És számomra ez újdonság, mert nagyon újra kezdő vagyok, ami meglepett, hogy ezzel a módszerrel és alapos etetéssel paprikás kenyérrel és néhány pinkivel 4 snecit és 1 kisebb dévért fogtunk 1 másfél óra alatt. Nekem nagyon tetszik ez a módszer.
ha gyűrű van az úszó alján, akkor az azért van, hogy az azon átvezetett zsinóron tudjon CSÚSZNI, azaz fix rögzítésre ez az úszótípus nem alkalmas.
Ha szabad javasolnom, akkor menj be egy horgászboltba, és vegyél a spiccbotos horgászathoz való könnyű kis kétponton rögzítendő úszót. Kérj hozzá úszórögzítő gumigyűrűt is!
Más: pici horgot és vékony zsinórt használj, etess, csalinak meg csonti vagy trágyagiliszta.
Előre szólok, lehet nagyon nagy marhaságot fogok kérdezni, de mentségemre írható, hogy gyermekként horgásztam utoljára.
Tehát az a kérdésem, hogy spicbotos snecizős,keszegezős szerelék esetén, hogyan rögzitsem az uszót fixre.
Annak idején amikor pontyoztam a sokak szerint bonyolúltabb, csúszó úszós megoldást alkalmaztam az most is megy valamiért.
De történt, hogy unoka öcskösöm engem hívott segítségűl ugyan mutassam már meg hogyan kell ezt csinálni.
Gondolom azt hitte mindenhez értek így 30-hoz közel mert ugye motort szerelek, íjászkodom, meg lékpuskázok is......
Tehát potensnek talált ebben a témakörben is és hozzám fordult, nem pedig a tőlle külön élő léhűtő apjához, ami büszkeséggel tölt el, viszont iszonyatosan szégyenlem magam amiért ezt pont nem tudom.
Pedig a horog kötés meg az előke kötése még benne van a fejemben(kezemben) de ezt sehogy nem értem.
Tehát én a fix kötésére lennék kiváncsi, ja egyébként 1g és gyűrüs végű úszóról van szó.
Valami szilikonos kis gumi is van hozzá de rá nem jövök.
Ha ez sikerűl és fogunk is valamit újabb hobby lesz nállam felírva az aszony szerint már így is túlon túl népes listára...
A témában néztem videókat is de az úszó rögzitésére egyik sem tér ki(gondolom nagyon alap)
Úgyhogy kérem aki tud segitsen megtépázódott tekintélyemen:-))))
De azért szerintem ontopik, úgyhogy nyugodtan feltehetők az ilyenek.
Halradar minek? A helyi öregeket kell megkérdezni. Bár azok meg lehet féltik az infójukat, de egy pár féldeci vagy nagyfröccs lehet megoldja a nyelvet :)
Üdv az uaraknak! Mivel nem találtam megfelelő topikot , ezért ide tenném be a hirdetésem.
Eladó Dam sumo 3lbs 3.60-as profi bojlis bot, valamint Diawa Tournament st5000 bojlis orsó nagyon megkimélt , pár alkalommal használt kiváló minőségű horgász felszerelések!
Kérdéssel fordulnék hozzátok. Elektromos csónakmotort tervezek venni, két ajánlatot is kaptam (használtak)
1. fél éves Nevis 48 librás. Még 1,5 év garancia. 40000 Ft. Viszont elég sok rosszat olvastam a Nevisről, hogy gyorsan lemeríti az aksit, meg nem is túl erős, a kapcsoló hamar elromlik, stb..
2. Minn-Kota 36 librás kb.8-9 éves motor. 20000 Ft. A hajtócsiga eltört, aluminiumból öntöttek helyette, jól megy, de kicsit ráz.
Szerintetek melyik érné meg jobban, illetve egyéb ötletet is értékelnék hasonló árkategóriában. Személyes tapasztalatra főleg kíváncsi vagyok.
Hát sokat nem horgásztunk, mert jött a vihar, de a keszegek jöttek szépen, 11et kihúztunk hamar, aztán mehettünk haza az eső miatt. Csak keszegek jöttek, de azok szép, 25-30centisek voltak.
Szia! ma reggel kimentem, nádazni nem lehetett, de fél óra múlva már nyílt vízen sem maradtam meg a csónakban,tarajos lett a víz. Persze a keszthelyi rész-fenékpuszta felé amúgy is érzékeny a hullámokra. Hát az idő nem kecsegtet semmi jóval, most nézem az időkép oldalát. (Sajnos kivették a Balaton időjárás gyűjtő oldalt, és a hullámképet is, tavaly nagyon jó volt az oldal.) Azért hajrá, gördüljön! Üdv.
Nálam meghibásodott az udvaron a medencs (kiöntött) Így vagy fél vödör gilisztát szedtem az este :) Holnapra tervezem a Balaton györöki részét, de elég rossz időt mond:( Remélem nem esik, akkor megpróbálok valami pontyos napot tartani.
Helló! Nos kicsit megkésve,de most pótolom: A süllőzés 3 alkalommal erőltettük( igaz abból egyszer csak a nád elé tudtunk lekarózni a hullámok miatt) kétszer kapás nélkül, egyszer volt kapás de szerintem angolna volt. kiengedett nyeletőfékkel horgászom hogy tudjam szépen nyeletni, de ez puska kapás volt, a kis halon kapás nyom nem volt. A nádi pontyozás elég kényes, nehéz összehozni a jó vizet és a szabad időt. Egy példa: vasárnap hajnalban nálunk (kb.8 km a Balaton) szélcsend, na most!!!!!! csak a nádas cuccot vittem, le érek a csónakhoz jó keleti hullámok, nádazni nem lehet! vissza haza a másik cuccért, etetőanyag csali stb. motor, aksi. Vízmerés, tűz ki a kikötőből, olyan keleti lett hogy simán nem tudtam meg ülni a csónakban. Így kétszer mentem hiába. Tegnap délben , 29 fok, nád mellet napernyő alatt! (az igazi életérzés a Kossuth rádióval,laza fröccs katonai pléh kulacsban - lett volna teljes), szép feltolós kapás-oldalra húz megütöm,megvan! Megtekerem a hajtókart a letörik - a bal kezemben a hajtókar, jobbal fogom a botot! "Szerencse"nem volt nagy 2-es, hajtókart zsebre vágtam, a dobot kézzel tekerve ki vettem. Egészen érdekes küzdelem volt. Most megint keleti szél van, jó hullámokkal, talán este. Nálatok mi újság? Üdv!
Írj mindenképp. Én szigligeten voltam a múlt héten , és folyamatos keszeg-kárász ott is. (jött 1 ponty is) A kisbalatont szerettem tavaly, de ott egész évben "csak" kárász-keszeg fogások voltak.
Sziasztok! az elmúlt napokban, az időjárásnak "hála" nem tudtam kimenni a csónakkal, ezért a kis-Balatonra mentem pecázni. Jó régen kb. 4-5 éve nem voltam ott. Mivel az engedély most oda is jó, összekötő út déli oldalára beültem. Kellemes meglepetés nagyon szép kárászok, dévérek folyamatos kapások, feeder finom szereléssel. Csak ajánlani tudom másoknak is.Tervezem a májusi bojlis próbát (végre nincs ponty tilalom), és a süllőt is érdemes keresni.
Rengeteg a panasz a Balatonon és a Tiszatavon is, - a rapsicokra, a tiltott eszközök teljes tárházát vonultatják fel csak, hogy halat zsákmányolhassanak. Napjainkban, nevetségesen alacsony a kiszabott büntetés ahoz, hogy valóban elrettentő legyen. Angliában, Kanadában - börtön a jutalom az orvhalászatért. Mik is ezek : - szigony, tükörháló, sorhorog, áram, varsa, fenékháló, kapa, stb..... Természetesen mindezen eszközöket, kíméleti területeken és tilalmi időszakban is előszeretettel használják. Forrás :horgaszat.hu
Maszek tavakra járok néha én is, de jobban szeretem a természetes helyeket. Néha lenézek az alföldre is, körös- berettyó hmm, az az igazi. A balaton-kis balaton nekem azért jó, mert itt vagyok, de hal kb 2éve semmi:( Lehalásszák:(
Aha! köszi az infót! Az utóbbi tizenévben csak maszek tavakra jártam, oda meg csak zsé kellett :) Hal meg nem volt annyi... Akkor csak kibicelek majd valamelyik pecás mögött az illúzió kedvéért. Amúgy meg vissza kellene dobni, mert hogy vigyem fel a szállodába?? kivágnának már a portán a "büdös halammal..." :)))))
Napijegyre nem kell vizsga, nem? Vagy igen? Ha bemutatom a személyimet és kifizetem a napijegyet, elvileg lógathatom a zsinórt, nem? Igazából kitanultam belőle, mert a mai "maszektavas" világban csak kifizetem a belépőt, kifogom a fejadagot, és ha nem fér bele a zsákmány akkor + mérlegelés is és mehetek vele haza, megenni. Igazából a Balatont nem tudom hogyan "műxik" a pecázás, de érdekelne. Ha lemegyek a nyáron, áztathatok-e zsinórt bűntetlenül, és mennyiért, ez érdekelne! És hol lehet intézni? Köszi