Keresés

Részletes keresés

saguaro9 Creative Commons License 2010.07.18 0 0 17

Sziasztok!

 

Januárban vettem egy vadkakót egy kertészetből.
Hetekkel később elkezdtek barnulni a levei, és ledobálta, de közben jöttek az újak, amik szépen zöldelltek.
Hónapokkal később ez a folyamat megállt, és már nem a leveket dobálta le, hanem a tövei száradtak el, vagyis inkább elrohadtak.
Az eredetileg 5 tőből mára csak egy maradt.Nem tudom, mi lehetett a probléma, mert nem locsoltam túl, inkább az alátétbe tett párologtató kavicsokat locsoltam.
A növényt felülről nem nagyon locsoltam, mert nem szívta be rendesen a földje a vizet, elég laza talaja volt, szárított fűhöz hasonló.
Tegnap átültettem a maradék tövet általános virágfödbe.
Az lenne a kérdésem, hogy mitől ment tönkre, hogyan locsoljam, milyen gyakran, milyen földbe ültessen, és a lásban hol kapjon helyt?

 

Előre is köszönöm a választ!

 

memoir Creative Commons License 2009.10.11 0 0 16

Itt van egy kép is róla.

az én kakaóm

Előzmény: memoir (15)
memoir Creative Commons License 2009.10.11 0 0 15

Sziasztok!

 

Nekem is van egy kicsi bonsai méretű kakaófácskám, az IKEÁban vettem, nagyon szép, nagyon élénk a színe, de az alsó nagyobb levelei az enyémnek is elkezdtek száradni, a főerezettől kezdve kifelé barnulni.

Utánaolvastam, és szerintem az alacsony páratartalom miatt lehet. Azt olvastam a szobanövényes könyvemben, hogy ha egy tálcára nedves kavicsokat rakok, és közé a kaspót, akkor az jót tesz neki, mert a kavicsokból a víz páraként fölszáll, plusz permetezem is sokszor.

Ez az egyik tippem, a másik meg pont az, hogy túlöntözted.

Azóta javult a helyzet?

Előzmény: krobi75 (14)
krobi75 Creative Commons License 2009.07.27 0 1 14
Sziasztok!

Segítségre szorulok a növényeimmel kapcsolatban. 1,5 éve vásároltunk két csodálatos vadkakaó fát. Kicsattantak az egészségtől, de mára szörnyen néznek ki! A leveleik foltosan kezdenek sárgulni, pöndörödni, majd lehullatják sorra. Próbáltam már mindent. Tápozás, lombtrágya, nedvesebben/szárazabban locsolva, napon, félárnyékban, átültetés, de a jelenség továbbra is ugyan az! Az ötös fonatból mind a kettőnél teljesen elhalt az egyik szál. A tövénél és visszavágott ágain viszont hozza az új hajtásait. Aki tud kérem segítsen, hogy mit csináljak vele? Köszönöm!

mzoli77 Creative Commons License 2009.07.07 0 0 13

Sziasztok!

 

Az én Pachirám elkezdett 3-4 hete fehér színű "gyökereket" engedi a virágtartó és a kaspó közötti részen.

Ha vízben áll meglocsolom a virág tartó és a kaspó köztötti vízzel.

Valószínű át kéne ültetnem.

A kérdésem az: milyen földet vegyek neki?

A mostani eredeti föld jó levegős, tele van apróbb fa darabbokkal.

Van e valami leírás a "pachirák nevelése" témában?

 

pachira
nettomazsola Creative Commons License 2009.05.14 0 0 12
"1-2 naponta öntözöm, hogy mindig álljon alatta egy ujjnyi víz"

es meg el?
akarhol olvastam az apolasrol ( nemetül, angolul) mindenhol azt irjak, h a sok locsolastol elrohad. eleg havonta 1X öntözni.
az enyem szorgosan hozza az uj leveleket, de a regebbi nagyok elösargulnak, leesnek.

azt hiszem visszavagom ...
Előzmény: esther87 (10)
Sz.Sissy Creative Commons License 2009.03.19 0 0 11
Nekünk is van egy jó másfél méteres, nemrég átültettem, féltem is tőle, korábban is volt egy-két levél sárgulás-elhullás, de most sok, mivel a lakás nagyon meleg, a vizet nem sajnálom tőle, de lehet éppen túlöntözöm?????????
Régebben fürdőkádban letusoltam, vagy permeteztem, most ez a két méteres karó miatt nem éppen megy, lehet valahogy mégis párásítanom kellene?
Már gondoltam a kissé megnyúlt ágak levágására is.
Szerintetek??????
esther87 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 10
Sziasztok!

Válaszaim nincsenek, csak leírom, hogy én hogy vagyok a növényemmel.

Kb egy éve vettem a kakaómat, és remekül van.

Idáig csak egyszer hullatott el egy levelet, idén, mielőtt elkezdte hozni az új hajtásokat.

Nálunk nem probléma a tél, sőt: ilyenkor hozza az új leveleket.

Úgy egy hónapja átültettem. Féltet, hogy nem lesz-e baja, de minden rendben volt, él és virul.

1-2 naponta öntözöm, hogy mindig álljon alatta egy ujjnyi víz. Ezt nem olvastam sehol, csak abból indultam ki, hogy eredetileg vízparti növény („parti pocsolyafa”), így mindig biztosított számára elegendő víz.

Elég száraz a levegő a szobámban és fény is lehetne több, de úgy látszik, ez nem viseli meg nagyon.

Az enyémnek különben nem fonott a törzse, csak szimpla. Az Ikeában vettem pici növényként, és csak utólag néztem utána, hogy kicsoda-micsoda ő.

Nagyon meg vagyok elégedve vele, és külön pont jár neki, amiért túlél engem! :)

Sok sikert Mindenkinek!

vvarga78 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 9

Sziasztok!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem. Hónapokkal ezelőtt vettem egy kis Pachirát. Nagyon jól érezte magát eddig. Hatalmas leveleket hozott. A régiek szépen elsárgultak majd jött az új. Most viszont észrevettem hogy a levelek vége elkezdett fonnyadni. Eddig nem volt ilyen. Nem tudja valaki mi lehet a gond? Túllocsoltam vagy valami vegyszer lehet a baj?

 

Attila

BoxiKati Creative Commons License 2007.11.26 0 0 8

Szia.

Ami növényt vettél az egy majomkenyérfa.Sajnos nálunk nem hoz virágot,különben lenne neki olyan 35 cm átmérőjű virágja.Gyönyörű növény a maga stílusában,de sajnos nálunk olyan kényes is.Nem szereti a huzatos helyet ,csak inkább a szűrt fényt kedveli,mert az erős napfényt leszárítja a leveleit.Alulról keveset kell locsolni ,olyan 2 hetente,de a leveleit permetezheted vizzel.Nagyon kell ügyelni ,hogy ne locsold túlságosan ,mert alulról kezdenek bepuhulni a gyökerei.Ha ez még is megtörténne az elpuhult törzset sajnos el kell távolítani nehogy megfertőzze a többi, még ép törzset.A levelek elszáradnak maguktól ,leesnek,ez a téli időszak nahogy nehéz számukra és a miszámunkra is,hiszen nem tudjuk pontosan mikor teszünk jót velük.Tavasszal aztán gyönyörűen hajtanak.Ez a téli időszak számukra a döntő ,hogy életben maradnak e.

Jó fa nevelést ,különben nagyon szép dísze a szobának így virág nélkül is.

vera57 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 7
Tavasz óta gondozok egy ilyen növényt, de nagy csalódás számomra. Gyönyörűen hajt, hatalmas levelei vannak, közben folyamatosan száradnak le a régebbi levelei. Nem tudom mit tegyek vele, hogy jobban érezze magát.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.23 0 0 6
Szia!
Semmi különös, én 2hetente locsolom csak, de jól megvan, gondolom a heti 1locsolás az bőven jó akkor neki. Napos helyen szépen nő.
Előzmény: Snuffles (5)
Snuffles Creative Commons License 2007.05.22 0 0 5

Üdv!

Én ma vettem egyet, csodaszép kis levelei vannak, egészségtől duzzadóak és zöldek, de nem tudok róluk semmit, nagy növénybarát vagyok, sok növénykém van, de eddig csak kisméretű fikuszokkal és párkányon elférő pozsgásokkal volt dolgom, ami valljuk be, nem hasonló egy kétméteres vadkakaó pálmához... ((:

 

Aki tud segíteni, ide is írhat, habár elég üres a topik, de én látogatnám gyakran, vagy a mailcímemre is. snuffles kukac vipmail pont hu

Nagyon köszönöm!

Cincogi Creative Commons License 2007.05.18 0 0 4

Sziasztok!

Én 4 éve vettem a magamét, és ez az idő éppen elég volt arra, hogy a szoba száraz levegőjétől felkopaszodjon. Már elég csúnya volt, így rávettem magam, és visszavágtam. Egy kis gyökereztetőhormonba mártva a dugványokat egy hónapig vízben gyökereztettem, majd földbe ültettem és mind a 3 dugvány megeredt. Az anyanövény szépen hozza az új leveleket a levágott ágak helyén.

zsa. Creative Commons License 2007.04.20 0 0 3

Sziasztok!

 

Nekem is van,habár én sem tudok róla sokat.

indexfun Creative Commons License 2007.03.23 0 0 2
Sziasztok.

Engem az érdekelne, hogy tovább kell fonni a törzsét mikor nő, vagy le kell vágni a nem befont részeket? Szeretném, ha nagyobb korában is szép fonottörzsű lenne.
bazsa82_1 Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1
Szia!

Én is vettem 1 ilyen növényt az elmúlt napokban. Neked még megvan??

Üdv.: Bazsa

Tortoise Creative Commons License 2004.01.28 0 0 0
Ez egy nagyranövő, az adansoniákkal rokon fa, nagy vörös virágokkal. Fogságban ilyeneket alig ha hoz, gondozásával semmi probléma, könnyen tartható, szaporítása kissé nehézkes, de fűtött szaporítóágyban nem nagy százalékban, de sikerül, hajtásdugványról.
fotex2000 Creative Commons License 2004.01.28 0 0 topiknyitó
Vettem egy összetekert soktörzsű a témanevű növényt, amely igen dekoratív.
Külfüldi oldalakon annyit tudtam meg, hogy középamerikában honos. Magassága kb 1.5 m, cserépben van és jól érzi magát a szobában, de átültetésre szorul majd. stb. stb.
Szóval róla csevegnék, ha van valakinek, mivel a fórum amit találtam németül van.
www.exoten-forum.de
A talált képek szerint szép virágot is hoz, sajna nem tudom betenni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!