:) Most mar emlekszek ra en is a neve utan. Lehet hogy mi ismerjük egymast? En 82 majustol 85 aug.vegeig voltam Fradiba. Ott voltal mar akkor? En a 229-es es a 227-es Szergejen jartam.
Üdvözlet! Van valakinek infója esetleg fényképe a V43 1246-os masina 1999.06.29-i. balhéjáról. Ha igaz volt valami ügye majd napra tíz éve a mostanihoz viszonyítva. Előre is köszi!
...ez szándékos csúsztatás tisztőtt országgyűlés...a szovjet mozdonyban mi legfeljebb magyar tüzeket küzdöttünk le...azt le is lehetett..! Nade szovjet tüzet...azt csak ott messze lehetett gyújtani...eloltani meg...azt nem is tudom... :-)))
Illetve a fóti forgatási helyszínen talán 1985-ben Tímár Péter Egészséges erotika forgatásán is leégett a díszlet ládagyár, de az szándékosan történt. :) Azt hiszem, Kardos Sándor volt az az operatőr, aki azbesztruhában bement a tűzbe. ON: A 71-es vonalat itt sem fenyegette veszély. :)
"A berendezés feltöltésére szennyeződésmentes víz és EVEGÉN "UM" (nem tudom, miért emlékeztet engem ez az EVEGÉN a FOSGÉNre...) jelű, állati fehérje alapanyagú habképző anyag használatos."
Azért nem kezdtem el keresni, mert úgy emékeztem, a Dízelmozdonyvezetők zsebkönyve c. műben van (bár lehet, hogy ott is, az már nincs meg nekem). De itt az általad említett:
Ez az "enyhén mérgező" meg olyan vörös farok is lehet, ha fél méteres hólyagokat csinált, akkor "óvatlan kezelése meglepő hatást válthat ki" írták egy távközlési anyagismereti tankönyvben.
Van egy könyvem - csak elő kell keresnem - ha jól emlékszem Biztonsági berendezések a vontató járművveken a címe. Ebben írja a szerző, hogy a Szergejek egy részén az oltást végző anyag mérgező volt. Előkeresem majd, mert talán pontosabb adatok is szerepelnek benne.
Oóóóóh...mérgező...inni tényleg nem volt ajánlott, de nem volt az az igazi bőrméreg....
Nekem még úgy mesélték, hogy állati csont is voltaz összetevők között...mint az enyvben. De az a hab nem is esett össze a tűzre fújva, hanem egy darabig megállt rajta, és elfojtotta azt. Anno a szovjet technika ezt tudta olcsón, nagy mennyiségben a fenti kívánalmaknak megfelelően (?) produkálni.
A balesetes topikban csak pontosan! A filmezett "egri vár" kb. Solymár-Pilisvörösvár között, fönn a domboldalon épült, kőből és betonból, ott nem nagyon égett semmi... Nincsenek is rajta égésnyomok. Igazi filmtörténeti égés a Hortobágyon volt, Jancsó Szerelmem, Elektra c. filmjének a forgatásán, egy óriási, e célra épített nádtetejű építmény égett le, porig, a forgatás vége felé, ezután úgy állt a kamera, hogy ne látsszon a (húlt) helye. Az égésből vasútra nem terjedt át a tűz, úgyhogy vasúti baleset nem volt (hogy ON legyek :-))) ).
A Teszkó Titok könyvben írtak hasonlót, h volt időszak mikor szinte naponta volt bombariadó a Fogarasi úti Tecsóban és a sokadik után, már úgy gondolták nem veszik komolyan mert ilyenkor kiesik akár 3-4 óra is a nyitvatartásból és addig nincs bevétel, így diszkréten kezelték a dolgot. Valami olyasmi volt a jelzés, h egy nem létező osztályvezetőt vagy embert hívtak a hangosban ebből tudták a dolgozók ,h bombariadó van és ilyenkor nekik kellett diszkréten átvizsgálni a boltot. De ugye egy teszkóstól nem várható el ,h tűzszerészeti ismeretei legyenek, ezért sokat nem ért, max. akkor veszik észre ha sok barna színű TNT feliratú rúdra van ráerősítve egy nagy ketyegő vekkeróra esetleg egy szikrázó gyújtózsinór.
A bemutatós gyújtogatásról meg szintén nem vasút, de vicces. Az Egri Csillagok forgatásán történt, h leégett a díszletként felépített vár. A török katonákat a filmhez ugynais a magyar sorkatonák adták asszem Lentiből vezényeltek ki sorkatonákat statisztáknak ,h majd ők lesznek a török hadsereg. Ugyebár ez is katona az is katona. :)
Viszont meleg nyári nap volt és hát töröknek beöltözve jelmezben nagyon melegük volt, vizet sem nagyon kaptak, viszont a tűzoltók ott álltak készenlétben ,h ha szükség van rájuk akkor oltani tudjanak, és a sorkatonák pedig a tűzoltóktól lejmoltak vizet, akik adtak is meg persze nekik is melegük volt ott munkaruhában szóval szépen megitták meg kipancsolták a tűzoltókocsi tartályában lévő vizet így mikor a tűzkerekes jelenetnél ( ha jól emlékszem a sztorira) tényleg begyújtották a várat és hívták a tűzoltókat, h most lehet oltani már nem volt a tartályban szinte semmi és mire elszáguldottak az első tűzcsapig és feltöltötték majd visszaértek már szinte nem volt mit oltani, lehetett újra felépíteni az egészet.
Tehervonattal ütközött a mezőgazdasági vontató (2009. június 23.)
Tehervonattal ütközött egy mezőgazdasági vontató kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Forró-Encs és Halmaj között, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta az MTI-t a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. A baleset a Csobádi-tónál lévő vasúti átjáróban történt - közölte László Antal. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a fénysorompó jól működött a vasúti átjáróban. (MTI)
OFF: kórházakban, ahol nagyon veszélyes egy tűz a vegyes látogatóállomány miatt is, ha valahol tűz üt ki, a hangos azt mondja: "Láng nővért várja Vizes doktor a recepción". Ettől minden profi tudja, hogy mi a dolga, és a betegek-látogatók sem esnek pánikba, ami jó, mert akkor könnyebb őket menteni. Ez persze nem biztos, hogy Magyarországon van így, mert a magyar kórházak már le vannak égve... ON
Én erőssen a száztízesre emléxem...szintúgy oktatásról, de azzal megtámogatva a pályaszámot, hogy egy darabig a babócsai korosztályos kollégám szívecsücske volt az a gép, és emlékszem, hogyan gyászba borult a hír hallatán...