Nekem bár haver csinálta érzéstelenítő nékül, se nme fájt , se nem vérzett egyátalán. Ami az étvágytalanságot illeti, szerintem ezzel mindenki így van, én is nagyon keveset ettem napokig... Ez miatt ne aggódj ! A vérzés nem tudom, hogy normális e , ha nem múlik el akkor szerintem menj vissza a piercingeshez, ha ott csináltattad..... Ne piszkáld, és ne birizgáld ! Fertőtleníts gyakran , és ne egyél tejtermékeket, inkább levest mert azt könnyű megenni ! Ajánlom a porleveseket !
Sziasztok!Én még csak a 4. napon tartok.Van egy olyan bajom h első napon nem vérzett a seb,viszont azóta vérzik,eleinte alul felül most már csak felül szivárog.Az alvós órák a legkritikusabbak,mert reggelre tiszta vér a fél szám.Ez normális?Más is tapasztalt vmi hasonlót?A nyelvem már csak alig van feldagadva,beszélni is szinte olyan jól tudok mint előtte.Enni tudok,de nincs étvágyam,pedig jó evő vagyok,bár lehet tudat alatt blokkolok...
Én a 6. napomban vagyok már, Pénteken eléggé fájt a nyelvem, de ma már megint jól vagyok. Már a duzzanat is csak a nyelvem körül van, de az is megy lefele szépen. Én sokszor mostam fogat , minden étkezés után öblögettem Betadine-nel , Meg általában nem erőltettem, bár ezt elkerülni elég nehéz. Szerintem elég rövid szár lett berakva nekem 1.re, a csaj az ékszerboltban azt mondta, hogy 2,2 cm es, az úgy jó lenne, de szerintem kisebbet adott.... Arra gondoltam, hogy nem is cserélem ki másik pc re, mivel már megy le a duzzanat, szerintem 1-2 nap kérdése, és marad bennt ez.
Meg veszek szép kis vaskeresztes XD piercinget a netről. Ma már mindent tudok enni, bár a csirkecombbal nem szívesen próbálkoznék. Kicsit fáj néha ha eszek, se ez is majd elmúlik.
de azért jó a nyelvre a Phlogosol is mert be van gyulladva.. attól akkora.. S: ___________________________... amn nekem ez a 3. napom.. ma már mindenfélét took enni.. 1 kicsit se fáj.. cvsakakkor amikor ráharapok xDD
Én lvileg kopasz 88 vagyok, de nem tudok írni már tegnap óta.... Tehát mint írtam én is Betadine oldattal fertőtlenítek, rá van írva a kezelési útmutatóra , hogy nyálkahártyát is lehet vele fertőtleníteni, tehát ne írja senki azt , hogy mérgező ! Lehet, hogy sima Betadine nem jó, de amire az van írva , hogy "Betadine oldat" az kétségtelenül jó...
Ma elmentem vettem Phlogosolt és a gyógyszerész csaj azt mondta, hogy betadinel lehet belsőöblögetést csinálni vagy akár hígítatlanul is belehet kenni vele a nyelvet is akár. Illetve daott alcoholt, hogy azzal kenegessem, mondta, hogy nagyon fog fájni de megéri mert ha elfertőződik csak rosszabb lesz.
NA EZÉRT KÉRDEZTEM!!! Most már hittem nektek és öblögettem vele de pont arra gondoltam, hogy csaknem hülyeségből van ráírva, hogy KÜLSŐLEG! Na mindegy többet nem fogok vele öblögetni...
ÁÁááááá...látom megint feljött az öblögessünk betanine-oldattal téma....már sokadszorra leírom megint: A BETADINE NEM BELSŐ HASZNÁLATRA LETT KITALÁLVA, MAGYARUL MÉRGEZŐ!!!!!!!!!!Felejtsétek már el...bármilyen gyógyszertári öblögetőt lehet venni minimális összegért...(én anno cserszömörcéset használtam, 600 Ft volt)de még a kamilla tea se rossz megoldás, ha arról van szó...
Tegnap volt egy hetes a picikém, mostmár tök jól van. Lement a dagadás 5 nap után, ami természetes! Eddig nehézkes volt a szilárd kajákkal elbánnom, de mostmár semmi fájdalom. Ma viszont gáz volt, mert suliban az alsó golyó lejött és alig bírtam visszatenni. Végül is sikerült. :D Egyáltalán nem bántam meg, pedig nekem is rejtegetnem kell. Nem vették észre, de van hogy elfelejtem és nyitogatom a számat.
Én már a 3. napon ettem tejterméket és még ittvok. Annyi h mikor ettem utána alaposan lefertőtlenítettem.
Úgy is fertőtlenítheted, hogy rácsppented az oldatot (töményen) a fültisztítóra és leecseteled, az öblögetéses módszert úgy csináltam, hogy egy pohárba raktam kis oldatot+ kis vizet, avval öblögettem.
Ja és légyszi valaki mondja el, hogyan lehet betadinnel öblögetni és milyen arányokkal pontosan? Azt hittem, hogy az csak külsőleg használható vagyis, hogy bőrre de szájba nem.
Én tegnap szúrtam magamnak nyelvembe meg 2-t ajkamba. Az volt nehéz, hogy nrávegyem magam a szúrásra, miután kiszúrtam az elsőt, szinte gyerekjáték volt a többi, ami kicsit gáz volt,, hogy érzéstelenítés nélkül csináltam, se lidocain se jég. Annyira nem volt vészes a fájdalom.
Egyébként rendes steril pc tűvel szúrtam meg vettem steril kesztyűt is és sterilizáltam az ékszereket is előtte, erre azért figyeltem.
Tegnap még enni is tudtam 2-3 órával szúrás után csak néha ráharaptam a golyóra. Mára a nyelvem eléggé felvan dagadva meg az ajkamnál belül a pc melett van egy kis fehér pötty. Az a genny, ez most azt jelenti, hogy begyulladt vagy elfertőződött vagy normális ez? A nyelvemnek mikorra kéne visszamennie? Normális, hogy bedagad?
Nah Hellóka megint :D Hmm.. mostanában megint belendült ez a topik is:D Nah nekem ma van a névnapom...:D és megkaptam ma apc-met :D:D:D:D szal nem kell ballagásomig várnom:D Amikor szúrta anya akk 1 kicsit se fájt... semmi. Éerztem,h csálja de ennyi. 1órája van bent... most kezd már fájni. De nem nagyon :D Víííííííííííí...:D
Ma mondták a haverjaim, hogy be van dagadva a nyelvem. :-/ Bár én eddig ezt nem vettem észre, ezek szerint mégis csak bedagadt... De nem vészes... A nagyobb probléma az inkább az, hogy elég nehézkes és fájdalmas azt nézni, hogy rendesen rá vannak e csavarva a golyók..... Remélem ha lemegy a duzzanat, akkor már egyszerűbb lesz... Nekem is fehér a nyelvem, pedig mosok fogat egy nap 5-6 szor, de a nyelvmosás az fáj... Ma már zsemlét is ettem, igaz kb. ilyen verebeknek való golyócskákra gyúrva... Fél óra alatt meg is ettem egyet. Még nem vették észre a szüleim a nypc-met, szerintem ezután már nem is fogják.... Kinek van valami jó tippje az étkezés kapcsán ? Már a csoki is nagyon hiányzik, meg a rántott sajt.. stb... Lehet, hogy csinálok krumpli levest, ha létezik olyan, mert van itthon krumpli, és éhes is vagyok.... Mennyi idő után tudtatok normálisan enni ??
Nekem hétfőn azaz tegnap csinálták meg a nyelv piercingemet, tulajdonképpen szombaton egyik haverommal beszélgettünk meg söröztünk, és felajánlotta, hogy megcsinálja nekem. Nos anyám még csak csak megengedné -meg ha nem az se zavar- de apám az teljesen tetkó meg piercing ellenes. De ez se érdekel. Nem kell róla tudniuk. Hétfőn (tegnap) fél 3 körül az egyik Kaposváron jól ismert szórakozóhelyre mentünk, vettünk sört, én nem ittam alkoholt, hála előző hasznos fórumos olvasgatásaimnak. Kicsit aggódtam, mert elég nagy volt a tű (2.0 ás blanir, vagy blaner ), amit 220 forintért vettem egy orvosi eszközöket árusító üzletben, no meg a másik baj az volt, hogy 2,2 -es piercinget tudtam csak venni, nem volt nagyobb az ékszerüzletben ... Volt olyan akció, hogy kettőt fizet, hármat kap, de nekem egy is elég.... Orvosi fémet vettem, mivel én fiú vagyok, s nem nagyon állna jól a csillogó villogó piercing a számban... Tehát átszúrta a nyelvemet, persze érzéstelenítő nélkül , elvégre kemény csávók vagyunk, meg amúgyis így sokkal bulisabb volt. Bevallom, kicst aggódtam a tű miatt, de ki lehetett bírni, nem is nagyon fájt, roszabbra számítottam. Egyátalán nem vérzett -nem találta el a két nagyobb eret szerencsére, meg a többit sem.Aztán be is tette a piercinget, amit előtte persze lefertőtlenítettem . Nagyon fontos a higénia, persze én tipikusan az a fajta ember vagyok, aki nem dobja ki a kaját csakazért mert kiesett a kezemből az utcán. az utcán. De most figyeltem a tisztaságra. Tehát betette a nyelvembe, nem is fájt. Ma kedd van, azaz egy nap telt el azóta, tegnap egész nap nem ettem semmit, a piercing betevés előtt se meg utána se, de ma reggel eléggé éhes voltam, azonban csupa olyan dolog volt itthon amit nem szabad enni -azaz tejtermékek, morzsás dolgok stb... - tehát elmentem poerlevest venni a Coopba, vettem belőle kettőt, hazajöttem megfőztem, és akkor tapasztalatam, meg , hogy az evéssel bizony gondjaim lesznek. A répa darab kb 2 x 2 mm :-) nagy kihívást jelentett, de a levessel nem volt gondom... Tulajdonképpen csak levest ettem, és eszek... mást ne is tudok, bár szívesen megenném. Minden étkezés után persze fogat mosok, és Betadine oldattal fertőtlenítek.... Olvastam itt is sok hozzászólásnál, hogy feldagad a nyelv nagyon, és pöszeség meg stb, de szerencsére nekem se a nyelvem nem dagadt fel, se pösze nem lettem, bár beszélni kicsit nehéz úgy , hogy ne legyek túl feltűnő. Akkor fáj a nyelvem, ha eszek, legalábbis ha darabokat szeretnék lenyelni és fogmosásnál a nyelv tisztításánál. De ezektől eltekintve nincs semmi más panaszom. Ilyen kis kráter nekem is van a piercing alatt, de az majd elmúlik. Kíváncsi vagyok mi lesz holnap, bár ha eddig nem dagadt fel a nyelvem, akkor holnapra se fog remélem... Péntekre rendbe kéne jönnöm- bár most is jól vagyok - mert megyünk sörözni haverokkal. Ja, egyébként 17 éves vagyok, és ez ilyen hirtelen ötlet volt, hogy most nyelvpiercingem legyen, de egyátalán nem bántam meg. Nagyon jól néz ki, és lehet vele játszani is XD ... persze még nem nagyon kéne.... Ezt a Betadine-es oldatot elvileg úgy kell használni, hogy 1:10 arányba higítani vízzel, mert töményen nem túl jó, lehet hogy árt is... Persze az arányokkal nem foglalkozom, öntök egy kis Betadine oldatot a számba, aztán egy kis vizet, és öblögetek... Általában fogmosás(ok) után... Olvastam olyat, hogy először ne orvosi fémet tegyünk be, hanem szilikonosat, de nekem nem lett ebből bajom, fels e dagadt a nyelv szerencsére, ezért elég a 2.2 es piercing ami benne van. Elég hosszúra nyúlóan írtam, de aki elolvasta és döntés előtt áll, annak remélem tudtam segíteni valamicskét. Bár ha van rá pénzetek, (nm úgy mint nekem XD) akkor inkább szalonba csináltassátok, mert nem lehet jó, ha mondjuk az eredet átszúrják. Az érzéstelenítőröl meg annyit,hogy ne aggódjatok ki lehet bírni simán a nélkül is. Bár én sokmindent kibírok, mondjuk lányoknál ez más...
Olvastam olyan hozzászólást is, hogy miért jó ez, és hogy előnyöket nem sorolt senki fel, hát én most megteszem :
- jól néz ki
-szülők elől simán eltitkolod, ha ügyes vagy
-tudsz vele játszani matek órákon, és nem unatkozol
-egyéb aktivítás terén is izgalmas lehet
-kirekesztő, antiszemita , szélsőséges, neo-náci, kopasz, fekete ruhás, bakancsos fiataloknak is jól áll (legalábbis nekem)
-meg azért közel nőhet hozzád, pl én már úgy kezelem mitn a társamat.
Hátrányok : -ha nem kezeled rendesen az elején (higénia, fertőtlenítés, steril tű, fogmosás, bizonyos kaják nem evése stb..) akkor elfertőződhet
-ráharaphatsz (bár ez nem tapasztalat mi8vel csak 2 napja van meg)
-tanároknak lehet ,hogy nem tetszik majd (bár nekem nem hiszem hogy szólni fognak miatta XD )
-lenyelheted (bár szerintem ez nem okoz túl nagy gondot..) meg ha ellenőrzöd a golyókat naponta, akkor ez nem fordul elő.
Azt is olvastam, hogy ínyvisszahúzódáshoz vezethet, bár szerintem ez nem valószínű, mivel nem ér hozzá se a fogaimhoz alap esteben, se az ínyemhez.
A régi piercingesek biztos jobban tudják ezt.. Tehát leendő nyelv-piercinges aki elolvasta ezt a hosszú hozzászólást : Sok szerencsét !
Jah és ne vegyetek semmi gagyi piercinget, mert nem olyan drágák a jobbak , de biztonságosak stb...
Szia Nyusziii :D:P Miért ne illene??? Nem is lehet látni.. kivéve ha a nyelved ki van nyújtva... xD Azmeg sztem hülyeség,h kisfejhez,nagyfejhez,rövidhajhoz,hosszúhajhoz vagy akármihez nemillő :P Miért vennéd ki az orrodból???:D Mondom, nemláccik... De ha igen, akkoris mivan??:D Neked tetszik, akinek nem az meg ne nézzen oda:D
Sziasztok! Én 16 éves lány vagyok,és szeretnék nyelvpc-t :) Már nagyon régen szerettem volna de most elhataroztam magam hogy megcsináltatom,de mikor elmondtam a baratomnak o azt mondta nemillene nekem :( mert hogy kis fejem van,es válligérő hajam :) Nemtudom mit csinaljak én nagyon szeretném! Ezen kívül még az oromban és a köldökömben van pc-m.Szerintetek mittegyek??? És ha megcsinálltatnám az oromból ki kéne hogy vegyem? Vagy nem gáz ha itt is ott is van??
Sziasztok! Én ma csináltattam... Nem is fájt. :) Örülök, h túlvok rajta és nagyon tetszik. Sajna nekem is titkolnom kell, remélem sikerülni is fog! :D Üdv mkinek
Huh,de rég írtam ide! Látom egyre többen vagyunk! xD Képzeljétek,nekem kb. 2 hónapja van pc-m,és nem tudta senki a bnőimen kívül h megcsináltattam...aztán pár hete lebuktam anyu előtt.. xDD Elég jellegzetes hangos nevetésem van,és elég nagyra tátom a szám,ő meg pont szemben állt velem és meglátta! Nagyon beparáztam h mit fog szólni,ugyanis magától soha nem engedte volna meg,mondtam neki pár éve h nagyon tetszik..de annyira meglepődtem a reakcióján,először nagyokat nézett,kiakadt,majd elnevette magát és nem is volt mérges szinte! Nagyon örülök hogy lebuktam,már senki előtt nem kell rejtegetnem és olyan ékszert teszek bele amilyet csak akarok! Ennnnyi. xD Amúgy nem akarok semmi rossznak a felbújtója lenni,de simán ellehet titkolni a nyelvpc-t ha ügyes vagy! :)
Én szerintem fájdalomcsillapító nem kell! Én öblögettem és velem eggyütt az ismerőseim is akiknek van kb 2 hétig meg egy jó ideig kaja után.... Manapság is szoktam öblögetni, mert igazságszerint attól nem lesz rosszabb csak mindig fertőtlenítve van!
Ja meg én kb 3 héttel a szúrás után mással is öblögettem :))) Biztos ez tett neki jót!!!
:D Hát.. Én már nagyon régóta szeretnék, ezért megcsináltatom :d Főleg, hogy meg is engedi anya :) Most vettem a neten 3 fajta éxert.. :DAz egyik olyan mint egy nyalóka...tekeregnek benne színes csíkok és UV fényben világít. A másik az olyan, mint egy gyógyszer..:D Ilyen hosszúkás és az egyik vége fehér a másik meg halványkék.. ez is UV gényben világít. A harmadik pedig "láthatatlan" ezt azért vettem mert ha megyek nagyimhoz akkor ő kiszedné sztem xDD de ha meek akk majd berakom ezt és voálá xDD
Ti amúgy ha vettetek be fájdalomcsillapítót akkor milyet?? Meg meddig öblögettetek??^o) Pux
Hát én 1 hete szurattam a nyelvem, de igazábol abszolút nem fájt se amikor szúrták, se utána. aznap este bedagadt és reggelre teljesen lement a dagadás. kicsit genyedzett 3. nap körül, de ettől függetlenül enni tudtam és beszélni is, max azfáj egy picit ha a kaja aláment de kiöblited azt semibaja nem lesz. Szal sztem nem kell fosni a szúrástól kicsit kellemetlen de kibirható böven. na páás
Az a helyzet, hogyha jól elérzéstelenítették akkor nem fáj, én legalábbis nem éreztem semmit csak azt a hülye sercegő hangot hallottam, de úgy gondolom várj még egy kicsit! Legalább 1-2 évet! Én anyámnak ilyet mondttam volna 14 évesen szerintem már nem lennék közetetek!!!! :))) Nem kell sietni a pc megvár! De legalább már te is azért akarod mert tetszik és nem csak ....... Na mind1! Ez az én véleményem és tudom úgyse érdekel, de azért leírtam!
HelllokaNyalloka Mindenki :D Én egy 14 éves csaj vagyok. Már évek óta szeretnék a nyelvembe egy pc-t :) Anyának amikor régebben mondtam akkor ő azt válaszolta, h szó sem lehet róla. Ez a véleménye most valahogy megváltozott:D Tegnap felhoztam a témát újra. És ő azt mondta, hogy ha tényleg annyira akarom és nem csak azért mert van mindenkinek akkor 2 feltétellel megcsináltathatom: 1.:A szobámban 1,5 hónapig rend lesz xDD /hátnah... megérni, nem?/ 2.:Anya fogja szúrni /nyugi, tudja, hogy mit hogy kell^^. Sokat szokott szúrni, van egy szalonja is./ Azért 1,5 hnap, mert akkor lesz 2 héttel ballagásom előtt :D Szal már csak 49 nap van hátra:D
Azt akarom még kérdezni, hogy az a pillanat amikor a tűtátszúrja, az fáj?? Vagy milyen érzés 1általán??^o) Pááás