Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
TC könyvtárszinkronnál én például az "Aszimmetrikus" beállítást szoktam gyakran használni, ami a baloldali ablak tartalmát tükrözi 1:1-ben a jobboldalra.
Másszóval elintézi, hogy a baloldalon időközben törölt adatok a jobboldalon is törlődjenek.
MS syntoy is jó, nézi a változást, de kicsiben júzereknél műxik, most újra kipróbálom, odahaza nekiállítottam azzal elkresselt. Ighaz most a szerver is elkressel maga alatt, kezdem unni.
Igaz, a tartalom változását se garantálja semmi, hiszen semmi akadálya, hogy pl. a megnyitott doksit változatlanul újra elmentcsük, de ha még ezt is ki akarnánk védeni, vsz. többe kerülne a leves, mint a hús. (Legalábbis bizonyos méretek alatt. Van az a határ, ahol már érdemes ezzel foglalkozni, ld. a deduplikációs cikket.)
Kieg: nem a méretváltozást figyelik (hiszen semmi nem garantálja a tartalom változatlanságát), hanem leginkább az utolsó módosítás dátumát és/vagy az archiv bitet nézik.
Házi célokra én soha nem díjaztam az ezzel való szórakozást/agyalást, hogy most növekményes vagy különbségi stb. Legegyszerűbb a Robocopy parancssori programmal komplett letükrözni az egész állományt. Gyors, amikor már csak a megváltozott adatokat kell cserélni vagy törölni, igen hamar végigszalad. Hálózatra is dolgozik, Feladatütemezőbe is rakható.
Mára a Robocopy a Vista része is lett, talán nem véletlenül. Régebben az NT/2k Resource Kit-ben volt megtalálható.
kicsit félremagyarázták neked a dolgot. a két lehetőség között az a különbség, hogy a differential az utolsó full mentés óta módosult fájlokat menti (teljes egészükben), az incremental pedig a legutóbbi full vagy incremental mentés óta módosultakat.
a differential mentés visszaállításához tehát a full és a legutóbbi differential backup fájl szükséges, az incremental visszaállításához pedig a full és az összes incremental.
Ééértem már, mire gondul... Ja, azt nem tudja. Csak a méretnövekedést figyeli, szóval biztosnak kell lenned abban, hogy amit mentesz, az is mindig ilyen hozzáírós dolog.
Nem kicsit profi... Ugyan már, az összes FTP-s cucc tudja, akár még a Total Commander is. Persze FTP-hez; de ugyanezt mentésre alkalmazni se ördöngősség. :)
"Érdekességképpen mondom, hogy a hamarosan megjelenő off Fedora 11-ben lesz már olyan, hogy deltarpm, aminek az a lényege, hogy valamiféle különbségi file-t hoz le frissítés során" Csak érdekességképpen: a Suse má' baromi régóta így mükszik.
Nem azt mondtam, hogy nem lehet megtalálni a különbséget két fájl között (ugye, te se gondoltad komolyan, hogy most új információt mondtál?), hanem hogy a mentési rendcerek nem így működnek. Minimum "érdekes" lenne pl. egy szalagkönyvtárban nekiállni a hasonlítgatásnak, pláne ha az eredeti 'full' mentés a szekrénybe' pihenget. Ugyi? :)))
Textre tudjuk, hogyan van, de binárisra nem egyszerű. (Mondjuk textre sem, az igaz.) Érdekességképpen mondom, hogy a hamarosan megjelenő off Fedora 11-ben lesz már olyan, hogy deltarpm, aminek az a lényege, hogy valamiféle különbségi file-t hoz le frissítés során, ez ugye kisebb, mint az eredeti lenne, s a már fennlévő csomagból s ebből állítja elő a telepítendő frissítést. Tömörített binárisnál azért nagy varázslat ez.
Nem akkora profi dolog az, diff a neve (lásd http://en.wikipedia.org/wiki/Diff), a programozásban időtlen idők óta használják. De az is igaz, hogy ilyen helyen nem feltétlenül van rá szükség.
Öööö... izé. Azér' nemkicsit profi cucc az, ami egy megváltozott fájlból ki tudgya szedni a változást (ami egyáltalán nem biztos, hogy a végin van, ugyi, meg hogy egyáltalán méretváltozással, abból is növekedéssel jár...). Sz'al maradgyunk annyiba', hogy otthoni viszonylatba' szó nincs fájltöredékek, csakis teljes fájlok mentéséről. Ha egy byte is megváltozott (ill. még ez se biztos...) vmelyikben, megy az egész fájl a mentésbe. Léteznek persze megoldások az ésszerűsítésre, meg eddig is egész máshogy működött pl. a nagy adatbázisok mentése (sokszor menet közbe', ugyi..), de nem hiszem, hogy az aktuális esetben ilyenről lenne szó.
Az Incremental úgy menti a változásokat, hogy ha növekedett egy fájlméret, akkor csak hozzácsapja a meglévő mentéshez a növekményt. Ha csökkent, akkor felülírja, meg az új fájlokat menti. A Differential minden megváltozott fájlt lement újra, és fejbeírja a régit, ha nagyobb az új, akkor is.
Köszönöm mindazoknak a segítségét, akik írtak emgoldásokat az Ext2 fájlrendszerrel kapcsolatban. Azt hiszem, a legjobb megoldás a kernelszintű driver lesz, mert akkor úgy kezelhetem mint egy Win fájlrendszerű meghajtót, formázhatom, partícionálhatom, stb.
A router kizárólag a Fat32 és Ext2 fájlrendszereket kezeli, NTFS-t csak olvasni tud, Ext3-ról nem találtam infót. A diszk alapvetően persze a routeren lesz, de így ha le kell húzni valami miatt, böngészhetem win alól is, menthetek, rátehetek, stb. A dolog csak azért érdekes, mert nem tudok Fat32-es köteten 2GB-nál nagyobb fájlt tárolni, a lemezre pedig backupok kerülnének.
bocsi, igazad van, tényleg esélyes, sőt egy üzletbe is beszéltem egy csávesszal az is azt mondta hogy valószínűleg a táp fáradt el.
A proci hűtőjét egyébként nem szereltem le teljesen csak a tetejéről lecsavartam a ventillátort, és egy újat tettem rá, mert a régi berregett. Szóval nem lehet illesztési, tömítési, stb gondja.
Kedves MKB ugyfel , Biztonsagi okokbol is felfuggesztettek a fiokjat, egy biztonsagi intezkedes, amelynek celja, hogy megvedjuk Ont es szamla. Meg kell ujra az adatokat a folyo fizetesi merleg visszaallitja a mukodeset a fiokjat, es megerositi, hogy meg nem volt az aldozatok szamitogepes lopas. Meg kell ujra adja meg az adatokat a kovetkezo oldalon, hogy az ellenorzesi folyamat soran: