Szépen alakul. Nem akarlak megbántani de a terveződnek nem nagyon szárnyal a fantáziája.+ látom létrás megoldás lesz, vagyis úszni épült. Arra nem alkalmas egy 4 méteres medence (kinyújtva 2,3m egy átlagember.) Ráadásul a víz magassága a szkimmernél talán még csak 120 cm körül (látom hogy ferde az alja, de a víz szine a 5. sor közepén fog húzódni, vagyis kb(4*25+10cm)110cm-től mélyül 130 cm-ig ) Szóval azon kívül hogy még egy sort kéne berakni és a szkimmert feljebbrakni bekéne rakni amíg nem túl késő egy ellenáramoltatót is, különben később bánni fogod. szvsz.
Nálunk most került fel az első vízzáró vakolat.. És ha minden igaz a héten kezdhetem összerakni a gépészetet.. Mivel lassan hónapok óta épül remélem júliusban fel lehet tölteni :)
És Te hogy állsz a medencével? Képet esetleg rakhatnál fel. Alul a csatlakozási pontnál egyébként szeretnék dupla hálót rakni, meg persze le is kerekítjük jócskán a sarkot. Oldalt gyakorlatilag nincs sarokél sehol, ott nem lehet gond.
Félre ne érts!! A mienk is zsluköves. És mozaik lesz a burkolat.. Csak nálunk a kőműves aprólékosan odafigyelt a beton záródására és egybekötésére is.... Főleg az alján és a beépített elemeknél.. A duzzadószalag az amit hiányolok a fal aljáról..
És hát nálunk is csak a tél után derül ki a végeredmény...
Még vívódom a kérdésen. Mármint fólia vs mozaik. A szerkezet biztos bírni fogja a nyomást gond nélkül, de a szivárgástól én is tartok. A Mapei, a Hidrozol és a Sika képviselői garantálják a vízzáróságot, miután elmondtam nekik a helyzetet. Persze nekik ez csak egy üzlet, de gondolom nem akarják magukat sem lejáratni. Sőt van zsaluköves példa itt a fórumon is akinek így bevált. De Már nézelődöm erősen a fóliák iránt is.
Azért ne vezessük félre a medencét építeni kívánókat.. Nincs mindenkinek barátja aki ajándékba adja a dupla térhálót.. Ami ebben az esetben 4db :)
A vasszálakat mi is a megmarad építkezésünkből használtuk fel.. De ha valaki most akar nekiindulni és kb. 700-750 ezer forintos árra számít annak rosszul fog esni, hogy legalább a duplája lessz a végén..
És igaz most jól áll a medence.. De én úgy látom nagyon részletekben öntöttétek ki és az idő a víznek fog kedvezni.. Na meg a fagy is..
Én még mindig a fóliára szavazok a te esetedben.. Nézd vissza a fórumot hogyan készültek az burkolt medencék..
Így persze más egy kicsit a dolog, szerencséd van. Vasanyag iszonyat drága lett az elmúlt pár évben, köszönhetően a rengeteg kínai építkezésnek. De az egyéb építőanyag, és főleg a fuvar ára is sokat emelkedett.
Megmondom őszintén, hogy egy barátom építkezésénél maradt rengeteg vasanyag .- Baromi olcsón odaadta. Ráadásul Van saját kisteherautónk, tehát a fuvarok lényegében nem számottevő összegek. Az összes többi anyag pedig egy közeli ismerős tüzépjéről lett hozva. Most is rajta vagyok az ügyön a vakolatokkal kapcsolatban.
Szvsz érdemes lenne előbb eldöntenetek, hogy mozaikos vagy fóliás lesz. Ha fóliás, akkor pénzkidobás bármilyen vízzáró szigetelésre költeni (már csak azért is, mert nem az olcsóságukról híresek). Zsalukő kontra fólia témában elég sok horrortörténetet lehetett olvasni a témában. Vagy baromi sokat költesz a vízzárásra+mozaik ragasztásra, vagy ereszt és/vagy feljön, es X idő után lefóliáztatod az egészet.
Igen. De ha még a Mapei-t nem kenték fel, akkor a szalag még mehet, mert nekem is az első réteg (nemtom mi volt, nem értek hozzá) -re rakták a szalagot, utána a Mapei-t. Utána a csempét a ragasztóval.
Egyéb anyag Zsaludeszka 12-es 18db 16500 Zsalukő 20-as 200db 50967 Sóder 21m3 68250 Cement 35q 92199 Fuvar 36000
Ez egy 6x3,5m-es medi teknojehez kell, korulbelul olyan allapothoz, mint neked. Gepeszetet es munkadijat direkt nem irtam, mert az sok mindentol fugghet.
Ez a Te medencéd készítés közben? Egyébként nincs szalag, de tudom, hogy kellett volna. Egy próbát megér, idén nyár végére kiderül, addig is vagy mapei vagy hidrozol rendszert kap 2-3 rétegben. Utána eldönthetem, hogy fólia vagy mozaiklap. Holnap teszek fel még képet, mert már haladtunk picit.
A duzzadó tömítés valóban jó dolog, de a kivitelezővel tetess élzáró szalagot, és használd a Mapei kenhető vízszigetelését megfelelő módon és mennyiségben, jó lesz az a medi. Én sem értek hozzá, csak nekem is így lett megcsinálva, igaz kisebb méretben.
Az első lépcsőnél lévő íves fal hülyén néz ki, ráadásul mögötte a sarokban fog minden kosz lerakódni. A skimmer oldalán a felső két sorban nem folytonos a körbe futó vas?. Én még tettem volna rá körbe egy koszorút, de látom a vasak nem lógnak ki a betonból, úgyhogy mindegy is. Ja, nem értek hozzá. Építő jellegű kritika. Szerintem a fóliát erőltesd.
A medence valóban klasszul néz ki de biztos vagy benne, hogy vízzáró lesz? Egy ütemben betonoztad az alját az oldalaival? Mert ha nem akkor duzadó szalag kell közé.. azt viszont nem említetted a felsorolásban..
Azt írtad, hogy mozaikkal akarod burkolni. Tiszta véletlenül apám padlásán van vagy 40nm vegyes színű mapei üvegmozaik, + a hozzá való ragasztó. Szerintem biztos kicsit olcsóbban eladná, mint a bolti ár.
Sziasztok! Nekem múlt héten készült el a zsalukőből kirakott medence. Én is sokat vívódtam a dolgon, hogy milyen beton, milyen burkolat. Már egy évvel ezelőtt fórumoztam. Tavaly ősszel kiásattam, a télen megvettem a gépészeti meg dekor dolgokat. A végső burkolat pedig majd talán őszre vagy jövőre készül el.-Reményeim szerint mozaik.-- Végülis az alját 20cm döngölt kavics borítás után 25cm C-16kk mixerbeton alkotja - kétirányban lefektetett 4.2x150mm vashálóval. Az aljzat és a falak találkozásához pedig 40cm-enként derékszögben hajlított 12mm-es betonvasat tettünk ami majdnem a medence közepétől indul és a falaknál függölegesen áll felfelé. Egyébként 12mm-es betonvasat használtunk minden zsalukő-sorban vízszintesen és függőlegesen is!! 240m vas ment bele!! plusz 4 db vasháló 5mX2m-es. Ja és 30m3-es a medence . Eddigi építési Költségeim: Kiásás + föld eltermelése :60000Ft Aljzat kő fuvarral : 20000 Ft Aljzatbeton mixeres : 66000 Ft Zsalukő : 70000 Ft Zsalukő betonozás : 50000Ft Munkadíjak, szerencsére sok volt a segítségem : 50000 Ft idáig. Plusz gépészeti elemek, forgató, lámpák, skimmer, befúvók stb.: 250000 Ft Vízszigetelő rendszer: Ez most jön :)) , de kb. 120000-re kalkulálom.
A pumpának óradíja van - meg esetleg kiszállási díj. Itt vidéken tizenpár ezer JMF. Tehát a 300 ezres ár kicsit soknak tűnik, hacsak nem versenymedencét csinálsz.
"Gépi betonozást semiképpen nem választanám... Egyrészt nagyon rossz helyre kerül a medence(mármint a pumpa szempontjából), másrészt nagyon-nagyon drága a pumpa bérleti dijja (én úgy tudom, bár nem néztem utána 300eFt)."
Na ne máááá....
Nekem 25 m-ről pumpálták a 8*4-es gödör aljára a betont, s az egész tokkal-vonóval 115 000 Ft volt. Ha mást nem is, de az alját érdemes egyben betonozni, az esetleges repedések elkerülése miatt.
Gépi betonozást semiképpen nem választanám... Egyrészt nagyon rossz helyre kerül a medence(mármint a pumpa szempontjából), másrészt nagyon-nagyon drága a pumpa bérleti dijja (én úgy tudom, bár nem néztem utána 300eFt).
Nem tudtok véletlenül egy megbizható betonozós csaapatot, aki tudna árajálatot adni. Ja Gyálon lakok....
Kedves Dawn** elfogadnék minden féle tanácsot árat és tapasztalatot, hány befúvó, milyen szkimmer, milyen átvezető, hogyan elhelyezni, stb. Olvasgattam sokat róla, de még nem minden tisztult le. Nézegettem az árakat is, de jelentős különbségek tudnak lenni, és nem tudom miért szabad fizetni, és miért nem.
Írok egy mailcímet: orosg@freemail.hu
Ez egy hobbi medencének indult, idén csak a medence betonozását terveztem be, hogy utána rendet tudjak csinálni a telken, aztán majd jővőre vízzárózás, csempézés, szóval csak szépen sorjában.
Még valami: A zsalukövek szeretik a beton alapot amiből kiállnak a betonvasak vertikálisan. :-) Horizontálisan pedig a zsalukövekben van gyárilag "nút" -bevágás a teteje felénél, nos azt kell kimélyiteni picit és belefektetni 6-os betonvas szálat. Érdemes minden sort ezzel befejezni. Igy elkészitve igen stabil valami lesz belőle, ugyanis ez "nyirásra" fogja össze a zsaluköveket.