Éppen Focus II vásárlás előtt állok. A kinézett darab 2005-ös kombi, 1,6,16V Sport. Van benne 112000km, állítólag főleg autópályán. Ford Ivanicsnál szervízelték, le lehet kérdezni a történetét. Mire érdemes odafigyelni az átnézetésnél? (a motorba ugye úgysem látnak bele, de hátha van tippetek). Ja, és mindehez 1,8M.
Most majd kapok hideget-meleget, de ne hiányold a pillanatnyi fogyasztásmérőt, mert az égadta világon semmi értelme nincs. Ha nyomod a gázt nagy számot mutat, ha nem nyomod kicsit. Látszólag vízszintes úton egyenletes tempónál is óriási az ingadozás. Fejben kiátlagolni nem tudod, de mit ad isten, ott van az átlagfogyasztás mérő funkció.
Azé mondom,hogy valami nem kerek.;-) Nem kéne itt legendákkal táplálni a leendő focustulajokat... Aztán meg lesz sírás-rívás,hogy a szar focus 7-et is megeszik,pedig neki 6-ot mondott valaki. Amúgy tényleg 55 l,csak a 1.8TDDI-NEK 52,7L a tank. De lehet hogy neki diesel van.:) Ja,télen nekem felment7.2re is.Mérges is voltam.:) Nyáron meg (mondjuk most is) 6.8on áll.Meglepően pontos nekem a fedcomp.És nem szégyenlősködök,ha előzni kell...;-) Mondjuk nem is pesten használom.
Én az enyémmel akárhogyis spórolnék 7.0 alá sosem tudom vinni. Legutóbb is 37 lityivel mentem el 510 Km-t,szinte csak városban igaz nem pörgetem 2.500 fölé. 2003-as 1.6 kombi.
Hááát,nem tudom neked hogy fogyott ki 6.3-as fogyasztásnál a teletank 627 km után???:) Ezek szerint neked valami csempészfókád van,és a maradék 15 literben vodkát cipelsz:)
Nekem egy 2003-as ráncfelvarrott Comfortom van,és ahogy elnézem nincs benne ABS meg klíma.:-) Pedig ABS lámpa van,a hideget meg úgy nyomja mint állat.:-) Eléggé átláthatatlan az árlista.
Ez asszem 9.500Ft-ba kerül,de sokmindent tud. -automata ablakfelhúzás egy gombnyomásra(a ghián kívül,ill. globálzár hiányában minden fókuszban nyomvatartós gyárilag kivéve bal/le),sőt lehet állítani hogy Opeles(hosszan tart) legyen vagy Audis(pillanatnyi nyomásos) -bezáráskori ablakfelhúzás -szellőztető funkció
Van egy olcsóbb Vision ami 4.300 Ft,de az csak a bezáráskori ablakfelhúzást tudja.
Nekem az egygombos ablakfelhúzás hiányzik nagyon,mert Audihoz voltam szokva.:-) Bár ha azt nézzük hogy az olcsóbb is felhúzza záráskor az ablakot,akkor nem is kell az automata funkció,hiszen mikor a kocsiban vagyok nem tart semmiből nyomvatartani.Inkább a megálláskori,ill. a megállás előtti ablakfelhúzással van bajom,pláne hogy gyárilag csak gyujtáson üzemel az ablak,és ha leállítottam a kocsit akkor rá kell adni ismét a gyújtást a felhúzáshoz.Nekem ez a leg kellemetlenebb az egészben.Lehet holnap át is kötöm egyelőre az ablak tápját a gyujtáson kívülre,legalább azzal ne kelljen kinlódni.
M3 BP-Kál-Kápolna (~100 Km) javarészt 140-es tempóval, néha klíma, néha nem, 3 felnőtt, 1 gyerek és egy kutya fogyasztás: cca. 5,6-5,7 fordulatszám 3100 környéke zaj alig, rádión sem kellett hangosítani
visszafelé volt egy 5 Km-es torlódás baleset miatt, majd a gödöllői emelkedőnél megint torlódás a vasárnap este hazatérők miatt, akkor 6 körül lett az átlag.
Aznap este fogyott ki a teletank, így nekem a teljes fogyasztás 6,3-ra jött ki, 627 Km megtétele után, ebből 35% pálya, 40 % lakott település (javarészt Bp.) a tövvi vidéki utak.
A 2002 előtti Ghia-ban feláras extra volt (talán 120.000-ért, térérzékelős riasztóval és kettős zárással együtt). A Fresh gyakorlatilag egy klímás Ambiente. A fokozatok pedig a kétliteres motor esetén rövidebbek, nem felszereltségtől függ. A kulcs pedig valóban a Focus II-nél változott.
Nekem 2001-es (ráncfelvarrás előtti) Focus I-em volt, 1.6-os. Nekem többet evett autópályán, de Tatabánya-Budapest között sok a hegy-völgy :(. Így volt 8.7 körül szabályos tempó fölött kicsivel. Zaj nem nagyon van benne, 130-nál valóban 3200 körül forog, 160-nál van 4000. Az ablak pedig a globálzár csomag esetén volt automata, akkor mind a négy, föl-le.
Ez felszereltsegi szinttol es extraktol fuggott, elotte is, utana is.
A Focus I-ben emlekeim szerint semmilyen felszereltsegi szinten nem volt alapbol olyan, hogy az osszes ablakemelo elektromos, mindegyik fel-le egygombnyomasos, ezt csak valamifele "Biztonsagi csomag x" megrendelesevel lehetett megszerezni. Az alap az volt, hogy csak a bal elso, es csak lefele tudta ezt.
Ha már így belelendültünk: azt olvastam egy tesztben, hogy a 2002-es modellfrissítés után csak a vezető elektromos ablaka autómata. Ez igaz? Szóval az újabbakon butítottak?