Elakadtam. AutCad 2004 VBA alatt szeretnék Excel táblából adatokat kiolvasni.
Az ACCESS kapcsolat már megvan, adatbázist tudok nyitni/olvasni/írni, de az EXCEL tábla megnyitása nem sikerül.
Annyi már kiderült, hogy valamilyen ISAM driveren keresztül menne a dolog, de nem találtam nyomát annak, hogy ez a driver hogyan működik. Egyáltalán, ez a Windows része, vagy az AutoCad-é?
Sziasztok, segítséget kérnék. 2006-os cad, mtext editorban vízszintesen szeretném szerkeszteni a szöveget, ahogy pl. a 2004-es verzióban is lehetett. Mindig az aktuális elfordítási szögben jelenik meg a szerkesztendő szöveg és ez sokszor zavaró. Már mindent átnéztem de nem tudom hogyan lehet beállítani. Köszönöm!
Hogy lehet egy dinamikus blokknál azt letiltani hogy a blokkot lehessen tükrözni??? Konkréten van egy dinamikus blokkom amiben szerepel egy attribútum. Ha a blokkot a tükröz paranccsal tükrözöm akkor az attribútummal semmi probléma. Abban az esetben ha ezt a blokkot átmásolom egy másik file-ba, akkor az attribútum hátrafelé jelenik meg. A tulajdonságainál nincs kipipálva a hátrafelé kapcsoló. Ha ezt bejelölöm akkor megfordul az attribútum és helyesen jelenik meg. Ezért szeretném, hogy a blokkot ne lehessen tükrözni. A blokkba beraktam egy átfordítási parancsot, de néha mégis előfordul hogy tükrözve lesz a blokk. Üdv.
A mellékelt képed "modeltérben" van. Nyomtatásnál használd a "papírteret" és a felesleges vonalak el fognak tűnni. Javaslom olvasd el Pintér Miklós AutoCAD-es könyveiben az erre vonatkozó részeket.
Még kezdő vagyok, tudnátok nekem segíteni? Egy olyan problémám lenne, hogy 3 dimenziós takartvonalas a modellem, nyomtatásnál mindig tele van sok zavaró vonallal (megjelenítővonalak), az lenne a kérdésem, hogyan lehet ezeket eltüntetni?
Szia! Amiről szó van, az AutoCAD INVENTOR 10. Ebben nincs a "hagyományos formában" text és mtext. A probléma mind a szöveg bevitelnél, mind a "gyári" szöveg módosításánál jelentkezik. Úgy gondolom, a telepített változat nem talál, vagy rosszul kezel valamilyen ablak funkciót. Ismersz más olyan fórumot, ahol érdemes próbálkoznom? Szia: Feri
Normal AutoCAD-et használok, így ha valami alkalmazásspecifikus funkcióról van szó, az üzenetedben említett dolgokhoz nem tudok hozzászólni.
Az előző hozzászólásod alapján arra gondoltam, hogy egy szöveg rajzelem bevitelére szolgáló eljárás végrehajtása után egyáltalán nem jelenik meg a beírt szöveget tartalmazó új rajzelem (TEXT vagy MTEXT) Az utolsó hozzászólásodban viszont - ha jól értem - egy adat módosításának sikertelensége a probléma.
Szia! Nagyon köszönöm a segítséget! Legalább van valaki, akivel tudok a problémáról szót váltani. A fólia be van kapcsolva, ez nem lehet gond, amit az is bizonyít, hogy ha részegység paramétert akarok bevinni a szövegformázó ablak segítségével, hiba nélkül megtörténik. A font pedig mindig olyan, amilyet definiálok a stílushoz. A különbség az, hogy míg az általam írt szöveg mindig fekete színben jelenik meg a bevinni szándékozott paraméter színe piros és nem lehet rajta módosítani. Például átmérő jelet teszek eléje, ez már nem jelenik meg. A prg. hivatalos, gyári lemezről lett telepítve. Várom az ötleteidet! Feri
Ha jól emlékszem, akkor tapasztaltam hasonlót, amikor az aktuális szövegstílushoz nem volt fontkészlet rendelve. Hogy ez hogyan állhat elő, arról fogalmam sincs.
Amikor egy tetszőleges fontkészletet (fontfájlt) hozzárendeltem a hibás stílushoz, megjelentek az előzőleg bevitt, addig nem látható szövegek.
Arra gondolni sem merek, hogy esetleg ki van kapcsolva nálad az aktuális réteg.
Sziasztok! Autodesk Inventor 10 Serial magyar változat van telepítve a gépemre. Nem tudok szöveget beírni a rajzlapra. A szövegformázás ablak megjelenik, az ablakba beírt szöveg azonban nem kerül át a rajzlapra. Találkozott már valaki ezzel a hibával? Mi a megoldás? Nagyon kellene a segítség! Üdv mindenkinek: Feri
Az 1.-nél: módosítás vonallánc kijelölöd az egészet és enter. Ha nem csinálja meg, úgyis kiírja, hogy pl. nem zárt, vagy mi lehet a baj... Lehet a többiek okosabbat is tudnak:-) Üdv: ARTUR
A következő problémákra szeretnék segítséget kérni:
1. Spline görbéhez (nyitott, rózsaszín) szeretnék félkört csatlakoztatni (fehér), hogyan lehetséges? Úgy, hogy a végeredmény zárt összefüggő görbe (v. spline) legyen.
2. Egyenesekre pásztázással (loft) illesztettem felületet és azzal szeretnék solid-ot metszeni, se a Slice se a Substract parancsal nem megy. Átmenetei macerás megoldás, hogy az egyeneseket négyzetté egészítem ki a metszési felülettel ellenkező irányba, ebből tartományt csinálok majd ezt pásztázom. Ekkor kapott test eredeti vonalakra illeszkedő felülete elvileg azonos a probléma végtelen vékony felületével.
Én ezt két külön nézetablakkaol aldanám meg az elrendezés lapon, amelyiknél a nagyobbik 1:1-es, a kisebbik pedig 2:1-es léptékű.
Ezt az eljárás csinosíthatod a különgöző nézetek méreteinek külön fóriára pakolásával, majd azoknak a nézetablakokban való ellentétes lefagyaztásával.
De hogy igazán szép legyen a dolog, a méretvonalakat "annotative" megoldásúra csinálod. (Magyarul asszem valami "feliratozó" vagy ilyesmire fordították). Ezzel a megoldással a különböző léptékezésű nézetablakokban is azonos méretűek lesznek a méretező vonalak és azok feliratai.
az értékek az általam használt léptékhez vannak igazítva. A rövid vonalaknál így azonban csak egy darab X lesz. Nemtom ez mekkora gond. Így fog kinézni: http://kepfeltoltes.hu/090526/linetype_www.kepfeltoltes.hu_.gif
---
Másik dolog. Pont a vonaltipusokkal van bajon nekem is. Sehol nem találtam megnyugtató infót rá, hátha itt lesz. A gondom az, hogy egy bármilyen alakot (vagy szöveget) szeretnék a megrajzolt vonalra illeszteni, de úgy, hogy csak egyszer jelenjen meg, ne ismétlődjön, és ez bármily hosszú szakasznál így működjön...
Amikor blokkdefiníciót állítassz elő, a blokkot alkotó rajzelemeknek adhatsz megjelenítési tulajdonságokat (fólia, szín, vonalvastagság, ...). Ezek akár mindegyik rajzelemnél különbözőek lehetnek, tehát ilyenkor nincs értelme magának a blokknak a megjelenítési tulajdonságairól beszélni, ezért azok nem is adhatók meg. Beillesztéskor maga a blokkreferencia az új rajzelemekre beállított megjelenítési tulajdonságokat veszi fel, rajzelemei pedig megőrzik a blokkdefinícióban szereplő tulajdonságaikat. Ha a blokkdefiníció készítésekor a rajzelemek megjelenítési tulajdonságait blokk szerintire (BYBLOCK) állítod akkor a beillesztett blokkreferenciák rajzelemei az új rajzelemekre beállított megjelenítési tulajdonságokkal jelennek meg, de a fólia nem adható meg ilyen módon, annak minden rajzelemnél, már a létrehozásakor konkrét értéket kell adni. Úgy tűnik lényegében fordítva működik a dolog, mint ahogyan te szeretnéd.
A CSOPORT paranccsal létrehozhatod rajzelemek elnevezett csoportjait, és utána azokat nevükre hivatkozva együtt kezelheted.
A szelektív kiválasztásra a FILTER parancsot használhatod. A FILTER parancs használható transzparens parancsként is, tehát bármely parancs rajzelemek kiválasztását kérő promtjánál meghívható.
Tudomásom szerint a Design Center -ben automatikusan megjelennek az állományban definiált blokkok.
Állományok között a Desingn Center segítségével is vihetsz át blokkdefiníciókat.
Autocad 2005-el rajozlgatok-hogy dolgozok az enyhe túlzás-, most imerkedem vele. Van hasonló tapasztalatom, -MicrostationJ-de ebben kéne egy kis segítség.
Kérdéseim:
- Mért van az, hogy hiába készítek egy blokkot egy bizonyos fóliára, amikor lerakom az aktuálisra teszi, és nem arra amelyiken készült? Csak egyfajta blokkot tudok "gyártani"? Pl. grafikus csoportot nem?
- Hogyan tudok egy fólián belül szelektálva kijelölni? Pl.: jelölje ki csak a 0-ás vastagságú, vagy csak a piros elemeket....?
-Hogyan tudom berakni a desing centerbe a blokkokat? Ezeket tudom használni új file-ban is?
Szóval egy adott útvonal mentén, ami egy lekerekített sarkú téglalap a síkban, egy térbeli skiccet kéne végigvezetni. Azonban nem teszi és vmi idétlen hibaüzenetet ír ki, aminek a gyakorlatilag nem lehet értelme.
Szépnapokat mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Lenne egy kérdésem. Tudna valaki segíteni, hogy autocadben hogyan lehet lekerekíteni egy 3d test 3d élét, a linkenen található rajzon jelölve is van amit meg kell oldanom. Pls Help.
Tulképp a Corel és az AutoCAD is vektorgrafikus, valahogy biztos átvihető a cucc. Ha síkban voltál eddig, akkor valóban ki kell emelni a szintvonalak nagy részét ebből, aztán rá tudod illeszteni a barlang nyomvonalát. Talán még azt érdemes végiggondolni, hogy kell-e valamilyen koordináta-transzformáció. Mondjuk ha a barlangot EOV-ban mérted fel, akkor érdemes a szintvonalakat is ebben a koordináta-rendszerben elhelyezni és nem mondjuk WGS-84-ben. :)
Biztos hogy meg lehet csinálni. Nem használok Autocad-et de sok más CAD szoftvert igen, és egy ilyen modellezés alapfunkció mindegyiken. A Corelt felejtsd el, nem erre van kitalálva. Bár ha ragaszkodsz az eredetihez kiexportálhatod dxf-be. Szóval akármelyik (van freeware is) 3D modellező progiban rajzold meg a szintvonalakat spline-görbék segítségével. Lehet síkban is csak akkor utánna fel kell rakni őket a valódi magasságukba. Ezután feszíts rájuk egy NURBS felületet és kész a hegyed. mivel a térinformatika pénzes üzlet, sok célprogi is van, és nagyon sok plugin a nem célprogikhoz (pl. tuti hogy van az Autocadhez is) amik képesek akár színezet szintvonalas képből is domborzatot csinálni.
Egy olyan kérdsem lenne hogy: Egy hegyről szeretnék csinálni egy 3D-s szintvonal rajzot. ( A térkép szintvonalait corelban bézierrel megcsináltam így most van egy képem a szintvonalakról.) Ezekhez kellene valahogy magasságot adnom és akkor meg is lenne a hegyem. Viszont. Mivel a fő célom az hogy barlangokról készült poligon menetet rakjak bele a hegybe. Kérdésem az hogy ezt a autocaddel meg tudom valósítani vagy sem...
Mivel hozzászólásomból látszik hogy láma vagyok így azért kérdezem.... Mielőtt neki kezdenék az önképző körnek.