Messzire nem volt idejük elmenni,az éjjel lesz idejük jó írányba betájolni magukat és reggel jönnek, L.J. is biztos ezt mondta a múltkor és igaza volt , nyugalom !
Szépestét mindenkinek.A 16.50-es eresztés szerintem nem kései igaz függ a távolságtol.És azis igaz hogy elég hüvösvan 5-után és ezis gondot okzhat.Én igaz nyáron este 8-kor ersztem őket 35-40km.-röl és othol alszanak.remélem hazaérnek a galambjaid már reggel várnifognak a berepülönél.Nemértem sokan panaszkodnak a sok elveszett galambrol és nem lehet a berepült galambok oldalán megtalálni talán 25%- se.Hogy hovátünnek nemtudom.
Jó estét Mindenkinek!
Ma délután Tatabányán volt dolgom, gondoltam összekapom öket (37db). Felengedtem a 37 db-ot,16.50-kor.Este 9-re 4db van itthon, mind a négy darab, 2 éves! Kérdésem: Hol a többi?
Mi már a 2. versenyre készülünk, és volt 2 tréning is, a tréningeken nagyon rosszul jöttek, időben szinte kis %, volt másnapos, sőt harmadnapos is, aztán hétvégére már összekapták magukat, és kezdenek időben jönni, még amik először lemaradtak is! Magántréningeken, mind időben jött és együtt!
20-án hétfőn küldött-e valaki tréningre galambot?Mi 80-90km-es tréningen voltunk.Nagyon rosszul jöttek a galambok.Egy része időben érkezett(70perc alatt) a többség a délután folyamán egyesével,de volt olyan is aki másnap jött haza.A "levegőbe"lehetett valami vagy a galambok felkészitésével lehet valami gond?
A lényeg: Csináljunk Index-Fórum Fiatal Derby-t! Mindenki nevezzen egy fiatalt, vagy legalább egy gyűrűt. Nevezési határidő: 2009 április 30. Nevezés helye: a fórum, lehetőleg fényképpel. Nevezés feltétele: aktív fórumos részvétel. Az nyer, akinek a galambja előkelőbb egyesületi helyezést szerez. Holtverseny esetén a nagyobb létszámban elért eredmény a győztes.
Díjazás: I. díj kupa+ fórumos pulcsi, by japzoli+357T II. díj 40 kg napraforgó by Desmet III. díj Giantel termék by vetekj. Különdíj: kupa a legeredményesebb 21 éven aluli fórumozónak by Frici608287. Különdíj: a legjobb színes (vörös, fakó, deres, fekete) galambért 1 üveg Süveges féle Redblood by Süveges. Különdíj: a leghosszabb úton elért helyezésért 1 pár fiatal VanRiel-től.
Dr. Arthur Bricoux a postagalambsport történetének egyik hallhatatlan alakja. Igaz már régen meghalt, de emléke (szenzációs versenyeredményei mellett) a vörös galambszínnel összeforrottan él azokban, akik érdeklődnek a sport története iránt.
Az Anker dúcban élő egykori Bricoux galambokról nem sok adatom van, fotó is csak egyetlen egy. Így külsőre nem valami mutatós madarak. Talán ezeknek még valami kimutatható köze lehetett az eredeti Bricoux galambokhoz (1960-as évek).
Korábban Neon is közölte két "Bricoux" galamb - talán napjainkban készült - fotóját. Azok szép, mutatós galambok voltak, nekem is tetszettek. Hogy mennyire Bricoux-k, azt ugye nem tudjuk...
A fotón a két galamb BRIGADIR és BRIKETT. Szűk származási adataik egy utódon keresztül az alsó képen.
A jövőre vonatkozó ígéreted megnyugtató. Dehát rengeteg információ elérhető széles e világon, ami előbbre vinne minket, ha figyelembe vennénk, valamiért mégse megy. S részemről, mint aki igen kevéssé tudományos fickó, hajlamos lelkesedni Anker 1964-es írásáért is, és azt mondani, hogy megjelent, csupán mert most hatolt el az agyamig. :)
Kedves T, semmi sem hat letaglózódóbban a magamfajta tudományos fickóra, mint hogy egy 2007. aug. 31.-én közzétett írására csaknem két év múlva alkalmazzák a "megjelent" eseményleírót, mint léha és csacska korunk odatűzött felkiáltójelét. Tehát biztos lehetek abban, hogy általában a pusztába kiáltoztam és kiáltozom. (Kiterjesztőleg: fogok is.) De azért köszönöm a figyelmedet.
Holnap 15-ig dolgozom utánna itthon leszek! Ha meglátogatsz, nagyon szivesen látlak! Ha irsz egy telo számot akkor pontosan tudunk egyesztetni. Az e-mailom hajcsi75@citromail.hu
Mint azt régen beszéltük, szívesen elmennék hozzád is, (ha a környéken laksz). Reggel 7:30-ig vagyok internet közelben. Ha addig olvasod és aktuális, egyeztessünk.
Megjelent az a-postagalambon Geler írása, ami nagyon érdekes. Hullár és társai vizsgálati eredményeinek közérthető bemutatása rámutat, hogy a postagalamb nem csak "fejben" különbözik más galambfajtáktól. Könnyebb a csontozata, mint a húsgalamboké, vagy akár a szegedi keringőé, ami eredetileg szintén röpgalamb, csak a szelekció nem érvényesülhetett olyan sokáig és kíméletlenül, mint a postagalambra. Szerintem ebből következik, hogy ha kézből kényszerülünk választani két galamb közül, akkor a finomabb csontozatú, könnyebb, ballonosabb jusson előbb eszünkbe (természetesen más szempontok is vannak). Ezzel ugyan nem mondtam újat, csak most már nem kell ebben pusztán tekintélyekre hagyatkoznunk, hanem bebizonyosodott, hogy a postagalamb fajta fejlődése abba az irányba tart.
A másik dolog, hogy a postagalamb a több fajtánál zsírosabb. Az az egyenes következtetés hogy hajlamos a fajta a luxusfogyasztásra, elhízik, ami káros. Erről már beszéltünk a fórumon, nekem még mindig az a véleményem, hogy ez a dolog nem egy istenátka, hanem éppen a szelekció eredménye. Lehetséges, hogy a hízásra való hajlam összefügg azzal gyors tápanyagbeépítési képességgel, ami éppenséggel nagyon is előnyös, ha két verseny között 4-5 nap alatt helyre kell hozni a kondíciót. Versenyezni sovány galambbal érdemes (ld Csontbrigád), de sorozatteljesítésre az a vonal jó, ami hízékony (pl. az enyém :D ).
A harmadik megállapítás alapján úgy tűnik, hogy felesleges drága karnitin-tartalmú készítményt venni a galamboknak. Gond nélkül előállítják lizinből. A lizin nevű aminosavat hirtelenjében két jó készítményben is megtaláltam, komolyabb mennyiségben: Giantel: Vitamino-mix, Hema: Juventa Columba.
Az idei helyzetem extrémnek is nevezhető a tavalyi kényszerpihenő miatt, de erre a kérdésre is választ kapunk a szezon végén. Az évközbeni helyzetjelentést folyamatában fogom közölni.
Az állományom mint a nick nevemből is lehetett következtetni De Baere (Plastron) véralapú. Ha elolvasod korábbi írásaimat, ott utalok a tudatosan felépített edzésprogramra, miután a versenyek kezdete nem okozhat különösebb problémát. Azt nem állítottam, hogy edzés nélkül eredményesen lehet erőpróbának kitenni madarainkat. Amit állítottam azt a gyakorlatban ki is próbáltam! Nem szokásom légből kapott, valóság alap nélküli eszmefuttatásokba bocsátkozni. Azzal is tisztában vagyok, hogy az én ténymegállapításaimat nem lehet minden dúcba átültetni. Nem is kívántam rátestálni senkire semmit. A postagalambászattal kapcsolatos gyakorlattal alátámasztott elméleteimet kívántam publigálni érdekesség képpen melyeket mások által felvetett és megoldatlan kérdések generáltak bennem. Eredményeimet tekintve, voltam fiatalok kerületi bajnoka. Egy viszonylag jól ismert, gondosan áttenyésztett állomány fiataljait pedig nem csak a versenyeredményei alapján tudjuk szelektálni. Nem mellesleg pedig a dúcok többségében nem a bajnok fiatalok a legkiemelkedőbb teljesítményűek egyévesen.