, tartósságról még nincs tapasztalatom, csak 11e km van benne.
Pesten merre lenne a legjobb neked? Én mondjuk a Pesti úti kereskedést ajánlanám, nekem jó tapasztalataim vannak velük, és ha megmondod mikor viszed a Modust, akkor szólok nekik a kedvezmény ügyében, vagy kérhetek árajánlatot is, és akkor eldöntheted, hogy jó-e.
Srácok most 2 drb benzin-1,2 illetve 1,6 van a családban-itt trafó gondok voltak-de azon kívul akku csere ,illetve kopó alkatrészek,ja volt egy belso levego keringteto motor fogaskereke!
4drb dci, 2-1,9 illetve 2-1,5dci-eddig hiba nélkul!Akku csere ,izzók,futómu-ezek mentek tonkre!Illetve az egyiken beállt az alternátor szabadonfutója,de ez csak annyiban jelentkezett hogy remegett az ékszíj-8 év után nem egy nagy hiba,illetve egy klíma kompresszor tomítés!
Szóval így mukodjon minden Renault-m,olajcserék max 15e-nél ELF,Injektor tisztító adalék 7e km-ként,és megy mint a svájci óra,pedig inkább városban mennek!
Az ítélkezo szerintem sok olyan hibát is felsorolt ami nem a Modus hibája,illetve érdekelne mennyire torodott a kocsival!
Hú, micsoda vitát indítottam el. Mondjuk számítottam rá :) Azért az 1.2-es szívót nem merném én sem összehasonlítani a középső dci-vel. Viszont hasonló stílusban vezetve 1,5 l max. a fogyasztástöbblete az 1.2-nek, de ha a dci elromlik, akkor nagyon drága a javítás. Azért ne felejtsük Ági modusának kálváriáját sem, bár ő szerencsésen jött ki belőle. A Note-ban is 5 sebességes a váltó, és ha jól írták a neten 1240 kg. Egyébként újabb népítélet született, ami sajnos 8,2-re rontotta az átlagot, mert egy 1.4-es tulaja nem volt egészen elégedett :(
A 82-es kb 1 literrel kevesebbet eszik a 86-osnál!! Persze a súly is fontos, mert nekem a Clio II 1000 kg volt, és úgy evett átlag 4-4,4-et, de 90-nél 2,8 volt a pill. fogyi.
Lehet a Note is könnyebb a ClioIII-nál, azért kevesebbet eszik, vagy más az áttétel?
Tényleg jó moci a dCi, de azért sokkal van gond, nagyon rossz hírét keltette a Rönónak...Én is félve vettem meg a dCi-met ezelőtt, és be kell vallanom, féltem, hogy valami besz**ik rajt!:-(( Jól ment, keveset evett, de rettegtem!
Mióta az új van, nem figyelek a hangokra, csak indítok, nyomom, és kész.
Azt meg látom, hogy a ClioIII vs dCi kombó nem fogyaszt jól, és ez engem igazol. Egy 1,5 dízel ne egyen hat litert nekem.......
Pont a napokban olvastam egy I20 1,4 D(90 ló) tesztjét, városban evett 5-öt, na, az O.K..
A koromszűrő meg főleg betesz a dizliknek, sok szívás, méregdrága karbantartás, 100-120.000 km élettartam(mire ledolgozná a kisebb fogyival az árkülönbözetet).....
Egyelőre nem nyilatkozok pontos fogyasztásról, még csak 2000 Km-nél járok. De az látszik, hogy nem lesz 4 alatt, inkább 6 fölött. Autópálya (130-as tempó), Bp, Bp környéke lesz neki a 'Menü'. Nekem ez a 2. dízelem, most azért váltottam, mert sokat kell mennem. Hirtelen megduplázódott az éves 35-40 ezrem.
Jah, de a szívó 1.2-t keresztben lenyeli a 86LE dCi. 170-ig nagyon lazán gyorsul. Note-ban nincs véletlen 6-os váltó? Azzal én simán tudnék átlagban 0.5L-t fogni, nekem sok benne a pálya.
Én úgy tudom, hogy a dízelbe is 5W40 ELF EVOLUTION SXR(EXCELLIUM LDX) ajánlott, mint a benzinesbe. Nem tudom mennyi az olajcsere-periódusod, de ha 30 ezer km, akkor ajánlott felezni, sőt ha 20 ezer, akkor is érdemesebb előbb cseréltetni.
Mennyi a fogyid? Az sem mindegy, hol használod. Meg ki tudja, lehet, hogy a note-os a fed. comp. adait írta le, ami nem biztos, hogy valós. Dani a 82LE-s Modussal simán hozza a 4,4-et, de azért a 3,8 nekem is kevésnek tűnik.
Nagyon sok dízeles horror történetet hallottam (nem csak renault-ról), ezért nem is vagyok dízelpárti. Az 1,2-1,5 l-rel kevesebb fogyasztásért nekem meg nem éri meg a dci, maradok a jól bevált 1.2-es benzinesnél. Szegény Hardnak ez nem fog tetszeni, de Jakuzának igen :)
Ha neten rendeled meg, tökmindegy hol van a telephely/központ. A postai költséget meg idő/utiköltség miatt nem biztos, hogy meg tudod spórolni. Ha szerencséd van, természetesen jól járhatsz. Pláne úgy, hogy még olcsóbb is. Én valszeg. szerencsés leszek Hard83 kolléga javaslatával, mert a 13. kerületben gyakran megfordulok. És még van 3000 Km-em az olajcseréig.
Én is azt nézem, meg még nem igazán tudom, dci-hez milyen kell.
Más. Bele szoktam nézni a Clio III topikba is, onnan pedig elolvastam a Note dci-s kálváriáját. Nem lettem nyugodt. Meg ha még megnézem a fogyasztási adataikat, akkor. nem is tudom mi mondjak. Nekem másfélszer annyi. Igaz, hogy Total kútnál, sima dízelt tankolok.
Felkerült a hasznaltauto.hu-ra egy banki visszavett 2004-es 1.6-os Modus Privileg. 41 ezer km van benne, a nyári gumik 2 mm-re koptak, a fék és kézifék gyenge és 3,5 éves korában új forgalmit állítottak ki. Nekem kissé gyanús, szerintem nem kímélték. http://www.hasznaltauto.hu/3141003_renault_modus_2004
Nem tudom, megvetted-e már az olajat. Nekem a Cliósok ajánlották az olajbolt.hu-t. Pár hete kipróbáltam és nagyon korrektek. 4 l ELF 5W40-es olaj 6.500 + 1.200 Ft szállítási költség volt. Pont fele annyi, mint a márkaszervizben. Mondjuk az én autóm már nem garanciális.
Le szeretném cseréltetni az olajat 5000 km-nél. Debrecen, vagy pest környékén tudtok ajánlani 'normális' szervízt? Mondjuk az olajat be lehet vinni, nem horror az óradíjuk...
Én kivettem a lemezből a gégecső gumiját, a vége ösze van ugyan szorítva, de mellette egy kis rést csináltam a gumin, és áthúztam rajta a vezetéket. Így bekerült a gégecsőbe.
A hátsóajtó-hangszóró projektet megalkottam. A B oszlop csatlakozójában a központi zár tüskéi alat, másik oldalon felett van. Én behúztam a gégecsőbe a vezetéket, semmi nem látszik. Jobb lett a hangzás.