boccs, hogy eddig nem válaszoltam, vártam, hogy mi van a szállással! Most tudtam a lefoglalt csapatszállásra írni, várom a választ, hogy tudnak-e már fogadni szerdától. Ha igen, akkor én aznap reggel tervezem a kimenetelt. (Az még ma este kiderül, készen lesz-e addigra az autóm. :-) )Te mikor s hogyan? Vissza is jössz?
Megnéztem az oldalt, de először csak a régi infót találtam a versenykiírásoknál. Később vettem észre, hogy a módosítást máshol írták. :( De köszi! Úgy tűnik az agyam egy részét már kiizzadtam. :)
4klikk és már látod is a választ, de tessék a válasz
A Duna és az ártér jelenlegi helyzetében jelenleg úgy tűnik, hogy csak duatlon lesz: 4 km futás + 32 km MTB + 9 km futás. A végleges döntés szombaton este születik meg, remélhetőleg mindenki örömére! Talán így többen élvezhetik a MTB és/vagy a terepfutás szépségeit.
vasarnap Visegradon lesz a tereptriatlon fordulo. Aki nem tud uszni, az ne ijedjen meg, az aradasok miatt az uszas helyett is futas lesz. Duatlon: futas - bringa - futas. Jelentkezni lehet batran:
2006-ban én az első frissítőpont előtt letörtem a hátsó váltóm, és singlespeedben nyomtam végig majdnem 8 óra alatt, szóval észre sem vettem, hogy a vége rosszabb lett volna mint az eleje :-D
Kerékcserét nem tudom hogy oldjátok meg. Nekem tárcsafékem van, és minden kerékcserénél utána kell állítanom a féket, amit több mint 5 percet is igénybe vehet. Fáradtan, esetleg átfagyva/szétizzadva meg még többet. (aztán lehet, hogy csak nekem nincs gyakorlatom, vagy rosszul csinálom, nem tudom)
Hát azért sárgumi sztem csak Pap-rét után kell. 2006-ban is csak ott volt gáz, de ott nagy. Ha pénteken esik, akkor második pszentlászlón érdemes kereket cserélni, mert addig mindenképp hátrány lenne a sárgumi, onnan viszont nagy előny.
Pilisszentkerszttől Dobogókőig, a meredek részek reljesen szárazak, a laposabb helyeken néhol híg sár van, jól tekerhető az egész, csont nélkül fel lehet menni.
Aztán Dobkőről legurultam Királykútiig, ez is gyakorlatilag teljesen száraz.
Királykútitól Kisrigóig tartó szakaszon lehetett délután eső, mert elég nedves volt felfelé a dózerút meg az aljnövényzet és a bokrok is vizesek voltak. A tetején visszafordulva és elindulva lefelé kisrigóig bent az erdőben megint voltak híg folyós részek, (ráadásul szét is volt járva, elég sokan bringázhattak arrafelé a hétvégén és ezek szerint nem is száradt ott azóta), de mindez ugye lefelé, tehát lehetett menni gond nélkül.
Kis rigótól jöttem vissza Pilisszentkeresztig. Az aszfalt után rövid szakaszon rögtön jó nagy dagonya, de a patakmeder már jó volt. A tölgyikrek felé vezető emelkedőn helyeként süppedős volt a sár, de csak néhány méterek, aztán megint kemény. Tölgyikrektől Pszentkeresztig pedig megint inden száraz, néha laposon egy-két tócsa.
Összességében ez a szakasz teljesen jól járható volt, nem kellett sehol leszállni, nem gyűjtötte a sarat, lehetett végig haladni, stb... Hozzáteszem, hogy a DM pályában ezek a részek a legkevésbé kritikusak sár szempontjából. Múlt hét szerdához-csütörtökhöz képest pedig jobb volt.
Holnap megyek a Dobkó-Pszentlélek-Pmarót-Dobkő szakaszon, ha nem ragadtam be végleg a sárba, és hazaérek, akkor írok majd. Bár itt tuti lesz szívás. Felújították a Dobkőről Hoffmanhoz levezető dózert, szárazon tök jól le lehet rajta zúzni, na de mivel tömték be a keréknyomokat, vízmosásokat? Agyagos földdel. Múlt héten eléggé süppedős volt lefelé.
számtalanszor kitárgyalt téma, de nem találok hozzászólást korábbról, ezért megkérdezem.
érezhető különbség van a váltásban, ha a középtányért leszerelem és 90 fokkal elforgatva rakom vissza a hajtókarra, hogy a kevésbé kopott fogak kapják innentől a terhelést?
a váltást segítő barázdák ilyenkor nem az eredeti helyükön lesznek, de van ennek komolyan érzékelhető hátránya a váltás közben?
ha jól gondolom akkor elvileg a kistányérról középtányérra váltás lesz tőle valamivel gyengébb. kérdés, hogy mennyivel.
Sanci, gyere, meccseljünk! Najó, ez rossz poén volt, úgyis vesztenék:-) Sár nem számít, úgyis tapadni fog :-)
Egyébként járt kint valaki a pályán mostanában? érdekelnének a tapasztalatok. terveztem péntek reggel/délelőtt kinézni mi újság arrafelé, ha esetleg vkinek van kedve jönni szóljon. Ma csak budakeszi erdőt figyeltem az aszfalt széléről, de nagyon lehangoló volt, és az az érzésem, hogy hiába van 30 fok, nem fog száradni..
Hi! Én még bizakodom...szombat reggel eldől minden, ha szakad, akkor szerintem segítek a többieknek helytállni. Idén még nem fejeztem be bringaversenyt, gáz lenne most is megfutamodni...