A "valós nevekről" meg pont egy 3 hozzászólás kedvéért regisztrált nick-kel nem kéne senkinek értekezni, szerintem. Az is tuti, hogy a kolleg(in)a sosem volt még topictalin, mert akkor pontosan tudná, ki mivel foglalkozik amúgy, és mennyire nem vagyunk érdekeltek (sajnos :D) a marketingtevékenységben.
És, milyen érdekes, az általunk leírtakat szinte minden itteni tapasztalat alátámasztja (pl. amiket én írtam a SOTE-ról, Macika az OM-ről, általában a PRK-ról, Hooshee az IL-ről stb.).
Néha kíváncsi volnék, hogy milyen élete lehet annak, aki idejön, regel egy nicket egy pár hozzászólásos kötekedésre, aztán továbbáll. Nem vaktyúk az első, de sajnos valószínűleg nem is az utolsó...
Ha olvasgattál, tudod, hogy az emberek az egyszerű, gombnyomásra megvárható megoldásokat keresik, legyen az akár 2x annyi pénz is.
Akinek szinte mindegy, hogy 260 vagy 440e Ft a műtét, az hajlandó kifizetni a 'gyors tutiért' a majdnem 2x-es árat.
Ha olvasgattál, láttad, hányan vannak, akiknek 'A' lézeres szemműtétből (=*LASIK) az maradt meg, hogy fájdalommentes és 3 nap után mehet vissza dolgozni.
Tudod, a tájékozatlan emberek sztereotípiák alapján döntenek, mert annyira nem foglalkoznak a szemük világával, hogy pár napot ráfordítsanak a tájékozódásra.
Nekik az elég, hogy a modern, trendi, meg NASA, meg FDA, meg vadászpilóták. Kész, eldöntve.
Vajon a szilikoncicit is eldöntenék csak ennyi/ilyen érvek/infók alapján?
nosazt hiszem rólam hihető hoyg nem vagyok senki kiszolgálója, konkrétan ebbe a topoikba alig írtam. Mivel játszom a korrekciós műtét gondolatával jónéhány órát elböngészgettem a neten...és elég elég egyértelmű az ítélet.
A LASIK ált. véve nem veszélyes de sokkal több mellékhatás és kockázati tényező áll fenn. Igazából csak azt nem értem, hogy akkor miértkezdték el alkalmazni. Ennyire nagy úr lenne a kényelem ? AZ intralasik nyilván modern de még friss, és csak annyi a biztos hogy a sima LASIK-nal jobb, de hogy mennyire azt még nem tudni.
Vannak kísérleti szakaszban újabb eljárások is, de azokból kitudja mikor lesz valóság... Ráadásul olyat is olvastam, hogy a hullámfrontos kezelés PRK-nál jobban müxik. Asszem PRK lesz nálam...ha egyáltalán megejtem.
Pár topictalin én is voltam, sajnos a legutóbbira nem értem oda. Ha lesz megint, ott leszek. Ismét. (Arctalan, azb+...)
Vaktyuk "teljesítményét" meg nem is kommentálom, jól (és meglepően türelmesen :D) összefoglaltátok itt előttem. Valamiért érzem, hogy vaktyuk kolleg(in)a nem lesz ott egyik személyes találkozón sem. Hiszen mi nem vállaljuk az arcunkat, ugyebár...
Illetve hát... A PRK-t nagyon nem kéne még eltemetni, mert az általuk annyira sztárolt LASIK-nél MINDEN tekintetben biztonságosabb.
Nem véletlen, hogy a hazai lézerszemészet fellegvárának számító Optik+Med-nél legalább 3 éve nem végeznek már sima LASIK-et.
De tudod, ha valakinek van egy kalapácsa, minden szögnek néz ki. :)
Beruháztak nem kevés milliót a LASIK technikára, logikus, hogy az a színes-szagos-szélesvásznú technika nekik, minden más ellenében. Ezért is nem említik, hogy mennyire elavult a LASIK az IntraLASIK-kel szemben... :)
A győri oldalról.Ez valós? PRK – (fotorefraktív keratektómia), az a legrégebben kifejlesztett lézeres szemműtéti eljárás . Általában ma már csak akkor alkalmazzuk ha a szem a korszerűbb eljárásokra alkalmatlan ,vagy természetesen akkor ha a páciens ragaszkodik hozá.
Itt a szaruhártya felületi részének – a hámnak- mechanikus eltávolítása után, az excimer lézer hatást gyakorol a szaruhártya sztrómájára és néhány ezred milliméter vastagságú szövetréteget távolít el. A lézeres műtét utáni terápiás CL felhelyezése pár napig szükséges lehet, amivel a fájdalom csökkenthető. Alatta a felszín 4-5 nap alatt behámosodik.
Hátránya a fájdalom, a fénykerülés ami 3- 5 napig is eltarthat és a látás is csak a 1-2 hét végére erősödik fel. A fél éves utógondozás ( minimum 3 hónap szemcseppes kezelés, fél év UV fény elleni védelem ) nagyon fontos. Ezért a kontrollok száma is több.
Műtét utáni 1.,2.,3.,5.napok valamint ajánlott 1.,3.,6.,9.,12., hónap elteltével is. A munkából való kiesés 1 - 2 hét.
Korlátozások:
Két hétig zuhanyozás közben sem mehet víz a szemébe, és 1-2 kg nál nehezebb súlyt nem emelhet !
3 hétig ne dolgozzon számítógépen és ne üljön volán mögé !
6 hétig semmit sem sportolhat és utána is csak fokozatosan terhelje magát !
2 hónapig ne sminkeljen ,és arckezelésnél gőzölni tilos !
3 hónapig ne szaunázzon és ne ússzon !
6 hónapig ne napozzon és ne szoláriumozzon napszemüvegben sem !
6 hónapig napszemüveg viselése kötelező! ( UV védelem miatt )
Hümmm, hümmm... Olvasgatom a jelölt honlapot, és mit találtam? "A lebeny tökéletesen visszailleszkedik a helyére, rendkívül gyorsan és stabilan rögzül. Ezáltal a LASIK eljárás mentes minden szövődménytől, teljes mértékben fájdalommente és azonnal gyógyul. "
Azért ez így erősen csúsztatás-szagú... A lebeny nem rögzül valójában sehogy, LASIK esetén. IntraLASIK-nál már valamennyire igen, de a simánál nem, mindegy hány pontot mér a lézer, ez ettől erőst független. Ezt írják itt róla: "a lamellát visszahelyezik az eredeti helyére, ami adhezíven hozzászívódik az alapjához (ezt a lebenyt ezek után már csak műtéti körülmények között lehet újból felpreparálni )" Khmmm...
A teljes fájdalommentességet sem tudom megadni, több *Lasikos panaszolta már el, hogy volt fájdalom.
Továbbá az Epi-Lasik ecsetelésénél a PRK-val és Lasekkel szemben az előnyöket, a Lasikkal szemben csak a hátrányokat említi - enyhén marketingszagú.
Maradjunk annyiban, hogy valószínűleg kitűnő szemészről van szó (megnéztem a publikációit stb., érdekes módon több is íródott Nagy Zoltán tanár úrral, akit személy szerint a témában (is) legképzettebnek tartok); de nagyon lasikra gyúr... Ami a második legrizikósabb látásjavító eljárás (Archibasev dokit nehéz felülmúlni, no).
A műszerről sajnos csak annyit tudok, ami a honlapjukon van.
Ezt a műtétet úgy hirdetik Győrben, hogy a legkorszerűbb eljárás, ezért olvastam megdöbbenve, hogy Pesten már nincs is LASIK. Sima LASIK műtétet ajánlottak. Nem tudom, hogy ez az új gép garancia lehet-e arra, hogy az eljárás is biztonságosabb lett. Illetve az orvosokról ( http://www.szempontgyor.hu/HU/szempont/ ) hallottatok?? Mennyire megbízhatóak??
Igen én megcsináltattam a szemem Győrben .Tökéletes saszemem lett . És élvezem a LASIK minden előnyét. Véletlenül kerültema főorvosúrhoz . Ő mentette meg egy rokonom szemét, akiről az országban máshol már lemondtak . dr Bereczki Árpád pH.D. nemzetközi szaktekintély a szemészetben. Többször hívják magyarországon és külföldön műtéti bemutatókra , élő műtéti közvetítésekre operálni. Sokkal komolyabb műtéteket végez mint egy ilyen lézerkezelés. Egyébként ezeket a lézerkezeléseket elsők között kezdte az országban ,még Budapesten.
Azonban a Szempont klinika amit Győrben nyitott főleg a lézerekre épül. És az a főorvos elve ,hogy a látásjavító lézerkezeléseket személyesen végzi. Nem adja ki alkalmazottaknak ,vagy beosztott orvosoknak, mert szerinte a beteg így van legnagyobb biztonságban. Még az elő és utó vizsgálatokat is csak a feleségére bízza , aki szintén szemész. Nekem ez nagyon szimpatikus volt . Tökéletes bizalom, és biztonság. . Az excimer lézerjük az a" speckós gép " tényleg a legjobb a világon , csak utána kell nézni a külföldi honlapokon. Szerintem érdemes megnézni a saját honlapjukat és a főorvosúr önéletrajzát . Engem a családban így már két eset is meggyőzött. Legközelebb is hozzájuk mennék.
Egy hátrányuk van, nem nagyon költenek marketingre . De végülis mi kell ennél több ?. A legjobb operatőr a legjobb géppel.
Elvileg sikeres lehet - simán újrahámosodik. Persze kérdés, elsőre miért nem; de a tapasztalatok alapján ez valami nem várt malőr lehetett (én arra tippelnék, tényleg nem gyakori, sőt).
Semmi titok nincs benne. Idekint megvizsgáltattam a szemem mivel nem nagyon tudok innen visszaugrani ( majd nyáron ) és az volt a diagnózis a jobszememre hogy egyenetlen a felülete így valszeg segítene a fénytörésen egy "törlés" és rebuild".
A jobszememen elég erős fénytörés van míg a bal az alapvetően rendben van. A fő gond az hogy a jobszemem a vezérszem.
Az extra fényérzékenység és az idegvégek szabadon maradása mind ugyanolyan, mint a PRK-nál volt, hiszen ebből a szempontból, eddig a pontig teljesen megegyezik a két eljárás, csak a Te mostani esetedben nem fognak továbbmenni lézerezni.
Egyébként publikus, hogy miért van erre szükség Nálad?
Köszönöm a válaszod. Még azt megkérdezném hogy az extra fényérzékenység és fájdalom is újra jelentkezik ( csak hogy tudjam mire készüljek ) vagy ez csak a lézeres műtét sajátossága ?
Ha az egyik szememről el kell távolítani a felső réteget ( ne kérdezzétek hogy hívják ) mert pl a csillag felülete túl magas akkor az ugyanolyan módon és időben gyógyúl mint amikor műtöttek ?
Mennyi időn belül záródik teljesen újra és lesz 100% os ez a réteg ?