Üdv, lehet átmenő csavarokkal rögziteni, de én nem rögzitem semmivel. A fúrófej végére rá van kötve a drótkötél és egy csörlövel húzzúk ki az egészet, a toldásoknál csak azét kell húzni a szárakat egymásból. eddig még nem csúszott ki egymásból. de ha megtörténik akkor nagygázvan!!
Te a vékonyabbik szivattyúról beszél, igaz? Laci pedig a Tömzsibb csavarszivattyút célozta meg. Bár elvileg mindkettő folyamatosan kellene, hogy tolja a vizet. Nem tudom mitől pulzálhat. Esetleg csak egyedi probléma? Ha nem,akkor gáz, mert én is vittem egy ilyen csavarszivattyút.
az olaj a hütéshez kell, nem tudom hol kapsz olajat, de drága azt tudom, el teszem magam, mert holnap nyomnom kel vagy 35 m ert
még én is tanultam a napokban egy öreg szakitól, kiváncsiságból megnéztem hogy fúr, beszélgetni kezdtünk, hogy én is (kolega vagyok) szimpi lehettem neki, mert megmutatta hogyan lehet megállapítani hogy hol , milyen mélyen van a vízadó réteg ( na elég hülyén nézhettünk ki a távolból, hogy két meglett ember tánzol egy fadarabon és forog a kezükben két fém pálca)))))))))
ERRE MONDJÁK? HOGY JÓ PAP IS HOLTIG TANÚL ( ez egy ön fényezésnek tunik ) nem tartom magam annyira jó kútfúrónak, hiszen biztosan vannak nállam is jobbak
Ne már.olajban?hát akkor most jó hülyének nézhet pár hozzáértő ember!jólvan na,én most szedtem szét először búvár szivattyút.hol lehet kapni trafó olajat?és miért kell az bele??kiváncsi vagyok rá!.
Hali.akkor is homokolni fog ha kútfúráskor nem volt homok??tudsz valami mást ajánlani??pedig nagyon jó áron van(20e).néztem más márkájút is de 45-55 alatt nem igazán találtam,én meg annyit sajnálok kiadni.nekem csak locsolásra kell a víz és nem túl sok.(11 méterről kellene szivni a szivattyúnak.köszi a jó tanácsot.
csak egy tanács a Nimbuszt velejsd el folyamatosan homokolni fog (pulzálva dolgozik, ugyan nyom 9 atmoszférával, de rezegtetia kutad mint az orosz búvár
salyát káromon tapasztaltam meg sajna)
nem tudom miért, hiszen ez is centrivugál, csak gumilapátos
Minden a hely függvénye. Egyes helyeken bőven jó a 40-es, 50-es cső. Máshol az ásott is alig ad vizet. Lehet, hogy elég a talajvíz (minőségre, mennyiségre), de lehet, hogy nem. A gyakorlottabbak helyszín alapján megmondják mire számíthatsz, esetleg megkérdezed a szomszédokat, hogy náluk mi a helyzet, vagy geológustól kell kérni információt.
Szevasztok.mondom ráérésemben szétkapom a búvárszivattyút,és rendberakom.szedem szét,és olyat láttam mint még soha!!a forgó és állórésztől folyik az olaj!honnan került az oda.hát szerintem a kondiból.de ilyen sok!na és az a legszebb az egészben hogy működött.én még ilyet nem láttam.hmmm,olajhűtéses búvár.
Szeva.hát figyelj.a talajvíz nem tudom hogy elég-e mert még nincs szivattyúm.elképzelhető hogy elég lenne az a 2méter vízoszlop.1300 liter/órás nimbuszos szivattyút terveztem.amúgy azt vágom hogy a talajvizet ki szokták zárni a sokkaltisztább rétegvíztől.elfogyott a vascsövem nem tudok tovább fúrni,majd havert megkérdem nem-e tud adni pár métert.
Ha egy fúrt kutat eleve talajvizesre tervez az ember, akkor milyen átmérőkkel érdemes számolni? Valószerű, működőképes ez a megoldás, vagy általában le kell menni a rétegvízig?
A rétegvizeket nem szabad a talajvízzel szennyezni. Ezért a talajvizet ki kell zárni. Vagyis a béléscsövet be kell cementezni a vízzáróba és abban fúrni tovább, kisebb átmérővel. A talajvíz - ami most van - nem elég neked?
Halihó.egy kérdés.13 méternél tartok és agyagot fúrok ami egy vízzáró réteg.ugye eddig csak talajvizem van.most ha átfúrom az agyagot az azt jelenti hogy az rétegvíz és innentől elképzelhető az hogy van rendes vízhozama a kútnak??a nyugalmi vizszintem föntebb lessz ha átfúrom az agyagot?köszönöm a válaszokat és hogy megerősítetek ezekben a kérdésekben.
Kíváncsi lennék, hogy száraz fúrással hogyan lehet egy ilyen mély fúrást kivitelezni? 1-2m-enként mindent visszahúzni, szétszedni, majd újra összerakni? Brrrrrrr.....
szevasztok.na most már itt is szakad az eső.ma megint nem sokat haladtam ebben az embert próbáló agyagban.kb 70cm-t.ja meg mostmár köves is de rendesen.