Ez is elfogadható magyarázat annyi kitétellel, hogy szerintem az "unalmas az egész terepviszony és hopp túlmentem" nem áll fenn galambjainknál mert az útvonalat melyet ha többször meg is tettek nem tudják megjegyezni.
Üdvözlők mindenkit kezdődik a verseny szezon az egyesületbe, nagyon remélem galambjaim folytatják ahol tavaly abbahagyták.Eddig veszteség nélkül tejesítetek már 10-szer voltak pakolva.
elnök: Kócsó János, alelnök: Csehi Miklós, titkár: Mihalik Csaba, vbelnök Gaál László, pénztáros:Hajdú János. Ők a frontemberek, de minden tagnak nagyon akarni kell ezt a kezdeményezést, hogy legyen , illetve az legyen belőle, aminek elkezdődőtt.
Talált süllyedt!Én úgy hallottam,hogy fűnyírás közben vette észre,hogy a madarak lógnak a bejáraton.Elég gyors versenyünk volt,itt az egyesületben 8perc körüli a 110db-os lista.Ha lesz valamennyi szabad időm mindenképp benézek hozzád.Addig is további sikeres versenyzést!
Nekem van egy elképzelésem :-).Kamionsofőr szindróma a neve .-) !! Apósom kamionozik és mondta, hogy (más kamionos is megerősítette mikor szóba került) ha már órák óta jön-jön-jön előfordul hogy kiesik neki 20-30 km!Nem emlékszik,nem tudja felidézni magában mi történt azon a szakaszon,fullra kiesek minden!Szerintem a galambnál ugyan ez.Jön-jön-jön Kib.unalmas az egész terepviszony és hopp túlmentem mire észbekap.Vagy van erő visszajönni vagy nincsen.Azt meg csak a galamb tudja, mennyit jött visszafelé mire feladta valahol vagy hazaért!!..
Az szép!Gratulálok hozzájuk!!Csak így tovább!!!No akkor már tudom is miből fogok kunyizni tőled!!!:):):):) A közös pápai ismerősünk meg úgy hallottam elnyírta a galambjait fűnyíróval!:) Ő kezdi bebizonyítani,hogy nem is olyan könnyű a chipeseknek sem!!:):):) Na én sem panaszkodhatok,mert a 1.galambomról én is lekéstem picit:( Faterodnak meg kitartás!!
Régen beszéltem tesómmal(1hete),sok a gondja,dolga.Vasárnap viszont megyek arra felé,anyák napját tartunk,ha meg már megyek,viszek magammal pár madárkát is.Sok időm nem lesz,mert vissza szeretnék érni este 6-ra órabontásra,ahol minden kiderül,ha máson nem akkor a vicceimen!!:):):)
Beszéltem Kollár Péterrel. Övé a galamb. Pénteken 3 db nem aludt otthon, kettő megjött másnap, ez az egy hiányzik neki. Ha megteszed, és pár napot erősítesz rajta, akkor talán elindul haza. Hol laksz Te? K.P köszöni az infót!!!
Sokat nem vártam tőlük rövidtávon, ezért márc. 28-án párosítottam őket, még nevelnek. Már csak szombatig kell elviselnem a tojókat a dúcban, majd egy hétig még a hímek nevelik a kicsiket. Ennek ellenére nagyon jó csapatokat ütök, úgy néz ki vezetem az egyesületet 3 rövidtávú verseny után. Vagy ha nem is, akkor nagyon szoros a verseny, és második vagyok. A 3 rövid előtt volt két próbaversenyünk, ami FCI-s, így egyéniben gyűjtötték a helyezéseket a madárkák. A legeredményesebb a tavalyi kasseli orsz. 1. díjasom (hosszún 4 út 4 helyezés), aki idén 5 útból 5 helyezést szerzett, és 4x volt dúc elsőm!!! Sokan mondanák erre, hogy könnyű dúc elsőnek lenni, ha a többi semmit sem ér, de minden héten 7-8 galambot teszek a ker. listára a főcsapatból. Faternál ugye totál évesek vannak. A nagy déli szélben nagyon jól jöttek, de kezdő lévén a csapatot nem tudja kiválogatni. Most özvegyítettünk, ez után már csak a hímek mennek. 14 hímből majd meglátjuk mi lesz.
Pénteken v szombaton hozzám is beült a győri kerület egy galambja (2008-11-38330) nem akar elmenni, már többször próbálkoztam, de marad. Ma elviszem magammal dolgozni, remélem haza talál...
Igaz nekem a verseny napján jött, úgy egy galambom, mint neked, de tegnapra már remekül összeszedte magát. Ha pihenteted egy utat nem fog hátrányként jelenntkezni szerintem. És az önbizalmát is növeled, ha két három rövid edzőútra elviszed. A szezon elején én csináltam, hogy a késett galambokat betettem, mit mondjak, fele jött jól, fele ismét késett.