kicseréltek egy kábelt. a kocsi föld kebálét. elég hülyeségeket csinált az autó, villogott, ablakot törölt, hol beindult, hol leált, hol riasztott... szóval meg volt hüylülve a kábel és oda vntattuk el kiolvasni a komputer. az egészért fizettem 3000 forintot, abból 2500 volt a kábel, 500 a munkadíj! :)
Nekem ugyanezzel a problémával, már cseréltünk balos lengőkart! Kanyarban, rázós, gödrös úton kopog.... Most a jobbos következik, mert ott is előjöttek a hangok.
Sziasztok, láma kérdés. Az autó kijelzőjén indítás után megjelenik egy kis kulcs és mögötte 8400. Ez azt jelenti, hogy 8400 km múlva szervíz? Ha igen ezt csak szakszervízben tehetem (érdemes ott?) meg?
Na igen, gömbfej elvileg lehetne a ludas, de ez kopog egyenes menetben is, ha rázós az út, viszont sík úton még kanyarban sem nyikkan meg. Azonkívül 3 szerelő állította hogy megnézte a lengőkar gömbfejet és hibátlanok. Ezért van a dilemma. Egyébként ez az egész valóban csak egyben rendelhető. Sajnos külön nem, ráadásul nem is olcsó. Félek ezt is kicseréltetem és megmarad a kopogás. Biztosra szeretnék menni, mert már elég sok pénz legomboltak a találgatásokért.
de csak azért mert xenonos a tompítottam és kapja a xenon a jelet a refiről is és a tompítottról is. A relé csak úgymond dióda helyett van hogy ha ha a tompított megy ne kapja az áramot a refi de mikor meg a reflektor kapja a jelet a tompított :-)
Nekem ez azért kell mert mikor átváltottam reflektorra kialudt a xenon aztán ha sokáig mentem refivel és vissza váltottam 3másodpercik világítás nélkül mentem míg a xenon be nem izzott.. ;-)
Új vagyok itt a fórumon, és új a PEUGEOT tulajdonosok között is. Van egy furcsa problémája a 206-os omnak, és egyetlen reményem hogy ti talán tudtok segíteni, mert a szerelők nem találják a problémát.
Kb. egy hónapja szereztem az Oroszlánt. Ez egy 2001 es évjáratú 1,6 literes 16 szelepes gépezet. A fő problémája, hogy erősen kopog az első futóműve, vagy legalább is úgy hallatszik mintha a futómű kopogna. Ám ez a kopogás is csak egyenetlen úton jelentkezik, akkor is inkább kanyarban. Sík betonon gyakorlatilag semmi hangja sincs még kanyarban sem. Földúton viszont erősen hallható és érezhető is. Vásárlás után egyből leadtam egy szerelőnek hogy nézze át az egész autót, különös tekintettel a kopogásra. Ekkor cseréltek rajta egy jobb első stabilizátor rudat, hátsó fékbetéteket és tárcsákat. A szerelő elmondása szerint átnézett mindent, ám semmi okát nem látta a kopogásnak. Azt is látta hogy a kormányösszekötők mindkét oldalon teljesen újak. A kopogás csak megmaradt. Gondoltam talán valami elnézett, így leadtam a kocsit a Peugeot Sárkány-nak hogy nézzék meg mi lehet az oka. Itt sem tudtak semmi okosat mondani. Ők is átnézték, és közölték hogy a futóműnek semmi baja. Ekkor teljes elkeseredettségemben elvittem egy Bosch szervízbe hátha talán ők találnak valamit. Találtak is... a légszűrőház nem volt stabilan rögzítve. mikor ezt helyrehozták a kopogás csak megmaradt. Ötletük ugyan volt, mégpedig hogy a lengőkar középső szilentje az én kocsimon nem szilent, hanem valamilyen persely. Megnézte alkatrészkatalógusban, és mind a két fajta rendelhető. szilentes, és perselyes is. Állítólag ez okozhatja, hogy a kaszninak átadódnak a rezgések mivel nincs meg a gumis csillapítás mint a szilent esetében. Javaslatuk az volt hogy ne ugorjak bele ebbe a javításba mert ebbe nem biztosak és feleslegesen kár lenne kicserélni egy hibátlan alkatrészt darabját olyan 38ezerért. Ha nektek volt hasonló problémátok, örülnék neki ha megosztanátok velem, hogyan sikerült megoldani. Köszönöm.
tippek: 1., döglődik az erősítő fokozat a rádióban. :( 2., az előző autóban külső erősítő volt mögé kötve, és ezért a kimenetet line szintre állíttatták. Ezen márkaszerviz még tud segíteni, egy kattintás a PPSben.
Vettünk egy 2003. végi 206-ost, amiben nem volt rádiómagnó. Találtunk a vaterán egyet, ami egy 99-esből lett kivéve. Megvettük, beszereltük, a kódot is elfogadta. Egy gond van vele: a hangerőt max. 5-ösig engedi (alig hallani és csak álló motornál), ha hangosabbat állítanál be kiírja: TOO HOT.
40percet álltam hogy lehűljön az olaj - hátha valahogy észhet tér ...
Miután eltelt lassan egy óra és a M3-ason telefon telefon után voltam már, levettem az akksit. Annyira észheztért hogy nem maradt égve a 3 lámpa, csak az akkué. Egy időre elfelejtette, de remélem a rendszer tárolta .. és kiolvasható lesz. 30km utan újra égve maradt, miután ráadtam a gyújtást :((
Úgy látom holnap délután megyek egy kódleolvasásra a Gablinibe, ha addig vki vmi jót nem ír nékem :(
Szintjelzővel kapcsolatban hogy állt az autó, ennek mindegy volt.
első tulaj, 6 éves volt áprilisban 60 ezer km-rel. Semmi baja nem volt ... remélem nem is lesz túl nagy gond.
Ha az autót beindítod, utánna is égve maradnak a lámpák? (akku, öndiagn. és a
"felkiáltójel") stb... ha igen, akkor tényleg baj is lehet, de előtte próbáld meg, hogy leveszed az akksit egy 5-10 percre, és hátha " észhez tér"
Hibakódot 5-10000 ft között olvasnak ki, helytől függ. Pl. Peugeot-fábiánnál azt hiszem 8000 ft.
Az olajszint jelzővel meg ne foglalkozz, van benne nívó pálca is, az a tuti! A visszajelző csak vízszintesen állva, és min 5 perc állás után mér elvileg pontosan, de ez a gyártó szerint sem a pontos módszer az olajszint megállapítására, legfeljebb csak tájékoztat.
Tankolt már valaki E85-öt? Azt olvastam, hogyha nincs is előkészítve a kocsi rá, akkor is ha a tankba félig benzint félig E85-öt nyomok, gond nem lehet! Vélemény? :)
bocsi visszalapoztam és láttam hogy tuning lampákról is irtatok lenne egy olyan kérdésem is hogy a pözsimen van angel eyes lámpa külön van a refi és a tompitott égö. ha felkapcsolom a refit elalszik a tompitott azt meg lehet-e oldani valamilyen relé cserével,hogy mind a kettő világitson ha refire kapcsolom ?
Hibakód leolvasást akarok készítettni, itt a fővárosban. Valaki tud egy jó helyet, persze ne legyen túl drága. Márkaszervízbe mennyi szokott lenni, tud vki vmi infót ezzel kapcsolatban? Köszönöm előre is a választ.
Hogy miért is kell a hibakod leolv.?
Történt, hogy egy 200km-es utazás előtt a peugon azt vettem észre hogy a hűtőventilátor mar annyira "torz" hangot adott ki hogy már nekem is feltünt h itt vmi nincs rendben. Persze, az motor-öndiagn. és a "piros felkiáltójel" világított a műszerfalon. Ráadtam a gyújtást ujbol és ujbol, "airbag" elalszik és a 3 visszajelző (akku, öndiagn. és a "felkiáltójel") Ja, és a elekrtomosmotorolajszint visszajelzőmar nem is foglalkoztam mar jó pár honapja mert annak ellenére hogy az olaj maximumon van a motorban hol túlságosan keveset mutat hol meg maximum olajszintet jelez a műszerfal. Ma reggel is: ráadtam a gyújtást 2szer, alacsony olajszint majd 10perc után ráadom ujbol a gyújtást (indítás nélkül!) maximumot muatott!
érdekelne mi lehet a gondja 206 hdi 2.0 ás vasnak ha a müszerfalon menet közben kigyulladt a motor öndiagnosztika visszajelző lámpája és agépen nem vehető észre semmi . előre is köszi
:) azt tudom, látom :) de van a családban egy picasso, annak is bovdenes a gápedálja, mégis elektromos gázpedálja van! ez valami folytószelepes vagy mi nem? Akkor erre nem lehet tempomatot kötni?