A Danuvia gyártmányok barátainak legnagyobb és legrégebbi netes találkahelye, legyen az motor, óra, kitűző vagy lakat :)
Tanácsok, túrák, börzehírek, csevegő, alkatrészek, pénteki csajok...
Mint a képek is mutatják volt néznivaló bőven és akadtak olcsó Danuviás alkatrészek is. Sajna egy szép kerékre hiába alkudoztam, a vén majom még 200 Ft-ot sem engedett, "akkor hurcolja még ki párszor" köszöntéssel a végén otthagytuk.
Mivel szerettem volna még kora délelőtt elérni uticélom dél körül elbúcsúztam Orcától, Petitől és fiától, Zsozoltól és nyeregbe pattantam ismét.
Patinás Csepel, az egyetlen szépséghibája a cselélt blokk. A párosítószámok ismeretével derült csak ki, hogy ez egy sokkal régebbi Danuvia blokk (igaz a 3 kivezetés is árulkodott) de a motorszám mesterien volt átütve.
Mint már említettem tudtam börze lesz, és kell vagy 2 óra mire leére, ezért egy huztomban mentem Siófokig, ezért fotó nuku.
Székesfehérváron láttam két kismotorost a lámpánál (talán Komár vagy Verhovinával lehettek) akik a szemben lévő várostáblánál fotózkodtak, gondolom ők is nyomtak egy minitúrát és nagyon örültek hogy elérték indulási vagy érkezési céljukat, integettünk egymásnak amolyan "Te sem vagy normális baz+" vigyorral és pöfögtem is tovább a következő zöld hullámmal.
Mivel előző este már eléggé lehűlt a levegő tudtam ha nem akarok megfagyni hajnalban minden használható ruhát fel kell venni. Az esővédő ruha alá bekerült a mellkasomhoz a kispárna is, mint kiderült hibátlanul megvédett a hidegtől.
A berugó tengely összerakása egy kis gyakorlást igényel.
A lényeg az, hogy a tengely helyzete az ugye adott, a dekniben feltámaszkodik az alu bakon. Azt a racsnis fogsakeret aminek a bontásra kiképezett füle a blokk aljába csavart spec csavarra hívatott feltámaszkodni úgy kell a tengelyre felhelyezni, hogy a berugótengely normál helyzetében (vagyis akkor amikor a berugókar nem lenyomott helyzetben van) a fogaskerék füle lefele nézzen. Összerakásnál célszerű betenni először a tengelyt a deknibe, majd feltenni rá a berugókart. A visszahúzó rugót először a deknibe kell beakasztani, majd csak ez után az említett fogaskeréken lévő lyukba. Az előfeszítés adja magát, de nem egyszerű kivitelezni:(