Keresés

Részletes keresés

zsuzsa Creative Commons License 2009.05.24 0 0 28498
esetleg lehet adni neki valami fonottat, amiért nem kár, hogy azt rágja....nálunk egy lakkozatlan natur fonott ajándékkosarat cincáltak szét, amit utána ki is dobtam. Addig se cincáltak mást :-)

Viszont kb egy éve nem vezsek játékot, a nagyok nem igénylik, Desdemona meg lop magának ami kell , zoknigombóctól plüssállatig , ikea-s frottirpapucstól papirzsebkendőig. Mindig hoz valamit ha örül.
Előzmény: huncutésszilvi (28495)
zsuzsa Creative Commons License 2009.05.24 0 0 28497

Ja azt már adtam neki ( jó szaftos kutyarizottót ( karajcsontról lefőtt hus, répa, rizs :-)  De azért nyugodtabb lennék ha lefektetné a Mozartos kábelt.... mármint ha Wolfgang Amadeus fog visszamosolyogni rám belőle  :-)

Horrort én is tudok mesélni kiskutyaügyben, pontosabban Desdemona még mindig közveszélyes, a lányaim kontaktlencse-tokja, az összes napszemüveg vége, pendrive-ok, az örök kedvenc a spulni cérna, amivel akár meg is fojthatja magát. Eddig szilánkokra apritott kb tucatnyi grafitceruzást, megevett kb 5 Labellot ( a müanygaot kiköpte ) ja a legszebb akciójuk egy High School Musicales adventi kalendárium szétszedése, csoki kizabálása volt, de az olyan látvány volt, hogy sirva röhögtünk az ajtóban állva..

Előzmény: Törölt nick (28492)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.24 0 0 28496
igen,azt ne.Bocs. Én vettem tudatlanúl,de megoldottam,mert beraktam egy takarót,ami kívül is a földig lóg,behajtottam a kosár alá.Így nem rágja.
De a kajadolgot megoldottam.Raktam a tálkái meg az alátét alá egy kis szőnyeget ( lábtörlő),most nem csúszkál Beni,ha eszik.És ott is marad a tálkáinál,nem ballag el a kajával:-))))) A hátsó talpain meg levágtam a szőrt álmában,most nem csúszkál a kövön.Olyan nagy bunda volt ránőve,hogy nem látszottak ki a rózsaszin tappancsok:-)))
Előzmény: huncutésszilvi (28495)
huncutésszilvi Creative Commons License 2009.05.24 0 0 28495
Fonottat ne, ha folyton rág !! Márpedig egy kölyök tényleg folyton rág. Szétszedi, lenyeli, éles. Nagyon éles. Szóval fonottat esetleg akkor, ha megbízható "felnőttkutya" lesz:)
Előzmény: Törölt nick (28494)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.24 0 0 28494
cuccot lehet széthagyni,csak olyat ne,amin van zsinór,meg nem szeretnéd,hogy szétrágja.Beni ha ébren van,akkor egyfolytában rág valamit.A zsinórokat kihúzkodja a melegítőkből.Tegnap azt vettem észre,hogy egy kihuzigált zsinórral annyira játszik,hogy már kétszer a nyakára tekerte.A lányaidnak magyarázd el ,hogy hogyan lehet egy kiskutyát emelgetni.Fontos (szerintem),hogy ha felemeled a kiskutyát,a fenekét mindíg meg kell támasztani.Nem szabad ,hogy ha felemeled "kinyúljon" a kutya,vagyis a hátsó lábai a levegőben lógnak.Ha hirtelen fel kell kapni,akkor meg a pocija alá nyúlsz,lehetőleg a közepén emeled fel a kutyát.Ez egy kézzel is megy.Ha felébred,ne emelgesd,mert szinte perceken belül pisilni fog.Kaja után is,játék után is.
A legolcsóbb játékok a legjobbak.Nagy pezsgős parafadugó, rongyzsebkendő,rágókötél.Meg nem árt egy puha plüss valami,ami lehetőleg akkora ,mint ő.Beni is egy ilyen fehér kutyával alszik.Cipeli magával.Meg egy műanyag vagy fonott fekhely.Meg bele egy takaró.Hamar megtanulja ,hogy az az övé,odamegy majd aludni magától is.Belefúrja magát a takaróba,rárakja a fejét a plüsskutyára és már durmol is:-))))
Nekem ennyi javaslatom van.Ezeket én is csak most tapasztalom.
Előzmény: szőrpamacs (28493)
szőrpamacs Creative Commons License 2009.05.24 0 0 28493

Na, mégiscsak megkapja azt az oltást, biztos ami biztos. Nem is gondoltam volna a cipőkre, meg ilyenekre, jó hogy mondjátok, megpróbálok felkészülni a jövetelére. Kis lakás átrendezés nem árt. Legalább a lányaim is tanulnak egy kis fegyelmet, figyelmet, hogy a cuccaikat ne hagyják szét, mert veszélyes lehet.

Most már csak olvasgatni foglak benneteket, csendben tanulok, jegyzetelek és beszerzem amit javasoltatok.

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.24 0 0 28492
és általában hétvégén....

biztos jól összerágta,mert egyben nehéz lett volna lenyelni.Próbálj neki valamit adni,amitől egy kicsit lazább lesz a széklete.Vagy paraffinolajat egy kis teáskanállal.Ettől jobban csúszik .... Ne nevess,doki mondta,mikor a régi cicámnak 2 napig nem volt széklete.
Előzmény: zsuzsa (28491)
zsuzsa Creative Commons License 2009.05.24 0 0 28491

Teljesne jól van... cska én vagyok ideges... Szerintem ezt most már lassan időszerü kikakálnia, met kb 24 óával ezelőtt zabálta be a csomagolópapirt.

Mindig ez van, jól megijesztenek valamivel.....

Előzmény: Törölt nick (28490)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.24 0 0 28490
Zsuzsa!

Mi újság a kutyáddal???????Ugye nincs semmi gond?
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28489
bezzeg este,mikor tényleg éhes volt,akkor közvetlen a tálból ette meg az egészet.
Szerintem újdonság neki ez a fajta kaja,mert eddig pépest evett.aranyos volt ma is,mikor bejött hozzám a szobába,és ropogtatott egy tápszemet a szájában...
Valahogy soknak tartom a 70gr/nap tápot,ami a csomagoláson van.Ma talán 50 gr-ot evett meg.

Próbálj ne aggódni.Gondolom most figyeled a kakiját,meg a közérzetét.Ha valami nem megszokottat észlelsz,hívd fel a dokitokat.Brutális,de gondolom meghánytatná a kutyit.
Remélem minden normális módon távozik majd belőle.

off: egyébként itt dolgozom: www.alpha-vet.hu

itt
Előzmény: zsuzsa (28488)
zsuzsa Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28488

Nem amarcipán miatt aggódom, hanem a csomagolópapir miatt .... mivel hajlamos azzal behabzsolni és nem tudom, mennyit evett meg .

Nálunk Lola csinálja a kivezs egy szemet és elviszi biztonságba megenni. őrjitő. Néha már kiveszek neki egy marékkal és külön rakom valami általa biztonságosnak tartott helyre, hogy többet egyen.

Előzmény: Törölt nick (28483)
Sütimüti Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28487
Süti a kötél macijával volt így... Most már inkább egy 20 lábú polip-alienre hasonlít...:D
Előzmény: Törölt nick (28485)
RAndi_ Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28486
Irtam emilt. :)
Előzmény: Sütimüti (28484)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28485
majd leszokik róla szerintem.Most még újdonság neki biztos,hogy nem pép a kaja,amit eszik:-)))) Egyébként a játékait is hurcolja.A nap folyamán szinte az összeset átköltözteti egyik szobából a másikba,majd vissza.Előbb a 25 centis plüssmaciját vonszolta magával,majd meggyílkolta az egyik pelenkán:-)))))
Előzmény: Sütimüti (28484)
Sütimüti Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28484
Ezt nálunk is csinálta, aztán leszokott róla... Sőt, a nyuszik is, bár ők hárman vannak, és bár senki sem szokott éhen maradni, mindig elvonulnak, legyen szó tápról, zöldről, vagy egy tökéletes széna szálról (legalulról, a leghosszabb).
Sütinél arra gondoltam, h előlünk félti, bár élete első 2-3 évét nem ismerjük, volt e olyan, h valaki elvette/megette, nem kapott, nem tudom. Nem is tudom, mikor hagyta el ezt a szokását, most jutott eszembe, h írtad Benit. :)
Beninek voltak alomtestvérei, ugye? A legjobb cici, legjobbnak tűnő táp-falatok... én erre gondolok, aztán lehet van egyszerűbb magyarázata is. :)))
Előzmény: Törölt nick (28482)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28483
szerintem nem lesz baja.Nem egy ócska csoki.Izlése van az biztos:-)))
van benne csoki,marcipán meg valami krém.szerintem ezek egyike sem ártalmas.Bár a csoki nem a legjobb egy kutyinak,de tudjuk,hogy amit nem szabad,az a legjobb szerintük.Beni szájából is elöbb vadásztam ki egy adag macskakaját...
Előzmény: zsuzsa (28479)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28482
nem vagyok műtősnő csak egyszerű controllingos-:))))))))))))))
De ez nem mindennapos !!!!! Ne értsd félre.Ezt csak akkor csináltam,mielött jött a kutya.Azóta csak a napi felmosás van (gondolom a járólapot mindenki szokta legalább naponta felmosni),meg a látogatók cipőjének a helyét fújkálom.Főleg,ha kutyások jönnek.De azt hittem vigyázni kell a kuyára,amig az oltások nem adnak megfelelő védettséget.Nem????
Féltem ezt a kis szarost,mert állandóan a járólapon szimatol.a felmosás meg azért is kell,mert mint tudjuk,vannak balesetek,ezeknek a nyomait meg eltüntetem,mielött ismét odarakná a névjegyét:-)))))

más:
furcsán eszik Beni.Odamegy a tálkához,majd bevesz a szájába egy kis adag tápot.Majd ezzel szépen elballag egy szőnyegre,majd ott megeszi.Utána visszaballag és ismét beraktároz:-)))))Ezt addig csinálja,amig üres lesz a tálka.Apu szerint szőnyeg nem szeret a kövön enni.Vagy játéknak kezeli a kaját???
Előzmény: zsuzsa (28479)
Sütimüti Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28481
Mennyiért is adod? Lehet szomszédomat érdekelné.
Előzmény: RAndi_ (28473)
zsuzsa Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28480
Egyébként én kivettem Desdemonát már egész pici korában, igaz a kabátomban ( tél volt ) és ugy sétáltunk meg buszon is utaztam vele, hogy hozzászokjon az utcai zajokhoz és ne féljen később. De ugy ténylegesen sétálni csak jóval később, amikor megvoltak az oltásai.
Előzmény: Törölt nick (28467)
zsuzsa Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28479

Minden elismerésem érte. Én ennyire felnyalni a lakást még akkor s evoltam képes, amikor a gyerekeim kicisk voltak.

Te ugye valami mütősnő vagy hasonló vagy foglalkozásilag ? Még sose találkoztam ennyire profi fetőtlenitési szakemberrel.

Kicist aggódunk Duduka miatt... remélem nem lesz baja a Mozart golyók miatt

Előzmény: Törölt nick (28476)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28478
a tappancsvédőkrémet télen szokták használni.Bekened a kutyi talpát,és ez egy védőréteget képez rajta.Nem árt neki így a só,jég stb.Miután hazaértél,szappannal le lehet mosni.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28477
s.o.s bombon.Darabra is lehet kapni. Szilveszterkor elfogyott az egész készletünk:-))))De van azóta megint.
A cillit-et most fedeztem fel a héten." felület és padlómosó fertőtlenítővel".
Bradolin: akkor vettem először,mikor tavaly nagy hasmenésjárvány volt emberek között.Ezzel fújtuk bent is a vécéket meg a kilincseket.A dokik nálunk a kórházban ezzel fertőtlenitik a vizsgálóasztalt.Nem büdös,nincs az a szokásos fertőtlenítő szaga.
Bradonett: u.a,csak kézmosó szappan.
azért is használom ezeket,mert nem lehet tudni,hogy mit cipelek haza melóhelyről.Folyamatosan jönnek beteg állatok,dokik is jönnek vásárolni telepekről,ahol esetleg éppen valami járvány van ( mint tavaly a madárinfluenza stb.)
Előzmény: pierrebaba (28470)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28476
azt kérdezte,hogy mit kell,vagy kell-e fertőtleniteni.Én csak azt írtam le,amit én csináltam itthon,mielött megjött a kutya.Mert szerintem a lakást is elő kell késziteni állatfogadásra.Mert ha már itthon van,elég nehéz kapkodva mindent megcsinálni.Meg jó az,ha az ember nyugodt szívvel ül otthon a szobában,miközben a kutyó mászkál a lakásban,mert tudja,hogy veszélyforrásokat megszüntette.Képes voltam térdenállva végigcsúszkálni a lakást,és így sok olyan cuccot találtam,ami picike és mozdíthat/lelökhető/lenyelhető/éles volt
Előzmény: zsuzsa (28469)
pierrebaba Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28475
tegnap arra jöttünk haza, hogy art lelopott az asztalról egy kiflit, amit meg is evett, mert nem találtuk sehol és morzsás volt a szőnyeg...

bár már kezdjük azt hinni, hogy lehet, hogy piri rosszalkodik és lopkod, mert úgyis artura fogjuk... azóta vannak ugyanis iylen esetek, amióta ő van
pierrebaba Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28474
a pöcörő a tökük:)
tapivédőkrémet meg a selbruhásoktól vettük télen, mert Túró nem nagyon viselte el a csukát, amit vettünk neki, aztán ez is védte őt a sós talajtól
Pierret nem zavarta, ő simán tipegett a kis cipőjében
RAndi_ Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28473
Pöcörő. :)))))))))))))
Tappancsvédőkrém? nee :) Avass be, mi ez??

Lilussal előbb lent voltunk sétizni, és megállapitottam, hogy a gombócos fagyit nem szereti. Ami bejön neki, az a calippo- szerűségek, azaz fagyasztott szörp. Na, azért viszont remeg. Meg az eperért.

OFF: Még mindig van egy eladó Kiltix nálam, jóval áron alul, 2013ig jó... Ha valakit érdekel irjon nyugodtan.

Előzmény: pierrebaba (28471)
longhaired Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28472

Egyszerűbb a helyzet, ha olyan helyről vásárol kutyust, ahol vemhes anya is kap félidős vemhesen védőoltást, meg a kölyök kutya is időben megkapja.

Amit leírtál.... ott akár már műteni is lehetne.

pierrebaba Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28471
na nekifutok mégegyszer:
szóval tudzs valami tuti fertőtlenítőt-tisztítót, ami nem folyik ki, nem árt neki a meleg, stb?
van nekik babatörlőlendőjük, azzal törölnek tököt, meg néha lábat
meg van dm-es kendőnk, azzal szoktam neki letörölni az "asztalukat"
van tappancsvédőkrémüónk, tutti belga cucc:) azt télre vettük, de ebben a nagy száraz porban is gondoltam rá, hogy kenek rájuk.
Előzmény: pierrebaba (28470)
pierrebaba Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28470
azta mindenit ezt midnet felírom majd
én is eléggé szeretem a rendet meg a kicsiket féltem a baciktól, de ezekről még életemben nam hallottam:)
pont most fertőtlenítettem ki a kádat, mert az urak lábat és pöcörőt mostak:)
de csak sima doemstos.
estelge van valami tipped egy nyaralásra-útra? pl ha mi megyünk haza az klb 2-3 óra út és van és arti hányhat, stb.
zsuzsa Creative Commons License 2009.05.23 0 0 28469
Nem elég a fetőtlenités, az oltás kell. Mindneképp idegen környezetbe keül, ami stressz neki. Azonkivül meg kellene nézetnie az anyuka oltási könyvét ( ehhez joga van ) hogy legalább ő be van-e rendesen oltva.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!