Keresés

Részletes keresés

malacka Creative Commons License 1998.11.05 0 0 432
Az a gyönyörű fekete-fehér lakk(?) félmagasszárú cipő, amit az oviban viseltem.
Meg a pántos sötétkék, nemtudommilyen anyagú rövidnadrág ált. isk. ünnepélyeken.
És a műanyagból fröccsöntött nyári szandál, a talpába mindig belementek a kavicsok.
Kisfiam ne húzd le a vonatablakot, bejön a mozdonyfüst!
Tej, kefír üvegben színes fóliával lezárva.
KÖVETELEM A MELÓDIA SZELET VISSZAÁLLÍTÁSÁT!!!
A boci csoki mini változatban újra kapható egy ideje, de volt olyan hogy lapos dobozban egy sor tej boci csoki, egy sor ét boci csoki piros papírban, egy sor nugátos boci csoki barna papírban.
Szünidei matiné: Mindent tudni akarok. (Valami szovjet ismeretterjesztő volt, egy diót törtek össze elején, ha jól emlékszem)
Intervíziós műsorok szignálja. Ugyanez cicavízióban a .... (nem jut eszembe a címe, volt benne Hakapeszi, meg a Szuhay, mint hiszékeny úr. A Tibi csokit akkor mindig megkívántam.)
2 Ft a káposztás lángos a Dagály utca - Váci út sarkán, ugyanott tartálykocsból töltik fel a kocsmát sörrel egy vastag tömlőn.
Van még valahol olyan kocsma ahol pisztolyból csapolják a sört?
Iskolai divatok:
Kártyanaptár cserebere a szünetekben. A fóliás többet ér.
Tiki-taki, betiltva.
Rózsapatron, tollbetét végére, betiltva.
Két apacsavar, összefogva egy anyával, benne gyufafej, falhoz lehet vágni, nagyot durran, betiltva. (Ez tényleg veszélyes volt.)
A KERAVILL-ban Color Star színes tévé, meg a tehetősebbeknek Munkácsy Color.
A Hifit az Orpheus és Prométheus asztali rádió képviseli (Videoton).
MK-25 kazettás magnó. Erre mulat az 5.d farsangon és nagyon irigyli a tulajdonost.
A BRG-nek is volt valami asztali kazettás hifije, a típusra nem emlékszem.
Csabai Dániel: Magnósok Évkönyve című remeke.
Farmotoros Ikarus. (Mások már leírták de én is ideírom, annyira szerettem. A minap láttam egyet csodás állapotban.)
Winettou, most vettem meg antikváriumban:
"Nem tudom mi késztetett arra hogy szász hazámat fiatalon elhagyva..."
A Bőrharisnyát valahogy nem szerettem.
Vetítések SZOT-Úttörötáborban: a nyári szél lengeti a vásznat, pereg az Ezüst tó kincse.
Sorbanállás a Déli pu-nál taxiért. De jött egy feketefuvaros, a mai maszektaxisok őse.
Sok szerettel köszöntjük a Kohó és Gépipari Minisztérium felvonuló dolgozóit!
A jó kis vállalati Volgák.
A Népszabi már hetekkel elötte közölni kezdte az aktuális május 1-re vonatkozó jelszavakat.
Leó pálcikás jégkrém 3Ft, dobozos 5,60 Ft.
Tantusz.
A hatjegyu budapesti telefonszámok.
Az első mobiltelefon, mint egy bőrönd.
Az első házibulik: a fürdőkádban úsznak a Kőbányai Világosok. Később a gavallérabb vendégek hoznak pár üveg Tuborgot is.(Majdnem
kétszer drágább) A piát délelött meg kellett venni, mert este csak presszókban vehettél, kétszer drágábban. Nem volt ám éjjel-nappali! Az első a Margit krt-on nyílt meg és mekkora nagy szám volt.
Disco Óbudán valamikor 1978. Nagy tömeg: Filmvetítés is lesz. Éjfélkor zene állj, legördül a gyöngyvászon, Super8 filmvetítő elő, lejátszásra kerül a Csillagok Háborúja 20 percbe tömörítve.
ABBA film megtekintés szülői kisérettel Balatonlellén a kertmoziban.
Hatalmas tolongás az őszi BNV-n: a Videoton és az Orion bemutatja az első magyar hifi tornyokat. Meg a japán képcsős szines TV-t. (távvevérelni még nem lehet). Aztán öt évig csak bemutatják, mire kapni lehet.
Tényleg mi a frászt mutogattak a 70-es években a BNV-ken?

DAVID VINCENT LÁTTA ŐKET!
Thomas Lieven meg mindig kifőzött valamit.
Budapest-Berlin és vissza vonattal kb 500Ft.
KEK klub, koncert: Torma-GM49-KFT (1982)

Ja és még valami. Volt valamikor 82-ben Pilisakárhol egy "Fenevad" fesztivál. Marha nagy felhajtás filmforgatással összekötve. (Az iszonyú vérmedve megeszi a nagymellű csinibabát). Talán ez volt az első nagyobb fesztivál nálunk. Emlékszik erre valaki? Ment ez a film valahol?

gyuro Creative Commons License 1998.09.24 0 0 431
szimat szatyor, donald rágó, vetkőző-nős toll, iskolaköpeny,csatosbambi..
teodor Creative Commons License 1998.09.24 0 0 430
Kedélyes,barátságos rendőrök.A sztori : vol-
tunk páran barátaimmal az 1987-es GENESIS
koncerten Pesten,s bizony bepakoltunk egy
pár sört a zsebeinkbe.Nem engedték bevinni a
rendőrök,felajánlották,hogy rögtön ott a ka-
punál igyuk meg.Megjátszottuk a hülyét,hogy
nincs nyitónk,erre bilinccsel (!) kinyitot-
ták a söröket,megihattuk,s még egészségünkre
is kivánták.A koncert amugy szuper volt.
Irdatlan Angelo Creative Commons License 1998.09.24 0 0 429
POLO alkoholmentes sor

(gondolom Wagner Ur hamarosan vizualisan is szemlelteti, ha archivumaban talalhato vmilyen anyag errol a termekrol...)

Fandor Creative Commons License 1998.09.18 0 0 428
Mogorva: Ruhla rulez! az enyem kozel negyed kilos volt.

A Petofi radio egyik kedvelt reggeli slagere volt: "Varhatsz ram, kedvesem, postakocsin erkezem..."

Rox Creative Commons License 1998.09.16 0 0 427
Josh!

Nyitottam egy topicot "Jó öreg ZX Spectrum" címmel. Ha van kedved, ott folytathatjuk a Spectrumozást. Természetesen más egykori Spectrumost is szívesen látunk!!

Rox Creative Commons License 1998.09.16 0 0 426
Na ez az!!! Végre egy ember, akinek volt microdrive-ja!!! Nekem nem volt de mindig szerettem volna. Viszont (most figyelj, mert hencegni fogok::))) ) KÉT ZX Spectrumunk volt otthon, így aztán az összes haver hozzánk járt jácccani. A kedvenceid nekem is megvoltak. Én is csíptem az Arnhemet. Theatre Europe???
Mond valamit. Na még utoljára egy Spectrumosok által ismert FOGALOM:
BE--BE Software Hungary. De csak Neked és csak azért, mert microdrive-od is volt :))
Josh Creative Commons License 1998.09.16 0 0 425
Hmm..
Igazság szerint anno 2 hónapig volt 81-esem, utána sikerült kimenni Bécsbe és belopni a vámon egy Spectrumot Microdrive-al(Kezdek elérzékenyülni).
Ime egy kis ízelítő kedvenc Spectrum játékaimból:
Lode Runner, Atic Atac, Raid Over Moscow, Imposssible Mission, Hang On, Arnheim (nálam ez volt a csúcs), na ennyi egy szuszra és kissé már offtopic?
Rox Creative Commons License 1998.09.16 0 0 424
A ZX81 volt a tuti gép. semmi lefagyás, semmi generális falióra. Jól tudom, hogy színei sem voltak, azaz csak a feketét és a fehéret ismerte?
Az 1 kB memóriát azért nem írtam, mivel gondoltam ez minden Spectrumos előtt világos :)
ZX Spectrum játékok mondanak valamit:
Jet Pac, Trans Am, Flight Simulator, Flag, Reversi....hogy csak azokat soroljam, amik egy olyan nyolcas packban voltak, amiket a géphez lehetett külön megvásárolni. természetesen kazettán!!!
Na de volt nékem egy olyan (Interface II) interfacém, amibe a két joystickon kívül cartridge-ot is lehetett tenni. Volt is nekem egy cartridge-om, méghozzá a CHESS. Mondd ez neked valami Josh?
Josh Creative Commons License 1998.09.16 0 0 423
Na még egy: HT-1080Z és 2080Z, iskolai szakkörök és Logi Klub-ok elnyűhetetlen őslénye. Futott rajta Star Trek meg Galaxy.

Egyébként volt ZX-81-em 1kb memóriája volt nekije és mant rajta egy sakkprogram! Hmm... hol vannak már azok az idők

Rox Creative Commons License 1998.09.16 0 0 422
A ZX-80-ast sohasem láttam 'élőben' csak fényképen. A ZX-81 is csúcs gép volt. Volt rá játékprogram!!!
(Egyik kocka üldözi a másikat)

A VIC-20 a maga te jó ég !!!3 kilóbájt RAM-jával!!! se volt semmi. De volt hozzá floppy is ami sajnos nem volt egyetlen Spectrumhoz sem. Illetve volt, csak nem létezett szabvány. (Láttam ZX-Spectrumot floppyval) Viszont volt microdrive amire bődületes mennyiséget (80 kB) lehetett menteni. Szalagos backup ---- csodás!

Na akkor már ne felejtsük el a magyar ipar remekét a PRIMO számítógépet illetve később a nem magyar, de Spectrum szerű Enterprise computert. Az első hivatalos magyar Spectrum játékprogram egy Forma 1 volt, amit a Magyar Nagydíj 'megtámogatására' adtak ki. Szerintem jó volt.

Josh Creative Commons License 1998.09.16 0 0 421
Na és a ZX-80 meg ZX-81 és a VIC-20?
Rox Creative Commons License 1998.09.16 0 0 420
Kazettás magnó: BRG MK-27!!! Néha halk csácsogás hallatszott belőle, akkor ette éppen a kazettát.
Volt MK-29-es is.
Computer:
Sinclair ZX Spectrum!
Mekkora viták voltak a suliban, hogy a C-64 vagy a spectrum a jobb. A C64-nek a hangja, a spectrumnak a grafikája volt a jobb.

Na és emlékeztek még az alámondásos videofilmekre. (monoton hangon: Jaj lelőttek, Oh, meghalok....) Ha az osztályban volt valakinek videója, mindenki hozzá járt péntek délutánonként a különböző REMBÓ és NINJA filmeket nézni. (80-as évek közepe)

Josh Creative Commons License 1998.09.16 0 0 419
Eszembe jutott az első kazettás magnóm: Mira tip. NDK.

Rádiózni szokol?. Rádiód a Sokol!!!

teodor Creative Commons License 1998.09.16 0 0 418
Akár külön topic is lehetne a PC-nosztalgia,
de én most ide irom:
CGA-monitor,teknőcgrafika,Turbopascal 3.0,
programirás a DEBUG "a" parancsával,DOS 3.3
s itt abbahagyom..
Mogorva Creative Commons License 1998.09.15 0 0 417
A Ruhla típusú ultramodern NDK karórákra már senki nem emléxik? Életem egyik első büszkesége volt... kár, hogy az ütödésekkel nem volt megbékülve. :((
Josh Creative Commons License 1998.09.15 0 0 416
Pocak !

Szerintem nem tank volt hanem szibériai lánctalpas hójáró. :-))

Deltácska(Hegyi Füstös Lászlóval)

Josh

Josh Creative Commons License 1998.09.15 0 0 415
Ha már üditőital, akkor: RÓNA(emléxik valaki: ungarische csikós ostorával rángatja a kútból a palackokat)

DEIT

és:
"Minden gyerek tudja már: rá szőlő, narancs, málna vár. Ez az ami mindenkinek jóóóó.. ETÜD , ETÜD, ETÜD ETÜD, ÓÓÓÓÓÓ)

Josh

Pocak Creative Commons License 1998.09.13 0 0 414
Fuh,

Azok a szegeny emberek szerintem egy tankot huztak, legalabbis en mindig ugy lattam!

neduddgi Creative Commons License 1998.09.13 0 0 413
fuh,
"A nyikorgo idegen". Azt hiszem nekem megvan.
fuh Creative Commons License 1998.09.13 0 0 412
Oázis, barna palackban
Kilián-kör, az első óra előtt
Hogyan fociztak a kozákok...
MK-27 + vállpánt
Delfin könyvek ( ma is érdekelne A Csikorgó idegen, Egy utas eltűnt kötet )
Ben Kvikk, rózsapatron, bocskorszíj
Et-üd ital és Etjud fényképezőgép

Fuh... OK Chicago rulez

fuh Creative Commons License 1998.09.13 0 0 411
ZIL 100/100 A. Lupin rulez !
1mill. fontos hangjegy
Oázis üdítőital, Fröcsi cipő, Trapper farmer
Szintén hülyék kerestetnek:
1., sajnáltad-e a szánhúzó embereket a Delta főcím képsorán ?
2., te is csak később tudtad meg, mi az Astoria Szálló harrrrja ?
3., ki látta többször: Csodálatos kalucsnit

Fuh...

Knight of Improbability Creative Commons License 1998.09.13 0 0 410
Beatrice: baboskendo a gimiben, Motorizalt nemzedek, Kifakult sztar
Fandor Creative Commons License 1998.09.11 0 0 409
Nadi,

olvasd el az elsot...

Nadi Creative Commons License 1998.09.11 0 0 408
Csúcs ez a topic !!

(még nem olvastam az első részt, ezért bocsi ha ismétlek, de nem bírtam ki, hogy idebeleneírjak)

Aranyhaj ! láttam emléxem én is
Trafik: Kovácska és rajzlap 10 (ill. 20 fillérért). Kínai radir (nem a szagos, hanem az a színes matricás).
Presszó: régimódi fagyi (még mielött megjelent volna az olasz). Nem tudjátok lehet valahol még ilyet enni?
Mozi: Lolka és Bolka a világkörül 1 órás film !
TV: Székács a köbön, Utánam srácok! A hétfői adásszünetek ideje alatt mi otthon puzzle-t raktunk ki családilag.
Divat: NDK sárga-kék esőkabát kontra NSZK papír-dzseki. Albán farmernadrág. (Az enyémnek a szárán végig oldalt strasszok voltak és be volt gumizva az alja !!!)
Örs-élet: az örsnaplóban rögzítettük, hogy meglátogattunk egy "szegény kisnyugdíjjast" a rózsadombon, utána moziba mentünk örsileg.

lisa Creative Commons License 1998.09.11 0 0 407
"Nem lehet megunni, soha-soha nem lehet megunni!"
(valami tej reklám volt, egy szeplős gyerek itta a nagy pohár tejet, mögötte meg táncolt egy tehén.)
Rox Creative Commons License 1998.09.11 0 0 406
Ez mind, mind pécsi kesztyű, pécsi kesztű......
A TVK műanyaghordó huszonnyolcadik jó tulajdonsága, hogy jól szól (dobolnak rajta)

Nem megmondtam, hogy elővételben váltsd meg a vonatjegyet (De ha elindul a vonat a szívem majdnem megszakad....) MÁVrulez

WU2 kis sárga flakonos sampon (szerintem baromi jó, mindnet lehet tisztítani vele és még samponként is használható) Na ez a magyar világszám és nem a citrom ízű banán (Viktória, Viktória, menjünk, menjünk, menjünk, menjünk Szabadiba....)

teodor Creative Commons License 1998.09.11 0 0 405
Kannás tej,kenhető vaj,Dongó-motor
Tiki-taki,kupagyőztes Fradi,hully-gully
Sport cigi és nyilpuska,meg a finom Almuska
Kismókus Creative Commons License 1998.09.11 0 0 404
Banáncsatt!
Alföldi papucs!!
Monchichi (igy kell leirni?)!!!
M Creative Commons License 1998.09.11 0 0 403
Muncurkó

Én emlékxem azokra a Büvös kék Szemekre
a Kern énekelte a betétdalt és 1 (nagyon jó)
rajzfilmbetét volt az elején!
Ha tényleg olvas (ir)minket TV s szerkeztő a müsorra tüzhetné!

Nem beszévle Szergej Bondarcsuk Waterloo-járól aminek lejárt a jogdíja pedig én hogy szeretném mexerezni!

Meg volt valami angol film a Könnyü Lovasbrigád támadásáról is...("Szevasztopol már a miénk _ Othhon ezt jobban tudják?")

Más
Mozgalom, Na és a Szovjetunió vetélkedők???

Tényleg jó igy úrjaleirni az emlékeinket...
Aztán legközelebb majd az unokáinknak mesélhetnénk ha nem a P999 essel meg a VR sisakjukkal lesznek elfoglalva....

És mi majd, amikor a hamut is mamunak mondjuk,beirhatjuk hogy de az a P 200 as meg a Törszasztal milyen volt...

Üdv M

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!