Nekem bal hátul körlyukas Samurai felni van fent 265/75*15-ös gumival, nem ér a laprugóhoz, mondjuk a felni alatt van 2mm vastag alátét de az nem nagyon számít... a laprugó és a gumi között van 1,5-2 cm...
Gratulálok! Komoly spéci gép, jól átépítve! A motor maradt a V6 ugye? Meg hagytad az UAZ váltót is? Nem? ezek milyen spéci kardánok? Mennyivel emelted meg?
Sziasztok.Ha valaki épp ilyet keres nagyon jó belsővel eladó.A második váltó tipusa nem ismert de kulön lehet kapcsolni hátsót,elejét,felezőt,Uar új önindító kettő db.
Helló Ehhez hasonlóan jártam én is most,csak nekem a beöntőcsonknál szivárgott körben elég rendesen (az enyém dízel). Leengedtem, amennyire csak tudtam, elvittem egy bádogoshoz, akinek mondtam, hogy ne sajnálja az ónt. Már úgy vittem oda, hogy drótkefekoronggal fémtisztára le volt csiszolva. Úgy megörült neki, hogy azonnal megcsinálta :)))))) Szóval ott szokott folyni, meg a leeresztőcsavarnál, ha az is kapott már egy párat. Én ledugóztam, kompresszorral megnyomattam, aztán szivárgásvizsgáló habbal körbekentem az illesztéseknél. 2 tűhegynyi lyukat is találtam a leeresztőnél. A levegőztető a beöntő kupakon van. Üdv
Szerintem nagyon fontos, hogy az első és a hátsó difiben ua legyen az áttétel, mert akkor nem fog feszülni a terepváltó. Ott van egy rugalmas tengely, amely alaphelyzetben 50-50% osztja el a nyomatékot az első és hátsó híd között, de ha nem ua az áttétel, akkor nagy terhelést kapha és megfeszül, eltörik, széttöri a csapágyakat stb.
Vagy, mint írtad, csak a nagy sárban lehet használni a 4 kereket, mert ott megoldódik a gond magától... ;-))
Mivel az üzemenyagmérő nem működik rendesen a gépemen, ezért a hétvégén jól teleszaladt. A nyilástól 10-12 cm-re volt a benzinszint, viszont a tank elején (az első sárvédő mögött) kifolyt 1-2 deci benzin.
A kérdésem az, hogy van ott valami levegőztető nyílás, vagy lukas lehet a tank?
Üdv. Köszönöm a válaszokat. Az az igazság, hogy a 9 fogú kúpkereket egy sráctól vettük Poroszlón, Ő is UAZ-os, egy 41 fogas tányérkerékkel együtt adta. Azt mondta, hogy ez így lett kiszedve egy difiből. A kérdésem így még aktuálisabb kinek van egy eladó 8 fogas kúpkereke? Kérem adjon egy elérhetőséget. Kösz.
Hozzám került olyan háziépítésű kistraktor, amelyiknek a hátulja ZUK, az eleje UAZ híd volt. Természetesen a lengyel nem 8/41- es fogaskerékarányú. Megölték egymást, szörnyű erők dolgoznak ilyenkor egymás ellen. (szerencsére a lengyel gyártmány volt a gyengébb)
Ellenpéldaként tudok olyan dobozost, amelyiknek a hátsó differenciálműve Volga (annak az áttételi arányát nem tudom), az eleje meg a normál. De annak a vezetője nagyon tudja, hogy csak akkor kapcsol elejét, mikor már a hátsó hajtás megpörgött...
Ha nem egyezik az áttétel előbb-utóbb összetör valamit a gép !
Ha UAZról van szó akkor két áttételt ismerek 8:41 és 8:37 es vagyis a kúpkeréken 8 fog van ! Csak párban lehet cserélni a fogaskereket, nem tudod illeszteni a 8:41 kúpkereket a 8:37 es tányérkerékhez vagy fordítva !
Üdv. Az lenne a kérdésem, hogyha a hátsó hídban lévő 8 fogas kúpkereket 9 fogúra cserélem, és az első hídban lévő marad 8 akkor mi történik? Az összkerékhajtás bekapcsolásakor baj lehet ? Kérem, ha van valakinek hasonló tapasztalata, akkor jelezzen. Előre is köszönöm.