Ez jelzi a kód beírásának a lehetőségét (azaz tízszer próbálkozhatsz), ha ez nem jelenik meg integethetsz a rádiónak, bármilyen kódot megadhatsz nem fog működni......
Persze erre is van megoldás jó pénzért, de egy ilyen rádió/magnó/cd nem ér annyit....))))
Héjj emberek! Nemrég kaptam egy corsa b-t, és akitől vettük utolag megtudtuk hogy kivette a hangszórókat és a rádiófejegységet is, és a kábeleket elvágta:D Mindegy, a lényeg hogy beletettük a rádiót, és a hangszórókat is, és megpróbáltuk beleirni a rádióba a kódot, de azt irja ki egyfolytában hogy: SAFE. HIába nyomkodjuk, nem akarja hogy beirjuk a kódot!!!! Vki tudna segíteni??? Fontos lenne!! Köszönöm
Van egy hibája a kocsimnak, eddig nem jöttem rá se én, se más, hogy mi lehet...
Talán valaki tud tanácsot adni, esetleg találkozott ilyesféle hibával..
A beteg egy 1.7 DTI 16V C Corsa (Y17DT): ha 120-130-nál még odalépek neki, a műszerfalon kigyullad egy hibajelző (autó+villáskulcs), és gyengébb lesz a kocsi, elmegy egy kicsit erő, de lehet menni vele.. Pár perc pihentetés és újraindítás után minden újra rendben van, minha mise történt volna...120-130km/h-ig tökéletesen viselkedik.. Néha ha olyan kedve van, 100km/h körül is eljön a hiba..
Rákötötték már a szám. gépet, nem lehetett megállapítani a pontos hibát... vicc az egész..
Most kellett olajpumpát cseréltetnem, tönkrement, reméltem hogy ezzel megoldódik a hiba, de nem...
Gondoltam már légtömegmérőre, vagy hogy falsch-ot szív, ilyesmi.. Vmi rejtett lehet..
Valakinek ötlete? Vevő vagyok minden információra...
Alapjáraton nem gyullad ki a szervízlámpa, csak magas fordulatnál és utána villágít folyamatosan.Ha leállítod és újra indítod a gépet akkor ismét nem világít.
Akkor így hagyom, nem bántom. Ugyis mintha a fogyasztása is sokkal jobb , most már 6 alá le tudok menni, 5.6 környékére. Bár lehet ez csak bemagyarázás..:)
Ki kell szedni (az kb. egyenlő az agyhalállal, ha vizes szelep, azaz benne van a hűtőkörben), szétbontani nem lehet, csak azt tudod tenni, hogy beáztatod egy éjszakára pl. féktisztító folyadékba. Ez jó esetben feloldja a benne lévő kormot, amitől meg szokott szorulni a szelep szára. Sajna ez sem végleges megoldás.
Marad a csere, vagy a kiiktatás.
Szoftveresen csak bizonyos motoroknál van rá lehetőség, ill. a Törökországba szánt opeleknél más a motorvezérlő szoftver, mivel ott nem előírás az AGR megléte, azaz teljesen más szoftvert használnak.
Elképzelhető az is, hogy a meglévő AGR -t a meglévő vezérlő szoftverrel ki tudják kerülni, hallottam már ilyenről én is, de nem tudom ennek a pontos menetét.
Úgy tudom ebben az esetben "becsapják" az ECU -t, azaz olyan jelet küldenek neki, mint ha ő látná és érzékelné az AGR meglétét és ehhez tudja igazítani a vezérlést és a működést. Ettől még "inaktívat" írhat ki a TECH, de a szoftver mégis be van csapva....
Ha a tied ilyen és jól működik ne foglalkozz vele, ettől még az zöldkártyán is simán teljesít....
Benzinszűrőt szokták cserélni időközönként, mivel a mikroszemcsés betétje el tömődhet annyira, hogy már nem tud akkora nyomással áramolni az üzemanyag.
De nem hinném hogy ez lenne a probléma.
Leginkább az AGR szelep szokott ilyen tüneteket produkálni, amikor készül meghalni, azaz megszorulni, mert elkoszolódott.
Gyanús lehet még a légtömegmérő, ha csak kezdeti a probléma akkor nem fog hibakódot dobni, de simán produkálhat tüneteket.
Ez viszont elég drága dolog, az eredeti gyári több mint 100 ezer HUF, a gagyi utángyártott meg szart sem ér!
Sajnos az AGR sem olcsó, de itt még van lehetőség a szelep tisztítására, lezárására esetleg a szoftveres kiiktatásra. Az utóbbi erősen motorvezérlő szoftver függő.
Állóhelyben pedig nem kéne túráztatni a motort, főleg nem padlógázzal, mert hamarosan integethetsz a motorodnak, többet ártol vele mint gondolnád.
Hibakódot mindenképpen nézess, ezzel lehet szűkíteni a kört......
Előfordulhat teljesen triviális hiba is, mint pl. egy kontakt - érintkezési hiba egy csatlakozónál, pl. a DIS -hídnál.......
Igen, most már lessz valami az agyában..lehet hogy pont az hogy az egyik henger nem ment...
Innen már csak a szerelőn mulik, hogy mire tud következtetni illetve hogy mennyire látja át miből lehetett a kiinduló hiba..vagyis a hibát mi is okozta, és nem csak a végeredményt .
EGR szelephibánál szerintem adott volna hibajelet már előzöleg is..bár ki tudja...
Elalszik utánna a szervízlámpa? vagy ég tovább?
Most végiggondolva csak egy tipp. Nálam van egy rejtett kapcsoló, ami a motorvezérlésnek a biztosítóját, illetve az ottani kapcsolóját szakítja meg. Néha , nagyon ritkán nem erőteljesen, határozottan kapcsolom át. ilyenkor olyan, mintha kissé kontakthibás lenne. Na akkor pontosan ilyen dolgokat csinál a gép.
Gázadásra szinte le akar fulladni, erőtlen, alig megy és persze kivillan a szervízlámpa. Rendesen használva viszont egy idő mulva elalszik a lámpa ujra.
Csak gondoltam egy tipp, a biztositéktáblánál illetve a mellette levő motorvezérlés kapcsolójánál esetleg kontakthiba..
Én azért így nem probálgatnám nagyon a kocsit, nehogy nagyobb bajt okozzak.
Ez a traktoros hang idegesítene, mert ez már komolyabb bajra utalhat..
Köszi a mindenkinek tippeket.A párom ki akarta cserélni benzinszűrőt. Szét is szedte levette a régit, de az autósboltban vett új szűrőt nem tudta feltenni,mert nem volt az autóhoz valót kapott. Így visszatette a régit.Szerinte a benzinszűrővel nem lehet gond,mert amikor leszedte mindkét oldalán spriccelt a szűrőből a benzin. Vagy ettől függetlenül még lehet,hogy cserélni kellene?
Viszont ami újdonság,hogy most már 2500-3000ford.-nál nemigen pörög tovább hiába nyomod a gázt. Egyre romló tendenciát mutat,valamint álló helyzetben ha gázt kb. 20 mpig tövig nyomod kigyullad a szervízlámpa, amit eddig még nem csinált és most már olyan hangja van, mint egy traktornak, mikor túráztatod a gázt.
Igaz az,hogyha a szervízlámpa kigyullad, akkor ha következőleg ráteszik a diagnosztikára már kijelzi a hibát?
Nekem is 1.4-es 2002 decemberi corsám van, az enyém volt szelepszorulásos. Nemtudom, hogy ugyanaz-e gondod, nálam meleg motornál nem volt gubanc. Télen volt, hogy megszorult a szelep és leállt a 2. henger( 0302 OBD ) ebből kifolyólag alig tudott elindulni az autó (csak hideg motornál), de annak maradandó nyoma volt és ki is lehetett olvasni az OBD-t. A szívműtét óta szépen megy (kop-kop). Állítólag a szelepszorulás típushiba Z14XE-ben, megelőzésként magas fordulatot, mínőségi benzint és spurit javasolnak.
Igen.Ez egy ragasztó szerű dolog,de nem ragaszt csak rögzit és a kirázódás ellen biztosít,általában minden forgó alkatrészt rögziteni kell valahogy még motortartó bak csavarjait is szokták stb.
Mintha már irtak volna ilyen hibát többen is az 1.4-esre, nekik szelepszorulás miatt jött elő a hiba, és nem ment az egyik henger.Főleg mikor bemelegedett. Olvass vissza, már nem tudom merre lehet, de pár 1-2 hónapja., szerintem hátha nektek is az a baj. Ugy tünik ez az 1.4-es hibája?
Azért persze érdemes elötte benzinszürőt, meg ami lehet átnézni, mert erre 100 körüli javítást irtak.
Ha a műszerre jot mondtak, akkor ezek szerint a szondák jók.
Más. Amit irtam az EGR-ről, nem tudja senki? Már biztos vagyok benne, hogy rossz az enyém, mert megnéztem haveromnak és neki működödtt, ugy 38-40 %-ig változott is. Nekem Inaktívat ir ki mindig és 0% változást. Én ugy gondolom, hogy akkor épp zárt állapotban maradt, és így nem nagy baj, csak max a zöldkártya értékeket nem hozza. Gondolom én, de javítsatok ki ha rosszul tudom!
Segítségetekre lenne szükségem. Van egy 2002.dec évjáratú 1.4-s C Corsám. 2 éve vettem és eddig nem volt vele probléma. Saját szerelőnél rendszeresen szervízelve, kötelező km-nél átvizsgálva, alkatrészek cserélve.
Kb. egy hete 120km/h-s tempónál elkezdett rángatni, lassítás után 80-100km/h abbahagyta. Később már 100-nál,80-nál is.Hiába nyomtam tövig a gázt nem gyorsult sehova.
Elvittük a szerelőnkhöz, rátette a sz.gépre és nem mutatott semmit.Azt mondta nagy baj nem lehet, de mivel szabadságra megy nem tud vele foglalkozni. Tippjei vannak, hogy mi lehet,de ezt időigényes végig zongorázni. Azt tanácsolta mivel sürgős lenne vigyük el opel szervízbe,hátha ott szakszervíz révén már volt hasonló tapasztalat hamarabb tudják mi a baj.
Opel szervízbe u.úgy rátették a gépre és nem mutatott semmit. Bementünk a szervízbe és ott a csóka elkezdte sorolni,hogy mi minden hiba lehetőség lehet ezeket járja végig a szerelőnk és ha nem megy ők szívesen folytatják tovább. "De hát" mondjuk, ezért hoztuk ide kezdjék el és csinálják meg. Akkor egy hét múlva tudnak vele foglalkozni, addig a szerelőnk végigjárhatja azokat a lépéseket amiket felsorolt( gyertyacsere, benzinszűrőcsere stb.). Párom kicserélte a gyertyákat,de az nem segített rajta.
Úgyhogy egy hete itt állunk és előbre nem juttottunk a XXI.században.
Ha v.ki tud v.mi okosságot vagy volt hasonló tapasztalata, akkor nagyon várok mihamarabb minden segítséget. Előre is Köszi!
Szia. Az sajna hiba volt,jobb lett volna ha elötte kérdezel már bocs.A főtengely tárcsákat általában légkulcs segítségével szokás lazítani pont azért mert nincs lehetőség az ellentartásra,amúgy nem balmenetes viszont menetrögzítővel rögzített.A vezérléshez sajna tényleg célszerszámok kellenek azt szerelőre bíznám.sorry:(
Van egy nagy problemam. C Corsa 1.2 benzin Z12XE motorrol lenne szo. Serult volt az auto jobb eleje, javitas utan jottem ra, hogy a motor is serult, megrepedt a motor oldalan levo, a vezermulancot borito fedel a tetejen (2-3 cm) a vizpumpa mogott. Akkor azt ajanlottak, hogy probaljam meg kivulrol megragasztani, mert tul koltseges azt cserelni. Ugy tunt hogy a ragaszto befogta a repedest, de nemsokara szivarogni kezdett az olaj, megprobaltam megegyszer, de ugyanez volt az eredmeny. Gondoltam olajcsere elott allok es akkor mar kicserelem, neki is lattam a munkanak, eltavolitottam a legszurot, motortarto bakkot, vizpumpat, szijat, tarcsakat, aztan mikor a fotengely v. vezermutengely vegen levo csavarhoz ertem, probaltam meglazitani de fordult at a motor, ezert egy kulccsal megprobaltam megtartani az egyik tengelyt, amin a szelepek vannak, ahogy meghuztam atpattant a lanc azon a tengelyen 2 v. 3 fogat, remelem ezt egy szerelo helyre tudja rakni, vagy esetleg ha nem bonyolult le tudnatok irni hogy vannak-e valami jelek rajta, ami szerint vissza lehetne rakni? A masik gond pedig az, hogy a csavart utana sem sikerult meglazitani, megtortenhet hogy balmenetes az a csavar?
Valaszotokat elore is koszonom.
Ha esetleg van valakinek magyar szervizkonyve az jol jonne (Angol Corsahoz, magyar G Astrahoz van nekem, ha erdekel valakit)
A B Corsámon volt Szatuna légterelő. Nem volt vele gond, talán csak annyi, hogy egy idő után karcosodik, de nem vészes.
A mostani C-ben sincs klíma, de tuti hogy nem rakok rá ilyesmit. Az egyetlen hasznát abban láttam, hogy napon parkolva nem látszik ha picit le van engedve az ablak alatta, talán jobban jár a levegő.
Ami sokat jelentett, az egy majdnem átlátszó hővédő fóliázás volt. Még laikus is megjegyezte, hogy valami nem stimmel, fekete autó, nincs hátul ablak és mégsem melegszik fel annyira az utastér a kánikulában.
Abszolut egyetértek az előttem szóló corsa WAN-2 cartárssal.1,5 éve használok Szatuna légterelőt és csak ajánlani tudom.Szerintem jobban "idomul" a kocsi formájához,mint a Heko márkájú és szélesebb a szélterelő rész is.Annyit hozzátennék még,hogy a 1,5 éven belül már 1 éve fóliázva van a morzsa és nem bántják a rögzítő fülek a fólia szélét.
Az D Corsa nem C! Nem mondanám friss autónak, 2006 óta van! A Chili csak egy felszereltség! Gondolom az 1.4-est nézegeted!? Nem rossz gépek, de nekik is vannak tipushibái, bár a 2008 utániak egész jók! Előtte azért volt egy-két dolog (generátor,ECU) de nem vészes! A futóműve nekem nem tetszik, de ez kicsit szubjektív is!
Nem tudom ide való-e szemezgetek egy opel chili-vel.2,8ér adnák érdemes-e beleugrani. Jó,friss még az autó de valakinek van-e és mik a tapasztalatai vele. Mennyire szervizigényes egy corsa?Mik a tipikus hibák.?
Csak azért mert teljesen más autóm van és azzal nemigazán kell szervizbe menni.