Nem tudom, de nekem ez a Pápa-Vvarsány dolog bűzlik. Ugyanis nem tartom valószínűnek, hogy a helyi PFT engedni fogja személyszállító vonat közlekedését a Franciavágás-Vvarsány szakaszon. Miért is? - nem valószínű, hogy a 2,5 éve használaton kívüli szakaszon az évi két permetezővonaton kívül mérővonat is közlekedett - nem valószínű, hogy a bizonytalan jövőjű szakaszon a PFT karbantartási munkát végez - nem tudom, hogy az állomási és nyíltvonali fénysorompók üzembiztosak (vagy a minden átjáróban megáll és lefedez játék fog menni?) - "Hentes" honlapján kb egy éve olyan felvételeket láttam, hogy a vonalszakaszon fák dőltek a vágányra, és bokrok lógnak a közlekedési sávba.
Nem akarok vészmadárnak tűnni, csak elmondtam kételyeimet. Higgyétek el, én is azt szeretném ha személyvonat közlekedne arra.
Az idei évi vasúti évfordulok kapcsán limitált példányszámú emlékboritékok és emléklapok jelennek meg. Minden egyes kategória 20 db-os példányszámban jelent illetve jelenik meg sorszámozott példányban.
- 60 éves az UTASELLÁTÓ (emlékboriték 2 különféle változatban) már megjelent ára 300 Ft
- 100 éves a 324-es gőzmzodony (emlékboriték) hamarosan megjelenik ára 300 Ft
- 30 éves a Bz motorvonat (emlékboriték) hamarosan megjelenik ára 300 Ft
- 125 éves a Budapest Keleti pályaudvar (emléklap) hamarosan megjelenik ára 300 Ft
- 50 éves a BKV HÉV M III motorkocsi (emlékboriték) hamarosan megjelenik ára 300 Ft
A limitált példányszámú boritékokra és emléklapokra E-mailban lehet jelentkezni.
A tetteseket az általuk ellopott kábelnél fogva, lábuknál megkötözve fejjel lefelé lógatnám órákon át, majd megkérdezném őket, akarnak-e még kábelt lopni...
2009. június 1-jén ismeretlen tettesek a Pápa – Kisbér vasútvonal Franciavágás és Pápateszér közötti pályaszakaszán 800 méter hosszú vasúti légkábelt tulajdonítottak el 400.000.-forint összértékben. Június 4-én ugyanezen vonalszakaszon további 1.000 méter hosszan vágtak ki a kábelből, további 500.000.-forint kárt okozva.
Megvolt az esélye annak, hogy az elkövetők korábbi sikereiken felbuzdulva hamarosan újra próbálkozni fognak … A Magyar Államvasutak Zrt. veszprémvarsányi vasútállomásának forgalmi szolgálattevője június 5-én 23 óra 05 perckor értesítette a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy újabb légkábel-lopást jelez a riasztórendszer, melynek helyszíne a Pápa és Veszprémvarsány közötti pályaszakasz. … Két szolgálati gépkocsival összesen 3 fő járőr és 2 fő körzeti megbízott indult haladéktalanul a helyszínre Bakonyszentiván, illetőleg Pápateszér irányából, ahol 3 személyt értek tetten bűncselekmény elkövetésén.
www.orientpress.hu/portal.php?ReszletesHir=1&HirID=44300&ajanlo=RSS
Igen, sokat tévedtél. Ami nem baj, hiszen senki sem úgy születik, h mindent tud. Akkor lássuk: A Pápa-Tatabánya vonal építéskori kiépítési sebessége 40 km=óra volt, mint majdnem minden HÉV-vonalon. Az 1920-as évek végén forgalomba állított BCmot-ok általában 50 km/óra sebességgel közlekedtek az ilyen vonalakon, nagy valószínűség szerint a Pápa-Tatabányain is. A gőzösök viszont csak 30-40-nel.
A Pápa-Veszprémvarsány-Kisbér szakaszon már elég korán, az 1930-as években kicserélték a síneket 34,5 kg/m-esre, a sebesség az ívviszonyok miatt csak 50-re emelkedett (amúgy az ilyen pálya bírná a 60-at).
Kisbér-Tatabánya között később (pontosan nem tudom mikor) cserélték ugyanilyenre a síneket, de számomra ismeretlen ok miatt nem emelték fel a sebességet, maradt 40 km/óra.
Nem is kell olyan extrém eldugott helyre menni, Budapesten a Nagy-Burmát ilyen módszerekkel szedik fel a "helyiek" a félmunkát meg viszi a MÁV Soroksárra...
Hát akkor rendes tizedelés lesz a vonalon.
Én sajnos nem vagyok járatos a vonalban, de amikor vonattal Kisbért vagy Győrszentivánt érintettük a csatlakozó sínek csak rozsdásak voltak de jó állapotúnak tűntek...
Kíváncsi lennék, hogy mekkora volt valaha a kiépítési sebesség...ha tippelnem kellene ránézésre a 80-at biztosan rámondanám, legalábbis ami a felépítményből látszott erre utal.
A vágányt ellopták? Még a bezárás előtt? Amikor 6 pár vonat arra járt, senki sem vette észre, hogy egy mellékvágányt szőröstől-bőröstől ellopnak? Hány nap alatt vitték el?
Nekem kicsit meseszerűnek tűnik. Sztem beleloptak, a többit meg elbontotta a MÁV.
Nincs valakinek infója arról, hogy a bokodi erőműbe mikor szokták vinni a fát? Tatabányán szinte mindig állnak vagonok rendesen megdurrantva, de mozogni még sosem láttam őket. Kimennék csinálni néhány képet ha tudnám hogy kb. mikor érdemes!
Vágányra pontosan nem tudom a listát, mert csak egyszer láttam, és elég sok adat volt (az egész ország területén több száz mellékvágány, vonatfogadó vágány). A 13-ason a nyíltvonalhoz nem nyúlnak, de az olyan szintű mellékvágányok, amik például Pápateszéren vannak, azok veszélyben vannak.
Franciavágást nem érinti, az biztos. Elég komoly teherforgalom van ott.
Tippem, hogy mit szednek fel/bontanak el a 13-ason:
Nagygyimót első vágány maradéka
Románd mh épülete
Szák-Szend mh épülete
Az Ugodi, Gici, Franciavágási, Bakonybánki, Bakonytamási, Bakonyszombathelyi, Dadi állomásépületek lakottak. Veszélyben Tápszentmiklós és Pápateszér van. De utóbbiban is laktak még nemrégen.