Keresés

Részletes keresés

edice petlice Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34626
Mondtam én, hogy idiótának születik? Dehogy. Az átlagosnál butábbnak születik, akiből nagyobb eséllyel lett hetven évvel ezelőtt nyilas beszkárt kalauz, nyilas vicéné, ma meg fidesz szavazó, jobbant, nyelvészet-tagadó, honfoglalás-tagadó, racionalitást tagadó, cigánygyűlölő, antiszemita büdöslábú szarosbőgatyás pávián.
Előzmény: mociga (34620)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34625

"Mert csak marhák törik a fejüket olyan rejtélyeken, amelyek nem léteznek. A Kárpát-medence soha nem volt egy nyelvű, soha nem lakta egy nép egyedül."

Bocsáss meg Kedves Edice, mert a lényegre Tőled nem figyeltem!!

Mutass egyetlen országot ma (IS, IS, IS (ekólja) akárcsak régen ez lehetett, s mindegy is, hogy 100- vagy 30.000 év) ahol ez az ideális (????????????????? (lóizét)) állapot az időben egy pillanata is fennállhatott és fenállhatna.

Azon mélyen elcsodálkozok, hogy ezt (nem tudom mi téveszt eszmét Téged zavarhatott meg, talán az, hogy én hitt hitedet támadom ezzel a FUralizmus nem ellenesség, csak alapos kritikával)!

Fogd fel kérlek pozitivan! De az örök kétség kísérjen utadon és tényleg, mert még eltévedek. Úgyhogy hálás vagyok neked.

Köszönöm. 

Előzmény: edice petlice (34610)
edice petlice Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34623

Te játszod is a hülyét, ami tök fölösleges, mert alapjáratban is pont elég debil vagy. Én például pont ezért nem tudom, mikor ironizálsz, mikor vagy komoly. Ugyanis komolyságod ugyanúgy imbecilis, mint a a szóvicckedő bohócságod.

Úgy egyébként egy jelenség létét nem lehet kétségbe vonni azon az alapon, hogy nincs rá kielégítő magyarázat. A költöző madarak attól még navigálnak, hogy nem tudjuk, hogyan.

Előzmény: mociga (34617)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34622
 ....." Egy igazán új felfedezést vagy elméletet érthető módon először kétkedés fogad. Kimutatták, hogy az évekkel később Nobel-díjjal jutalmazott felfedezések nagy része eredetileg nem keltett figyelmet, sokat kis, alig olvasott folyóiratokban közöltek. Volt olyan Nobel-díjas genetikus, akit sok kollégája egyszerűen bolondnak tartott, s csak ötven évvel a felfedezései után, öregkorában kapta meg a jogosan járó elismerést. A rövid távú, néhány éves idézettségi mutatók érzékenyebbek a konformizmusra, mint az újdonságra. ..."  www.nol.hu/archivum/archiv-411209
Előzmény: edice petlice (34616)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34620

Mi a véleményed az egészséges gyermekekről?

Nyilván ...... statisztikai eloszlásból Gausz- görbe miegymás, a túlnyomó többség a Te szemléletedben Kedves Edice idiótának születik....

Ja hogy lesz egy sokkal jobb új (ez a szándékom, s nem kevés) átlag, ahol megint íteltetik valaki ostobábnál ostobábbnak.

Megkérhetlek, hogy fejezd ezt be!?

Nem kell, nem kell! Folytasd csak! Mi akkor is tanulunk tőled. Koncentálj arra a pozítív hivatásra és hitvallásra, legyen az akár a mindenttudás is (különös tekintettel a magyar nyelv FUra eredetére), amit magadnak választottál. És ha Te okosnak tartod magad (A Gauss-eloszlás pozitív oldalán egyre gyorsabban és messzebbre szánkázva szuccsanva ""le""felé) ezt mond, mond, mond, és végre magyarázd!

Előzmény: edice petlice (34618)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34619

~"Miképpen Te ítélkezel, aképpen ítéltetsz meg magad"

S magodra magadra maradsz.... kimarnak, elmarnak, de jó leszel tán marakodó vasmarkú maradéknak. :-(((

Ez nem kell Ferences Testvérem!!

Előzmény: Törölt nick (34612)
edice petlice Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34618

"Annyi sok "szittyant" van, vajon miért?"

Hallottál már a haranggörbéről? Gauss-görbének is hívják. Ez a normális statisztikai eloszlás. Okunk van feltételezni, hogy az intelligencia egy populációban normálisan oszlik el. Ebből többek között az következik, hogy ugyanannyi átlagosnál butáb ember létezik, mint ahány átlagosnál okosabb. Az átlagosnál jóval butábbakból rekrutálódnak a szittyant barmok.

Előzmény: Törölt nick (34614)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34617

Nem hogy bolondnak, egyenesen bűnösnek.

"És mégis mozog a Föld".......

A világ, Ti erről nap mint nap számot adtok szelet vettek s ezzel vihart kavartok nem úgy van ám, ahogy Ti megtudtátok, elhittétek, oszt most védelmezitek... A meddig az igazságtok.. :-((

Bolondítotok Kedves Edice!?

De van más út, hirdesd és magyarázd az igazságaitokat!

Kezdjük ezzel az axiómával k->kh->h!

Pontos leírása. Mikor, milyen korban, milyen hatásokra, miért?

(Na ugye nem fogad ezt a nem éppen könnyű feledatot bevállalni....)

Előzmény: edice petlice (34616)
edice petlice Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34616

"Számos tudományos eredményt ismerek azonban, amikor az ötlet felvetőjét elsőként bolondnak gondolták"

Ez a bolondok mentségvára, de illuzórikus. Nem, nem fordult elő gyakran a tudománytörténetben, hogy egy új eredményt azzal utasítottak el, hogy szerzője bolond. Nekem hirtelen csak egy jut eszembe, Semmelweis, de ő tényleg bolond volt, és nem azért gondolták bolondnak, mert szokatlant javasolt tudományosan.

De te sok olyan tudományos eredményt ismersz, melyek felvetőit bolondnak minősítették. Hát sorold őket, én nyitott vagyok megvitatásukra.

Előzmény: nemezis 2 (34613)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34613

..."Attól te nem leszel okosabb, ha én nem vetlek meg vagy nem fejezem ki megvetésemet veled szemben. ..."

Mit mondjak? Te sem!

Egyetlen tudományterületet sem ismerek, ahol az utcai harcos típusú érvelés lenne elfogadott!

Számos tudományos eredményt ismerek azonban, amikor az ötlet felvetőjét elsőként bolondnak gondolták........ Aztán mégis.....

Előzmény: edice petlice (34610)
Eric Theodore Cartman Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34611
Mi még hazugságban nevelkedtünk.
Előzmény: Törölt nick (34579)
edice petlice Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34610

Attól te nem leszel okosabb, ha én nem vetlek meg vagy nem fejezem ki megvetésemet veled szemben. Szóval ne emiatt aggódj, hanem gyúrj agyra.

Mert csak marhák törik a fejüket olyan rejtélyeken, amelyek nem léteznek. A Kárpát-medence soha nem volt egy nyelvű, soha nem lakta egy nép egyedül. Még a trianoni határok közötti Magyarország viszonylagos etnikai és nyelvi homogenitása is borzalmas 20. századi kataklizmák következménye.

Egyébként pedig igen, a honfoglalás a kilencedik század végén történt. Erről tudósítanak a magyar krónikák, a korabeli bizánci, római, német és kijevi források, valamint tanúskodnak róla a régészeti leletek. Az egyszerűen debil, aki azt gondolja, hogy ezeket a kemény tényeket ignorálni lehet, hogy tér nyíljék a szabad, szittyant fantáziálásnak.

Előzmény: mociga (34609)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34609

"Ilyen hülyeséget"

Gyermeki kérdés. Miért is az?

Azért azon el kéne gondolláznod kicsit, hogy a KM története mikor is kezdődik (egy)népileg? Egyvelejű nyelvileg (hogy picsába tudott azzá válni!?)?

895? Addig meg össze-visznya, ki-be ki mindenkibe (soroljam a népneveket??)?

:-))))))) Nevetek, rajtatok nevetek. Ne vessetek meg ezért kérlek. Nem akarok rosszat! (S..őt!.... remélem még nem későt...) 

Előzmény: edice petlice (34601)
abani Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34608
Nemo, semmit nem vettem át, csak nem szeretem ha a háziorvosom nevében tesznek egyesek felelőtlen kijelentéseket.
Ha valaki a Fura elmélet híve, az nem baj, csak indokolja is meg, hogy miért?

Azt, hogy Te kivel társalogsz és kivel nem az abszolút nem érdekel.
Előzmény: jakobi (34606)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34607

És tudjuk-e ezen axiómák (hangmegfelelések) eredetének legtömörebb okát?

Semmi más az (talán-talány), csak az hogy minden emberi nyelv, mi esetleg embertől emberre származik elszakadván az ősforrástól, a természettel már nem tudván versenyezni bár, de azért annak oldalvize, hullámai, áramlásai hatnak rá.

És sorolom......... (a fene se TESZi..)

Előzmény: mociga (34605)
jakobi Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34606
T. Abani!
Úgy tűnik, átvetted a topikgazda és osztályfelelős szerepét. Esetleg bekopizhatnád a megbízóleveledet, hogy tudjam, kiknek a nevében beszélsz többes számban, kik vagytok ti, akik eldöntöttétek, hogy Zoroastro olvtárs "nem érdekel minket", vegye át a hangszórót és fáradjon át egy másik topikba?
Szerintem meg ne fáradjon át, engem történetesen érdekel a véleménye, és van egy gyanúm, hogy még másokat is.
Tisztelettel megkérlek, hogy tedd le a kissöprűt, mert senki nem bízott meg tisztogatássa, és mellőzd a királyi többest.
Előzmény: abani (34594)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34605

Oh természet, oh dicső természet!
Mely nyelv merne versenyezni véled?
Mily nagy vagy te! mentül inkább hallgatsz,
Annál többet, annál szebbet mondasz. -

Na persze.......

Én már csak egy madáe nyelvet ismerek, ki még egyáltalán vesenyez vele....

De nem verseny ez ám! Nem harc, nem viva la viva vívás. Ezt ugye, ügye (legyetek ügyesek) mindenki érzi, ha érzékeit nem homályosítják el, furcsa, furmányos, fura agyafúrt tutti biztosan bebízonyított """"axióma"""" rendszerel bíró tudomámok. ;-)

Előzmény: mociga (34603)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34604

Ejj hát azért mociga drága barátom (a legjobbb, mert őt is merem a legjobban, de mindig beszógatom, hogy hát na .... (valami lelkiismeret)) lehetne ezt másként is,

Úgy hogy menj át agresszivibe és mond ki őszintén!

EL A KEZEKKEL TUDOMÁMOSOK A MAGYAR NYELVTŐL!!!!!!! Legyetek Ti bármilyen tudásálcába is őtötvezve. (finnugrálók, sumerológusok, turkológusok, etruszkológusok... és valahány név a naptárban) És hagyjátok meg Őt ültő ültető helyiben!! De azért nézegessétek, ismerjétek meg oltogató magányában és gyönyörködjetek is benne!

(Elnézést mindenkitől! :-() Na visszabaszólt a másik énem is. ;-)

Előzmény: mociga (34603)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34603

"Evening at the River" by Christoph Gerber (2002 and 2004) [Larger Version]

Nyári napnak alkonyúlatánál
Megállék a kanyargó Tiszánál
Ott, hol a kis Túr siet beléje,
Mint a gyermek anyja kebelére.

A folyó oly símán, oly szelíden
Ballagott le parttalan medrében,
Nem akarta, hogy a nap sugára
Megbotoljék habjai fodrába'.

Síma tükrén a piros sugárok
(Mint megannyi tündér) táncot jártak,
Szinte hallott lépteik csengése,
Mint parányi sarkantyúk pengése.

Ahol álltam, sárga föveny-szőnyeg
Volt terítve, s tartott a mezőnek,
Melyen a levágott sarju-rendek,
Mint a könyvben a sorok, hevertek.

Túl a réten néma méltóságban
Magas erdő: benne már homály van,
De az alkony üszköt vet fejére,
S olyan, mintha égne s folyna vére.

Másfelől, a Tisza tulsó partján,
Mogyoró- s rekettye-bokrok tarkán,
Köztök egy csak a nyilás, azon át
Látni távol kis falucska tornyát.

Boldog órák szép emlékeképen
Rózsafelhők usztak át az égen.
Legmesszebbről rám merengve néztek
Ködön át a mármarosi bércek.

Semmi zaj. Az ünnepélyes csendbe
Egy madár csak néha füttyentett be,
Nagy távolban a malom zugása
Csak olyan volt, mint szunyog dongása.

Túlnan, vélem átellenben épen,
Pór menyecske jött. Korsó kezében.
Korsaját mig telemerítette,
Rám nézett át; aztán ment sietve.

Ottan némán, mozdulatlan álltam,
Mintha gyökeret vert volna lábam.
Lelkem édes, mély mámorba szédült
A természet örök szépségétül.

Oh természet, oh dicső természet!
Mely nyelv merne versenyezni véled?
Mily nagy vagy te! mentül inkább hallgatsz,
Annál többet, annál szebbet mondasz. -

Késő éjjel értem a tanyára
Fris gyümölcsből készült vacsorára.
Társaimmal hosszan beszélgettünk.
Lobogott a rőzseláng mellettünk.

Többek között szóltam én hozzájok:
"Szegény Tisza, miért is bántjátok?
Annyi rosszat kiabáltok róla,
S ő a föld legjámborabb folyója."

Pár nap mulva fél szendergésemből
Félrevert harang zugása vert föl.
Jön az árvíz! jön az árvíz! hangzék,
S tengert láttam, ahogy kitekinték.

Mint az őrült, ki letépte láncát,
Vágtatott a Tisza a rónán át,
Zúgva, bőgve törte át a gátot,
El akarta nyelni a világot!

Tiszán innen Dúúúúnán túl a Don már máshol az életet etelt adó jámbor (?????) nagy Úr..... :-)))))))))) 

Engem nem érdekel, hogy honnan a szavak (Azét most fillentettem ám! ;-)). Engem csak és csak is az, hogy MÁMA MA és nektek mit is mondanak!!!!! Gyemekeinkknek asszonyainknak, férjeinknek.........

(Itt a kezem nem disznóláb, mondom a furalistáknak, akik csak matekos (???? ez azért túlzás, met eléggé sok már és kissé zavaros ez a képlet) módon szavakat listáznak.

Előzmény: Törölt nick (34590)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34602

Mit is tudunk a nagyobb emberi településekről Kedves Ferences!?

(Nem leszek elvont, már amennyiben a teremtészet az, akkor sajna igen)

Hová éppíttettek éppíttetnek és fognak is éppíttetni ezek míg a világ világ?

Áramlási útvonalak mentén. Az áramlási útvonalak összetanálkoznak, kereszteződnek. Minnél több és minnél többféle egymást is generáló (további áramlások) áramlás talál- és tanálkozik össze, annál nagyobb, annál soszínűbb, annál biztonságosabb annál inkább a kultúra (is) szempontjából gyömülcsöző ilyen tud születni.

Sorolon az áramlásokat.

Ma: Útvonal, útkereszteződés, vasútvonal, légikikötő, kikötő, híd, gázló, átkelő, rév....... (-> gondoljátok kérlek tovább)

Kérdés:

Melyek a természet legősibb nagy áramlásai, amolyan nekünk embereknek is készült őssztrádái?

Csak nem a folyók? (németül ez der Fluss)

Minden olyan egyszerű. ;-)

Kijavítanám az egyik nagy összefolyó négyest, mely Nádorfehérvárnál négy ágra szakad vala.

Duna (Gihon), Tisza, Dráva, Száva................  

Előzmény: Törölt nick (34589)
edice petlice Creative Commons License 2009.05.16 0 0 34601

Te nagyon hazafiaschnak érzed magad, amikor baromságokat szajkózol?

"Azt pedig nem mi mondjuk, hanem a világ többi részének legjobb genetikusai közül tizenheten, az USA-tól Ukrajnáig, hogy mi magyarok, a Kárpát-medencében itthon vagyunk úgy 40-35'000 éve."

Ilyen hülyeséget nem tizenhét, hanem egyetlen genetikus sem mondott. Aztán honnan tudja ez az imbedilis Csihák, hogy kik a világ legjobb genetikusai?

Előzmény: abani (34595)
mociga Creative Commons License 2009.05.16 0 0 34597

Azért időközben megint észreveszem ám, hogy nem a lényeggel foglalkozunk.

Valami magyar nyelv... Na ugyan mit is számít az. Egyik nyelv mint másik és van belőlük 3000-4000-5000 féle... :-(((

Azért én még mindig probálkozok... ;-)

Nicsinyo Creative Commons License 2009.05.16 0 0 34596
"Reménytelen eset vagy..." - én ugyanezt gondolom ròlad. :-)
Hiszékeny fiatal koromban voltam, amikor mindent bevettem, amit az iskolàban tanitottak. Mert nem tudtam elképzelni, hogy a történelem könyvekben hazudhatnak, hamisithatnak, vagy féligazsàgokat adhatnak elö. Aztàn késöbb elolvastam az ellenvéleményeket, tulélök személyes tapasztalatait, s akkor döbbentem rà az igazsàgra. Akkor nyilt ki a szemem a làtàsra.
Erdekes mòdon mindig Badinyt hozzàtok föl, pedig én soha nem hivatkoztam rà.
Előzmény: Törölt nick (34572)
abani Creative Commons License 2009.05.16 0 0 34595
ACTA HISTORICA HUNGARICA TURICIENSIA
XVIII. évfolyam 2. szám
ZMTE 43. sz. kiadványa
Harmadik bővített kiadás
A ZÜRICHI MAGYAR TÖRTÉNELMI EGYESÜLET

Nem tartom véletlennek, hogy az itt névszerint felsorolt valamennyi személy a Zürichi Magyar Történelmi Egyesület tagja.
Azt pedig nem mi mondjuk, hanem a világ többi részének legjobb genetikusai közül tizenheten, az USA-tól Ukrajnáig, hogy mi magyarok, a Kárpát-medencében itthon vagyunk úgy 40-35'000 éve. Adja a magyarok Istene, hogy a következő negyvenezer évet is megéljük.
Zürich, 2004. áldás hava
Csihák György
abani Creative Commons License 2009.05.16 0 0 34594
Kedves Zoroastro, tudod azt, hogy Te kinek vagy miről írogatsz, az a lőtéri kutyát sem érdekli.

Tőled:"Tudod, evil linguist szerint nekem is van egy monomániám."

Továbbá, hogy neked milyen mániád van mono, vagy sztereo megmondom őszintén az sem érdekel minket. Amennyiben vennéd a fáradságot és átfáradnál a baba-mama rovatba, ott inkább kiélhetnéd fantáziadús hajlamaidat.
Előzmény: Törölt nick (34576)
abani Creative Commons License 2009.05.16 0 0 34593
Nem baj kedves Zoroastro, mi így érezzük jól magunkat.

Tudod boldogok a lelki szegények.
Előzmény: Törölt nick (34573)
abani Creative Commons License 2009.05.16 0 0 34592
Jogos a két pont, úgy látszik néha voltak tiszta napjai.:))
Előzmény: Törölt nick (34567)
abani Creative Commons License 2009.05.16 0 0 34591
Nincs gond, most már Mociga.

Más: Biztosan halottatok hallottatok a svájci hun faluról. Kerestem, hogy kerültünk mi oda. Teljes dokumentumot találtam St.Galleni szerzetesek által írt könyvben a magyar portyázásokról. 785- től.

Dann folgt eine Urkunde aus der Zeit nach
dem Ungarneinfall, Wartmann 785, die im Kloster St. Gallen auf den 26. Mai 926
datiert wurde, also wenige Wochen nach dem Einfall vom 1. und 2. Mai 926, den
Ekkehart IV. so anschaulich beschreibt. Aber diese Datierung ist nicht ganz sicher,
es ist vielleicht eher so, dass das Dokument auf den 21. September 925 datiert.

Hát így kerültünk mi oda, érdekes nem?
Előzmény: mociga (34561)
mociga Creative Commons License 2009.05.16 0 0 34578

:-)

Mennyi mennyi szinte mennnnyi meggyőző érv kerül itt felszínre. (Azért viszont sorro szomorró vagyok, hogy még mndig nem fedtétek fel a tudomámos és rendkívül meggyőző érveléstechnikátok mögött rejlő motivációt. :-(((((()

Nyiljatok és nyilatkozzatok meg! Addig meg viseljétek a """""""""nyilas"""""" nyilainkat.

Ugye fáj, hát ne kiabálj!! Tűrjétek a belétek nyilalló fájdalmakat. Mert biz az igazság sokszorr fáj. Akik képes ezt úgy előadni, hogy ne fájjon azt nevezem én bölcsnek. A FU elmélet, benne a magyar nyelvvel annyira elszált már ettől a szinttől, hogy biz ez fájni fog...

De.......

Nem ez a lényeg!

LvT-s alapossággal továbbra is várjuk az érveket!!! 

Ha meg nem Kedves Zoroastro, biz ég veled.

És mi el leszünk itt nélküled.

(Iszonyat provokatív voltam (:-))))))), semmi más hátsószándékból, mint sem hogy szeretném ha az érvekkel tényleg jönné(l)(tek)..... (Tudni illik vannak, vannak!!!))

Előzmény: Törölt nick (34573)
mociga Creative Commons License 2009.05.16 0 0 34575

Látod Kedves Ferences?!

Közvetve bár, de végre (hopp még az ellenttes oldalól is lehet ám!!!) választ adtál a magyar nyelv (ez a tudomámos vizsgalat t(á)r(<-)ágya és semmi más nacionálémentesen) hangtörténetével kapcsolatos kérdése(i)mre (néma csend és hallgatás) hogy a magyar egyre nehezebben kimond de ható (???) hangokat generál a FUra kezdeti alapnyelvből? Nem lehetett-e ez pont fordítva és innen az a számtalan kapcsolat? (Rokkonyítási kísérlet??)

Előzmény: Törölt nick (34568)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!