Köszi a gyors választ. A hirdetés szerint a kutyus max. súlya 1,5 kg lesz. Szerintem viszont több. Mivel nem értek hozzá ezért vagyok ilyen szkeptikus ahonnét veszem majd a kutyust az a Bertibono Kennel,nagyon szépek ott a kutyusok és igényes környezetben vannak tartva,biztos vagyok benne hogy jó helyről veszem csak attól félek hogy nagyobbra nő mint amit szeretnék,tk nélkül,én csak házi kedvencnek veszem,viszont az álmom az extra mini és nem szeretném ha nagyobbra nőne :(.
Megkérdezhetem honnan vetted? Mennyiért és,h a Tk van-e a kutyihoz?
Igazából sehol nincs rá meghatározás mekkora egy "extra mini" yorki. Yorkiból nincsenek méretek a hivatalos standard szerint. A standard alatti súlyú yorkikra (2.4kg) mondják a köznyelvbe,hogy mini/illetve extra mini. Mit mondott a tenyésztő mekkora súlya lesz a Te extra minidnek? Általában a 2kg alattiakat nevezik extra mininek. Szerintem nem nagy a súlya a kutyidnak a korához képest. A mostani súlya alapján papírforma szerint 1,8-2kg ra várható,de erre sosincs garancia. A genetika kiszámíthatatlan illetve a kutyid egyéni fejlődése.
Én most vagyok először ezen a fórumon,elolvastam visszamenőleg egy csomó kérdést és hozzászólást,segítséget,és az jött le nekem hogy itt vannak szép számmal segítőkész emberek.Ezért gondoltam csatlakozom hozzátok hisz nemsokára én is yorki gazdi leszek és könnyen lehet talán valakinek én is segíthetek majd a tapasztalataim által.Viszont elsőként a segítségeteket szeretném kérni.A problémám az hogy én extra nini yorki kislány hirdetését néztem ki a neten,mikor elmentem a tenyésztőhöz és kiválasztottam az általa ajánlott kutyust nekem úgy tünt nem lesz belőle extra mini,meg is mértük és most 7 hetesen 66dkg.Szerintetek nagyocska a súlya az extra minihez?Ugyan is szerintem nem mindegy hogy 20-30e ft-al többet fizettetnek ki velem... Köszi a segítséget.Szép napot mindenkinek!
Végeztünk a kozminál, jól +kopaszották. Tudom sokan így nem tartják szépnek, de én így is imádom. :D - ez még tegnap esti, éppen alvást szimulált :D - figyelés, kezemben a juti falat :D - :D azt hiszem ma már nem próbálkozom fotókkal, mert most kipiheni a kozmis fáradalmait, de hátha holnap :D, szép estét mindenkinek
Tali: persze, tök jó lenne :D bár jelzem Porcim NAGY kan :D, szóval már most szólok előre hogy először vitázni fog, ugatni, hogy én vagyok a fönök, de amúgy egy TÜNEMÉNY :D
Csepel: az SZTKnál lakunk a 10. emeletesekbe.
Te / ti merre laktok???
Képek: hát remélem le tudom 1-2szer fotózni, majd jutifalattal elterelem a figyelmét :D
Szia! Én meg is értem ha valakinek nem tetszik Maggie,de pont egy állítólagosan kutyaszerető yorkitulaj fikázza le,ez nagyfokú primitívségre vall és még megsértődik ha elküldöm az annyába! :)
Szia!Nagyon szépen köszönöm!!! Szerintem is az lesz, hogy veszünk egy kiskutyát....de tegnap már felhívtam egy-két kennelt, ahol ilyen típusú kiskutyákat árulnak és 120 000 HUF alatt nem tudtak nekem kiskutyát ajánlani, mi most ennyi pénzt hirtelen nem tudunk előszedni...A bebe a Vagabond pearl kennelből való, ami a 17. kerben van, viszont mivel a kicsi anno ajándék volt nem tudunk, semmilyen elérhetőséget és interneten sem találtam semmit....
Pagi30: ezt a megható idézetet egy pár hónappal ezelőtt kimásoltam a fórumról és lefordítottam németre egy jó ismerősömnek, aki elvesztette a kis kutyusát. Remélem kicsit vigasztalódni tudsz amikor elolvasod:
"Van egy hely a mennyországon innen, amelyet Szivárványhídnak neveznek.
Ha egy állat meghal, aki nagyon közel áll valakinek a szívéhez, a halála után a Szivárványhídhoz megy. Ezen a helyen tágas rétek és lankás dombok várják kedves barátainkat, így ők itt vidáman tudnak futkározni, és játszani egymással. Mindig van számukra elegendő finom étel és víz, és mindig süt a nap, hogy ők minél boldogabban, és kellemesebben érezhessék magukat.
Akik betegek, vagy öregek voltak, itt visszanyerik egészségüket, fiatalos energiájukat. Akik balesetben sérültek meg, azoknak is begyógyulnak a sérüléseik, újra erősek lesznek - pontosan olyanok, amilyeneknek akkor látjuk őket, amikor álmainkban, emlékeinkben újra és újra előjönnek. Az állatok itt vidámak és elégedettek, egyetlen apróságtól eltekintve: mindegyiküknek nagyon hiányzik egy számukra rendkívül fontos személy, az, akit magára hagytak otthonukban.
Boldogan játszva töltik az idejüket, míg el nem érkezik a nap, amikor egyikük váratlanul megtorpan, és a távolba mered. Izgalomtól csillogó szemmel, áthatóan fürkészi a messzeséget. A teste remeg a türelmetlenségtől. Hirtelen kiválik a többiek csoportjából, futni kezd, lábai egyre gyorsabban repítik testét a selymes, zöld fűszálak felett.
Téged vett észre, és az egymásra találás örömteli pillanatában mindketten tudjátok: soha többé nem fognak különválni az útjaitok. Csak úgy záporoznak arcodra kedvenced örömcsókjai; te pedig végre újra megsimogathatod imádott fejét, és újra belenézhetsz abba a hűséges szempárba, amelyet oly sokáig kellett nélkülöznöd, bár a szíved mélyén mindig veled maradt.
Együtt mentek át a Szivárványhídon."
Sajnos nem tudom honnan van az idézet, de nagyon érdekelne.