Keresés

Részletes keresés

Pitylogós Creative Commons License 2009.06.14 0 0 530

Úszókapu vagy kétszárnyú nyíló?

Nincs helyhiány, csak a költség a kérdés.

Mi szól az egyik és másik mellett, ellen?

Előzmény: vadmotoros (499)
RCTiv Creative Commons License 2009.06.14 0 0 529
megkérdezhetem mennyiért tudod beszerezni? én is gondolkoztam ilyesmiben csak nagyon drága. amúgy iosmerősömnek van a legolcsóbb, lefestve, nem az a gond, hogy elöregszik, hanem, hogy elpattognak benne a keresztlécek, nagyon kis gyengus. a képen mondjuk kicsit masszívabbnakl tűnik mint ami neki van, de én raknék egy keresztlécet a merevítőnek a másik oldalra minimum.
Előzmény: 5w (528)
5w Creative Commons License 2009.06.12 0 0 528

Sziasztok!

Mi még mindig a kerítésünknél tartunk....Sajnos ...szóval erre gondoltunk . milyen tartós ha lekezeljük?mahagónira akarnánk lefesteniezt és nem betonozni. már van kerités de az drótkerités beton oszlopokkal.Ugy gondoltam hogy a drtókeritést nem szedjük le mert van a szomszédban birka nehogy széttörje igy az elé lenne a betonoszlopokhoz rögzitve dea mögött ottlesz a drtó. azthogy mivel tudodm mJD OTT  megcsinálni hogy ne nőljön a fű azt nemtudom. Szóval milyen tartós ha lekezeljük?elé növényt akarok tujákat azelé meg vadászkeritést hogy a kutyák ne tépjék szét és ne kaparják ki alatta.vélemény?

r0li Creative Commons License 2009.06.09 0 0 527

Sziasztok!

Tolókaput csinálunk, a sínbe szeretnék tenni fűtőkábelt, de nem egyértelmű - talán csak nekem -, de van kábel 3.000- től 50.000-ig. Mielőtt érdeklődöm kellene tanács, hogy ne nézzenek teljesen töknek.

üdv r  

101kukac Creative Commons License 2009.06.09 0 0 526

Üdv mindenkinek!

Tudna-e valaki információt adni hogy pestmegyében hol lehet  olyan fürészelt akácfát venni   aminek  gyalulva  van mindkét oldala a szélein pedig marad a természtes ivelése a fának?

Pannonfogat Creative Commons License 2009.06.08 0 0 525

Szia!

A Sadolin alapozó a Base. Mártással felvihető. Annyi a hátránya, hogy az utolsó deszkára is kell annyi alapozó, hogy ellepje, tehát marad egy jó adag a végén. Nagyüzemi a módszer, de gyors. Az alapozás valóban meghatározóan fontos, ebben az esetben. Én személy szerint nem kedvelem az oldószeres anyagokat, mióta léteznek jó minőségű vizesbázisú favédő szerek. Ezen kívül a vastag lazúr sem igazán jó ötlet, márpedig a Sadolin extra vastag lazúr. A vékony lazúrok a fa szöveteiibe jobban beszívárognak. A vastag lazúrok inkább felületi védelmet adnak. Ezért mondtam, hogy ebben az esetben döntő az alapozás. Vigyázz, mert az oldószeres anyagok, ha nem elég száraz a faanyag, nem maradnak meg a fán. Lehámlik, leválik, különböző kiválások kíséretében. 12% alatti víztartalom a kívánatos. Vizes bázisú anyagok esetében általában nem kell alapozni, nem érzékenyek a faanyag víztartalmára.

Előzmény: _c_ (523)
bohrer Creative Commons License 2009.06.05 0 0 524
Tudod Te mi erő kell oda?

Ezt a dzsimbó is úgy csinálja hogy letalpal a hátsó kanál körmével felkaristolja a terepet aztán szemből a nagy kanállal megtolja.

Persze a bobcatra átszerelni az árokásót macera. A JCB tényleg tehetségesebb, óradíjuk magasabb, de előbb is végeznek, tehát lehet hogy olcsóbbak.
Előzmény: Törölt nick (491)
_c_ Creative Commons License 2009.06.05 0 0 523

Szia!

Kérdeznék még egy dolgot.

Ha jól gondolom, a festés tartósságát nagy mértékben befojásolja az alapozó felvitelének minősége.

Mivel kb. 200db lécet kell lefestenem, erősen gondolkodom azon, hogy az alapozót merítéssel viszem fel a fára. Veszek egy 1m-es balkonládát, beleborítom az alapozót, és ebbe merítem a léceket mondjuk 10mp-re (gumikesztyűben). Nagyjából lecsorgatom, majd felállítva száradni hagyom.

Szerinted?

Előzmény: Pannonfogat (522)
Pannonfogat Creative Commons License 2009.06.03 0 0 522

Nyugodtan tehetsz borovit kerítésnek.

Egyébként a csertölgy is jó kerítésnek és az jóval olcsóbb, mint a kocsányos vagy kocsánytalan tölgyek.

Előzmény: _c_ (517)
Pannonfogat Creative Commons License 2009.06.03 0 0 521

Kössz!

Harag? Az rossz tanácsadó lenne! :-))

Előzmény: cordon (520)
cordon Creative Commons License 2009.06.02 0 0 520
Akkor nincs harag földi ?
Átirányítottam hozzád egy ügyfelet,én nem nyomulok fakerítésben.
Előzmény: Pannonfogat (514)
cordon Creative Commons License 2009.06.02 0 0 519
Tapasztalatom szerint nem feltétlen drágább az úszókapu.Ha azt veszed hogy az úszókapu alaptestéhez 2/3 -al kevesebb beton kell mint egy ugyanolyan tolókapuhoz
ergo kevesebb ásás,zsaluzás,kézi munka sör stb,akkor már nem is drágább. Arról már nem is beszélve hogy mennyivel egyszerűbb az úszót telepíteni. A karbantartása (pláne ha nem kenik ki belülről a C szelvényt zsírral ) meg szinte minimális.
Előzmény: _c_ (518)
_c_ Creative Commons License 2009.06.02 0 0 518
Én 2 éve agyaltam ezen. Én az úszókaput választottam.
Valóban ez a legjobb megoldás, de ez is a legdrágább!
Masszív betonalapot igényel, a görgők ill. a C-sín ára is igen borsos.
Nálam 3,8m a bejáró szélessége. Alaposan túlméreteztem, mivel idáig kovácsolvas kerítésben és kapuban gondolkodtunk.
A neten fellelhető egy tervezési segédlet. Mielőtt belevágna az ember, érdemes áttanulmányozni, számolni.
Előzmény: Pannonfogat (516)
_c_ Creative Commons License 2009.06.02 0 0 517
Köszi!
Akkor más is ezen a véleményen van. Nem akartam leírni, hogy kültérre állítólag csak az akác ill. a tölgy javallott. A bükkfa hiába keményfa, reped, gombásodásra hajlamos.

Akkor fenyő a befutó.
Előzmény: Pannonfogat (515)
Pannonfogat Creative Commons License 2009.06.02 0 0 516
Pedig az úszókapu a jobb megoldás :-) A tolókapu nyűgösebb. Kerítés deszkázatot cseréltünk egy helyen. Itt a tolókapu alatt a burkolatot fűtötték, hogy télen a hó és a jég ne zavarja a működését az automata kapunak. Azt mondta a gazdája, hogy inkább, mint kimenjen lapátolni, jeget vakarni. Mert mi értelme a távirányítású kapujának?
Előzmény: Törölt nick (492)
Pannonfogat Creative Commons License 2009.06.02 0 0 515

Szia C!

Bükköt kerítésnek nem javasolnék. Még a gőzölt bükköt sem. Gombásodásra hajlamos, hamar tönkremegy. Fenyő deszkákkal, léccel jobban jársz. Vékony lazúrt használj, lehetőleg vizes bázisút. A vizes anyag a fa víztartalmával kontaktust teremt, jobban felszívódik. Azért legyen vékony lazúr, mert a fa szövetei között hamarabb "talál" megának utat és nagyobb esélyed van az alapos védelemre. A vastag lazúrok hamar eltömítik a fa szövetét és csak egy felületi kezelést adnak. A jó minőségű vizes bázisú lazúrok alá nem kell alapozó, hanem két rétegben egyszerűen felkened és kész. Amennyiben valóban jó minőséget választottál, annak gombaölő hatása is van. A bütüs végét egy valamilyen bütüvédő anyaggal érdemes lekenni, hogy ne szívja magába a vizet. Az így kezelt anyag 5 évig bírja majd. Fenyő deszka, léc ne luc legyen, inkább erdeifenyő (asztalosoknál borovi). Magasabb gyantatartalmú. A mai éghajlati viszonyok között a keményfát és a fenyőt egyaránt kezelni kell, az UV sugárzás egyaránt károsítja mindkettőt. Amikor látod kiszürkülni a faanyagot, az a sugárzás műve. Ha érdekel, bővebben írok neked erről.

Előzmény: _c_ (511)
Pannonfogat Creative Commons License 2009.06.02 0 0 514

Nem sértődött meg az ürge! :-)

A Pünkösd hosszú hétvégéje a lovakról szólt. A Hortobágyon voltam, nagyon kedves népi iparművész barátaimnál a HNP Látogatóközpontjában és a lovas napokon Mátán. Nekm ilyenkor ott illik lenni. Most tértem meg. Minden véleményt elfogadok, ha nem értek egyet, majd jelzem, de nem sértődöm meg.

Előzmény: cordon (503)
_c_ Creative Commons License 2009.06.02 0 0 513
Tudom. :)

De amit be tudok szerezni az a fenyő és a bükk.

Szóval ami fix az a Sadolin extra és a fenyő/bükk páros.
Előzmény: _lala_ (512)
_lala_ Creative Commons License 2009.06.02 0 0 512
Vegyel akacot, es nem banod meg.
Előzmény: _c_ (511)
_c_ Creative Commons License 2009.06.02 0 0 511

Sziasztok!

Léckerítést építenék, amit zártszelvényre csavaroznék fel.

A fa kiválasztásával egy kicsit gondban vagyok. Fenyő ill. bükk léceket tudnék venni normális áron. Elvileg kültérre ugye keményfát illik rakni. De!

Sadolin Extra kültéri glazúrt használnék festésnél, aminek az alapozója kevésbé ivódik be a keményfába, állítólag 1-2 év után lepereg róla. Gyakrabban kell festeni, csiszolni.  A fenyőn tovább bírja. Ha azt vesszük, hogy a festék védi a fát a külső hatásoktól, akkor elvileg a fenyőlécnek is bírnia kell 10-20 évig - gondolom.

A kérdésem, hogy van-e itt valaki, aki bükkfát haszánlt a kerítésénél, és Sadolin Extrával kezelte. Mit tapasztalt? Mennyire időtálló a festés? Egyik ismerősömnek nincsen jó tapasztalata a bükk-Sadolin Extra kombinációval.

Thx!

_lala_ Creative Commons License 2009.06.01 0 0 510
Szerintem nagyon kevesen epitenek "betoresbiztos" keritest, foleg nem szazezrekbol. Egy atlagos magyar keritesen segedeszkoz nelkul at lehet maszni...
Előzmény: hibis (509)
hibis Creative Commons License 2009.06.01 0 0 509
Szerintetek a kerítésnek mennyire feladata a betörésvédelem?

Brit családi ház terveket nézegettem és a kerítésük max 1 m. magas léckerítés.
Mi pedig százezreket költünk az erős betörésbiztos kerítésekre.

Pedig az igazi betörő így is - úgy is bemegy, ha akar!

Ez valami hagyomány vagy a birtokvédelmi törvényeinkből fakad?
Vagy miért építünk ilyen erős kerítéseket?
cordon Creative Commons License 2009.05.31 0 0 508
Azért ez függ a beton minőségétől is.
Előzmény: ncc1701 (507)
ncc1701 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 507
Egy 10 kilós samu nagyobbat csap, mint bármilyen fúrókalapács. Muternál a 20 centis betonjárda 2-3 ütés után beszakadt. Mondjuk kispórolt testalkatúaknak nem jó szerszám, ember is kell hozzá. :)
Előzmény: zordonC3 (481)
cordon Creative Commons License 2009.05.31 0 0 506
Jól látod, a csapágy külsejének szárazon kell gördülnie.
Előzmény: Gyurco78 (504)
cordon Creative Commons License 2009.05.31 0 0 505
A belekent zsír egy idő után bekeményedik,beleragad minden kosz.Kibányászni utána meg elég macerás,nagy szopás.
Gyurco78 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 504
Igen? Akkor hozzá se nyúlok...
Végül is logikus, ne a sín csússzon el a csapágyon, hanem forgassa meg inkább...Vagy valami más oka is van, hogy nem szabad?
Előzmény: cordon (502)
cordon Creative Commons License 2009.05.31 0 0 503
Úgy látszik a hintó készítő barátom megsértődött.
Előzmény: Pannonfogat (470)
cordon Creative Commons License 2009.05.31 0 0 502
Meg ne próbáld ! Az úszókapu "sinét" azaz C szelvényét szigorúan tilos zsírozni !
Előzmény: Gyurco78 (501)
Gyurco78 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 501
Na, hát pont ezért nem ronda :)
Amúgy az a pár fekete zártszelvény, ami kilátszik belőle csukott állapotban. 2 éve működik, idén lehet, hogy be kéne már zsírozni a sínt :)
Előzmény: Törölt nick (498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!