Keresés

Részletes keresés

prütsög Creative Commons License 2009.06.09 0 0 3095
szia, megoldottad már ezt a problémát???? pesti vagy???
Előzmény: Törölt nick (3068)
panettone Creative Commons License 2009.06.08 0 0 3094

Spórolj a kávén és mentsd meg Sellyt
S.O.S.  Keressük azt a 47 embert aki hajlandó lenne a mai esetleg a holnapi kávéjáról lemondani és az árát átutalni a spánielmentés számlájára. Nem kérnénk ha nem lenne nagyon fontos, Sellyke (  http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album241/Selly ) egy idős, daganatos kis mentvényünk sos orvosi kezelését fizetnénk ki belőle, sajnos a nyarak mindig teltházzal indulnak és ilyenkor az orvosi számlák rendezése a többi kutyus ellátását nehezíti meg. Adományait a FUTRINKA EGYESÜLET , Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számlaszámra várjuk, a közleménybe kérjük írják be: Selly
Kérjük aki teheti gondoljon ránk, és vigyázzon a vérnyomására. . . egyetlen támogatónkat sem szeretnénk a magas vérnyomás miatt elveszíteni.

Előzmény: panettone (3083)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.07 0 0 3093
én csak jót olvastam róluk, mindenhol h gyerekek mellé ajánlottak. Az én Babszim egy tündér, tünemény, és imádom:) a légynek nem ártana. Őt aztán lehet nyúzni:) mondjuk nincs kisgyerek a családban, de eddig senkinek nem ártott. Ódákat tudnék zengeni róla:) Szeretem:)
spancsi Creative Commons License 2009.06.07 0 0 3092
Már régebben olvastam valamelyik kutyás lapban, hogy ennél a fajtánál nagyon széles skálán mozog az agresszivitás. A teljesen higgadt terápiás kutyától a sajnos cockerdüh betegségben szenvedőig minden előfordul. A tarkáknál viszont nagyon ritka ez a morózus viselkedés. Az egyszínűek hajlamosabbak rá.
szlovedi Creative Commons License 2009.06.07 0 0 3091
Sajnos, nekünk is néha agresszív a 8 éves spanink. Akkor, ha meg akarjuk nyírni. Pedig vigyáztunk, de valamit csak nem csináltunk jól.
Én arról is eltérő véleményeket olvastam, h jogosan haragszik-e a kutya, ha az ételét el akarjuk venni. Van, ahol azt írták, h igen, másutt, h ez annak a jele, h ő akar falkavezér lenni.
Nálunk nincs gyerek. Az unokatesóm kisfia szokott a városban lenni nyaranta, és akkor hozzánk is eljön, de megérti, h a kutya tálja tabu. Bár nem is akkor etetjük, mikor itt van. Minek konfliktust létrehozni, sokszor van anélkül is (szerencsére, Barni a gyereket nagyon szereti).
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.07 0 0 3090
tudomásul kell venni, h minden kutya kiszámíthatatlan. És a legaranyosabb, türelmesebb kutya is bármikor odakaphat a gyerekhez, felnőtthöz, bárkihez. Ezzel számolni kell annak, aki kutyát tart. Ha valaki valóban nem képes megbírkózni 1 kutya tartásával, ne tartson kutyát, vegyen egy plüsst, azzal nincs gond. Ahol viszont gyerek, méginkább odafigyelést igényel az egész. Nekünk 3 kutyánk van, 1 spániel Babszika, 8 éves lesz a nyáron, 1 komondor Dollika, ő 3 éves, és egy puli-spániel keverék Snoopy, ő is 3 év körül van. Sose volt gondunk a viselkedésükke. Ha tudjuk kezelni, és tiszteletben tartjuk a farkastörvényeket, nincsen gond. De ha odanyúlunk a kajájához, farkát húzgáljuk, ijesztgetjük, persze h védi magát. Nem láttam a műsort, így nem mondom h jogos volt vagy jogtalan. A személyes tapasztalatom az alább említett spániellel jogos volt, pedig vele is elég sokáig próbálkoztak. De az sem volt normális, h figyelni kellett a környéket, mikor megyek le az utcára, mert ha lent sétáltatták, inkább mindenki otthon maradt.
jewel1979 Creative Commons License 2009.06.06 0 0 3089
szerintem egyszerűen annyi kellett volna, hogy nem gyerekes családba adják örökbe. Meg ez az odakapás annyira relatív... velemis előfordult már, hogy bírkóztunk, játszottunk a kutyával, és a játék hevében kicsit megkarmolt... na és? pontosan tudom, hogy leállíthattam volna, de nem tettem meg, így nem is zavart egyáltalán a dolog... egy spániel meg szerintem amúgy is képtelen igazán komolyan harapni, mert egyszerűen kicsi hozzá... persze nevelni kell, meg nem megengedni, amit nem szabad, de ne mondjuk már, hogy egy spani olyan, mint egy pitbull... mert nem olyan...
Előzmény: szpsz911 (3088)
szpsz911 Creative Commons License 2009.06.06 0 0 3088
No azért annyit hozzátennék, hogy az ominózus műsorban az alábbiak zajlottak:

Volt egy család, ahol a kölkök ricsajoztak, visítoztak. Ez általában a leghiggadtabb kutyát is kihozza a sodrából.
Victoria teljes módszertant adott a család kezébe, hogy a két spánieljüket hogyan neveljék.
Pár hét múlva, amikor visszatért, mit tapasztalt? Azt, hogy a család tagjai az egyik kutyát (akit kivégeztek a végén) NEM a módszertan szerint nevelték. Ezt be is vallották, hogy ahelyett, hogy a szőnyegre fekvést forszírozták volna, ami a másik kutyával ment is, inkább kizárták, mert nem volt elég türelmük a nehezebben nevelhető kutyához. Holott szemmel láthatóan ő is fejlődött, csak lassabban. Valóban nehezebben kezelhető kutya volt.

Észrevételek:
-a gyereket is meg kellene nevelni, hogy nem járja, hogy visítozva, hadonászva ugrabugráljanak a kutya közvetlen közelében.
-az egyik gyereknek kapott csak oda a kutya, többször is, azért ennek szerintem oka volt
-aki nem ismer bennünket, azok kedvéért: nekünk két angol cocker van, 2004 szeptemberi fekete kan, Brúnó és 2005 júniusi black and tan, Napóleon, aki szintén kan.
Nincsenek ivartalanítva. Brúnó, aki totál úgy is néz ki, mint a halálraítélt kutya a filmben, ő is gyenge idegzetű kicsit. Egyszer a húgomat is csúnyán arcul harapta és egy kislánynak is odakapott az utcán, mert az elég indiszkréten közeledett feléje. Fel sem merült senkiben az altatás vagy elajándékozás. Sok-sok türelemmel, szeretettel és határozott fellépéssel kb másfél év alatt jó kutyát neveltünk belőle.
Ő ma is ugatósabb és hamar elszakad nála a cérna, de MEGELŐZÉSSEL TUDNI KELL KEZELNI!!! Ő pl attól utálta meg a kisgyerekeket, mert egyszer vendégségben jól pofánvágta egy kölök egy kislapáttal. (Na akkor kit kellett volna elaltatni? :-))
Addig szerette a gyerekeket, azóta ki nem állhatja őket. De mi nem elaltatjuk, hanem nem engedjük gyerekközelbe. Ennyi... A párom nővérének kisfiát is szerette, majd az eset után rá is haragudott. Mi a gyereknek is elmondtuk, hogyha nem hangoskodik és nem hadonászik a kutya előtt, akkor nincs baj. A kutyát is markánsan megneveljük, ha ugatja a kisfiút és azóta, ha eljönnek hozzánk, gyerek (!) és kutya megadja egymásnak(!) a kellő tiszteletet, akkor nincs gond.
Arra vigyázunk, hogy a gyerek miatt ne érezzen hátrányt a kutya. Ez a titka. Jó, ők ritkán jönnek és saját gyerekünk nincs még, de ha lesz, akkor őt is hozzáneveljük a kutyákhoz.
SzaszaBaba22 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 3087
Persze h kritérium az ételvédelmezés! Gondolj bele ha örökbe adnak egy kutyust családba.. gyerek oda megy mikor eszik a jószág aztán gyereket szét is marcangolta.. Vagy ha nem is családba adják hanem akárkinek most csak gondolj bele.. sétálnak a kutya valamit talál és elkezdi enni ha a gazda odamegy h elvegye a kutyától hisz ugyan ne egye már meg azt amit lehet h megmérgeztek vagy kitudja mi az stb. és a kutya megtámadja mert védelmezi az ételét! Csak ezt is azok a nyomorék "emberek" teszik a kutyákkal akik éheztetik őket meg stb.. Aztán jó h félti az ételét szegény kutyus :( De sajnos ezzel már nem sokat lehet kezdeni.. Meg persze Amerikában teljesen más minden.. Azért ott micsoda menhelyek vannak stb. Sztem még a magyarországi kórházak sincsenek olyan színvonalasak..
Előzmény: jewel1979 (3086)
jewel1979 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 3086
hát a fene se tudja... az animal planeten van az animal cops nevű műsor. az egyik amerikai menhelyen már akkor sem számít örökbeadhatónak a kutya, ha félti az ételét, és akkor morog vagy odakap, ha a kajáját próbálják elvenni... ha ilyen kritériumok lennének a magyar örökbeadásnál is, hajlok rá, hogy elég sok kutya megakadna a rostán... nekem túlzás, amit abban a műsorban tesztként művelnek az örökbeadandó állatokkkal... ilyen alapon a Stilwell is lehet, hogy kicsit túl szigorú... nem tudom.

Előzmény: Törölt nick (3085)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.05 0 0 3085
akkor teljes mértékben jogos volt... akár spániel, akár nem, ha az emberre veszélyes, akkor igenis el kell altatni. Nekünk is volt szomszédban egy spániel, nekiment boldognak-boldogtalannak, akár kutya volt akár ember. Nem 1 kutyát kellett orvoshoz vinni, mert nekiment, és nem 1 embert szintén orvoshoz vinni mert nekiment. Őt is elkellett altatni, és teljes mértékig jogos volt.
Előzmény: panettone (3084)
panettone Creative Commons License 2009.06.04 0 0 3084

Szia! Tudomásom szerint nem volt sok választásuk, a kutya nem csak oda kapott hanem egy alkalommal úgy harapta meg a család egyik tagját, hogy az marcangolásnak tűnt-tehát nem csak figyelmeztetőleg oda kapott hanem, nem tudott leállni.

Nem volt több ötlet hogyan lehetne megnevelni a spanit , örökbe adni nem akarták ha jól emlékszem pont amiatt, mert várhatóan ez megismétlődhet és megint döntés elé állítják -már az új- gazdit.

A gazdája elvitte az állatovoshoz, megkapta az injekciót és végül csak annyit mutattak, hogy eltemették a kertben.

Én nem vagyok az altatás híve, de ebben az esetben becsületes dolognak tartottam, hogy a gazdik ezt felvállalták, elmentek a végsőkig, megtettek mindent amit tudtak-és ami nagy szó az én szemeben nem hárították a problémát nem zsaroltak meg senkit, hogy vigyék innen hanem pontot tettek az ügy végére.

Előzmény: Törölt nick (3082)
panettone Creative Commons License 2009.06.04 0 0 3083

Spórolj a kávén és mentsd meg Sellyt

S.O.S.  Keressük azt a 47 embert aki hajlandó lenne a mai esetleg a holnapi kávéjáról lemondani és az árát átutalni a spánielmentés számlájára. Nem kérnénk ha nem lenne nagyon fontos, Sellyke (  http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album241/Selly ) egy idős, daganatos kis mentvényünk sos orvosi kezelését fizetnénk ki belőle, sajnos a nyarak mindig teltházzal indulnak és ilyenkor az orvosi számlák rendezése a többi kutyus ellátását nehezíti meg. Adományait a Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számlaszámra várjuk, a közleménybe kérjük írják be: Selly
Kérjük aki teheti gondoljon ránk, és vigyázzon a vérnyomására. . . egyetlen támogatónkat sem szeretnénk a magas vérnyomás miatt elveszíteni.

Minden segítséget előre is köszönünk.

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.04 0 0 3082
rendszeresen szoktam nézni, de sajnos az a rész kimaradt... miért altatták el? ő arról híres h nincs olyan kutya amit nem lehet megnevelni...
Előzmény: szpsz911 (3081)
szpsz911 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 3081

Sziasztok

Csak távirati stílusban, mert kölcsöngépről írok, majd hétvégére kapom vissza az enyémet.

Köszönjük mindenkinek akik eljöttek a találkozóra. esett az eső, rövidebbre fogtuk, de jól sikerült. (fotók majd hétvégén)

Más: eddig nagy csodálója voltam Victoria Stillwellnek (A póráz kétvégén -  Spektrum TV) de felháborít, hogy elaltattatott egy spánielt.

Aki csatlakozna egy felháborodást kifejező email írásához,jelentkezzen.

üdv, jövök pénteken ha kész a gépem

ugyfeles Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3080
Sziasztok! Én Szolnok közelében keresek spániel kutyust. Lehetőleg lányt. Ha valaki tud akkor kérem jelezze!köszi a segítséget
spancsi Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3079
Hogy sikerült a pünkösdi spániel találkozó?? Szívesen megnéznénk néhány képet!!!
jewel1979 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3078
esetleg még kösd fel a fülét egy laza hajgumival, hogy szellőzzön a füle, talán az is segít... de ez tényleg csak gondolat, sajnos nem értek a dologhoz. Próbálj meg egy olcsóbb állatorvost keresni. Állítólag már 2000-ért is van, ahol megnézik, az olcsóbb, mint a 8000...
Előzmény: Törölt nick (3077)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.01 0 0 3077
Sziasztok!

Csak most jutottam géphez. Kezelem a fülét az alább leírtakkal(kamilla,propolisz, fültisztító csepp) és úgy nézem, mostmár annyira nem érzékeny neki. Kicsit szuszog amikor nézem a fülét és próbálok belelesni, de amúgy úgy nézem talán jobb. Nem látja el a doki úgy, hogy nem tudok fizetni. Hivatkozva a mostani anyagi helyzetre.... Sajnos várnom kell amíg kapok pénzt, nem tudok mitcsinálni:( Imádkozok, hogy ne toklász legyen, hiszen arra mindig figyeltem, és amint talááltam benne rögtön kiszedtem. A füléből is kivágtam a szőrt.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.31 0 0 3076

Azonnal vidd orvoshoz!!! A nagynéném kutyájának a fülébe szintén toklász ment, és várt a műtéttel egy hetet, mert nem tudta kifizetni egyben az összeget. Meglett az eredménye... A kutyuson nagyon komoly beavatkozást kellett végezni, mert a dobhártyáját átszúrta a toklász! Amúgy gyönyörű kutyus!

jewel1979 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 3075
mi van vele, hogy van...?
Előzmény: Törölt nick (3070)
szpsz911 Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3074
Holnap
"Spániel talákozó 2009 május 31-én vasárnap.
Helyszín: Veresegyház, Ivacs vasútállomás és a "Pamut-tó" közti tér GPS koordináták: N47.64173; E19.27579
Megközelítés (Bp Hősök terétől 27 km) Budapest-Fót-Csomád-Veresegyház
Vonattal Nyugati pu-tól 45 perc, Ivacs megálló
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=veresegyh%C3%A1z&sll=37.0625,-95.677068&sspn=31.509065,56.601563&ie=UTF8&t=h&ll=47.641599,19.275507&spn=0.001634,0.003455&z=18&iwloc=A

Gyülekezés 10:30h-tól, találkozó 11h.
Közös séta a közeli fenyveserdőben, majd jó idő esetén fürdési lehetőség a kutyáknak.

Minden spánielt (és gazdiját) sok szeretettel várunk."
robicsek Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3073
gyönyörű a kutyu.

orvoshoz, azonnal. most. nem két ora mulva, nem holnap, hanem most.
panettone Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3072

Nem értelek valaki csak oltja, kezeli a kutyusodat azt az állatorvost kellene minnél hamarabb megkeresni- nem hiszem, hogy elnézné, hogy szenved megcsinálja és jövőhéten kifizeted!

Ha toklász akkor minnél tovább vársz annál nagyobb lesz a baj, minnél mélyebbre jut annál jobban foh neki fájni és annál többe fog kerülni a kezelése. Sajnos nem tehetsz mást mint megkéred a dokit kezelje le és kifizeted amint tudod.

A spánielmentést felhívhatod de toklászt ők sem fognak tudni telefonon keresztül kiszedni a spanid füléből, és dokit is maximum csak ajánlani tudnak- akik nekik is pénzért dolgoznak.

Sajnos nekem most mennem kell írj majd hogyan sikerült megoldani.

jewel1979 Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3071
nem, nem írják, de segíteni fognak. hívd fel őket, hátha.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3070
valahogy muszály lesz szereznem, mert már nem bírom ahogy fáj a füle:( érdekes, mert amúgy roppant jó a kedve. Eszik, labdázik, ha éppen nem labdázok vele akkor saját magát szórakoztatja valahogy. Csak sokszor leül vakarni a fülét, olyankor sír, és rázza, és kicsit oldalrabillentve tartja a fülét. Most sokat olvastam neten róla, eléggé megijesztettek amiket írtak. Megnéztem az spanielsos-t, de nem találtam olyan részt, amiben írnának arról, h állatorvosokat ismernének. Jövőhéten megpróbálok valahogyan pénzhez jutni, mástnem ha a családi pótlékot küldik... addig kell valahogy kihúzni:(:(:(

életem szerelme
Előzmény: jewel1979 (3069)
jewel1979 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3069
sajnálom... :( jövő hétre lesz pénzed? nem tudsz kölcsönkérni valakitől addig?...
Amúgy szerintem pl. fültisztító pálcával addig se turkálj a fülében, mert ha belement valami, csak beljebb nyomod... én kamillateás vattát tennék bele, jól kinyomkodva, hogy víz ne menjen a fülébe... talán. de mihamarabb orvoshoz kellene vinni. esetleg próbáld meg a spánielmentőket, hátha találnak neked orvost, aki megelőlegezi a kezelés árát: www.spanielsos.hu
Előzmény: Törölt nick (3068)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3068
Sziasztok!

Nagy bajban vagyok, remélem tudtok segíteni. Van egy spánielem, 8 éves lesz a nyáron, és azt hiszem most fülgyulladása van. Még sosem volt vele gond, 2 éve költöztünk ki kertesházba, és a 2 év alatt most jött ki elsőnek neki. Gyanítom, hogy toklász mehetett a fülébe, bár csipesszel is belenéztem, elég mélyre, de nem láttam benne semmit. Első utam az állatorvos volt, aki azt mondta h 8000-nél kezdődne a vizsgálat és a gyógyszer. Sajnos jelen pillanatban nem tehetem meg magamnak, pedig már szétbőgtem a fejemet, mert mostmár félrefordítja a fejét a kutyus. Remélhetőleg jövőhéten eltudom vinni orvoshoz, addigis tudtok tippet adni mivel kezelhetném a fülét? Törölgetem neki és csepegtetek bele már napok óta kamillát, propoliszt, és kutyák részére előállított fültisztító cseppet, de nem látom a hatását. A füle nem piros, csak valami barnás folyadék szivárog, olyan mint a fülzsír, csak sötétebb, és nagyon érzékeny neki:( Tud valaki segíteni?
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3067
Sziasztok! Régebben írtam, hogy vennék egy spanit. Hát, július elejére elhozom magamhoz! Egy hete voltam a tenyésztőnél, és megnéztem a kicsiket. Az egyik rögtön odajött hozzám, szimatolgatott, megnyalta az ujjam, és belemászott az ölembe, aztán amíg el nem mentem ott ült, és simiznem kellett! Fantasztikus élmény volt! Azért mentem oda, hogy kiválasszak egy kutyust, ehelyett a spani választott ki engem! :-D Nagyon nehéz volt otthagyni! Már alig várom a júliust!
szpsz911 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 3066
Csak hogy feledésbe ne merüljön

"Spániel talákozó 2009 május 31-én vasárnap.
Helyszín: Veresegyház, Ivacs vasútállomás és a "Pamut-tó" közti tér GPS koordináták: N47.64173; E19.27579
Megközelítés (Bp Hősök terétől 27 km) Budapest-Fót-Csomád-Veresegyház
Vonattal Nyugati pu-tól 45 perc, Ivacs megálló
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=veresegyh%C3%A1z&sll=37.0625,-95.677068&sspn=31.509065,56.601563&ie=UTF8&t=h&ll=47.641599,19.275507&spn=0.001634,0.003455&z=18&iwloc=A

Gyülekezés 10:30h-tól, találkozó 11h.
Közös séta a közeli fenyveserdőben, majd jó idő esetén fürdési lehetőség a kutyáknak.

Minden spánielt (és gazdiját) sok szeretettel várunk."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!