Az a gyönyörű fekete-fehér lakk(?) félmagasszárú cipő, amit az oviban viseltem.
Meg a pántos sötétkék, nemtudommilyen anyagú rövidnadrág ált. isk. ünnepélyeken.
És a műanyagból fröccsöntött nyári szandál, a talpába mindig belementek a kavicsok.
Kisfiam ne húzd le a vonatablakot, bejön a mozdonyfüst!
Tej, kefír üvegben színes fóliával lezárva.
KÖVETELEM A MELÓDIA SZELET VISSZAÁLLÍTÁSÁT!!!
A boci csoki mini változatban újra kapható egy ideje, de volt olyan hogy lapos dobozban egy sor tej boci csoki, egy sor ét boci csoki piros papírban, egy sor nugátos boci csoki barna papírban.
Szünidei matiné: Mindent tudni akarok. (Valami szovjet ismeretterjesztő volt, egy diót törtek össze elején, ha jól emlékszem)
Intervíziós műsorok szignálja. Ugyanez cicavízióban a .... (nem jut eszembe a címe, volt benne Hakapeszi, meg a Szuhay, mint hiszékeny úr. A Tibi csokit akkor mindig megkívántam.)
2 Ft a káposztás lángos a Dagály utca - Váci út sarkán, ugyanott tartálykocsból töltik fel a kocsmát sörrel egy vastag tömlőn.
Van még valahol olyan kocsma ahol pisztolyból csapolják a sört?
Iskolai divatok:
Kártyanaptár cserebere a szünetekben. A fóliás többet ér.
Tiki-taki, betiltva.
Rózsapatron, tollbetét végére, betiltva.
Két apacsavar, összefogva egy anyával, benne gyufafej, falhoz lehet vágni, nagyot durran, betiltva. (Ez tényleg veszélyes volt.)
A KERAVILL-ban Color Star színes tévé, meg a tehetősebbeknek Munkácsy Color.
A Hifit az Orpheus és Prométheus asztali rádió képviseli (Videoton).
MK-25 kazettás magnó. Erre mulat az 5.d farsangon és nagyon irigyli a tulajdonost.
A BRG-nek is volt valami asztali kazettás hifije, a típusra nem emlékszem.
Csabai Dániel: Magnósok Évkönyve című remeke.
Farmotoros Ikarus. (Mások már leírták de én is ideírom, annyira szerettem. A minap láttam egyet csodás állapotban.)
Winettou, most vettem meg antikváriumban:
"Nem tudom mi késztetett arra hogy szász hazámat fiatalon elhagyva..."
A Bőrharisnyát valahogy nem szerettem.
Vetítések SZOT-Úttörötáborban: a nyári szél lengeti a vásznat, pereg az Ezüst tó kincse.
Sorbanállás a Déli pu-nál taxiért. De jött egy feketefuvaros, a mai maszektaxisok őse.
Sok szerettel köszöntjük a Kohó és Gépipari Minisztérium felvonuló dolgozóit!
A jó kis vállalati Volgák.
A Népszabi már hetekkel elötte közölni kezdte az aktuális május 1-re vonatkozó jelszavakat.
Leó pálcikás jégkrém 3Ft, dobozos 5,60 Ft.
Tantusz.
A hatjegyu budapesti telefonszámok.
Az első mobiltelefon, mint egy bőrönd.
Az első házibulik: a fürdőkádban úsznak a Kőbányai Világosok. Később a gavallérabb vendégek hoznak pár üveg Tuborgot is.(Majdnem
kétszer drágább) A piát délelött meg kellett venni, mert este csak presszókban vehettél, kétszer drágábban. Nem volt ám éjjel-nappali! Az első a Margit krt-on nyílt meg és mekkora nagy szám volt.
Disco Óbudán valamikor 1978. Nagy tömeg: Filmvetítés is lesz. Éjfélkor zene állj, legördül a gyöngyvászon, Super8 filmvetítő elő, lejátszásra kerül a Csillagok Háborúja 20 percbe tömörítve.
ABBA film megtekintés szülői kisérettel Balatonlellén a kertmoziban.
Hatalmas tolongás az őszi BNV-n: a Videoton és az Orion bemutatja az első magyar hifi tornyokat. Meg a japán képcsős szines TV-t. (távvevérelni még nem lehet). Aztán öt évig csak bemutatják, mire kapni lehet.
Tényleg mi a frászt mutogattak a 70-es években a BNV-ken?
DAVID VINCENT LÁTTA ŐKET!
Thomas Lieven meg mindig kifőzött valamit.
Budapest-Berlin és vissza vonattal kb 500Ft.
KEK klub, koncert: Torma-GM49-KFT (1982)
Ja és még valami. Volt valamikor 82-ben Pilisakárhol egy "Fenevad" fesztivál. Marha nagy felhajtás filmforgatással összekötve. (Az iszonyú vérmedve megeszi a nagymellű csinibabát). Talán ez volt az első nagyobb fesztivál nálunk. Emlékszik erre valaki? Ment ez a film valahol?