Hello!
Nekem az OTPnél van számlám, de nagyon nem vagyok megelégedve velük. Gondoltam, hogy átmegyek a CIBhez, mert róluk még nem hallottam rosszat, igaz lehet, hogy ez csak véletlen...
Aki esetleg használ CIB bankot az mondja meg, hogy mennyire jó, jobb-e az OTPnél, magyarul nem esek-e csöbörből vödörbe, ha bankot váltok? Ja, lakossági számlám van.
Kösz!
(természetesen a 200 ft a számlafigyelő szolgáltatásra vonatkozott volna, és mint azóta írtuk, a kártyafigyelőre az üzenetdíjat elengedték volna egy kitudjameddig akció keretében)
Viszont a Cib netbankja szeritnem nem annyira biztonságos, mivel nem kapsz minden belépéshez külön kódot SMS-ben.Mondjuk úgy tudom van valami kis szerkezet amit lehet igényelni és az mindig kódot generál belépésnél.
Sajnos sok bank emelt a számlavezetési díjakon, hiába válság van.. Allianznál egyébként nincs SMS díj, havi 200 Ft a számlafigyelés, 100 Ft pedig a kártya, csak akit érdekel, én meg vagyok velük elégedve.
Nemrég vettem fel ennél a banknál hitelt. Más banknál is szokták korrigálni a számlázási és a teljesítéskori árfolyam a különbségét? Nekem ezt mindig a következő havinál teszik.
Minden nem azonnali árfolyam megállapításakor úgy járnak el a bankok, hogy
összesítik a megbízásokat, kiszámolják, hogy a nettó vételi vagy eladói oldalon állnak az adott devizanemben és ennek megfelelően határozzák meg azt az árfolyamot amelyen neked átváltják a pénzt.
Tehát ha te kereskedelmi árfolyamon szeretnél HUF-t EUR-ra váltani, úgy hogy a banknál rendelkezel HUF és EUR számlával is, kiadsz egy megbízást, mondjuk hétfő délelött. A bank másnap délelőttig összesíti a megbízásokat és ezeknek fügvényében határozza meg az aznapi (keddi) árfolyamot, amit mondjuk kedd kora délutánig hirdet ki. Ahhoz hogy te a keddi árfolyamon tudj váltani, már hétfőn ki kellett adnod a megbízást. Ezért lehet a kereskedelmi árfolyam marzsa szűkebb mint mondjuk egy pénztári árfolyam marzsa. A hiteltörlesztési árfolyammal hasonlóan tudnak számolni a bankok, mivel előre tudják, hogy mikor és milyen összegű váltást kell elvégezniük.
Az, hogy az ő saját treasuryjük milyen árfolyamot számolt ki éjszaka nem csak azon múlik, mi a helyzet a devizapiacon. Nyilván nem független attól, de lehet, hogy ő aznap 1-2 forinttal drágábban kapott eurót. A reggelre kiszámolt árfolyamtól pedig nem lehet számon kérni, hogy magasabb a napközbeninél. Éjszaka, előző nap nem tudják a treasuryben, mi lesz másnap a devizapiacon.
Devizahitelem van, ezért mostanában jobban követem a deviza árfolyamokat. A CIB-nek hogyan sikerült kiszámolnia azt, hogy amíg a pénteki deviza eladási árfolyam 299 ft, addig a mai 301 ft???? Miközben a ft folyamatosan erősödik, ma, hétfőn is! Ennek egészen véletlenül nem az az oka, hogy mára esik igen sok adós hitelének a fordulónapja?