Beláthatatlanul mély és befogadó a magyar nyelv titkos rejtekének ős igazsága, mint a vulva (vulva-vulkán, mint kán, azaz kan, úri hímneme a vulvának, bizsergető magyar igazságok sejlenek fel itt az ifjúság ködéből): a rút szivarita váz, mely Berzsenyinél előtorkollt a kollektív magyar tudattalanból a mái kollektíve tudatlan magyarok okulására, tovább fejti a nyelv szövedékének fonák kanavászát (kan a vásznon, kán a vulkánzó vulvában) akképpen is, hogy a szivartalanítás s az ivartalanítás mily pajzánul rímel s fonódik egymásba...
s a szivarról tovább, ha eszünkbe jut, méltán, Kuba s zsarnoka, Fidel Castro, hát ismét ott a szóban a kasztrálás, azaz az ivartalanítás, mely a szivartalanítás játszi tükörpárja... a jelentéseknek mindez a zsibongó körforgása csakis a magyar nyelv páratlan napjának fényén oldódik (ondódik, ondódig, mondódik) tiszta harmóniává...
Ejakul a dolog Kedves Abani!! Itten volt mindig. És én a nevem senki csak szólongatott szólgája, tollbamondó tolmácsa, vtollmása vagyok.
Húzom szekerét, nyakamban igája.
Forgom (nincs ki a négy??) kerekít, agyízemmel zihálva
Itt az ige, ott az iga, nem ám holmi kubikustól tolt tajjiga
Méltók é a magyarok, hogy ígerjek, igézzek, vagy leigázzak velejével veletek!? Vagy megérdemlitek-e, hogy adjam oda? (Még nem tudom!! Csak ezt a sziszifuszi fusit, kifullasztós kőgörgetést lentől fentre már nagyon unom. :-(()
Hogy nehogy asszidjétek, aztszidjátok, hogy nagyképű vagyok, Hobót (Földes László) hívom segítségül:
Nem vagyok büdös - nem vagyok édes Nem vagyok dühös - nem vagyok éhes Nem vagyok puha és nem vagyok kemény Nem vagyok gazdag és nem vagyok szegény Nem vagyok rendőr - nem vagyok gyilkos Nem vagyok őrült - nem vagyok orvos Nem vagyok bíró - nem vagyok csibész Nem vagyok író és nem vagyok zenész Nem vagyok munkás - nem vagyok paraszt Nem vagyok digó - nem vagyok szakadt Nem vagyok sovány és nem vagyok dagadt Nem vagyok szolga és nem vagyok szabad Nem én. 4X Ki vagyok én? Ki vagyok én? Amíg a világban folyik a vér, Mond, kit érdekel, hogy ki vagyok én? Ó Blues
Nem vagyok virág - nem vagyok fegyver Nem vagyok állat - nem vagyok ember Nem vagyok isten és nem vagyok csillag Gyűlölsz vagy szeretsz: Hobónak hívnak 4X Ki vagyok én? Ki vagyok én? Amíg van kenyér, s a disznó kövér, Mond, kit érdekel, mond, kit érdekel óóó Mond, kit érdekel,hogy ki vagyok én?
Légyszi ne utánozd a nagyfiamat (17 éves), akinek sajna szar volt az iskolája én meg hogy felépülhessen a házunk, eltartsam az asszonyt, finanszírozzam a hobbiját a lovat, lovakat, állatokat, mangalica, baikák, kecskék (örömmel tettem különben!!) ddolgoztam százezerrel, és biz az én vétségem, hogy nem figyeltem rá. Nem jutott rá elég időm. De majd most jön az igazi, igaz.. (Akarsz segíteni!?) Mert biz nem is tudod mennyit segítettél már. És még mennyit kell is, hogy leküzdjük együtt az ellenállást. ;-))
Pl. itt van Nékünk (nesze nektek!!) rögtön ez a nyög-nyűg-nyúz-nyaggat FUra nyelvrokonság!!! :-(((
Bizon, bizon Kedves Abani, Te már kezdesz az is-is-isek (és nem a vagy-vagy-vagyok) óljába járni. Iszkolás kis isisek az iskolába, ebbe az ősi, is-ten-i is de mer még ismeretlen iskolába magyarok!!! (Amíg nem késő, rá a mai világ bájára!)
A magyar atom (nyelv) vagy berobban, avagy ha nem a világ összeroppan.....
Sok tenni és tanítanivalónk, s pláne tanulnivalónk IS van. Egy-ütt minden nemzettel és néppel!!
Zazrivecz Gábor történész anyakönyvezett nevén soha nem szerez három mandátumot a "nagy" EU parlamentben.
A "Magyar atom" repeszeire szakította a finnugor származást, függetlenül attól, hogy elolvasod, vagy az Uralaltáji Húgo neutron teóriáját csinosítgatod...
"Mi a magyar most? Rút szabarita váz... " (vicces gyerek...) --------- Mi a magyar most? Rút sybarita váz... (hogy pontosak legyünk) --------------------- Hát...Nem mindegy, hogy Karinthy Gábornak kortársa, avagy kórtársa vagy... -------------------------------------- "...sumér párt nyert 32%-kal."
Nem úgy, mint az SzDSz... (hááá-háháháhahahaha-hröhröhrö-hröhh-hröhh...)
"kínai források azt mondják, a szakák olyanok, akár a hunok. Még nyelvük is csaknem teljesen azonos volt. Az avarok, a hunok, a szabirok, az úzok mind-mind a szkíták közül kerültek ki, vagyis testvérnépek. Történelmi adatok támasztják alá, hogy a Kaukázustól délre élt egy törzs, a magerdán törzs, a Van-tó környékén. Kr.e. a 17. századtól (vagyis többé-kevésbé Ábrahám pátriarka idejétől fogva) nevük egyre sűrűbben fordul elő, többféle változatban. Úgymint: matchar, megori, maghiori, maghiar, mogher, makar, madar, madzsar. Már Sevillai Izidor is Jáfettől, illetve annak fiától, Mágógtól származtatta a szkítákat és gótokat. A krónikák együtt említik a királyi szkítákat a szabírokkal. Későbbi adatok szerint, szabír törzsek élnek a Kaszpi-tenger nyugati vidékén.
Mit mond a történelem? A hunoknak 24 törzse volt, vagyis testvérnépek. A közös tényező, hogy mindegyik törzs ugyanazt a nyelvet beszélte és megértették egymást. A hun birodalom egy hatalmas birodalom volt. De nézzük tovább: Honnan eredhet a magyar név? "Az első vajda, Levédi nevéből származtatva. Akit mások Előd néven, még mások Kende név alatt azonosítanak. Ez utóbbi, egyes állítások szerint, inkább a rangja lehetett. Levédi vajda később Etelközbe vezeti a magyar törzseket. Le védi valamit levéd vagy megvéd. Kiket és miket, ha nem az itt élő magyar népet, parasztot, földművest akik mindig itt a KM.- ben éltek. Álmos és Levédi vezetése alatt Etelközbe érkezik hét törzs, amelyből kettő bizonyítottan színtiszta magyar nyelvet beszélt. A Nyék, Levédi vajda törzse, és a Megyeri, Álmos törzse, amiről – állítólag - az egész magyar nemzet ma napig magyarnak neveztetik. Egyedül Árpád apánkra mondják a FUránusok, hogy törökül beszélt. Kész röhej.
tadzsikok, oszétek, jászok, alánok elődei. Érintkeznünk kellett velük. Ma saka-szaka néven a YAKUT nép nevezi magát. Amúgy a szakák rokon népek a dahákkal és vajon kik a dahák?
fehér hunok. A hunok déli ága, akik nem vándoroltak nyugatra a KARA-HUNOKKAL (később Attila, Bendegúz, Buda népe), hanem dél-ázsia felé vették a vándorlás irányát. Indiáig hatoltak.
Lehet, hogy igazad van, de annyian illették már a magyar népet szaka, szika, szittya, meg hasonló nevekkel, hogy ebben az általános zavarodottságban csak egy biztos pont van, hogy magyarul beszéltek.
Kétségednek nincs semmi alapja. Nézz mélyebben a dolgok mögé! Nyelvünk is egy biztos táppont.
"Sajópetri vaskori lelőhelyén is a feltárások. Legfontosabb eredményünk, hogy bebizonyosodott: a Sajópetri-Hosszú-dűlőben, illetve Hosszú-réten feltárt településrészletek egyetlen összefüggő - mintegy 750 m hosszú - agglomerációhoz tartoztak. A települést északról árok határolja. A nagy kiterjedésű településen 40 épületet tártunk fel. Néhány esetben a házak tűzhelyét és padlóját is sikerült megfigyelni, az egyik háznál pedig a leégett tetőszerkezet is rekonstruálható. Ez utóbbi alapján - a korábbi kutatásokat kiegészítve - elképzelhető, hogy a házak felmenő falúak voltak. Funkcionálisan elkülönül a fazekas telep (több kerek égetőterű edényégető kemencével és a hozzájuk kapcsolódó munkagödrökkel) és a vasművességi központ. Természetesen sok vasszerszám is előkerült (ár, reszelő, fűrész, csipesz, lapos véső stb.), melyek nagy biztonsággal keltezhetők a Kr. e. III. századra. Az előkerült kerámiaanyag elsődleges elemzése szerint a településen bizonyítható a kelta és szkíta népesség együttélése. Különleges leletek - kard, kardlánc, újabb maszkos üveggyöngy, kardhüvely és vas pajzsdudor - is napvilágra kerültek, melyek a falusias környezetben élő harcosok és tehetős nők egykori jelenlétét bizonyítják."
Idézetek a szkíta népekről:
Iustinus (Világkrónika): "A szkítákat mindig a legrégibb népnek tartották, bár a szkíták és az egyiptomiak között hosszú időn át folyt a vetélkedés eredetük régisége felől."
Trogus Pompeius: "A szkíták ezerötszáz éven át, minden más nép előtt birtokolták Káldeát, (Mezopotámiát) s ők a világ legősibb nemzete, régiségben még az egyiptomiakat is felülmúlják."
Plinius: „A perzsák által szakának nevezett szkíta népet általában a hajdani arameusokhoz legközelebbi nemzetnek tartják.”
Clearch (Kr.e. 350 körül, Életek könyve): "A szkíták népe volt az első, amely közös törvények alatt élt; azután ismét a legnyomorultabbak lettek minden halandók közül" .
Arrianus (Kr. u. I. század): "A szkíták ... hajdan gabonaevők és szántóvetők voltak, házakban laktak és városokat bírtak ..."
Rhodosi Apollónius : "Van egy folyó, ...széles és mély, s teherhajóval átjárható. Iszternek nevezvén ezt, távolságát is jelentették... Mert sohasem láttak még ezelőtt tengeri hajókat sem a thrákokkal vegyült scythák, sem a sigynek." (Kr.e. 230 k. Argonautica IV.)
Symnus: "Ephorus mondá, hogy az Iszter (Duna) mellékén az elsők a karpidák, (ma horvátok) aztán az arolérák, (szántóvetők) továbbá a neurok azon földig, mely a jég miatt puszta." (Kr.e. 80 k. Periegesis)
Herodotos: "Az Iszter legnagyobb folyó levén mindenek közül, melyeket ismerünk... Ez az első, mely a scythaországi folyók közül nyugatról folyván ilyen okból lett a legnagyobb, mivel ti. más folyók ömlenek beléje..."
Luciánus: "Ateasz, a szkíták királya, Fülöp ellen harcolt Iszter folyója körül, több mint 90 éves korában." (A hosszú életűekről)
Szicíliai Diodorosz: "...nagyon megsokasodott az a nép, (a szkíták) s nevezetes királyai voltak, kiktől némelyek szaka, mások a masszagéta, (...stb.) nevet kapták. Egy másikat, amely Médiából a Don vidékére költözött, szarmatáknak hívnak."
Hérodotosz: "A szarmaták szkíta nyelvvel élnek, azonban azt régóta furcsán ejtik ki..."
Mela Pomponius: "A szarmata nemzet tulajdonaira s fegyvereire nézve leginkább a párthusokhoz közelít, de amint keményebb éghajlat alatt lakik, úgy keményebb erkölcsű is."
Strabo (XI. könyv) a Kaspi-örnyéki szkítákról: "A scythák legtöbbjei, elkezdve a caspiumi tengertől, daáknak (dákoknak) neveztetnek, az ezeknél keletebbre lakókat pedig massagétáknak és szákoknak nevezik, a többieket pedig közönségesen scytháknak nevezik..."
Strabo: "A Káspi-tenger környéki dáhok, akik Párthiát is elözönlötték, a médekkel egyesültek, és hamarosan megalakították a Párthus Birodalmat."
Luciánus: "Sinatrokles, a pártusok királya, nyolcvan éves korában hazájába vitetvén a szakauraki szkíták által, ott uralkodott még hét évig." (A hosszú életűekről)
„Procopius VI. századi bizánci író természetszerűleg azonosítja a hunokat a régi masszagétákkal, (De Bello Vandalico) és a bizánci-perzsa háborúval kapcsolatban ezt írja: "Massagetae, quos nunc Hunnae apellamus" ; Atilla hunjairól pedig: "Attilam Massagetarum Scytharumque exercitu armatum adversus Aetium processisse" (Kánnai)
„A masszagéták királya, Sanesan vala az Arszakidák nemzetségéből, mert tudnunk kell, hogy az örmények és masszagéták királyai vérrokonok, és azon egy Arszakida nemzetségből származnak. Gergely tehát a masszagéták királyának, a számos hun had fejedelmének jelenlétében hirdetni kezdé népének Krisztus evangéliumát ... 342-ben Krisztus után." (Faustus Byzantinus: Historia Armeniae)
Orosius katalán szerzetes 417-ben: "Pannónia európai ország, amit nemrég a hunok foglaltak el, ezt az országot a nép saját nyelvén Hungarianak nevezi".
A nagyon nagy tudósoknak muszáj valahol igazán jó embernek is lenni. Mert ha nem lennének azok, akkor nem férhetnének hozzá, nem érhetnének el a nagy tudáshoz.
Tudniillik az ember embertől tanul. Na meg a teremtészettől. A kettő egymástől nem elválasztható. Aki szeretet helyett harcol az emberekkel, és aki nem csodálja és imádja a természetet, nem lesz nagy tudós sosem. (Különben ez szinte kizárólagos jellegggel a természettudósokra vonatkozik)
...de veteri Turcarum nomine Sabartoeasphali.... Amennyiben mi voltunk Levédi vezetésével 'Atelcusu'-ben, majd Almutzes és Arpades is magyarok voltak, akkor igen, a szabarok mi voltunk és magyarul beszéltünk.
Efelől semmi kétség, a magyarság kollektív szellemi kincsestárában búvópatakként rejtezett a szabar-magyar azonosság tudata, míg aztán Berzsenyinknél eget kért magának, hisz ő sóhajtott fel így:
Mi a magyar most? Rút szabarita váz...
Ha nem lennének egyéb bizonyítékaink, ezerszám, bár részben Hunsdorfer által elégetve, a magyar lélekből mégis kiirthatatlanul, nekem ennyi is elég volna a bizonyossághoz.
A sumér rokonsággal kapcsolatban viszont hitem páncélfalán repedés támadt, mikor a napokban olvasván a szlovákiai, mit szlovákiai, FELVIDÉKI választási eredményekről, láttam, hogy ott most a szlovák ajkú, s magyarsággal szemben fellépő sumér párt nyert 32%-kal.
Győzött a Smer, az MKP-nak két mandátuma van
Lehet, hogy mégis inkább a szlovákok a sumérok, mi meg akkor tán akkádok lennénk? Kétség gyötör.
Köszönöm Kedvességed, de én ebben az állapotomban akarok maradni. Megszoktam, nem megszöktem. Nincsenek szövődményeim. A gyermekeket gyógyítsák meg, mert nekik nagyon-nagyon nehéz ez a rabság. És én is a férfi, akinek lehetett, meg még sokan mások terjesztem hova-tova ezeket a géneket. 30 éve a cukorbeteg nők még nem is szülhettek. A táplálkozással van a gond, a túl sok édességgel. Üdítőitallal és sorolhatnám. Az Évák már nem főznek ránk kipróbált remek ősi őshonos egészséges étkeket, és édességeket, sütiket, desszertnek ki meg Ádámként vadászni képes, az is csak a család félfogára elég, így az Évák is mehetnek. Nincs családi fészek, nincs tűzmeleg fényes világos otthon. Nincs már békességes biztonságos falu csak a város. Nincs már semmi sem, csak a pénz, a pénz a pénz beszél az ilyen kutyák meg ugatnak. Az Évák Ádámot játszanak, mert ők is az egekbe vágynak. Hát mennyenek, harapdálják azt a bizonyos nem igazán nekik való almát!!! Mert ők a mi életünk. A férfi és a nő pontosan úgy különbözik, hogy két képesség özön, két szerep, és együtt lehessenek egészek (a sexben is így van). De nem ám úgy hogy uralkodnak egymáson, hanem felismerik és békévé oldják apró vívásokkal ezt az egymástól másságot szeretetben. Az emberi (hű nem egy egyszerű létforma, ilyen isteni tudattal) lét alapja ez. Szavaink úgy tükrözig hogy a felem, feleségem, a férjek meg férjenek meg a bőrükbe!!! A nejem mondja ne, ne, ne!! Ejnye bejnye!! Tartson vissza engem a neki csődült csődör menne mént!!! Az asszony meg jól megasszondja. ;-))
Ez egy korjellemrajz (mi is folyik itten nagy elbaszó):