Hát... a trinátnál azért jobb... neolux :) A Jawa 20-at siekrült minap neoluxszal ilyenre festenem, szerintem már ezzel is szebb lesz, mint ahogy anno kigurult.
Kaptam horganyzott küllőt a bicikliboltban(144 db-ot, 180 miliset 10 ft/db áron, ebből 72 eladó, mert nekem csak két kerekem van, és azt mondták, hoyg vagy ennyit viszek, vagy egyet se). Holnap festem a motor nemfehér részeit, ugyanis a fehérek már megvannak. eldöntöttem, sötétzöld lesz, ha nem volt ilyen gyárilag, akkor legfeljebb azt mondom, hogy kisszériás darab volt :)
Szóval akkor nem létezett Panni zöldben, megnéztem az öregét, az is fekete volt, csak át lett ecsetelve. Hiába, három éve láttam, akkoris cask egy pillanatra. Ettől függetlenül szerintetek nagy szentségtörés lenne, ha lefesteném sötétzöld-törtfehérre? A sötétzöldhöz illik az arany csík. :) A törtfehér már ki van keverve az r50 embléma alattira, az idomok már lealapozva, a váz, tank, ülésalattitálca lefestve eredeti 1965-ös kályhaezüstre. holnap a fehér részek kerülnek terítékre.
Mustang blokkból meg már csak 8 darab van itthon... hiába, ha kell az alkatrész, kell az alkatrész :) Annyira őszinténszólva nem érdekel, hogy sok időt töltsek vele. Szervízkönyv, robbantott blokkábra, esetleg félbevágott csapágy és szimeringméretes (nemtudomhogyhívják) blokkábra nincs valakinek esetleg digitális formátumban? Netán bekötési rajz? (tudom, kőbalta szint a simson elektronika után) Menne fejből is, gondolom a két kábel közül egyik a világító, másik a gyújtótekercs, a gyújtótekercs kábelére megy a leállító, ami letesteli, a világítótekercsre meg megy a két lámpa párhuzamosan kötve.
Jó, nem vonlak kétségbe, lehet ehhez a színösszeállításhoz ez volt, csak nekem szokatlan. :) Én is cska azt az egy zöldet láttam. Holnap esküszöm becsöngetek az öreghez, lefotózom. Bár erősen pergett le róla a festék, kezdek kételkedni benne, hoyg az eredeti...sebaj, enyém sötétzöld lesz, olynaja még nem volt senkinek. :) A piros olyan unalmas, csomó motorom piros volt, a fekete meg nem valami vidám, esetleg gázcsőokkersárga? :)
Tudom, hogy az ülés nem túl szuper, de így vettem. Tervben van, hogy viszem a kárpitosomhoz (Takács Gabi Markaz), remélem meg tudja oldani. A többit megnézem a börzén, köszi!
Bocs... csak tudod nekem 3 blokk alapján az esett le, hogy a pedáloson kockahenger van, és belül lánc, a gömbhengeresen meg berántó, fogaskerék. Nekem 3 henger már elég meggyőző bizonyíték. Az is lehet, hoyg épp Te tévedsz, bár nem vitatkozom, mert Pistabácsi lehet elvitte Csajágaröcsögére a gömbhengerét, és már kockahengert kapott vissza fúrás után... Keveredések előfordulnak, de mégegyszer mondom, nekem a tényeim alapján ez esett le, és ha véletlen belegázoltam ezzel a lelki világodba, ezúton kérek elnézést. Egyetlen szóval nem mondtam, hoyg a mustang megbízható, ezért járok egy tirisztoros simsonnal, a mustangot meg egyenlőre tökéletesítem. És nekem igazából csak az anyagminőséggel vannak gondjaim...
Szia Nem festő csinálta hanem én:)amúgy ugyan olyanra lett megcsinálva mint eredetileg volt.Ami lemaradt az a PANNI felirat,de majd ha unatkozom megcsinálom rá.Most kicsit mással vagyok elfoglalva,meg közben a bervával is szórakozgatok.Amugy zöld pannit még nem láttam,börzén szoktak árulgatni egy feketét az se tetszik.Ez egy vidám kismotor,inkább fujd valami fiatalos vidám szinre.
Hogy nem értesz hozzá, azzal semmi baj. Én sem értettem hozzá, amikor az elsőt megvettem. Csak nem kezdtem lelkesen mindenkit boldogítani a hiányos tudásommal. Hanem kerestem hozzáértőt, és csendben tanultam tőle.
Négy évig túráztam Bervával. Gyenge, valóban. De cseppet sem megbízhatatlanabb, mint egy Mustang.
Köszi a bíztatást! :) Néztem a Pannid, és szép lett. Viszont a festésnél vlaamit elbaltázott a festőművész...asszem A blokktakaró és a faridom találkozásánál... gondolom az nem úgy volt gyárilag... Sebaj, így is tetszik :) Az enyém zöld lesz, mert amiket eddig láttam, mind piros, meg fekete volt, meg a tied, ami kék. Van itt egy fószer, 20 éve a méhből guberált egy vázat burkolattal, tőle van életem első mustangja, az övé zöld. De egy lámpabúráért 5000-et kér, szal attóltartok, csak kölcsön fogom tőle kérni az egyik elemet színmintának... Remélem az eredeti zöld,mert ha nem, rögtönöznöm kell. :)
Szia! Én multhét szombaton szereztem meg az enyémet, a karbi felújításán, pucolásán már úl vagyok, és a teljes szétszedésen, már az alapozó szárad az elemeken... Ha jól sejtem, komár/romet úszó ugynaaz, legalábbis nekem nagyon hasonlónak tűnt, kapcsoló is nagyon hasonló a komáréhoz, típustábláról nem tudok nyilatkozni, az nem hasonlít a komáréhoz :) A szolnoki börzén szokott árulni egy Úr középtájt a "puszta" felöli sarkon mindenféle motorhoz, kivéve simson s50/51-hez (pedig abban nagy üzlete lenne...) esélyes, hogy Panni is van, de nem tudom. Az a gond, hoyg ebben nem beütötték a gyártási évet, hanem úgy lett kiöntve. Emiatt ha lehet is kapni nála, akkor val'szeg csak egy évjáratút, vagy egyáltlaán nem...
Bocs, magyarhoz nem értek, én csak ezen három és fél blokk alapján vontam le a következtetésem. Ha Jawa lenne ráírva, az utolsó csavarról is megmondanám, hogy melyik évjáratúból van. Szóval azt mondod, rigáé... Köszi, ezt mondhattad volna hamarabb is :P De nehogymár préselt henger legyen mindkettő... túlságosan illeszkedik a kockahengerbe a persely, az csak azoknál szokott úgy illeszkedni, amelyeket öntenek... De hát tetudod, én nem értek hozzá, szakirodalmam nincs, ha lenne, olvastam volna. eddig nem is érdekeltek a magyar motorok, sőt, szerintem ezt amint eladom, megcsinálom a cseh csúcsmodellt. (Jawa 634) Azzal legalább tisztában vagyok, és azt nem ilyen gányul dobták össze... Mellesleg Nagyapám egyik öccse vett egy Bervát még anno, Szolnokon, Kunszentmártonba hazaérve már csilingelt... Az egész motornak csak azért ennyi az értéke, mert kevés volt belőle, és azért volt belőle kevés, mert gyenge volt, és megbízhatatlan.
Kezdem azzal, hogy új vagyok itt. A Pannóniás fórum tagja vagyok, van egy oldalkocsis T1-esem, illetve egy Motorkulim. A barátnőm beleszeretett a Panni robogóba és jópár hónap keresgélés után kedden sikerült vennünk neki egy csodaszép 1960-as Pannit. Nem vagyok túl jártas Pannis körökben és egyelőre nagyobb kihívásnak tűnik, mint a Pannónia alkatrészek beszerzése anno, gondoltam megpróbálkozom vele, hogy néhány hiányzó alkatrészt megpróbálok itt fellelni.
Alikre szükségem lenne:
-Panni úszó
-Panni gyújtáskapcsoló+gyújtáskulcs
-Panni típustábla
Első körben ennyit szeretnék, ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm!
Szia A kék szin is gyári,azokat egerben csinálták 1960-tól.Mondjuk nekem a kék jön be, de nagyon:)Nyugi,a szakértők űgyis találnak hibát ha akarnak,tudod a kákán is van csomó ami forditva van de az a lényeg hogy neked jó legyen,nem az hogy ki mit mond. Lapozz visszafelé a itt a topikba van fenn kép az enyiméről az is kék.
A Berva és a Panni henger teljesen megegyezik. Csak épp évjárattól függően volt kétféle belőle, meg egy harmadik, pótalkatrész. Minden esetben melegen van belepréselve az öv. persely az alu bordázatba.
Szívócső kétféle van, a kerek és a sarkos belsejű. A sarkos a korai hengereken volt. Teljesen csereszabatosak, a hengereken egyezik a rögzítési hely.
Berva dugót Riga dugóból kb. fél óra alatt lehet gyártani, minimális gépmunkával. Eszterga és fúrógép kell hozzá.
Továbbképződésre javaslom a szakirodalmat (sajnos bötü, olvasni kell, munkás):
Jaaa mégvalami, a bervának két oldalt más deknije van, meg pedáltengely lóg ki mindkét oldalt, illetve a berugófogasív, ami a Pannin komplett fogaskerék egy racsnival, az a berván ugyanez lánckerék És mivel gondolom egyiken lánckerék van, másikon fogaskerék, más irányba is indul el a motor ez már szerintem elég nagy különbség. Érdekes megoldás, ilyet még motorban nem láttam :)