Bár az igaz, hogy volt egy kedvelt futógatyám, amelyben legalább két őszi maratont futottam, Benger márkájú. Masszívabb anyaggal és varrásokkal rendelkezett, mint a mostani decás rövid. De a lényeg annál is a rövidség és a legging jelleg volt.
Ma egyébként -tapírka tanú jelenlétében- beneveztem a NIKE-ra és a maratonra, ahol a cédula kitöltésekor kétszeri nekifutásra sem találtam el a névadó szponzort: emlékezzünk meg a Kaisers'ről és a Plusról, és mostantól mormoljuk a Spart... :))
Ha jó időt akarsz futni a versenyen és nincs 10 foknál hidegebb, válaszd a rövidet, egyébként meg a hosszút. Ha nem szeretsz pénzt költeni. Ha szeretsz, akkor létezik a capri, vagyis a térdnadrág. Vagy van a hosszúból is vékony fajta, szellőző betétekkel. Márkát/típust sajnos nem tudok. De itt van pl.: http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8021937-18773727/
(Alapvetően kétféle nadrágban szoktam futni: Vagy rövidben (igen olcsó Dekás feszülős, vagy edzésen egy nagyon-nagyon vékony nem feszülős), vagy hosszú belül béleltben (ez is a testhez álló típus, Kalenji valami Defuz talán a neve). Az első kiváló nyáron, a második télen még minuszban is. A köztes időszakban meg intelligensen döntök, a hideg és a meleg se zavar nagyon (júniusban egy későesti futáson előkerült a téli, annyira hideg volt egyébként!)
A maraton viszont okt. 4-én lesz. És van az évben egy rövid időszak (a prágai félmaraton ilyen volt), amikor a rövid már éppen túl hideg, az izmaim merevednek, de a hosszú pedig túl meleg.)
Jöhetnek konkrét márkák/beszerzési helyek is, de az is, hogy milyen jellegűt javasoltok. Pénzt nem szeretek költeni. :)
Én pedig 28 kilométerre lakom a munkahelyemtől. Vagyis 28 kilométerre dolgozom az otthonomtól. Egy kis kocsmázós kitérővel egy nap alatt meglenne az 57 :P. De sajna nem szeretek a bűzös városon átfutni. Meg keresztülbringázni se. Az utóbbit nem is merem. Nyúl vagyok. Pedig az a bringázás de jó lenne...
Hopp, lehet hogy offtopic voltam?
Szerdán életemben először futópadra álltam. Hát azt a mulatságot látnia kellett volna mindenkinek, aki vidáman szereti kezdeni a napját :). Nem, nem potyogtam le. Csak eltartott egy darabig, mire közelítőleg futómozgást tudtam produkálni rajta. Pedig ment a szalag :)! Túléltem, de alighanem maradok inkább az erdők alatt tekergő köves-sáros-poros futószalagnál.
A 42 kili autóval 45 perctől 1:50 óráig terjedő időt vesz igénybe. Bringával ez standard 1:17 lefelé, fölfelé 1:30. (Van 170 méter szintkülönbség Gödöllő és a Campona között.)
Vagyis max. fél órával több bringával, de van, hogy úgy gyorsabb.
Futva még nem próbáltam munkába járni. Tudom, nyúl vagyok:-)
Még csak péntek van de már négyszer futottam. Mind a négyszer munkába menet vagy jövet. Mivel futva csak 20 perccel tart tovább az út mint tömegközlekedve, a négy alkalommal csupán 80 percet vettem el a családomtól. Viszont cserébe van 57 kilométerem. Nem rossz. :-)
Sziasztok! Segítséget kérek. Nagyatádon lenne-e valaki olyan bátor, hogy segít nekem az IM alatt? Augusztus 15,szombat a napja. Természetesen a szállást, kaját állom, és az utazást is. Jogosítvány és vezetői tudás szükségeltetik hozzá. A feladat nem egyszerű, a korábbi években hisztis voltam, makacs és önfejű. Kérdezzétek Lunát, SK-t, vagy Lupus-t:-) B
A HALAL50-en mar resztvett kollegaktol kerdeznem, hogy itt hogy is van pontosan a frissito? A korpalya szelen van lehetoseg lepakolni egyeni frissitot, igy tudok frissiteni kb 6 km-enkent akar sajatbol is?
Nekem kifejezettten jól jött az eső. Felfelé biztos, hogy a hőség jobban kikészített volna. Aztán Bánkútra felérve már nyoma sem volt a rossz időnek, így lefelé jól lehetett nyomni, igaz néha meg-megcsúsztam a sárban, mert nem terepcipőben futottam. Sikerült a 42 km-t fél liter izóval lenyomni, a frissítőknél meg sem kellett állnom. Végül 3:35-el, a 9. helyen értem célba. Régen volt ilyen jóleső futásom, szinte észrevétlenül eltelt. A szervezés is príma volt, a kijelölések úgyszintén.
Gratulálok minden bükki futónak! Sajnos, idénre ez kimaradt, pedig egyik kedvenc versenyem, de nagyon nem vagyok felkészült, úgyhogy nem láttam értelmét elmenni. Szombaton, éppen Észak-Magyarországon voltam, mikor elkezdett zuhogni az eső déltájban, sokat gondoltam rátok!
Félmaratonon indultam, szervezésileg mindennel elégedett voltam, engem csak az eső tört le nagyon, de erről meg a szervezők nem tehetnek. (Ez csak az én saját problémám, de kicsit már unom, hogy 2-3 hete ez megy, hogy szinte minden edzésen megázok... az a változatosság benne, hogy csak kicsit vagy nagyon...)
A szervezők kitettek magukért: rajtcsomag, benne ebédjegy, szinte végig erdőben ment az útvonal, amit olyan jól kijelöltek, hogy még én sem tudtam eltévedni (akkor pedig tényleg jól ki volt jelölve :)) ), a szalagozás mellett az erdőben több helyen álltak rendezők, akik irányították a futókat, volt több frissítőpont - még az erdő közepén is! (víz, helyenként izoital, amit nem porból kevertek), a végén pedig gazdag befutócsomagot is kaptunk, amit még kiegészíthettem a célkapu utáni frissítőasztalról. Az eredményhírdetésen az abszolút első 6 célbaérőt díjazták (mind a 4 távon), azaz felhívták a dobogóra és korosztályonként az első 3 kapott érmet. A verseny színvonalát tovább emelte a chipes időmérés is. Ahhoz képest, hogy úgy indultak neki a szervezők, hogy idén már nem fogják tudni megszervezni...
Én is! Az eső nem hogy rontott volna, megkoronázta. Volt benne valami bensőséges. Körülvett, leszigetelt, mintha csak te lennél ott, noha látod a többieket. Vagy nem, de azért én igyekszem látni, mert különben eltévedek. Bár ezen talán még el sem tévedtem volna, olyan jó volt a nyilazás és szalagozás. Gratulálok még egyszer Wermescher Ildinek az első helyért és Roszik Adriennek a másodikért. Fantasztikus időt mentek, nem is értem, lehet, hogy repültek, vagy nekik nem csúszott a pálya?Örülök, hogy megismerhettem őket és együtt utazhattunk.
Kedves Futóbolondok, egy különleges, hangulatos futóversenyt ajánlok a hétvégére: Éjszakai TELIHOLDFUTAM Esztergomban! 2009. július 4. szombat Versenyközpont: Duna-part, Erzsébet park, Sobieski emlékmű (Mindszenty tér és Berényi Zs. utca között) Rajt: Sötétkapu (Szent István tér) 22 órakor Cél: Erzsébet park Távok: 4 és 10 km Előnevezés: PÉNTEK ESTIG: dpfp@freemail.hu vagy http://www.esztergomifutomuvek.eoldal.hu/oldal/Online (500 ill. 800 Ft) Helyszíni nevezés, rajtszám- és chipátvétel: 9:30 – 11:00 és 19:00 – 21:30 között (1000 ill. 1600 Ft) Mindenkit sok szeretettel várunk! Esztergomi Futóművek Bővebb info: http://www.esztergomifutomuvek.eoldal.hu
Köszönöm a gratulálást. Nagyon jól esik. Tényleg jó lenne beszélgetni. Nem ismerem nevek alapján az embereket, pedig biztos összefutottunk már valahol. Szerdán a sziget?