Nem a földre szórtam a magokat, hanem elültettem őket! De már szépen kikeltek és vígan futkorásznak. :D Olyan kérdésem lenne, hogy van valami betegségük, mert nálam van egy két beteg. Rozsdás színe van a leveleknek! Ezzel mit lehet csinálni.
Én is ültettem el egy jó pár magot és már nálam is előbújt egy pár darab! Igaz nem sok de több mint a semmi! Az a problémám hogy az enyém olyan kis csoffadt! Van egy szép zöld de a többi olyan mit ha ki akarna pusztulni, olyan sárgás!
Mit csináljak velük? Mennyit kell locsolni! Milyen fény igénye van? Rakjam árnyékosabb helyre vagy inkább ki a napra! Mert én alapból cserépbe ültettem el őket! Legalábbis egy részét a többit meg a kerítéshez!
Nekem a kék hoz mindig magot,csak a magja is fagyézékeny ezért ha kint marad nem kell ki,tehát le kell szedni .Pedig mennyivel jobban szeretem ami kikel jövőre is.
A mexikói hajnalka annak viszont még soha nem volt magja nálam .Azt mindig venni kell.
Én is így jártam, évekig vadásztam rá. A bolti magból örültem, ha kikelt. Az is csak nagyon későn virágzott, és egyetlen magot se nevelt. Ezt most nagyon megbecsülöm! Úgy látszik, hogy ma már világszere elterjedt ez a módszer, ami biztosítja, hogy minden évben vegyél új magot, vagy palántát.
Dühítő, mert van egy rikító kék salvia is, amit képtelen vagyok magról szaporítani. Pedig ha néha berepül egy kolibri a kertembe, az a kedvence!
szedtem valamennyi magot, csak az a baj, hogy nem tudom, hogy kék-e, vagy piros, elfelejtettem, hogy melyik melyik. De utananézek, úgy emléxem, van még egy kis gyári kék magom.
Egy kis dupla sárga Hibiscusét cserébe? Emléxel? De ha már nincs, az se baj, szólj!
Én is szerettem volna ilyen kék szinűt. Ki is néztem egy kerítésen, hogy majd szedek magot. Nagyon sok virágot hozott, de egy darab magot sem, a kis irigy!!! Még a végén vennem kell a boltban.. ilyen szégyent.
Gratulálok, meglátjuk, nálam mi lesz. Én nem szabadföldbe vetettem, hanem cserepekbe, de még márciusban. magot hozni nem nagyon láttam; nem ment nagyon sokra.
Taormina! Nézd csak! Évekkel ezelőtt elszórtam egy csomag magot, amiből nem sok minden lett, talán pár virág első évben... Azóta nem vetettem soha, minden évben kel magától, már a kert egy részét teljesen beborította.. Locsolni csak a sziklakertemmel együtt szoktam, a kánikulát kivéve 2-3 naponta.
Nagyon szépek. Amiket másodszorra vetettem, nekem is nagyon hamar kikelt, pedig az elsöt is üvegházban próbáltam. De nekem nagyon kicsik, hitványak, még szerintem két hónap, mire -ha addig megmaradnak- virágzó méretet érnek el.
szia! nahh..okosabb lettem :D nem tudtam hogy az a másik virág "sarkantyúka" ! amúgy én április végén vetettem a hajnalkát. nagyon sok virágmaggal pórul jártam! mindenkit szidtam...de naaaagyon! márciusban amiket vetettem,semmi sem bújt ki! a maradék magokat ápr. végén május elején vetettem és minden 3 nap akatt kikelt! többet soha nem fogom így elsietni! az éjszakák még túl hidegek voltak a magoknak! a fűvel is így jártam!amit márciusban szórtam el,az 3 hét alatt bújt ki ( azt hittem semmi sem lesz belőle) és amit májusban szórtam,az 3 NAP alatt már 2-3 cm-s volt! nahh ezeket a képeket ma csináltam(kicsit homály mert mozog(fúj a szél). ohhh csak mind a szomszédom felé nyílnak :(