Keresés

Részletes keresés

Cushman Creative Commons License 2009.05.20 0 0 37496
Akkor a zárt rendszer miatt a levegő csak erősen korlátozott mennyiségben van jelen egy ideig.
A töltötöttséget levezetni pedig a fűtéscsövek "földelése" hivatott?
Ebben az esetben azért nem eszik olyan forrón a kását.
Előzmény: CiluHS (37495)
CiluHS Creative Commons License 2009.05.20 0 0 37495
A dolog trükkös egy kicsit. Ugyanis levegő és víz (pára) együtt szükséges ahhoz, hogy ez a két anyag megegye egymást. Ha valamelyik hiányzik, akkor tökéletesen megférnek egymás mellett, akármekkora áram is folyik rajta. Ha a kettő között csak egy gőzölt rétegnyi illesztő anyag van, akkor máris meg van oldva a probléma.

Azaz össze lehet kapcsolni a két anyagot, csak figyelni kell rá, hogy hogyan.
Előzmény: halaloszto (37494)
halaloszto Creative Commons License 2009.05.19 0 0 37494
nade pont ez van, hogy akar a kazanon belul is rezcsovek vannak, meg alu hocserelo.

vajk
Előzmény: babarucu (37491)
babarucu Creative Commons License 2009.05.19 0 0 37493

Vízáramlásnál, surlódásnál jelentkezik a "potenciálkülömbség" (és beindul azerősebb kutya elv ill elveszi ,elvándorol a gyengébb anyagból az erősebbe az anyag, elektronok) , a hőcserélők nem tiszta aluminium, mint egy aluradal vagy romantik radiátor az bevont ötvözet,

horganyzottcsőről először a horgany kopik el csak utána az acél  amíg bírja, utána lyukad ki. ezek évek nem hónapok napok

a fő veszély a fűtésnél amit írtam,

a vörösréz és acélradiátor nem tartozik a sorba 25-30év, a radiátor amúgyse bír ki többet a nyári iszap sárlerakódás miatt se pl

Előzmény: Cushman (37492)
Cushman Creative Commons License 2009.05.19 0 0 37492
"A fő gond a vörösréz és az alu ezt tilos szerelni," zárt" körforgásba magyarul fűtésbe"

Ezekszerint alu hőcserélős kazánt rézcsővel (bevonatlan) nem szabad szerelni? Ezt egyik kazán gyártójánál sem láttam feltűnteve. Ha ez így van akkor sokkal nagyobb figyelmet kellene ennek fordítani.

Az elektrokorrózió nem csak akkor "működik" ha potenciálkülönbség van? Vagy valami ilyesmi
Előzmény: babarucu (37491)
babarucu Creative Commons License 2009.05.19 0 0 37491

A fő gond a vörösréz és az alu ezt tilos szerelni," zárt" körforgásba magyarul fűtésbe

Víznél horganyzott cső után lehet vörösréz előtte nem, áramlási irányban nézve.

Az autónál más a fűtőközeg és a csövek bevonatosak, mártottak, belül kezeltek, anno oktatásnál énis felhoztam a zsiguli blokk öntvény, a vízpumpa és még sok alkatrész alu vagy ötvözete, a hűtő réz vörös és sárga, már nem emlékszem mi volt a válasz, rég volt.

faláttörésnél elvileg kellene a lekezelés előtte vagy védőcső de mivel ált előtte vagy a fal után elágazás, forrasztás van, elolvad erre jó a csőszigetelő és a nagyobb lyuk utólag ráhúzod mikor már kihűlt

Előzmény: Who111 (37489)
Who111 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 37490

Ha már a rézcsőnél tartunk:

-Faláttörésen szabad-e natúrban, védőcső nélkül, átengedni a rézcsövet?

Gondolok itt a vakolatban lévő mészre...

Who111 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 37489

Persze, meg dobjuk ki az összes autóhűtőt, meg klíma hőcserélőt.

Rézcső + alumínium lamellák.

Meg az összes szerelő családiházas övezetben rézcsővel szerel, persze ahol a

vevő megengedheti magának.

Ezek szerint a szerelők és gépészek 70%-a dilettáns? :-)

Előzmény: Törölt nick (37484)
babarucu Creative Commons License 2009.05.19 0 0 37488

Nem szoktam ilyenekről olvasgatni, ezt oktatáson tanítják már évtizedek óta.

Pert max akkor nyersz ha alu a radiátor és réz a cső      ebből van a gebasz!!!

Amúgy az elméleted szerint rézcső fűtésszerelés lemezradiátornál kizárva hát röhej amit írsz.Bevonatos lágyrézcsőgyárat be lehetne zárni sőt a rézcsőgyárat is.Sőt az összes kazánt ki kellene cserélni mert vörösréz a bele fele a radiátor azmeg acél.

Elektonvándorlás először az ón és ötvözetei kontra vörösréz, valamivel utána alu most pontosan nem emlékszem hanyadik , öntvény,vas,acél,vörösréz, sárgaréz,saváló ...a sorrend a végén lehet, hogy nem jó rég oktattak.

babarucu Creative Commons License 2009.05.19 0 0 37487
Ne izguljatok semmi baja nem lesz
Előzmény: topik (37485)
halaloszto Creative Commons License 2009.05.19 0 0 37486
Szia,

Nekem is ugy van szerelve, hogy henco cso, de a kazan kornyeken, meg az oszto-gyujto kornyeken vannak benne 0.5-1meteres rezcso darabok.

Szerinted erdemes lenne ezeket is hencora kicserelni?

vajk
topik Creative Commons License 2009.05.19 0 0 37485
Nálam ötrétegű cső van mindenhol, de az a terv, hogy a kazán közvetlen közelében, ahol már kijön a cső a falból, valamint a kazán és HMV tároló között, zónaszelepek előtt / után rézcső lenne. Ezt másként kellene csinálni??
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.18 0 0 37484
hali! akkor még olvass kicsit hozzá, de ez nem az én ügyem , azokban otthon vagyok, írd be qgliba az elektrokorrozio szót azután meglátod, már pert is nyeretem ez ügyben, pedig sok 100 e-re pereltek. de én kaptam, illetve kapom a többszörösét:-)))

tudod az anód, a katód meg merre mennek az anyagok ionjai stb stb fent van a neten... azt azért nem mondod, hogy galvanikus közegben a rez, meg az alu szereti egymást?

ja és a felszerelt termomeax inca az ismerősömnél megy 4 éve , nem lukadt ki! műanyag csővel szereltem (henco)

kekec
Előzmény: babarucu (37482)
halaloszto Creative Commons License 2009.05.18 0 0 37483
haat, az inkara akkor meg igaz lehet, ott a kazan az alu, az osszes tobbi meg ugye rez, vas, muanyag.

vajk
Előzmény: babarucu (37482)
babarucu Creative Commons License 2009.05.18 0 0 37482
Semmi köze az elektrokorróziónak ahhoz amiről írszl!!!A elektronelvándorlás az a kazán aluhőcserélőjénél jelentkezne először mivel az a leggyengébb nem az acélradiátor
Előzmény: Törölt nick (37480)
Lacivill Creative Commons License 2009.05.18 0 0 37481
Ehhez a rendszerhez 120 literes puffer az kevés, meg különben is nem gázra lett kitalálva. Felejtős 5let szerintem....
Előzmény: Faludi 13 (37479)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.18 0 0 37480
bocsi, hogy több hónap után belevauzom, de már tárgyaltuk többször az elektrokorróziót, amit a rézcsövek alkalmazása okoz, rendes szakember nem használ rézcsövet, ha lehet vascső hegesztve, vagy műanyag!, a termomax-nak alumínium a 2 höcserélője mit lehet várni? nagy társasházakban ahol én javítom a kazánokat az elődeim récsöves strangokat tettek be évente lukadnak a lemez radiátorok...

kekec
Előzmény: halaloszto (37474)
Faludi 13 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 37479
Talán rosszul fogalmaztam.
A HMV az egy új 200l bojlerrel meg van oldva. A fűtést szeretném kissé kevésbé gázzabálóbbá tenni egy 120l -es "PUFFERTARTÁLY" ( néhai bojler) segítségével.
kidobni sajnálom, valamelyik topikban olvastam, hogy a puffertatály gazdaságosabbá teszi a fűtést.Fel lehet -e használni egy feleslegessé vált 120l-es bojlert tárolónak eredetiben, vagy át kell alakítani., és hogy kell beilleszteni a fűtéskörbe. Ha már annyit javítana, hogy a radiátorok nem cirka 30 perc gázkazán működés után kezdenének melegedni hanem a keringés indulása után nemsokára, már megérné.
Lacivill Creative Commons License 2009.05.18 0 0 37477

Hőcserélő+ komoly átalakitás kéne.

Szerintem rövid távon jobben jársz ha nappali áramra kötöd a bojlert.

Előzmény: Faludi 13 (37476)
Faludi 13 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 37476
Segítségeteket szeretném kérni. Most költöztünk "új" házba. A bojlert cserélni kelett mert 120l kevés négy embernek. Az utolsó fürdő már igen felfrissülve jött ki.:-) Igy a bővítés miatt feleslegessé vált egy 120l-es, éjjeli árammal működő bojlerom. Szeretném régi típusú fűtésemhez felhasználni puffer tartályként.Hőcserélő nincs benne, a fűtőszálat kikötném. A fűtésem Termofég kazán 2" vascsövekkel, radiátorokkal. Eredetileg gravitációs rendszernek készült, később lett átalakítva zárt rendszerré.Nyáron szeretném a vascsöveket 18-as rézcsövekkel kiváltani. Hogy lehetne ezt a bojlert az új rendszerhez illeszteni ? Elég sorba , vagy párhuzamosan kell? Ha tudnátok valamilyen vázlatot. Tudom új kazán lenne a legjobb de ez most nem mükszik, tervezés+kémény átalakítás+ kazán ez sok egy svájci frank hitelesnek.
topik Creative Commons License 2009.05.18 0 0 37475
Ismerősom Termomax Inkája is kilyukadt. Ráadásul amikor kijött a szervizes akkor derült ki, hogy amit ő 35 kW-osnak vett, az csak 24 kW-os.
Előzmény: halaloszto (37474)
halaloszto Creative Commons License 2009.05.18 0 0 37474
tehat akkor lukas?

kezdek aggodni...

vajk
Előzmény: hifitibi (37473)
hifitibi Creative Commons License 2009.05.17 0 0 37473
Na! Össze ne vesszetek már a bajomon, skacok! :-)

Én is úgy gondoltam, hogy azért illik elzárni a gázcsapot, hogy még véletlenül se tudjon fűteni a tragacs akármilyen indíttatásból kifolyólag.

Képlet egyszerű: nem fűtött a jószág, nyomás csökkent, víz a köcsögben. --> szerviz --> pecsét --> fizet --> javít -->örül

Köszönöm a segítségeteket.

Majd beszámolok, ha minden meglesz.

Üdv: Tibor
Előzmény: halaloszto (37452)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.17 0 0 37472

Hát, mivel én villanyszerelő vagyok, ezért ezt innkább meghagynám egy vizesnek.

Ez részemről, csak egy ilyen kis vasárnapesti eszmefuttatásvolt...  ;)

Előzmény: Törölt nick (37470)
sjohn Creative Commons License 2009.05.17 0 0 37471
Na bravó !
Egy nap alatt eljutottunk oda ahol már tegnap tartottunk.
Tényleg , nézzük meg!:))
Előzmény: Törölt nick (37470)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.17 0 0 37469

Szerintem, ha a melegvíz csőben lenne dugulás, akkor folyamatosan fennálna a csökkent víznyomás.

Attól függően, hogy lenne eldugulva, vagy az egész rendszerre kiterjedő lehet a jelenség, vagy csak egy csapra.

De mivel itt rövid ideig normál víznyomásról számolt be a kérdező, így én arra gondolok, hogy a tározóba már csökkent keresztmetszeten érkezik a víz és szép lassan felmegy a nyomás a tárolóban (vagy a tárolóban lehet levegő, vagy tágulási van rajta) és mikor ez a "tárolt" nyomás elfogy, akkor már csak a csökkent átfolyás marad.  

Ha a melegvíz-csőben lenne a dugulás, akkor kis időre se lehetne normál nyomás.

Előzmény: Törölt nick (37467)
Építgető Creative Commons License 2009.05.17 0 0 37468

Sziasztok!

Könnyűszerkezetes házba, ahol kőgyapotban mennek a csövek, kell köré szigetelés? Milyet érdemes rárakni ha kell?

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.17 0 0 37466

Szerény véleményem szerint, ebben az esetben inkább a tároló elötti csöben lehet keresztmetszetcsökkenés.

Előzmény: Vikusz1977 (37453)
Teaway Creative Commons License 2009.05.17 0 0 37465
Who111 és kosicezsolt:
Köszi, egyenlőre úgy néz ki, hogy a Teka(Mofém) lesz a befutó.
Ezt néztem ki: [link]
Előzmény: kosicezsolt (37460)
rferi Creative Commons License 2009.05.17 0 0 37464

Ez a cső a bojlerből _kifelé_ hozza a vizet.

Ha tehát a bojler előtt elzárod a _bejövő_ hidegvizet, majd kinyitod valamelyik melegvíz csapot, akkor lemegy a nyomás a rendszerből.

Utána lebonthatod a flexicsövet megnézni.

Előzmény: Vikusz1977 (37463)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!