Ok, ha már ketten mondjátok, akkor sztem kihagyom én is.
Hát, a Velencei-tó kb. fél-3/4 óra innen, végül is Bp-en bárhonnan eljutni pl. a Palára is telik ennyi időbe, meg olyan sok alkalmunk nincs is a pancsolásra, úgyhogy lehet, hogy akkor a Velencei lesz.
Egyébként abban tök igazatok van, hogy a tenger lenne a legjobb.
Tényleg, miért is nem küldi az állam a terhes kismamákat pl. Görögországba egy két hetes "népességszaporulat-és egészségmegóvó pihenésre"? :)
Tudnám élvezni... :)
De sajnos, a tenger még pár év spórolásnyi távlatban szerepel csak.
Úgyhogy addíg, természetes magyar vizek, rettegjetek, mert jön Adri néni és hozza a pocakját!!! :)
Jövő hét végére kaptam csk időpontot a dokihoz, úgyhogy addig itt kérdezősködnék. Aktus közbeni vérzést mi okozhat? Nem fáj, csak már kétszer egymásután is előfordult, hogy vérzést indított meg. Menzesz kizárva a gyógyszer miatt és a vérzés azonnal abba is maradt, ahogy vége lett.
De a második alkalommal már ijedtség volt a vér mennyisége miatt - kisebb disznóölés, még a padlón is vércseppek - viszont érezni még mindig nem éreztem fájdalmat. Sérülésre gyanakszom, de mi sérülhet meg úgy, hogy nem fáj?
A legtöbb orvos a _természetes_ vizeket ajánlja állapotosan, Magyarországon a Velencei-tó kivételével, ebbe a bányató nem tartozik bele. Balaton, folyók, tenger, ami nekem belefér, én uszodába sem mennék (én is 21. hetes vagyok). Nem, nem olyan biztonságos sajnos a helyzet, mint ahogy írod, össze lehet szedni fertőzéseket, és annak lehet komoly következménye is akár.
Én személy szerint nem mennék bányatóba terhesen, de még nem terhesen sem. Ha terhesen úszni szeretnél, akkor uszodába menjél, vagy a Balatonnak is jó a vize (ha elérhető közel van), de a tenger lenne a legjobb.
21 hetes terhes vagyok, és már iszonyatosan szeretnék strandolni végre egyet, ha minden összejön és ráér a férjem is.
Ki is néztük már, hogy mi az, ami közel is lenne nekünk és megfizethető is: van erre egy bányatóból kialakított strand, aquapark-ként tartják számon, de nem annyira nyüzsi hely, hogy agyontapossanak.
Ez a Rukkel-tó.
Az a gondom vele, hogy már olyan szépen elterveztük, hogy megyünk, mikor hallottam olyan szóbeszédet, hogy a közelében van vm. szemétlerakóhely, ahová régen, de talán most is hordják a hulladékot. Amit az eső ugye bemoshat a talajba, onnan bekerülhet a tó vizébe...
A kérdésem, hogy szerintetek ha én ebbe a tóba bemerészkedem és úszkálok végre egyet, attól lehet baja a babának? Én azt gondolom, hogy még ha tényleg kimutatható szennyedést is okoz a hulladéklerakóhely (bár a tó elég nagy vízmennyiséget jelent sztem ahhoz, hogy abban szétoszoljon), szóval még ha tényleg van is vm a vízben, ha nem iszom belőle véletlenül sem, akkor nem lehet baj, igaz?
Mert van egyszer a fürdőbugyi, ahon belül ugye a hüvelybe elméletileg eleve nem szabadna bejutni a víznek. Plusz a nyákdugó, meg az eleve tökéletesen zárt méhszáj, a magzatburok....
Sziasztok! Terhességi teszten a "test" csík ha megjelenik, akkor ott is marad? A kontrol csík továbbra is látható, de pont akkor kellett telefonhoz mennem, mikor ennek is akár hivatalosan láthatónak kellett (volna) lennie... Köszi kkmd
Az sztk-s megoldás szerintem sem a legjobb ötlet... sokkal egyszerűbb egy teszt... A terhesség korai szakaszában éppen annyira megbízható, mint egy nőgyógyász. Aztán majd ha az pozitív eredményt mutat, utána már irány a doki. Amúgy nem túl nagy az esélye, hogy terhes vagy, de ha nem szeretnél még babát ne a Rigesoft-tal védekezz! (Írtad, hogy már nem az első eset...)
"B.o.ov-ban 17mm-es echómentes képlet. Douglasban 15 mm-es folyadék" = Bal oldali ovariumban 17mm-es echomentes képlet... = MAGYARUL: bal oldali petefészekben 17 mm-es "folyadékkal telt ciszta" (olyan képlet, amelyben nincs szövet, vagy egyéb más darab, amit az uh látna echo=uh által látott kép - a folyadékon az uh áthatol...). Douglas űr a végbél és a méh között található bemélyedés, melyben Neked 15 mm-es folyadék gyűlt össze, és igen, ez lehet valamilyen gyulladásos folyamat eredménye. Valószínű, hogy a petefészekben és a douglasban felgyülemlett folyadék gyulladás miatt van, amúgy nekem erre alhasi ödémát mondtak, krónikus (elhúzódó) gyulladás miatt alakult nálam ki. Különösebben nincs mit tenni vele, majd felszívódik, de én kaptam rá antibiotikumot. Mivel Te állapotos vagy, az orvos bizonyára szólt volna, ha ez problémát jelent... Ha kételkedsz, kérdezz rá!!! Remélem tudtam segíteni, de ez csak az én meglátásom, nem vagyok nőgyógyász!!! Szóval, amit írtam csak iránymutatásnak vedd :) Vigyázz magadra és jobbulást kívánok!
Rigesoft utan ket nappal lett verzesem,amikor amugy is lett volna a menstruaciom, de lehet ,megis terhes vagyok,ki tudja.
Sztk-ba bemehetek terhessegi vizsgalat celjabol?
Par eve is volt ilyen,akkor el akartak hajtani,hogy minek megyek ilyenekkel oda,miert nem veszek patikaban terhessegi gyorstesztet...Aztan nagy nehezen megvizsgaltak.
Sziasztok! Ide irányítottak, segítsetek: Január 22-re várom 2. babámat. Tegnap UH-on (6+4) élő embryo, CRL: 5mm. Eddig ok, de mi az "B.o.ov-ban 17mm-es echómentes képlet. Douglasban 15 mm-es folyadék"? Az bizti, hogy enyhe gyulladásom van (rákszűrés eredmény- mire megjött már pocis voltam). Köszi
Nem laparoszkópiás, hasi műtéttel járó méhkivétel esetén meddig kell szigorúan feküdni? Ágytál esélytelen, wc-re mikor lehet kimenni? És általában, ha nincs kompl., meddig kell kórházban maradni?
Ízületi problémákkal, beragadt, becsípődött derékkal keress meg egy kiropraktőrt, vagy egy gyógymasszőrt. Terhesen is lehet, sőt kell is, mert később komoly gerinc problémáid is lehetnek.
A pisi-panasszal menj inkább azonnal, az antibiotikum kevésbé árt a babának, mint egy esetleges felszálló húgyúti fertőzés, amiresúlyos esetben a terhesség is rámehet.
A doki ha normális, fog kérni vizelet-tenyésztést és csak akkor kapsz antibiotikumot, ha baktériumot találnak.
Isiász passz :-( De ha úgyis a nőgyógyásznál vagy, kérdezz rá erre is!
Két problémában szeretném kérni a segítségeteket, hátha van valamilyen tapasztalatotok.
Kábé egy hónapja beragadt a hátam és pár napig leginkább egy s betűre emlékeztethetett a tartásom. Aztán javulgattam, el is felejtettem, aztán visszajött az egész és most ott tartunk, h nem is javulgatok. A legfőbb probléma az, hogy mikor máskor, hát most indult el a második kisbabánk, pár napja harsányan két csíkos vagyok. Gyógyszereket, kenőcsöt még nem használtam, de mostantól nem is nagyon szeretnék, viszont aggódom amiatt, hogy a fájdalomérzet illetve a kitekeredett testtartás árthat a babának. Arról nem is beszélve, hogy ha minden jól megy, hamarosan érkeznek a plussz kilók is, amik nyilván nem tesznek jót a folyamatnak. Leginkább isiászra gyanakszom, így hogy utánaolvasgattam, mert a fájdalom sokszor kisugárzik az egyik combomba is. Nincsen vmilyen jó tippetek isiászos babavárásra...?
A másik gondom az, hogy az utóbbi napokban, ugyan nem mindig, de úgy naponta háromszor, pár percig egy kicsit csíp pisilés után. Szeretnék elkerülni egy antibiotikumos kezelést, ugyanakkor egy fertőzést is. Eredetileg a hetedik hét körül terveztem felkeresni az orvost, amikor már a pici szíve is láthatóan dobog a babának. Ezzel a tünettel menjek inkább azonnal?
Nincs értelme várakozni, meg kell beszélni szakemberrel. A szoptatás elhagyásakor vizes ruhával kell az emlőket borogatni ha úgy érzed duzzad (nem tudom megtetted-e?). Egyébként nem írtad lefejted-e a maradék tejet, ill. a nem szoptatott emlőt?
Ha rendben tartottad, akkor nem kellene ilyen zavarnak lenni.
A le nem fejt tej bekövesedhet az emlőben, úgyhogy a nyugalom érdekében nézesd meg magad!
Egyébként minden embernél másként reagál a szervezet.
Pedig van rengeteg, csak nem tudsz keresni legfeljebb. Van ahol szövegesen, van, ahol uh képekkel együtt, magyarul, idegen nyelven... rengeteg ilyen oldal van. És a szülés fáj, akár császár, akár hüvelyi, de a leginkább kellemetlen a szülés utáni összehúzódás. Hüvelyi szüléshez is lehet kapni mindenféle érzéstelenítőket. De ha van annyi pénzed, hogy magánklinikán szüljél, akkor nyilván annyi is van, hogy a terminus előtt 3-4 héttel kérjél császárt, ahogy az celebéknél szokás, nehogy szétmenjen a hasad... Egyébként ti most reklámozzátok ezt a videoklinikát, és én meg bedőltem nektek? :-o
Az nagyon nem kellemes:S Meg hát nem poénból hívják a természetes szülést "természetes"-nek:D Viszont ez a klinikás oldal meg tökjó, sokat lehet tanulni belőle.
Én is félni fogok a szüléstől.... de mivel sok gyereket szeretnék ezért a császárral nem mert próbálkozni majd...lehet hogy fájni fog ,de lesz cserében egy gyönyörű csöppségem :) és ráadásul ha ,,vagdosnak,, akkor csomó mindenben akadályoznak mozgás szempontjából...még egy pelenkáért sem hajolhatsz le hetekig...
Hmm egyre biztosabb vagyok abban, hogy ha barátnőmmel egyszer eljutunk odáig, hogy baba, akkor én vagy nem fogok bemenni vele szülésnél, vagy bemegyek...de nem sokra fogok abból emlékezni:P
Sztem úgy történhet, hogy erőkifejtéskor a vágás mentén a még nem rehabilitálódott harántcsikolt izomszövet (ennek több év kell amig rendesen, a műtét elötti állapotra kerül) miatt simán szétfeszülhet a felette lévő bőr, ez megtörténhet, ezért általában nem is szokták ajánlani a császár utáni természetes szülést..