Keresés

Részletes keresés

John Zero Creative Commons License 2009.06.18 0 0 3571
"A másik! Miért hagyták, hogy ez legyen a biztosító neve?"

Mert a magyar bíróságok olyan töketlenek, hogy amíg lefut egy ilyen ügy, addig eltellik 5-10 év, minimum.
Addig meg mindenki azt hiszi, hogy MÁV!
Előzmény: Dave83 (3568)
John Zero Creative Commons License 2009.06.18 0 0 3570
"Miért, mit szeretnél? Tiltsák be, csak mert egyesület, akkoor is, ha korrektül müxik?"

Ha a mostani magyar realitást és PSZÁF-et nézzük: igen.

Vagy tiltsák be, vagy törvényben garantálják, hogy az állam vagy a MABISZ helyt áll, ha becsődöl a biztosító.

De ami most van, az nem jó. Miért kell, hogy még többen póruljárjanak? Nem volt elég a MÁV?
Előzmény: Antisystem (3569)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.18 0 0 3569

Miért, mit szeretnél? Tiltsák be, csak mert egyesület, akkoor is, ha korrektül müxik?

ÜdV

Előzmény: John Zero (3567)
Dave83 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 3568
A másik! Miért hagyták, hogy ez legyen a biztosító neve? Lehet, hogy nem vagyok túl figyelmes ember, de elösszőr amikor megkötöttem a biztosítást esküdni mertem volna hogy állami biztosító. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Persze később rájöttem, hogy nem az. De most nincs 500e-em amit kérnek tőlem.
John Zero Creative Commons License 2009.06.18 0 0 3567
"Ilyen csak "Abszurdisztánban fordulhat elő, hogy ekkora "szarvas szakmai hibát" vétsenek a felügyeletet ellátó szervezetek. ( a károsultak kárát ezzel a két "szakhatósággal"? ( gitt egylettel ) fizetettném meg."

Ezzel abszolút egyetértek!

Amúgy van még 2 biztosítási Egyesület magyarországon, velük mi van?
A PSZÁF még kétszer el akarja játszani a MÁVBiztosítós sztorit???
Előzmény: breien (3560)
John Zero Creative Commons License 2009.06.18 0 0 3566
breien:
"A MABISZ-nak akkor kell állnia a cehhet, ha a károkozónak nem volt érvényes kgfb-je."

Nem tudom, ezt honnan veszed. Mert a törvény és a rendeletek nem ezt mondják.
Olvass vissza ezen a fórumon (is).

A törvény vagy rendelet szerint, ha valakinek volt érvényes KFGB-je, az mentesül a kártérítési kötelezettség alól.
Előzmény: breien (3565)
breien Creative Commons License 2009.06.18 0 0 3565
A MABISZ-nak akkor kell állnia a cehhet, ha a károkozónak nem volt érvényes kgfb-je. (ilyenkor regreszt alkalmaz a károkozóval szemben , amire a MÁV-osok is számíthatnak, ha mégis ezt a megoldást válasszák )
A MÁV egyesület tagjainak volt érvényes kgfb-je.

A jegyzőkönyvekből egyértelműen kiderül, hogy mikor milyen határozatot hoztak. ( a felügyeletnek minden határozatot el kell jutatni. )

Mi van már a volt egyesületi vezetőkkel? hol tart az ellenük indított hatósági eljárás?
Előzmény: Tamás (3563)
Tamás Creative Commons License 2009.06.17 0 0 3564

Azokkal a jogi "barkácsolásokkal" hagyták megtéveszteni a "fogyasztókat" a biztosítottakat, hogy elhitették velük, hogy a törvényt felülírhatja egy egyesületi "közgyűlési határozat".

Ez mikor is történt és hogyan - egészen pontosan?

Előzmény: breien (3560)
Tamás Creative Commons License 2009.06.17 0 0 3563

Sajnos ez az alapvető különbség a "Biztosító Rt" valamint az "Egyesület" működését illetően.

Ez még mindig nem igaz így, ebben a formában.

A MABISZ kell, hogy állja a cehhet a végén, az ő dolga.

Előzmény: breien (3558)
breien Creative Commons License 2009.06.17 0 0 3562
no comment.
Előzmény: Dave83 (3561)
Dave83 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 3561
Ma beszéltem a MÁV biztosítóval. Nincs pénz, nem lesz kifizetés. Augusztusban zárnak le mindent, de pénz nincs, nem is lesz. Szerintem a felszámoló azt is eltüntette ami maradt. MAGYARORSZÁG 2009 / a lehetőségek hazája/
breien Creative Commons License 2009.06.05 0 0 3560
Látod, ez a szégyen, hogy neked, a károsultnak kell pereskedni azért, hogy a károd megtérüljön.
Elsősorban a "Biztosítási felügyeletet", másod sorban a PSZÁF- et terheli a felelősség, hogy ez ebben az országban egyáltalán megtörténhetett.
Azokkal a jogi "barkácsolásokkal" hagyták megtéveszteni a "fogyasztókat" a biztosítottakat, hogy elhitették velük, hogy a törvényt felülírhatja egy egyesületi "közgyűlési határozat". A biztosítás felügyeletnek már ekkor vissza kellett volna vonnia a MÁV Eygesület működési engedélyét, vagy legálább a PSZÁF-nek beavatkoznia.
Ilyen csak "Abszurdisztánban fordulhat elő, hogy ekkora "szarvas szakmai hibát" vétsenek a felügyeletet ellátó szervezetek. ( a károsultak kárát ezzel a két "szakhatósággal"? ( gitt egylettel ) fizetettném meg.
Előzmény: tazoli01 (3559)
tazoli01 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 3559
Nem veszek én mérget semmire. Csak nekem fizessen valaki! =) Leszrom konkrétan hogy biztosítót vagy okozót kell beperelnem érte... Ez még eztán jön. Eddig azon voltam hogy a kocsi kész legyen, és lett is zsebből. Igaz fényezve még nincs, az jövő évi projekt, de a lényeg GURUL! =)
Eztán a bürökratikus részére hasalok rá, hátha valahonnan kifizetnek mint károsultat.
Előzmény: breien (3558)
breien Creative Commons License 2009.05.31 0 0 3558
Arra azért ne végy mérget.
Sajnos ez az alapvető különbség a "Biztosító Rt" valamint az "Egyesület" működését illetően.
Előzmény: tazoli01 (3557)
tazoli01 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 3557
Hír:

A volt MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) ügyfeleit is fizetésre kötelezték a bíróságok az eddig lezárult első fokú ítéletekben, de nem kizárt, hogy a másodfokú perekben nem ők, hanem a kártalanítási számla fog fizetni
Tamás Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3556

Először is jobbulást a feleségednek.

Másodszor pedig egyetértek veled, a MABISZt kéne az ilyenekkel elővenni...

Előzmény: zugyege2 (3553)
Tamás Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3555

Ha ez igaz, akkor mi a francot csinál a PSZÁF??

Amihez a legjobban ért: semmit és kussol, ezzel megvárja, amíg jó nagy gebasz lesz. Utána meg majd írnak róla jóféle jelentést meg beszámolót, ha esetleg nemrég felvették valamelyik főnök ágyasát, akinek van ECDL-vizsgája, akkor talán még PowerPoint prezentációt is... >:-DDD

Előzmény: John Zero (3554)
John Zero Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3554
Egy érdekes komment:

http://karpark.blog.hu/2009/05/16/hogy_zar_le_egy_reszeg_egy_hitelt
"x 2009.05.16. 12:55:39
Felhívom mindenki figyelmét arra, hogy a TIR biztosító senkinek sem fizet, ugyanúgy mint a MÁV annak idején. Csődbe mentek, és nekem már 1 éve húzodik az ügyem ,hazudnak rendületlenül és szemtelenül.
Ha ilyen kötelezővel ütköztök rendőrségi helyszinelés nélkül ne hagyjátok az ügyet !!!!!!!!!!! Akkor majd a MABISZ kb. 5 év múlva talán fizet a TIR helyett, ennélkül viszont soha!!!"

Ha ez igaz, akkor mi a francot csinál a PSZÁF??
zugyege2 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 3553

Én is ebben a cipőben járok. egy mávnál szerződött tahó letarolta hátulról a feleségemet az útról. Fának ment, gerinctörés, stb. Életveszélyes, maradandó sérülést szenvedett.

Azóta a máv bizt és felszámolója még válaszra sem méltatott minket, a segíteni szándékozás halvány szikrája sincs meg bennük. A kocsi darabokra tört, egy fillért sem fizettek, sőt kerülőúton a jogi képviselőjük azt mondta, hogy nem is szándékoznak fizetni.

a rendőrség a szokásosnál is lassabban vizsgálta ki az ügyet, aminek a végén büntető eljárást kezdeményezett az ügyészségnél az okozó ellen. persze most már tudom, hogy hiába lettek volna gyorsabbak, a mávbizt és felszámolója akkor sem akart volna fizetni.

a magyar királyi bíróság minden indoklás és jelzés nélkül majd fél évig várt, hogy kitűzze a tárgyalást a kártérítési perben. kíváncsi vagyok, hogy mit hajlandóak tenni a tárgyalás szeptemberre való elnapolásán kívül.

egyébként szerintem majdnem reménytelen a máv bizt felszámolóját perelni. ami volt pénz, azt már lenyelték. valójában a MABISZ-nak kellene helyt állni ezekért a károkért. azért, mert azt pont az ilyen helyzetekre hozták létre. ha ismeretlen vagy érvényes felelősségbiztosítás nélküli okozó okoz kárt, akkor ők állnak helyt és majd beszedik a károkozótól. itt is ez lenne a helyzet. persze próbálnak kibújni a dolog alól, hogy 2008 augusztus 15-ig volt ezeknek érvényes biztosításuk. de aki kicsit is jártas a jogban az tudja, hogy ezek nem voltak érvényes szerződések. a magyarisztánban is érvényes jogrend szerint a csalással vagy megtévesztéssel létrejött szerződések semmisnek tekintendők visszamenőleges hatállyal is. márpedig itt erről van szó. ezeknek a szerződéseknek nem volt fedezetük. amit egyébként maga a PSZÁF állapított meg. ez alapján a MABISZnak kötelessége helyt állni és beszedni a kifizetett kártérítést a károkozótól, ahogy tudja. meg persze lefoglalni erre a célra a mávbizt még meglevő pénzkészletét.

de magyarisztánban ezek nyilván nem így mennek. jól jön még valamelyik tolvajnak az a néhány milliárd, amit megnyomorított, vérbe fagyott embereken spóroltak meg a te(l)hetetlen csinovnyikok.

Előzmény: standard528 (3552)
standard528 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 3552

Sziasztok!

Én is a "mávos tört le, ezért szívok" táborához tartozom, jelentkezem.

Most indítottam egy topicot egy másik fórumon, közben felhívták a figyelmemet rátok, ezért szeretném itt is leírni a helyzetet.

Ha megengeditek átmásolom, amit oda is írtam, hogy ne kelljen újra begépelnem.

Azért indítom ezt a topikot, mert szeretném feltérképezni, hogy van-e rajtunk kívül olyan károsult a Máv biztosítóval kapcsolatban, aki érez magában annyi ambíciót, hogy ne hagyja elülni ezt az ügyet, mint oly sok minden más disznóságot kishazánkban.

A történet röviden annyi, hogy tavaly júliusban totálkárosra törték a közel 2 millió forint értékű autónkat, amit ugye természetesen a Máv már nem tudott kifizetni, mert addigra a kedves honfitársaink elsikkasztották a sok milliárdot a cégből.

A történet gondolom sokak számára ismerős, ezért nem is ecsetelném itt részletesebben, lényeg a lényeg, hogy pénz azóta sincs, csak ígérgetés és hazugság, de az bőven. Első körben novemberre ígért a pszáf kifizetést, majd decemberre, majd januárra, végül januárban azt mondták, hogy majd egy év múlva vagy soha. Szép, mi?? Azóta már a Hitelintézeti felszámoló Kht. vette át az ügyet, úgyhogy a Pszáf mossa kezeit...

Szeretnék találni olyan embereket, akik hasonló cipőben járnak és szeretnének tenni, lépni, lépésre késztetni ezügyben illetékeseket.

Nekünk elég szép összeggel tartozik a biztosító, de biztos vagyok benne, hogy sok más embernek még ennél is komolyabbakkal, de azért a családi kasszából erősen hiányzik ez a pénz és az autó főleg...

Vajon látott már valaki pénzt augusztus 15, a megszűnés óta? Esetleg van olyan köztetek, aki tudja valahonnan, akárhonnan, hogy mi lett azzal a pénzzel, amit elviekben kifizetésre zárolt a Pszáf, majd azóta sem történt semmi? Természetesen ötleteink nekünk is vannak, hogy mi van a pénzzel, de van olyan, akinek konkrét infoja van erről?

Akit nem érint és csak okoskodni, meg az intelligenciáját villogtatni jönne ebbe a topicba, az inkább menjen egyet kirándulni a hegyekbe és szedjen mások által eldobált szemetet, azzal többre megyünk. Idetartoznak azok a tanácsok is, hogy pereljem a károkozót, stb...Arról is kár itt vitatkozni, hogy miért Máv és miért a legolcsóbb, stb, mert én a károsult vagyok, a károkozó volt Máv-os, úgyhogy erre se pazaroljatok időt és energiát.

Tényleg olyan embereket várok ide, akár priviben, akiknek a problémájuk megegyezik az enyémmel, hogy összefoghassunk és talán valami nyílvánosságot keríthessünk az ügynek, akár a média által.

Tapasztalt és elszánt ügyvéd már van a képben, aki el is vállalná az ügyet, de ha nektek is van, akkor az is érdekelne, ő mit mond.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy miért nem perelem a károkozót, hát ezért:

Erről csak tényleg annyit, hogy aki ezt kérdezi, miért nem perelem a károkozót: jót tennék azzal, ha totális padlóra küldenék egy kétgyerekes családot, azzal, hogy közel 1 millió forintra perelem őket, holott ők normálisan fizették a biztosítást, összeütköztünk, igen, megtörtént a baj, de én ettől még nem leszek olyan elvakult birka, aki átgázolva mindenkin csak a saját érdekeit nézve padlóra küldi őket, hogy esetleg a házukat is el kelljen adniuk, hogy ki tudjanak fizetni engem, főleg addig nem, amíg tudom, hogy ez nem azért történt, mert ők hanyagok voltak és nem volt biztosításuk, hanem mert valaki és valakik jelenleg Bora Borán és Tahitin Mojitot iszogatva kenegetik magukat a napon abból a pénzből. Na nem is folytatom, mert szétrobban a fejem a gondolattól...

Ja és bocsánat a 10 soros, tagolatlan körmondatért, de ha szóban dumálnánk erről, akkor is levegővétel nélkül végigmondtam volna, kellemetlen, ingerült hangnemben.

Sziasztok

Dave83 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 3551
PJZS! Meg volt a tárgyalás márciusban? Tudsz valami infóval szolgálni? Válaszodat sokan megköszönnénk! Előre is köszi!

Előzmény: PJZs (3525)
nappapa Creative Commons License 2009.03.14 0 0 3550
...az ötlet nagyon jóóó!!!...csak....ez, mint tudjuk , le van vajazva....az 55 millát "más" fizette ki...aki nagyon aggódik a fasziért....mi, meg pár ezren a befizetésünkért....

...többeknek az az érzésük, hogy abban az 55 millában benne van az elúszott befizetésük(is)

kíváncsi lennék, Jusznak mi a véleménye?.....

(ui: ennyi pézzel az ember már nem tudja elejteni a szappant.....vagy..... majd lehajol más...)
Előzmény: t.lantos (3547)
Dave83 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 3549
Kiss Bálint most otthonában biztos figyeli mit irkálunk ide. Kedves Bálint! Remélem jól érezted magad a sitten! Remélem párszor lehajoltál a szappanért és hátulról meglepett egy Sz. Iván kaliberű homokos c. állat! Remélem jó nagyokat nyögtél te rohadt barom. Mi is nyögjük majd szerintem azt amit elloptál tőlünk. Remélem minél elöbb vissza mész, hogy letöltsed a büntit! Bálint az orgazmus legyen veled a sitten! :)
csigalab Creative Commons License 2009.03.13 0 0 3548

Nagy huncutok ezek a zsidók, mindig mondom! :)

(Már akkor szimpatikus lett a figura, amikor rángatta a HírTV /Célpont kameráját...)

Előzmény: xeniah (3546)
t.lantos Creative Commons License 2009.03.13 0 0 3547

erre azt kellene mondani, hogy hopp, akkor ezt elvesszuk, maradsz ulve, es lehet hozni a kovetkezo reszletet

majd ha megvan az elsikitott osszeg, ki lehet engedni.

Előzmény: xeniah (3546)
xeniah Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3546
Valahol csak megvolna az a pénz, ha mellényzsebből kifizeti az 55 millás óvadékot:

máv
xeniah Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3545
Ez a cikk nagyon durva...
Jól érzem magam, hogy a MÁV után az ALLIANZ-hoz kerültem :)

Szóval egyik kutya, másik eb. Ebből is látszik, hogy általában nem a károkozókkal van a gond (persze biztos van, amikor rajtuk is múlik a dolog), hanem feljebb kell nézelődni.
Egyébként én azt tapasztalom, hogy a pszáf-fal való fenyegetőzés soxor hat a biztosítókra. Nekem pl. az OTP a besorolásomat elszúrta, meg nem akartak elengedni (holott írásban felmondtam nekik), aztán csak akkor voltak hajlandók intézkedni, mikor a PSZÁF-fal megfenyegettem őket.
Előzmény: Dave83 (3544)
Dave83 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3544
Ennyit az Allianz-ról! Érdemes elolvasni!

http://homar.blog.hu/2009/03/11/nem_bizik_a_rendorokben_az_allianz
Dave83 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3543
Hát ezek elkeserítő dolgok! Én mondjuk pont okozó vagyok, de felháborító mind a két oldal kellemetlen helyzete. Küldönben valahol máshol olvastam, hogy 2006-óta nem fizettek ki senkit sem. Én a baleset után 8 napon bellül jelentettem a kárt a MÁV-nál /mivel nekem is kötelességem/, utána 3X küldtek egy levelet, bejelentőt, hogy újra írjam le hogy történt. Rendre mindig visszaküldtem, kocsimat megmutattam annak az arogáns barom kárszakértőnek. Úgyhogy én mindent időben megtettem és mégsem fizették ki szegény srácot :(
Előzmény: best73 (3542)
best73 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 3542
Csatlakozom tazoli01-hez, én is az összetörtekhez tartozom. Ha a károkozó készségesebb akkor már rég vége lett volna az ügynek, mielőtt a balhé kitört. De sajnos 4 hónap után nekem kellet kimenni a kárszekértővel a károkozó munkahelyére, hogy meg tudják vizsgálni az autóját. Több mint 1 éve húzódik így az ügy, az autóm meg gazdasági totálkár lett.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!