Én már restauráltam 782/a-t,új panelt is készítettem hozzá,mert széttaposva találtam rá.... az alkatrészek nagyrészt túlélték,azok maradtak. A nyák 1az 1 ben ua. mint a gyári(persze nem olyan szép)...
elektrodoki: Igen, de egyben szeretném eladni, vagy cserélni a 4db. trafót. Van néhány régebbi beírásom ide, az ott leírtak is érdekelnek: Rack doboz, gyári minőségű 4HEx400mm-es 1db, 2HEx250mm-es 2db, 2HEx350mm-es tálca 2db, fésűs hűtőborda 80mm magas, függőleges bordákkal, 120mm széles, esetleg 100mm magas 150mm széles 1-1db, fúratlan. Esetleg fotós cuccok, Pentax-bajonettes objektívek, fénymérő, például Gossen Lunasix-3, Sekonic Micro-Leader, sok egyéb cucc. Üdv!
Eladó, vagy csere is érdekel: BEAG EA-057 erősítőbe TK-157 kimenőtrafó 2db. használt, jó állapotú, eredeti állapotában és 2db. TH157 hálózati trafó. Együtt a 4db. trafó 30.000.-Ft.
Cserébe jöhet 250VA-es toroid trafó ~230V/2x33V-os 1db. és 160VA-es, ~230V/ 2x24V - 2x29V közötti feszültséggel 1db. - kompletten, mindkettő. Hűtőborda is érdekel, 80mm magas (függőleges bordázat, fésűborda), kb. 120-150mm széles, bordák nagysága legalább 25mm legyen, 2db. Fúratlan, szép állapotú érdekel! E-mail publikus, más csere-bere is lehetséges. Üdv!
Kicsit eltűntem, de megint ittvagyok, rögtön egy gyors kérdéssel, kéréssel: Eag AV 026 -os erősítőhöz keresek rajzot, avagy bármilyen dokumentumot. Remélem tudtok segíteni.
akkor hogyan tudom kiszámolni mekkora nyugalmi áramot kell beállítnai?
Valahol olvastam hogy a maximális anóddisszipáció 60-70%-a kell legyen. És hogy ezt úgy tudom kiszámolni a kimenő teljesítményt elosztom az anódfeszültséggel és még 2-vel mert két oldal van aztán megszorzom 0.6-0.7-el azaz Iny= ((Pki)/2*B+)*0.6.
Na most mit vegyek kimenő teljesítménynek? a 50W-ot ami a két EL34 teljesítménye vagy a készülékre megadott 70W-ot?
A csatolt cikkben 23mA-t írnak, de ez nekem sehogyan sem jön ki.
Szeretnék végcsöveket cserélni a BEAG AEX251-emben. Tudna valaki segíteni hogyan kell/lehet beállítani a munkapontot az új csövekhez (EL34). Nincs túl nagy műszerezettségem így valami egyszerű megoldást keresek. Azt tudom nagyjából hol lehet, de azt nem tudom milyen nyugalmi áram kell és azt hogyan tudom mérni.
Üdv az uraknak.Lenne 2db beag apt 100-as eladósorban.Jelenleg az eggyik dobozából át lett pakolva a cucc a másik dobozában,vagyis össze lett építve egy dobozba a két erősítő.Mindeggyik erősítő müködöképes állapotú,csak a hangerőszabályozóról hiányzik a gomb,és egy védelem kellene bele.Bővebben mailban/setle@citromail.hu/,vagy a 30 5057705-ön lehet.
Nem jó a rátekerés, a primer a szekunder között van. Teljesen szétszeni a kimenőt, új menetszám kiszámolása stb. Merre laksz? Én Félegyházi vagyok. http://www.elektroncso.hu/cikkek/ae785.php ezt az oldalt olvasgasd át. Hangszóró nélkül ne járasd az erősítőzt mert a kimenő átüt, megugrik az anódfesz. Vigyázzál mert ebben az erősítőben az anódáram 780 volt egyenáram.
Köszönöm a gyors választ! Minden bizonnyal igénybe veszem a felajánlott segítséget, mert nekem sajna ez kínai.
Apám azt mondta, hogy szerinte felesleges letekercselni a 100V-os szekundert, elég csak rátekerni azt a plusz x menetet, és akkor máris megvan. Én csak egyet nem értek akkor. Ha üresben jár a 100V-os szekunder, az nem jó... gondolom... ha leterhelem, akkor felesleges energiaveszteség...
Nomeg, túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen.
Szóval nekem ez tényleg magas. Bármiféle segítséget szívesen fogadok.
Szia! A hálózati trafót nem tudod semmivel kiváltani, az úgy jó ahogy van. A kimenőt újra lehet tekerni, 4-8-16 ohmra. Kell ez a nagyságú trafó, nagy teljesítmény mellett neked főleg basszus kell. Hát ebben van. A kimenő tekercs elrendezése nem egyszerű, a primer és a szekunder több részre van osztva, és egymásba van keverve. Én már sok kimenőt javítottam, áttekertem újat csináltam. Pl az apx100 kimenőjét, amit szétszedhetetlennek ítéltek. Barátkozzál meg a gondolattal hogy a csöves erősítők igen nehezek, de a visszaadott hang kárpótol a cipelésért. A kimenő a lelke az erősítőnek. Persze azutolsó ellenállásra is szükség van, de a kimenő határozza meg a hangot. Ha gondolod kimenő tekercselésben tudok segíteni. Marshall,Vox , Soldano, Mesa, stb.
Pár hónapja szereztem egy AE785/A típusú csöves erősítőt. Sokáig csak nézegettem a polcon, mivel nem volt megfelelő transzformátor, hogy hangszórót köthessek rá. APT100 trafójával szerettem volna 8 ohmos kimenetet varázsolni a 100V-osból, de végülis nem került elő sajna az a trafó (igen, mert eladtam az erősítővel együtt... :(:( be se volt kötve, csak plusz súly... aki hülye, az így járt).
Aztán a minap végülis rászántuk apámmal magunk, hogy kísérletezgessünk. Mindenek előtt egy 220V 40W-os izzót tettünk a kimenetre, műterhelésként. Ha felvillan a bemenetre kötött jelre, akkor jók vagyunk. Villant. Végül egy EL csöves, asszem 200V-os anódos erősítő kimenőtrafóját kötöttük a 100V-os kimenetre. Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, de kíváncsi voltam, egyáltalán reccsen-e a hangszóró. Nem reccsent, ellenben gyönyörűen szólt belőle a zene. Innen jött a hirtelen felindulás, hogy igazán helyre kellene pofozni.
A kérdésem: van-e valakinek tapasztalata olyan téren, hogy a gyári kimenő transzformátorra rátekercselni még menetet, hogy 4 vagy 8 ohmos kimenetet kapjunk? Mi alapján tudom én kiszámolni, hogy mi lenne a legoptimálisabb? Sajnos ilyen téren még kezdő vagyok. Lejjebb olvastam menetszámokról, viszont még lejjebb láttam, hogy ez nem csupán ennyi, hogy x menetet rátekercselünk...
Továbbá, szerintetek van-e lehetőség, és egyáltalán érdemes-e olyanon agyalni, hogy a brutális súlyú, ám kifejezetten nagyszerű hatásfokkal bíró (hááá-hááá-hááá) táp trafóját valami kapcsolóüzemű táppal helyettesítsem?
Basszusgitár erősítőt szeretnék építeni belőle, ezáltal fontos volna, hogy lehetőségekhez mérten egy kicsit könnyebb legyen súlyra.
Van egy BEAG APX 100 W os erősítőm szeretném átépíteni 8 Ohmosra , szívesen vennék hozzá egy rajzot az eredeti és az átépítetről is, valamint hogy mire kell ügyelni az átépítésnél.