Az ajánlott könyv nem misztika, hanem tudomány és nem szól egy szót sem az asztrológiáról, csak én társítottam hozzá. ( megjegyzem az asztrológia sem misztika, hanem egy jelenség, amit nem tudunk tudományosan magyarázni - még) - fizikai képletekkel leírható a világ működése - a legkisebb részecskéktől, a sejtek szintjén, de társadalmi szinten is.
Valahol, azt hiszem itt lehet majd megfogni, ha valaki veszi a fáradságot és ennek alapján kezd kutakodni - a hálózat elméleten keresztül az asztrológia jelenségét is.
Csillagfejtés.....hát csöppöt sem érdekel a kisstilü,piszlicsáré,önös megközelitése : Itt álok b+ a járdán,mit mutat a gonoszkópom,át-e mehetek vagy inkább holnap akkor nem csap el az autó :))) az ilyesmi a megérdemelt és hasznos sors KICSELEZÉSÉT célozza.
A MUNDÁN-ASZTROLOGIA viszont a szentközösségi trendet igyekszik megismerni hogy szabadsága helyes használatával ALKALMAZKODJON,beleilleszkedjen.
A jövő : továbbható ok és munkaterv illetve még a szabadság együtthatása is .
Valamelyest persze lehetséges előreszámolni. Ha tudod hogy karddal öltél hát kard által kell meghalnod,ha gyatra az érzelmi oldalad akkor a fejlesztésére programoztatol,ha vonzod vagy taszitodd hát találkoznotok kell :))) szóval lehet előrefele studérozni a mult és jelem előre MUTAT .
Nagyon nehéz intellektuálisan,könnyebb INTUITIVE :)))
Létezik. Én ugyan soha nem foglalkoztam vele, így forrást nem tudok ajánlani.
Helyette viszont ajánlanám neked Barabási-Albert László Villanások c. könyvét. (Most jelent meg, előzménye a Behálózva) A világhírű fizikus szerint a jövő kiszámítható.....Érdekes.
Brigitte Hamann az exoterikáról beszél a mindennapok asztrológiájáról. Az új benne, hogy pszichológiát visz bele a személyiségekről. Igen meg lehet tanulni, el lehet sajátítani érthető és megismerhető tanult tudás nyújt az individuumoknak.
A könyvei: http://www.bioszallito.hu/Brigitte-Hamann-A-tizenket-archetipus?termek-10658
Egy kérdés azokhoz, akik nálam jobban értenek a csillagokhoz: mitől függ, hogy az egyén egy adott nap adott pillanatában mennyire van csúcson sportteljesítményben? Biztos, hogy vannak majd minden nap ilyen órák percek...
Köszi szépen. Brigitte Hamann könyvei jók, legalábbis engem rendesen meg tudtak fogni az archetípusokkal és az élet céljával foglalkozó témái. Előtte nekem egy nagy humbuknak tűnt az egész. De amikor kiderítettem, hogy Skorpió aszcendensem van és elolvastam az idevágó fejezetet, az hatalmas szatori volt. :)
érdekes vélemény, szvsz sokmindent meg lehet tudni tőle, de leginkább információt, tényeket. Az viszont tényleg igaz, hogy a könyvből nem fogsz eligazodni, de én egyelőre képtelen vagyok eldönteni, hogy rendben van-e, mert a legtöbb fogalmat nem ismerem, bár dolgozom a témán.:)
Rosszul tudod. Amit Barlai tanít, az pont az asztrológia.
Az előadáson dr Tihanyi a homeopátiáról és az íriszdiagnosztikáról beszélt főleg, Barlai meg elemezte a doki és Hahnemann képletét. Meg volt még pár érdekesség, de ez a lényeg. :-)
A kapcsolat szerintük az alkati szerek, illetve a jegyek közt van.
Én meg ajánlom a Morinust: ingyenes (nem csak a demo), Linuxra és Macre is jó, és főleg rendes primerdirekciót számol. Itt összegyűjtöttem pár programot, ami jó lehet: http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=20334904
Szia Dorien, bevezetőnek inkább John Frawley-t ajánlanám (A valódi asztrológia és A valódi asztrológia alkalmazása), vagy ha olvasol angolul, Ben Dykes és a Project Hindsight fordításait. Hanemannak és Takácsnak sok köze nincs ahhoz, amire a 'asztrológia' szót kétezer éven át használták.
Valamikor jó tíz éve én is jártam Kecskéshez vagy két hónapig, mígnem lemorzsolódás miatt megszűnt a csoport. Örültem, amikor megláttam a könyvet, mondok, Dubravszky után a második igényes csillagfejtő könyv magyarul, de akkorát csalódtam, mint ide Vlagyivosztok. Sok klasszikus szerzőt sorol föl a bibliográfiájában, épp csak a könyvet lapozgatva nem tűnik úgy, hogy olvasta is őket. Körülbelül arról szól a könyv, hogy figyeljétek mennyi mindent tudok, amiről ti nem is hallottatok, na tőlem sem fogjátok megtudni, mik ezek, de úgyis az a lényeg, hogy aléljatok, szóval még csak az kéne, hogy értsétek. Egy tanítványa mondja, hogy nem érti, de Péter megnyugtatta, hogy egy ideig nem is fogja. Én meg megnyugtattam hogy nincs is mit érten rajta, katyvasz, olvassa a klasszikusat és jó lesz neki. De nem fogja, a népek ámulni és alélni szeretnek. Kár. Értük is, meg Kecskésért is.
Mesélj, mi a kapcsolat köztük? Mondjuk azt tudom, hogy amit Barlai tanít, az pont nem asztrológia, de azért kíváncsi vagyok, miről szólt az az előadás.:)
Hátha érdekel valakit:
A homeopátia és az asztrológia kapcsolata
Dr. Tihanyi István orvos, homeopata, íriszdiagnoszta és Barlai Zoltán asztrológus közös előadása
Időpont: 2009. május 15., péntek, 19 óra
Helyszín: Corvinus Egyetem II. előadó (volt Államigazgatási Főiskola)
Budapest, XI. ker., Ménesi út 5-7.
Belépődíj: 1500 Ft, diákoknak: 500 Ft
Szia Keynes, tetszenek a hozzászólásaid! Tudnál ajánlani valami képzést, ahol szinvonalasan, érthetően, alkalmazhatóan el lehetne sajátítani az asztrológiával kapcsolatos ismereteket - kezdőként kérdezmem.
Kecskés Péter: Csillagbölcselet Ez a kötet eddigi asztrológiai kutatásai – teljességre törekvő – gyűjteménye. Nem tekinthető tankönyvnek; anyaga felvonultatja az asztrológiai technikák, megközelítések egész sorát. Az elméleti alapvetésektől /Asztrodivináció/ a mundán-asztrológiáig /Eon, Aeon, Aión/, a szexualitás asztrális dimenziójától a történeti és szimbolikus képletekig, a csillagbölcselet legszélesebb skáláján keresztül próbáljuk megmutatni az archaikus szemlélet konkrét applikációit. Az esszék bár az új évezredben keletkeztek, igyekeznek visszanyúlni a legrégebbi elérhető technikákig /hellenisztikus, klasszikus, sőt – néhány esetben – babilóni, perzsa eljárásokig/, és új metódusokkal „dúsítani” azokat, az asztrológiai filozófiának megfelelően /Vizuális asztrológiai jelformációk, Asztrokartográfia – új megközelítésben/. Nem hagyta figyelmen kívül a kortárs asztrológia jeles képviselőinek kutatásait sem /Robert Hand, Richard Tarnas, Bernadette Brady/. A könyv második felében az állócsillagos szemlélet dominanciája figyelhető meg /Paranatellonták, Stelláris… Ingresszek/, mert a magasabb dimenziók tekintetében a stelláris dimenzió, az állócsillagos égboltozattal való dolgozás elengedhetetlen kelléke a valódi szellemi megismerést kereső asztrognózis művelőjének. Ismerteti saját sziderikus zodiákusát /Az abszolút zodiákus keresése/, kiemelten foglalkozik Magyarország csillagos históriájával /Konstellációk, csillagmítoszok a magyar történelemben/, melyet – reményeink szerint – egy további kötetben fejt ki részletesebben.
A szerzőről: Kecskés Péter képzőművész-fotográfus, író, költő, asztrológus, noisemaker, performer. Eddig három önálló katalógusa, egy verseskötete jelent meg nyomtatásban /egy elektronikus formában/; közel ötven saját kiállítása volt, több, mint száz csoportos kiállításon vett részt, számos performance, előadás fűződik nevéhez, multimediális tevékenységet is folytat. Működött szerkesztőként is /Pendragon/, írásai megjelentek – többek közt – a Kapuban, az Ökotájban, Pendragonban, a Magnában. Vizuális munkái szerepeltak az Új Művészetben, Balkonban, az Art Limes-ben, az Új Forrásban, a Nappali Házban, a Műértőben, a Magyar Műhelyben, az Árnyékkötőkben, valamint számos katalógusban. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, tagja volt a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának és alapítótagja az Egyesült Képeknek, a United Gods-nak és a NEMTEIS-nek. Tanított a Magyar Iparművészeti Főiskolán, és tanít a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán.
Tegnapelőtt olvasgattam Brigitte Hamann "A 12 archetípus" c. könyvét és alig tudtam letenni. Valami nagyon alapos és mély cucc az állatövi jegyekről. Az archetípusok jellemzői, élettémája, életfeladata, életcélja, mitológiája, bolygóleírása, egy róla szóló mese, stb. Megpróbálom beszerezni. Olvasott még valaki tőle egyebet?
Van egy "Fejlődés iskolája" c. könyvem is, de az alig ír a jegyek tulajdonságairól. Viszont asztrológiai bevezetőnek szerintem jó lesz.
"SZVSZ nagy hiba volt ide átmozgatni ezt a topikot, ha már nagyon nem illik a szektás, vallásos, szellemes, ideás, stb filóba, akkor a tudományban lenne több helye."
Hát a tudományban semmi keresnivalója nem lenne. Esetleg az áltudományban... Az egész asztrológia marhaság úgy ahogyan van.
http://www.enzim.hu/~szia/atud.html
Ebből világosan kiderül, hogy az asztrológia állításainak semmi valóságalapjuk nincs.