Keresés

Részletes keresés

J Dagain Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41452
Akkor mi lesz azokkal a katonákkal aki eleve a missziók miatt maradtak bent? Mivel tartják vissza őket? 91 000 forinttal? Aki a semmiből elvesz semmit az plusz lesz. Plusz káosz...
Előzmény: Hamburger2 (41450)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41451
És milyen beosztások mannak, illetve mennyi a korhtár?
Előzmény: kovacsgyula44 (41449)
Hamburger2 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41450

"Ha hajlandónak mutatkozik a problémával foglalkozni, akkor is csak abból a szempontból, hogy tartalékost is küldhetne misszióba, ezzel is enyhíthetné az aktív komponensre nehezedő nyomást."

Ez már az eü-területen elkezdődött valamilyen formában. (Mentőorvosok misszióra történő "beöltöztetése". Egyébként éppen a Bw már lassan egy évtizede rájött, hogy a missziós terhelés csökkentésének ez egy igen hatásos módszere.

Előzmény: kovacsgyula44 (41419)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41449

Belic!

Kösz, hogy gyorsan reagáltál.

Tudtommal a National Guard is, a Bundeswehr Tartalékos Szövetsége is csak azokat fogadja be, akik az aktív komponensben meghatározott időt leszolgáltak. Ezzel zárják ki a mi tarsolylemezeseinknek, nemezsapkásainknak megfelelő saját őrültjeiket. A NG háborús létszámra egészíti ki a haderőnemeket. A Tartalék Erők és Parancsnokságok a meglévő kiképzési centrumokra (Fort Bragg, Fort Sill és a többi "Fort"), logisztikai központokra és egészségügyi intézményekre alapozottak. Ők végezhetik a már szolgáltakból, de a NG-ba nem jelentkezettekből a háborús veszteségek pótlását, a hadkötelezettség visszaállításával újoncok képzését, az anyagi készletek utánszállítását, a sebesültek ellátását, ők hajtják végre a "hátországvédelmi" feladatokat.

A mi "ÖT" rendszerünkbe bárki beléphet, aki megfelel az alkalmassági követelményeknek, 25 nap alatt bármilyen beosztásra felkészítik. Van néhány ismerősöm, aki civil volt (lélekben is), és az maradt a kiképzés után is.

gyula

Előzmény: belic (41445)
Volt tüzér Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41448

Jaj ne!

Lett már itt szóvivőből miniszter is. Igaz ő híradó volt.

Előzmény: ambasa (41446)
swordmanus Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41447
Tiszteletem!
Akkor ennek tükrében módosítanék: ha nem nagy kérés, jövő héten kérnék emlékeztetőt!
Nagyon köszönöm!
Zoli
Előzmény: arpapa (41442)
ambasa Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41446
Szia Hamburger!

Mi van lassan PR tiszt leszel? Múlt héten a HVG, ma reggel meg arra ébredek, hogy te szólsz a Kossuth Rádióból. Ha így haladsz tovább nem Afrikába, hanem a Minisztériumba kerülsz szóvivőnek. :)

TG
belic Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41445
Tisztelt Kovacs Gyula,

Nézz utána, az "önkéntes tartalékos" rendszer hungarikum, eltér a világ minden más rendszerétől, leglényegesebb eleme, hogy nem működik. Szó sincs benne olyanokról amiről te beszélsz, nézz utána!

Termeszetesen en is latom, hogy nalunk nem mukodik az onkentes tartalekos rendszer.

Minden bizonnyal a nemmukodesen kivul is szamos ponton elter a mas orszagokban levo hasonlo rendszerektol (pl. US nemzeti garda, USA reserve), ez utobbiakrol igen kevesen tudok (az onkentes tartalakosokrol is csak kb ennyit), de szerintem abban a melysegben, amennyit en irtam, azonosan mukodnek:

Szamomra egyaltalan nem hangzik furan, rengeteg kulfoldi szervezet igy mukodik.
Vagyis egyreszt nem csak azokra szamitanak, akik profi katonakent minden nap vedik a hont, hanem (sokkal olcsobban fentarthato) amatorokre is, mikozben ok nem azert tartalekosok, hogy megusszak a bortont, hanem azert, mert szeretnenek tenni a hazajukert (anelkul, hogy egesz eletuket katonakent kellene leelniuk).

Szerintem 3 dolgot allitottam:
-az onkentes tartalekosok vedik a hont.
"2/2002. (IV. 10.) HM rendelet az önkéntes tartalékos jogviszony szabályozásáról
7. §: (2) A tényleges katonai szolgálatra a katonai szervezetek igényének megfelelően, az állományilletékes parancsnok által küldött értesítés alapján az önkéntes tartalékos köteles bevonulni."

-az onkentes tartalekosok onkent (nem a kotelezo sorkatonai szolgalat elkerulese miatti buntetestol felve) jelentkeznek:
"2. § (1) Önkéntes tartalékos jogviszony önként jelentkezés alapján, kérelemre, a tartalékos katona és a Honvédség között megkötött szerződéssel jön létre."

-az onkentes tartalekos rendszer fentartasa olcsobb, mint ugyanakkora profi rendszer fentartasa
"9. §(1) Az önkéntes tartalékos külön jogszabályban meghatározott módon illetményre, rendelkezésre állási díjra, egyes költségtérítésekre és támogatásokra jogosult.
(2) Az önkéntes tartalékost egy rend téli hadiruházattal kell ellátni, amelynek tárolását a katonai szervezet végzi. A hadiruházatot az összkészlet részeként, név szerint, a fenntartási készlettől elkülönítve kell tárolni és nyilvántartani.(3) Az önkéntes tartalékost a tényleges katonai szolgálat idejére természetbeni élelmezés illeti meg.(4) Az önkéntes tartalékost tényleges katonai szolgálata idején a rendfokozati állománykategóriájának és beosztásának megfelelően, a tényleges katonai szolgálatot teljesítő állományra meghatározott normák szerint kell ellátni egyéni fegyverzettel, műszaki felszereléssel és vegyivédelmi eszközökkel. Az egyéni felszerelést a tényleges katonai szolgálat idejére az önkéntes tartalékos részére át kell adni.(5) A tiszti, tiszthelyettesi rendfokozatú önkéntes tartalékos elhelyezése nőtlenszállón, annak hiánya esetén laktanyai elhelyezés keretében, a sorkatonai szolgálatot teljesítőktől elkülönülten történik. A rendfokozat nélküli és tisztes önkéntes tartalékost laktanyai elhelyezés keretében a sorköteles állománytól elkülönítve kell elhelyezni.(6) Az önkéntes tartalékos jogviszonyra kötött szerződés időtartama alatt a beosztás ellátásához és az előmenetelhez szükséges továbbképzéseket, valamint azok költségeit az elöljáró békeszervezet éves tervében kell megtervezni.(7) A Honvédség szociális-jóléti ellátórendszere szolgáltatásai közül az önkéntes tartalékos a tényleges katonai szolgálata alatt egészségügyi ellátásra, csoportos életbiztosításra és a szerződés teljes időtartama alatt családsegítő szolgáltatásra, kulturális és sportlétesítmények szolgáltatásaira, valamint elő- és utószezonban a honvédségi üdülők önköltséges térítési formában történő igénybevételére, a szolgálatteljesítéssel összefüggő haláleset esetén kegyeleti ellátásra jogosult.(8) A (7) bekezdésben foglalt szolgáltatások igénybevételének részletes szabályait külön jogszabály tartalmazza."

Bel
Előzmény: kovacsgyula44 (41444)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41444

Belic!

Nézz utána, az "önkéntes tartalékos" rendszer hungarikum, eltér a világ minden más rendszerétől, leglényegesebb eleme, hogy nem működik. Szó sincs benne olyanokról amiről te beszélsz, nézz utána!

gyula

Előzmény: belic (41436)
thehassan Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41443
Kapcsolódó sztori:
1999. szeptemberében a Bolyai vendégül látott néhány görög katonai akadémistát túlélőkiképzés céljából. Mivel ez kiképzés volt, és nem éles végrehajtás :) , kaptunk konzervet. Öt napra öt székelykáposztát (meg további dolgokat is, persze, pl. vagdalthúst meg olajoshalat, de most a káposztán van a hangsúly). Ahogyan leírtad, konzerv, forró víz (jelen esetben szabad tűzön), kivétel, földhözkocc, bontás. Azt az arckifejezést, ami a görögökön megjelent, soha nem fogom elfelejteni!

És hogy a sztori heppiendet is kapjon, én gyűlölöm az olajoshalat. A görög meg tengeri nép. Vagyis ettől a pillanattól kezdve nekem volt két székelykáposztám naponta, a görög tűzpáromnak meg két olajoshala.
Előzmény: Volt tüzér (41259)
arpapa Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41442
Május 11 -én lesz a filmbemutató, 21 órakor! Duna tévén!
Én emlékeztem rosszul.
árpapa
Előzmény: tuzer (41440)
Mud Rider Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41441
Szégyen!
Ki ez a Lőcsei Gabriella nevű lotyó?
Milyen zavaros hülyeséget bírt összehozni!

...hogy nem ég le a bőr az arcáról!!
Nincs ezeknél valami szerkesztő? Vagy legalább a takarítónővel elolvastathatták volna, hátha annak több esze lett volna és mondhatta volna, hogy ezt mégse...
Szégyen!
Előzmény: arpapa (41435)
tuzer Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41440
kabaré az a cikk. (az első). Te Árpapa, nem máj. 11. az időpont?
swordmanus Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41439
Tiszteletem Árpapa!
Megkérlek szépen, hogy május eleje-közepén erről egy pár mondatos hírt küldj el nekem légy szíves az e-mail címemre, s kiteszem a hírek közé.
Köszönöm szépen! Most még korai.
swordmanus Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41438
Tiszteletem!

Úgy érzed, hogy nekem kell ilyenfajta iránymutatás? Rég beszélgettünk, én azóta nem változtam.;-)
Természetesen nem a politikai irányokra voltam kíváncsi, abban én nyílt és radikális színt nem vallanék, mert nem érzem helyénvalónak.
Sokkal inkább érdekel, hogy az a tevékenység, amit folytatok, és biza' nem feltétlen egyedül, tudna-e valami értelmesbe integrálódni, vagy jobban járunk, ha a magunk feje után megyünk, mert értelmesebb célokat mutatni tudó ember, szervezet még nem akadt.
Tudod, a fejsze éle keresi az irányt, hogy merre csapjon legközelebb.
Előzmény: Éhesló (41427)
J Dagain Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41437
Ausztria + 1
Előzmény: Némedi László __ (41434)
belic Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41436
Hello!

Mi a manó lehet az az "önkéntes tartalékos rendszer"?
Elég furán hangzik.

Szamomra egyaltalan nem hangzik furan, rengeteg kulfoldi szervezet igy mukodik.
Vagyis egyreszt nem csak azokra szamitanak, akik profi katonakent minden nap vedik a hont, hanem (sokkal olcsobban fentarthato) amatorokre is, mikozben ok nem azert tartalekosok, hogy megusszak a bortont, hanem azert, mert szeretnenek tenni a hazajukert (anelkul, hogy egesz eletuket katonakent kellene leelniuk).

Bel
Előzmény: Mud Rider (41423)
arpapa Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41435

Elkészült az egykori rakétadandárunkról egy dokumentumfilm, ( bemutató május 21 - én, 21 órakor a Duna tévén ) eléggé tisztességes és korrekt.

A filmről írtak egy cikket: Szóval jelent még valamit az újságírói tisztesség, és most tekitsünk el attól, hogy melyik lapban jelent meg. Csúsztatás, pontatlanság, félreinformálás, uszítás. 

Zsófi, az atomtöltetű!

Szeretnék ajánlani egy másik cikket is, a rendőrségről jelent meg, netán párhuzamot lehetne vonni a honvédséggel? ( Nagyon érdemes elolvasni )

Nem felesel szabotál

árpapa
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41434
Észak-Olaszo még csak suspected, viszont a cseh az 3 ember...
Előzmény: Törölt nick (41433)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41433
Csehország, É-Olaszország. Talán csak órák kérdése...
Előzmény: Némedi László __ (41430)
Atis57 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41432
Szia!
ezekről nem tudok....
De az urán lőszer fehér porát láttam--- és mutattak műszerrel az Alffa sugárzást is.
sajna tul sok volt a találgatás --nem sokat lehetett tudni, sok érthetetlen eset történt....akkor . Ez pedig melegágya az összeesküvésnek IS!!
Előzmény: M.Zoli (41431)
M.Zoli Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41431

Udv.

Majd kitalaljak, hogy az USA kiserletezett biologiai fegyverrel valahol Uj Mexikoban, csak kicsuszott az ellenorzes alol. Marmint az osszeeskuves elmelet gyartok.

Nemregen hallottam olyat, hogy az USA annak idejen Szerbiaban kiprobalta az ABC-t Szerbiaban ( 99 ). Mondtam, hogy azert a szegenyitett uran magvas lovedekek nem eppen atomfegyver, de a beszelgetopartner szerint igen. Aztan emlitett olyasmit, hogy Ujvideken a finomito bombazas alkalmabol hasznaltak valami olyan szert, ami nem vegyifegyver, de az ego olajbol bizonyos hofokon katalazitakorkent kepes vegyi fegyvert csinalni. Marmint  marmint. Nem volt szamomra vilagos a teoria. Meg hogy lenyomtak valami szarsagot is a szerbekre, aminek hatasara kitort akkor valami jarvany Europaban.

Na, szoval erdekes beszelgetes volt, inkabb hallgattam, jobbat nem tehettem.

Ez csak ugy eszembe jutott. Meg aztan ki tudja, akar igaz is lehet. Sosem fogom elvetni annak a lehetoseget sem, hogy a Roswelli pilota urtarsunk jelenleg Havain koktelt horpol.

Udv.

Előzmény: Némedi László __ (41430)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41430
klikk a térképre és látszódik, hogy közelg a swine flu...

swineflu
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41429
én is azt mondanám, hogy a katonák felettese politikus legyen, mert a politikai felelősséget neki kell vállalnia, a civil kontrol, pl mi lehetnénk :)))
Előzmény: Zicherman Istvan (41416)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41428
necces:

"b) civil szervezet: az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján létrejött társadalmi szervezet, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény alapján létrejött alapítvány, illetve e szervezetek jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egysége (kivéve a pártot, a párt által alapított alapítványt, a párt részvételével létrehozott egyesületet, a létesítő okirata szerint munkaadói, munkavállalói vagy gazdasági érdekképviseletet ellátó szervezetet, a biztosító egyesületet és a közalapítványt);"

kiemelés: a párt részvételével létrehozott egyesületet

Általában az NGO-knak nem illene konkrétan politizálni, mert akkor inkább pártként definiálnám, és a párt számomra nem civilszervezet.
Előzmény: Éhesló (41426)
Éhesló Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41427
Jobbra tarts!
(Bocsi!:-)))
Előzmény: swordmanus (41425)
Éhesló Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41426
OFF
A M.G. civil szervezet?
Szerencsére igen.
Mindegyik szervezet civil, amelyet nem az állam, vagy önkormányzat, hanem civil ember, vagy azok valamilyen közössége alapít.
ON
swordmanus Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41425
ÉN vagyok kíváncsi.
Hogy tudjam, mihez tartsak.
Előzmény: Atis57 (41424)
Atis57 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41424
Szia!
szerinted ezek a VEZETŐK _SZAGÉRTŐK kiváncsiak is bármire ???
kiállnak nyilatkoznak - mert szerintük ez a követendő út!!
A cementgyártást növelni kell , mert ezentúl a nyulakat cementtel hizlaljuk...érthető!!!
Előzmény: swordmanus (41422)
Mud Rider Creative Commons License 2009.04.28 0 0 41423
Mi a manó lehet az az "önkéntes tartalékos rendszer"?
Elég furán hangzik.
De alapvetően olyan Mátyás király meséiből ismert "hoztunk is meg nem is", avagy az 1 Ft-os üvegbetét országában "van tartalékos rendszer is, úgyhogy feladat kipipálva " dolognak tünik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!