Köszönöm, ki fogom próbálni. Ma Zoodomban voltam tápért, de ott csak a Trixi cuccokat találtam, meg valami gyógynövényest, ami szerintem drága is volt, úgyhogy még a régi samponjával mosom ma meg, de jövő héten biztos elnézek a Fressnapfba. Még egy kérdés: tudtok olyan nercolaj spray-t, ami nem hígító szagú? Eddig bármilyet próbáltam, borzalmas büdös volt.
Köszönöm szépen válaszodat :) Akkor ne aggódok nekünk közel 5 hónapos a kutyink visszük le sűrűn,de érdekes módon sosem kell az utcán pisilni,hanem amikor felérünk akkor jön rá :D Sebaj türelmesek vagyunk és hála az égnek elértük hogy csak a padlóra pisil az előszobába,meg a konyhába.Nem wc-zik be a szobába a szőnyegre így könnyű felmosni mindig.
Sajnos nem mindig reagál az ember minden hozzászólásra, de miután most volt időm megnézni a képeket, megállapítottam h aranyos a kutyusod, mint itt a fórumon mindenkié.
Szoktam olvasgatni ezt a fórumot, eléggé eltérő nézetek vannak itt, állandóak a veszekedések. Én csak egy tényt szeretnék közölni a szaporító tenyésztő témához. Nekem is yorkim van egy szaporítótól. Mazsola beteg volt amikor elhoztuk másfél évesen én ezt tudtam is de nem tudtam h konkrétan mi a baja, az előző gazdái ugyan elvitték orvoshoz és tünetmentesítették (visszanőtt a szőre), lettek kölykei, mert ugye arra tartották, de amikor kölykök is betegek lettek Mazsola már nem kellett így került hozzám, nehogy esetleg rossz kezekbe kerüljön elvállaltam h idekerüljön. Mazsolát 120ezerért kaptuk meg, nem vicc, ennyiért egy egészséges kutyát kap az ember, elvittük orvoshoz, kiderült, hogy bőrgombája van, atkái a fülébe és számtalan baktérium a bőrén. 120- 150 ezerbe került az orvosi kezelése, eleinte félhetente kellett vinni 5-10 ezerig terjedő összegekért és ebbe nincs benne egy oltása se, se a kajája, felszerelései semmi... Mellesleg én is elkaptam tőle a bőrgombát, 2 hónapig nem érintkezhettem emberekkel, Mazsolát se lehetett kutyák közé vinni. Kérdem én, mi a jobb kb 100ezerért venni tenyésztőtől törzskönyvvel egy egészséges kutyát vagy elhozni egy szaporítótól és rákölteni 250ezret? Mazsola mára meggyógyult és imádom, nem sajnáltuk rá ezt az összeget, de azért el lehet gondolkodni. Ki a tenyésztő? Aki ért a fajtához, az érdekeit nézi, ismeri az örökletes betegségeket, problémákat, szüreti a kutyát hogy elkerülje a fajtára jellemző betegségek tovább örökítését, nem hoz le egy kutyától fél évente almot, nem hoz le ideje előtt tőle almot, szereti, a legjobbat adja az anya kutyának, annyi kutyát tart otthon amit el bír tartani és a törzskönyv is szerintem egy fontos dolog... ha nincs törzskönyv honnan a fszból tudja még is nem e csinál beltenyészetet? A jó tenyésztő nem ad 8 hetesnél fiatalabb kutyát oda, csakhogy elkerülje a további kiadásokat oltásra. Rohadt sok múlik azon a 2 héten. Mazsola megmenekült mára boldog életet él, ágyban alszik, nagyokat sétál, előtte max ha kiszökött az udvarra akkor látott füvet, fákat ilyeneket... Bizonyos embereknek rá kéne jönniük, hogy itt életekkel játszanak, és nem mind1 mit hogy miért tesznek. És amíg a szaporítótól megveszik a kutyákat, addig lesznek is szaporítók. Én tanultam Mazsola esetéből.
Szia! Az ivartalanítással nem szűnik meg a jelölgetés, viszon sokkal nyugodtabbak, kezelhetőbbek lesznek. Ha csak az egyiket ivartalaníttatod a másik ugyanazt fogja csinálni, mint eddig, szóval nem lesz nagy változás az életetekben. A kanok nem feltétlenül egymásnak jelölgetnek, hanem csak úgy a saját területüket is.
A sampon neve Gotlieb és van hozzá balzsam is. Én a Fressnapfban vettem kb 1000-1000 ft, de elég sok helyen lehet még kapni.Nekünk bejött, a pulimra is ezt használom. A másik fajtának most nem tudom a nevét, de kimondottan nercolajos. Rege írta még régebben, hogy van étrendkiegészítő ami halolajos, ha jól emlékszem, az is van a Fressben olyan 2-3000 ft.
Én mától fogva abban hagyom a fórumozást de még csak a nézését is. mivel le se sza..játok az némelyik embert, ' idje híába írok rakok képet semmi. szóval elment a kedvem tőlletek. pápápá
Próbáltam néhányszor egy ilyen spray-t, de nem használt semmit. Meg mások is mondták, hogy hiába használom, ugyanolyan filces lesz mindig. Balzsamot még nem használtam rá, milyet kellene kipróbálnom? Samponból is használtunk már párat. Nektek eddig melyik jött be legjobban?
"Én erről az egy illetőről beszélek! A személyes tapasztalatomról, nem pedig a ketreces mocskokról,akik pénzéhesek!!!!!"
Ezt írtam be. Olvastam az előzményeket és láttam az a képet, amit nem tudom ki töltött fel. Ahol ketrecben van sok kutyus. Tudod én nem a becsületes tenyésztőket szidom, h pénzéhesek! Teljesen félreértettél! Hanem azokat akik tényleg csak nyereségvágyból tartják. Én a véleményemet és a saját tapasztalatomat nem azért írtam be, hogy veszekedés legyen belőle, hanem , hogy elmondjak egy pozitív példát,mert úgy jött le, h a "szaporítók" közül mindenki "pénzéhes" és csak ezért tart kutyát! H egy ilyen ember nem lehet becsületes!???!! Ezen lehet veszekedni... Akitől én vettem nem tartja magát tenyésztőnek,attól h lett a kutyusának egy alma. De ő is becsületesen és szépen ellátta. Mindenki az aminek érzi magát! Én nem szólok bele senki kutyatartásába, csak egy tapasztalatot osztottam meg! Egyébként, ha észrevettétek a "szaporító" szót, mindig így idézőjelbe raktam...
Szép napot:-) Itthon vagyunk pár napra. Felnézek, erre látom megint ki a szaporító ki a tenyésztő vita folyik. A legszebb az egészben, hogy magát majdnem mindenki tenyésztőnek mondja, míg mások vagy ezt mondják róla vagy azt. Mitől lesz tenyésztő valaki? S mikor válik szaporítóvá. Ősrégi kérdés. Nem jártam kiállításra a kutyáimmal, nem érdekelt sose, nem akartam belemenni a ki tud jobban helyezkedni játékokba se, de van szemlénk, van kennel nevünk, a kutyáknak külön szoba, kert. S a külön szoba se állandóra, némelyik velem aludt. Sose voltak ketrecben a nagyok, hacsak 300 nm elkerített részt nem nevezünk annak, illetve, amikor nem vagyunk itthon, akkor kisebb részre vannak elkerítve, utcáról ne látszódjon. Csak a kicsik vannak elkerítve, nyúlketreccel. Amíg nagyon aprók, addig a hálóban az ágyam mellett, amikor nagyobbak, akkor a nappaliban, hogy lássák hogy zajlik az élet. Oltásokat, féregtelenítéseket kapják, amíg velünk vannak, játszunk is velük. Ha szülés előtt van a kutya, akkor 10 percre nem hagyjuk magára, a kicsikhez 2-3 óránként felkelünk, ez teljesen természetes, s ha mégis elmenne kicsi, akkor azt hetekig nem emésztjük meg. Az öreg kutyánk, aki ugyan nem yorki volt, de a hamvai még mindig itt vannak (talán ideje lenne szétszórni) szóval nem a dögtelepen végezte, hanem 50 ezerért hamvasztóban. S nem volt kérdés megérdemli vagy sem ezt az utolsó tiszteletet. Most mivel külföldre mentünk, csak 4 kutyát tudtam vinni magammal. Ezt éreztem határnak, de a többinek mindnek jó gazdája van, s egyiket sem pénzért adtam, holott lett volna rá jelentkező, de aki ismer tudja hány napot bőgtem végig mire meglett az akire rábíztam őket. Most, hogy itthon vagyok meglátogatom őket. S mivel 2 itt maradt a házban,azzal aki a házunkban él, így most velük is vagyok. Szóval e lehet ítélni, hogy megváltam tőlük, de nem volt más megoldás. Így is 4 kutyával a határokat feszegettem. Miattuk jövünk 15 órát haza autóval a kényelmes 2 órás repülőút helyett. Nem hiszem, hogy lesz kiskutyánk több. Nos akkor szaporító voltam vagy tenyésztő?
Érdekes szitu, azok akik itt élnek van macskájuk 2:-) az itt maradt kutyák már megszokták, de akik most jöttek velünk most láttak először macskát:-)) érdekes szituk vannak:-)))