Jólvanmááá... :-] Régi sokéves beidegződés a 2 HPR megléte. Mikor 9-10 éves koromban elkezdtem számontartani a frsz-okat, csak a '616-ot és a '618-at ismertem. Haverral sokat dumáltunk róluk a dallamcsengő miatt :-). A '617-et csak kb. 1,5-2 évvel azután vettem "nyilvántartásba", mert csak akkor vettem észre.
Igen, mi voltunk azok, csak elb*sztuk. Ezek vagyunk mi :o).
Ma már rendben volt '996, csak úgy röpült 30-ason. Sikerült is lekapnom. Már csak HOP-043 hiányzik a képtáramból. Nem tudja valaki, hogy merre szokott előfordulni? Vagy hogy hétfőn merre lehet majd megtalálni? Előre is nagyon köszönöm.
Egyrészt! Másrészt meg még HLF mindig nem válaszoltál '996 költői kérdésére, de mondjuk a korábbi és a jelen feltöltött "képeid" közötti óriási különbség mindent elárul.
7 db használt helyi csuklós autóbusz beszerzése.(...)alkalmatlannak minősül a szerződés teljesítésére, ha:(...)a használt helyi csuklós autóbuszok esetében bármelyik jármű gyártási időpontja 1.1.1999 előtti.
Tehát a helyi buszoknak '99-es évjáratúnak, vagy annál újabbnak kell lenniük. Szólónál nem lesz gond, ha a HV szállít a Bakonynak használt buszokat, akkor megy a 2 GXW+a szóló Rába. A Rábával nincs gond, van már Rábája a Bakonynak. A csuklós már nem ilyen egyszerű, böngészve a weboldaladat csak 6 szóbajöhető csuklóst találtam. A 2 GMY (de még ez sem biztos), a HDA-285, HCA, és a 2 HPR. MAN-t vagy Solarist gondolom meg nem vesznek, mert az megy helyközibe. Helyközibe meg mennek a 415-ösök meg pár E94-es.
Annak a Vértesnek elvileg Bakonynak kellene lennie ;) Idézem az ide vonatkozó közbeszerzési eljárást:
NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK): Bakony Volán Zrt.
A szerződés vagy a közbeszerzés(ek) meghatározása/tárgya: 25 db használt helyközi szóló, 3 db használt helyi szóló és 7 db használt helyi csuklós autóbusz beszerzése.
Műszaki, illetve szakmai alkalmasság: Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód: Ajánlattevő és a közbeszerzés értékének 10 %-át meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozója együttesen alkalmatlannak minősül a szerződés teljesítésére, ha: a)Az ajánlatában szereplő használt helyközi szóló autóbuszok esetében bármelyik jármű gyártási időpontja 1994. január 1-je előtti, a használt helyi szóló autóbuszok esetében bármelyik jármű gyártási időpontja 1.1.1999 előtti, a használt helyi csuklós autóbuszok esetében bármelyik jármű gyártási időpontja 1.1.1999 előtti. (Kbt. 67. § (1) d) pont)
Bírálati szempontok: Az összességében legelőnyösebb ajánlat az alábbiak szerint az alábbiakban megadott részszempontok 1. A megajánlott autóbuszok ellenszolgáltatásának értéke (HUF). Súlyszám: 0,5. 2. A megajánlott autóbuszok szállítási határideje a szerződéskötéstől számítva (nap). Súlyszám: 0,4. 3. A megajánlott járművek átlagos futásteljesítménye (km). Súlyszám: 0,1.
Az ajánlattételi, illetve a részvételi határidő: 14.7.2009 - 10:00.
Eredményhirdetés: 29.7.2009
Ajánlatkérő rendelkezésére álló fedezet mértékére tekintettel, a megajánlott autóbuszok ajánlati ára a 25 db használt helyközi szóló, a 3 db használt helyi szóló és a 7 db használt helyi csuklós autóbuszok esetében összességében a nettó 235 000 000 HUF értéket nem haladhatja meg. Ellenkező esetben az ajánlat érvénytelen lesz.
Akkor vagy variálás van, vagy a BlocQuest emberei közül akad pár csökkent értelmi képességű. Ugyanis az a két sor, ahol ezek ('483 és '088 is) álltak, kifejezetten a leállított buszok számára van és volt fenntartva. Az ottjártamkor három őr mászkált fel alá és felügyelt arra, hogy oda csakis az oda való buszok parkoljanak be éjszakára.
Mindenesetre a magam részéről nehari'... :/
HPR-618 viszont (ezek után hozzáteszem: elvileg) nem fog kinn járni, mert a napokban már jönnek érte a vevőtől. (Vértes Volánt mondtak, de ebben kevésbé vagyok biztos, mint abban, hogy ma valóban nem láttam kinn a gépet sehol sem...)