Szia az rk-02-sajna gyenge a szántáshoz,a krumliszedéshez.Nem a motorral van gond,a hajtással 1:22 (azt hiszem) na mindeggy mert ezekhez a munkákhoz nagy nyomaték+kőrmöskerék kell.Csak akkor éri megy ilyen mukát géppel csinálni,ha mondjuk van 300-500 négyzetméter krumplid,és nem akarod kézzel megtőlteni,kiskertben (150-200 m2) nemigazán van értelme mert 1-1,5méter kell hogy a sor végén megfordulj.Sarabolót,töltögető ekét lehet vele használni az utóbbit ovatosabban.
Szabadonfutós keréknek nevezik.A ROBI-50,52,55,56-tipusokhoz gyártották eredetileg.Sajna csak kis szériában.A fixes olcsósága miatt jobban elterjedt,de lehet hogy az apróhirdetések között találsz.
A sebességfelező akkor jó, amikor lassabban, de nyomatékkal kell dolgoznod, pl körmös kerékkel és még valamivel hátul...
A kiegészítő eszközökhöz, főleg amik esetleg komolyabb földmunkát végeznek, krumplikiszedő, eke... általában javasolt a sebességfelező, meg a körmös kerék illetve a kerék vagy orrsúly. Akár 30-40kg is. Ez nem kis összeg... Illetve az hogy tudsz-e vele ebben a konfigurációban dolgozni, az még koránt sem biztos. Én akinél láttam ezeket az eszközöket, azoknál csak porosodtak a vasak, nem használták őket. Szerintem szántani, minimum egy egytengelyes kistrakesz kell.
Emlékszek a régi tipusú robik olyanok voltak hogyha megrántotta az ember hátrafelé akkor tudott rükvercbe is menni!Az lenne a kérdésem hogy ott a hajtómű volt olyan vagy pedig a kerék volt olyan kiszerelésű hogy volt benne hátramenet!Most rájöttem arra a MARCI55H rotációs kapánál hogyha kiakasztom a kuplungot és beindítom hogy ketyegjen akkor tudom szabadon előre hátrafelé tologatni a gépet!
Üdvözletem! Örülök, hogy ilyen fórum is van! Va egy megkímélt RK-02-esem, '98-as, Quantum xm 45 motorral. Szeretném egyre több munkára használni, örömmel fedeztem fel, hogy többféle tartozék is létezik hozzá. Van-e ezekkel tapasztalatotok? Eke, saraboló, krumplikiszedő, kultivátor? Lehet, hogy hülye kérdés, de ezeknek a "hátra" illeszthetőknek a használatához kell a kapatagok helyett a körmöskerék? Mire való a sebességfelező? Most van egy kis elakadásom a géppel; nem sikerült berántanom, viszont kicsúszott a kezemből a zsinór vége és a visszakerésnél valami gixer történt. Valahogy megcsavarodott és alácsúszott a zsinór és belesve a réseken olyan, mintha a tengelyre tekeredett volna. A műanyag rácsot leszedve azt látom, hogy a tekercs szegeccsel van rögzítve, nagyon szét kell majd szedni a helyreállításához? Viszont találtam egy doksit - Illusztrált alkatrészlista -a 127800 szériához, remélem ez segít.
Üdvözletem! Örülök, hogy ilyen fórum is van! Va egy megkímélt RK-02-esem, '98-as, Quantum xm 45 motorral. Szeretném egyre több munkára használni, örömmel fedeztem fel, hogy többféle tartozék is létezik hozzá. Van-e ezekkel tapasztalatotok? Eke, saraboló, krumplikiszedő, kultivátor? Lehet, hogy hülye kérdés, de ezeknek a "hátra" illeszthetőknek a használatához kell a kapatagok helyett a körmöskerék? Mire való a sebességfelező? Most van egy kis elakadásom a géppel; nem sikerült berántanom, viszont kicsúszott a kezemből a zsinór vége és a visszakerésnél valami gixer történt. Valahogy megcsavarodott és alácsúszott a zsinór és belesve a réseken olyan, mintha a tengelyre tekeredett volna. A műanyag rácsot leszedve azt látom, hogy a tekercs szegeccsel van rögzítve, nagyon szét kell majd szedni a helyreállításához? Viszont találtam egy doksit a 127800 szériához, remélem ez segít.
Van egy MPM 10-es gépem amelynek a szimeringezés közben sikerült eltörnöm a lendkerekét. Van valamelyikőtöknek egy teljesen használhatatlan blokja vagy egy lendkereke? Mert a kapa rendben van egyedül ez hiányzik.
Amikor a karbit rakod össze akkor a pillangószelepet állítsd függőleges helyzetbe és utána húzdle körbe a csavarokat.Az autómata szivató rugóját így előfeszíted.A minőség állító csavart teljesen betekert állapoból 2.5 fordulattal hajtsd ki.Azt próba.
Ha valaki tud segítsen már még légyszi egy 1989-es RK02 kapám van amint írtam már itt nektek. Gyújtás rendben,karburátor kitisztítva és nem sikerül beindulnia. Ha injekciós pisztollyal fecskedezek a karburátorba üzemanyagot akkor viszont beindul és szépen jár a motor míg el nem fogy az üzemanyag. Előre is köszi mindenkinek!
Ezexerint nem én találtam fel a spanyolviaszt... De azért biztató, hogy a gyár szerint is van létjogosultsága egy ilyen manővernek. Azért csak kevesebb marad benne, mint lyuk nélkül.
Én egy használt hajtóműre vettem ilyen 160-as Honda motort vagy 6 éve, nem volt vele más baj, mint hogy eldugult az alapjárati fúvóka. A Briggs-hez képest még mindig jó, sokkal könnyebben indul, de ha netán rángatni kell valami miatt, akkor sem szakad le a karom, mint mikor a Briggs visszaránt. A műanyag burkolatnak annyi hátránya van, hogy a kollégám haverja egy féltető alatt tárolta, ahol néha érte a nap, és 2-3 éves korában a burkolat atomjaira hullott, megette az UV.
Nem itt van hézag, hanem a felső rész és a motor között, a motort odafogó csavarok alá kis kiemelkedés van öntve, hogy ne üljön rá a közdarabra légmentesen a motor. Legalábbis, Honda motornál.
A szentkirályi hajtóműven van ott két lyuk. de nem sokat ér.A nyirségi por sem hullik ki rajta.
( Végül a tél végi hezitálás után vettem egy használt nem egészen két éves
Dragon 55H-t - 160ccm Honda motorral - elég megkímélt állapotban. Volt hozzá egy billentős utánfutó, egy pár járókerék, meg egy pár kis kerék ami az utánfutóé.Vettem hozzá saraboló adaptert igy a fenyőkhöz tökéletes.8-10 tank benzint használtam el eddig, különösebb gond nélkül - karburáror tisztítás mert nem indult- .Egyedül az alapjárat ingadozik, de nincs időm szórakozni vele, és a szervizben két - három hétre vállalnák., igy egyenlőre igy maradt.
Tehát igaz volt az előzetes információ, hogy a Hondával is van gond , főleg a benzin tisztasága miatt.Köszönöm a tavaszi segítő információkat , további jó munkát és sok esőt mindenkinek)
Én nem emlékszem nyílásra, a két darab félgömböt összeszorítja a spanoló, nem jut oda be föld. Igaz, szezononként szétszedtem, kompresszorral megfújattam.
Ez egy KF-04 hajtómű. Az erre rákerülő közdarab meg a motor között van egy hézag, talán a kuplung léghűtése kedvéért. Ezen a hézagon mindig kerül a kuplung mellé némi föld. Arra gondoltam, a sárga pöttyel jelölt helyre (a kuplung-kiemelő villa alá) fúrok egy 8-as lyukat, ott kipotyoghat a föld meg a kuplungpor. Azért elölre fúrnám, mert a kés a földet hátul dobálja felfelé. Ez jó ötlet, vagy rossz?
A problémám a következő:egy 1989-es RK02 BRIGGS&STRATTON rotációs kapám van eléggé rossz állatbotban kaptam. Abban kérném a segítségeteket,hogy gázkar milyen módon van összekötve a karburátor pillangószelepével. Ha tudtok küldhetnétek képet vagy robbantott ábrát. Köszi!!
Szoktam (-: !Most hogy szárasság van majd megőrültem,minden felé csak a por,sehol egy kis sár,de most nemrég ráleltünk egy földre amin még részben most is víz áll de van már olyan rásze is ahol a víz kiszáradt de viszon egy nagy hatalmas mocsár áll a hején,nah ott lehet neki adni az érzést!(-:
Szeretek barkácsolni és az ötleteimet megvalósítani!
Eztis én építettem egyedül!Egy kis hobbi!
Egy 50ccm-is Yamaha robogó blokk van benne és a hátsó tengelyen egy trabant diferenciálmű,hátul kistraktornak a kerekei,elejébe pedig egy csigakerekes fiat kormánymű!35-40Km/h a végsebessége de ez mellet erős is!
Lehet igazad van,de amikor próbálgattam a sorközművelőt levettem elég kicsire a gázt és olyan szép lassan battyogott a gép a sorközművelővel én meg sétáltam utánna!Lehetséges hogy már elkellene ehez a találmányomhoz egy sebességfeleztő is,de lehet egy próbát megérne!Ha ékszíjon keresztül hajtatnák a motorral 2darab csapágyazot tengelyt és nem közvetlen a motor főtengelyére raknám a kést akkor tudnák annyi picit módosítaani az áttételen hogy picivel kevesebbet forogna a késtengely mint a motoré és akkor talán elbírná a nagyobb sebességet is a nagy fűben!Én konkrétan arra gondoltam hogy a térdig érő füvet nem fűnyíró magasságban levágni hanem kb20cm magasságba és azt csak könnyebben vinné!