Azt írtad: "beskatulyáztad a Golgit az -elhajoltak Isten kegyelmétől- skatulyába."
-ezt félreértetted! Ha mégegyszer elolvasod figyelmesen magad is rájössz, hogy azt az idézetet csak ellenpéldának írtam, arra a GKGY (Calvary Chapel) tévtanításta, melyben azt tanítják, hogy "a megváltást nem lehet elveszíteni" , szóval ezzel akartam szembeállítani és idézni a bibliát, megmutatva azt, hogy mást ír ebben a témában. (igen is el lehet veszíteni a megváltást!!!)
Azt kaptam válaszul Enditől, hogy ez úgy van, hogy el is lehet veszíteni meg nem is.
Én amúgy értem miről van szó: hogy Isten mindíg kegyelmes és végső soron kegyelemből van az üdvösség csak azt gondolom, hogy ez nem zárja ki, hogy valaki elveszítse az üdvösségét:
1. Az üdvösség hit álltal van. Efezus 2,8
2. Cselekedetek nelkül nem tudod megmutatni a hitedet. (pl csak gondolatban cselekedetetek nélkül nem tudsz valóban szeretni egy másik embert "csak cselekedettel és valóságosan") Jakab 2,18
3. Aki nem úgy él mint amiben hisz, az igazából nem hisz. (1János 3,10 - "Erről ismerhetők meg az Isten gyermekei és az ördög gyermekei: aki nem cselekszi az igazságot, nem az Istentől van, és az sem, aki nem szereti a testvérét."
4. AKi nem hisz = nem üdvözül.(mert az üdvösség hit által van)Jn 3,18
5. Aki nem hisz nem lehet kedves Isten előtt. Zsidók 11,6
6. Aki igazán hisz az engedelmeskedik is! (János 3,36 - "Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta." )-ezt Jézus mondta!
Szerintem az történhetett, hogy, hogy a golgi megpróbálta leegyszerüsíteni ezt a dolgot és ezért mondott egy olyan "végletes" kijelentést ami így egyrészt nincs benne a bibliában, másrészt önmagában nem igaz, ha van is alapja/értelme félrevezető lehet ez által könnyen egyesek tévelygéséhez vezethet. Azaz tévtanítás.
Nem hiszem amúgy, hogy azért mer tudom, hogy van ítélet, és el lehet veszíteni az üdvöséget ettől én ne tudnám átélni a kegyelmet, és ne tudnálk kegyelem által motivált lenni.
'Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, a ki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik néki. De kérje hittel, semmit sem kételkedvén: mert a ki kételkedik, hasonlatos a tenger habjához, a melyet a szél hajt és ide s tova hány. Mert ne vélje az ilyen ember, hogy kaphat valamit az Úrtól; A kétszívű, a minden útjában állhatatlan ember. ... Ne tévelyegjetek szeretett atyámfiai! Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.'
/Jakab levél 1. fejezet- részletek./
'Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert a mint ő van, úgy vagyunk mi is e világban. A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.'
Jé, nem látszik a hozzászólásom vége. Tehát akkor a vége külön:
Gal 6/2: Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét Gal 6/5: Mert kiki a maga terhét hordozza. Tehát egymás terhét hordozzuk, vagy kiki a maga terhét hordozza?
Mát 5/39: Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arczul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orczádat is. Jak 4/7: Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek. Most akkor elleneálljak az ördögnek, vagy ne?
Satöbbi. Találhatsz ilyet a Példabeszédekben dögivel, vagy akár Pál is kétféleképpen meséli el a megtérése történetét. Ráadásul éppen te vádolod warriort skatuLYázással, aki beskatulyáztad a Golgit az "elhajoltak Isten kegyelmétől"-skatulyába.
megj: Az általam említett bibliai ellentmondásokról ebben a topicban nem kívánok vitatkozni, mert az itt nem téma. Ha érdekel a dolog, akkor nyiss neki topicot.
Köszönöm szépen, ez legalább egyenes válasz (némelyekkel ellentétben). AZért volna néhány megjegyzésem:
-nem igazán fontos, de én nem vagyok tagja nevezett közösségnek. Tehát vajmi keveset tudok róluk -a "meg vagyok győződve" és az "azt mondta az ÚR" között marhanagy különbség van. Avagy te azt állítod, hogy a próféták tévedhetetlenek voltak? Hogy soha nem sózták el a levest? Nem verték meg a gyereküket igazságtalanul? Hogy mindig az Úr előtt álltak és az Ő akarata szerint szóltak és cselekedtek? Lásd, még Mózes is tévedett nemegyszer, mégis igaz prófétaként tartjuk számon. Ha valaki egy téves dologról van meggyőződve, azt még nem kéne hamis prófétálásként értékelni. -bizony, az üdvösség elvesztésére és megtartására is van példa. Persze ez a kettősség nem idegen a bibliától, és rendkívül alkalmas arra, hogy az emberek saját kedvük szerint magyarázzák azt. Néhány példa: Jak 2/24: Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán hitből.
Róm 11/6: Hogyha pedig kegyelemből, akkor nem cselekedetekből: különben a kegyelem nem volna többé kegyelem. Hogyha pedig cselekedetekből, akkor nem kegyelemből: különben a cselekedet nem volna többé cselekedet.
Tehát akkor cselekedetből, vagy nem cselekedetből van az igazság?
Mit számít, ha nem tartod magad golgotásnak, ha a tévtanításaikkal hatással vannak rád?
Csak címkézel, és skatujázol, ez növeli az elittudatodat, hogy másoknál különbnek érezheted magad. Nem emlékszel rá, hogy a farizeusoknak volt fontos az, hogy lenézzenek másokat, és másokhoz viszonyatva tartsák különbnek magukat?
Szerintem te is jól tudod, hogy senki sem külömb a másiknál, és nincs okod rá, hogy bárkit bármiért lenézz. Isten szemében mindannyian egyformák vagyunk.
Címkézel, és nyílvánvalóan azért skatujázol be egy negatív skatujába, hogy így próbáld aláásni szavaim és a TÉNYEK jelentőségét. Tény, hogy ez egy hatásos golgotás taktika! Csak az a helyzet, hogy az emberek okosak, maguk is tudnak gondolkodni! Átlátnak az efféle manipuláción! Az információ korát éljük, az átlagemberek informáltabbak, ezáltal műveltebbek, nem olyan szűk látókörűek mint korábbi korokban, ezért a demagógia már nem meggyőző módszer! Próbálkozz mással.
Olyan nincs, hogy el is lehet veszteni meg nem is! Ez paradoxon! Vagy másnéven HAZUGSÁG! És mint tudjuk Sátán a hazugság atyja!
Lásd be hisz egyszerű: két egymásnak ellentmondó dolog egyszerre nem lehet igaz!
El lehet veszíteni a megváltást!!!!
Értem mire gondolsz, hogy Isten mindíg kegyelmes és végső soron kegyelemből van az üdvösség, csak az a helyzet, hogy ehhez folyamatosan meg kell térni, ha ezt nem teszed meg akkor elvesztheted a megváltásodat!
Levezetem neked:
1. Az üdvösség hit álltal van.
2. Cselekedetek nelkül nem tudod megmutatni a hitedet. (pl gondolatban nem tudsz valóban szeretni egy másikembert "csak cselekedettel és valóságosan")
3. Aki nem úgy él mint amiben hisz, az igazából nem hisz.
4. Nem hisz = nem üdvözül. (mert az üdvösség hit által van)
5. Aki nem hisz nem lehet kedves Isten előtt.
6. Aki igazán hisz az engedelmeskedik is!
Szerintem nem érdemes a bibliával vitatkozni, mert mikor ezt teszed, akkor magával Istennek szállsz szembe!!!
1. Chuck Smith egy téves próféciáját is jegyzett lett. Smith Future Survival -című könyvében azt írta, hogy "meg vagyok győződve róla, hogy Jézus még 1981 előtt visszatér." Ígérte, Jézus visszajövetele (és ezzel egyben a világ vége) ezzel ellentétben 1981 ben nem jött el. :(
Tehát a Golgialapító Chuck Smith egy hamispróféta!!!!
5Móz 18,22 "Ha pedig egy próféta elbizakodottan olyan igét mond az én nevemben, amelyet nem parancsoltam neki, vagy ha más istenek nevében szól, az a próféta haljon meg! De gondolhatnád magadban: Miről ismerjük meg, hogy nem az ÚR mondott egy igét? Ha egy próféta az ÚR nevében mond egy igét, de az nem történik meg, nem teljesedik be: azt az igét nem az ÚR mondotta, hanem a próféta mondta elbizakodottságában; ne félj tőle! "
2. A Golgi azaz az amerikai Calvary Chapel azt tanítja, hogy a megváltást nem lehete elveszíteni:
Ennek ellentmond a biblia: 1Jn 2,19 - "Közülünk indultak el, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, megmaradtak volna közöttünk. De nyilvánvalóvá kellett lennie, hogy nem mind közülünk valók."
Zsid 12,15 - "Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön."
1. Chuck Smith egy téves próféciájáról is jegyzett lett, főként a valláskutatók körében. Smith Future Survival -című könyvében azt írta, hogy "meg vagyok győződve róla, hogy Jézus még 1981 előtt visszatér." Ígérte, Jézus visszajövetele (és ezzel egyben a világ vége) ezzel ellentétben 1981 ben nem jött el. :(
Tehát a Golgialapító Chuck Smith egy hamispróféta!!!!
5Móz 18,22 "<A name=20 Ha pedig egy próféta elbizakodottan olyan igét mond az én nevemben, amelyet nem parancsoltam neki, vagy ha más istenek nevében szól, az a próféta haljon meg! <A name=21 De gondolhatnád magadban: Miről ismerjük meg, hogy nem az ÚR mondott egy igét? <A name=22 Ha egy próféta az ÚR nevében mond egy igét, de az nem történik meg, nem teljesedik be: azt az igét nem az ÚR mondotta, hanem a próféta mondta elbizakodottságában; ne félj tőle! "
2. A Golgi azaz az amerikai Calvary Chapel azt tanítja, hogy a megváltást nem lehete elveszíteni:
Ennek ellentmond a biblia: 1Jn 2,19 - "Közülünk indultak el, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, megmaradtak volna közöttünk. De nyilvánvalóvá kellett lennie, hogy nem mind közülünk valók."
Zsid 12,15 - "Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön."
Nem tudom, nem szokok oda járni. Tán nézd meg a holnapjukat, vagy mittudomén. Nagy örömmel találkoztam régi HITes tesókkal. Szerintem érdemes megnézni. És a legfontosabb: Senkit nem zavarnak be a büféből!
te oda szoktál? gondolkodtam,hogy én is ellátogatok. persze csak azé mert szerintem rengeteg ismerős jár oda. számomra 1 szekta max. ilyen értelemben jelenthet értéket.
a tanításuk és egyéb dolgaik pedig nem mérvadóak. maga a transzparens szerezetük teszi ezt számomra egyértelművé. (gondolok itt tipikus karizmatikus megjelenési formára, amit láttatnak) de mint mondtam haverkodni le szeretnék menni 1x.
Te is jártál oda. (is) Ez elég érv. Már máshol is utaltam rá, hogy neked betett a vallás. Csak nem látod. Sajnos nem egy hozzád hasonló embert ismerek, akiknek a személyisége ugyanúgy torzult el ezektől az amerikából jött karizmatikus kommunavallásoktól. Lehet hajtogatni a pozitív megvallásokat, meg a fél bibliát, a csecsemőkereszténység védelmében nem érdemes, és nem is egyenes.
Ja, az más. Már megijedtem, hogy valami gyülekezetet akarsz itten reklámozni, hogy ott aztán (a Golgival ellentétben) a TELJES evangéliumot hirdetik. Merthogy már hallottam ilyet is.
Szia. Szvsz az evangéliumot, ahogy azt az igazi apostolok és tanúk megtapasztalták és leírták jelenleg nem teljességében hirdetik. Részleges evangéliumot hirdet a keresztény egyházak nagy része. Akik pedig mégis igei pontossággal hirdetik az evangéliumot, azok pedig hozzátesznek olyan tanításokat, amelyek embereknek rendelései felekezeti célból, hatalmi érdekből, vagy egyéb érdekekből.
› Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai. ‹ (Jézus mondta)
Az evangélium az Istentől vonzott ember számára az üdvösség örömhíre, a hatalomra törő számára pedig eszköz. :(
És hogyan is maradhatna meg tisztán az újjászületés evangéliuma egy, az emberekkel és Isten szuverenitásával szemben nem tisztességes keresztény vezető szívében és szájában ??
›Szvsz Sehogy. ‹
Az ilyenek pogány módon zsarnokoskodnak a nyájaikon. Megtörik a lágy szívű hívővé lett, vagy Istenkereső emberek akaratát és magukhoz láncolják őket. Aztán jön a kifosztás és a megalázás. Pedig az újszövetségben ez is áll :
›Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje az egyháznak, és ugyanő megtartója a testnek.‹
Még a megtartásról az is van az újszövetségben,hogy :
›Mert minekutána az Isten bölcseségében nem ismerte meg a világ a bölcseség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket. Mert egyfelől a zsidók jelt kívánnak, másfelől a görögök bölcseséget keresnek.‹
A közbenjáróról pedig ez van leírva :
›Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus.‹
Ezen ismérvek alapján azt állítom, hogy a mai egyházak zömét, tisztelet a kivlételnek, a Krisztus helyett antikrisztusok, álapostolock, hamis tanítók, hamis próféták,,,stb,stb uralják és irányítják. Ez egyébként látszik is.
"1965 decemberében Chuck Smith egy 25 fős önálló gyülekezetnek lett a pásztora, és 1968-ban kilépett a kaliforniai Santa Ana-ban működő Négyszegletkő Apostoli Hit Nemzetközi Egyház International Church of the Foursquare Gospel felekezetből. Mielőtt Chuck pásztor lett, a 25 főből tizenketten imatalálkozóra jöttek össze, hogy a gyülekezet továbbműködéséről döntsenek. Ekkor a Szentlélek próféciában szólt hozzájuk és azt az üzentet kapták, hogy Chuck lesz a pásztor, ki fogja bővíteni az emelvényt, Isten meg fogja áldani a gyülekezetet, rádióadásba kerülnek, kinövik a gyülekezeti épületeket és az egész világon ismertté válnak.
Ezt követően a Calvary Chapel hamarosan összekapcsolódott az ún. Jézus Mozgalommal (Jesus Movement). A történet szerint Chuck lánya bemutatta Johnt, a barátját, egy megtért hippit, az édesapjának. John bemutatta Chuck-ot az ugyancsak hippi keresztény Lonnie Frisbee-nek, aki végül a Jézus Mozgalom és a Calvary Chapel kulcsfigurája lett. Lonnie idővel beköltözött Chuck-ék otthonába, majd néhány nappal később más hippik is Chuck és felesége állandó szállóvendégei lettek."
Ez a Lonnie egy gyermekként nyagyon megsérült egyén volt, aki ebből szvsz soha nem tudott meggyógyulni. Bár megházasodott, mégis homoszexuális életmódot is folytatott. AIDS betegség fertőzte meg és 1993-ban meghalt. Ez az ember résztvett a jelek és csodákteológia kidolgozásában, amely nagy tévelygés okozója lett az irányzatban. És még nem beszéltünk a HIPPIKERESZTÉNY KOMMUNÁK szabados szexualitásáról, valamint a keleti miszticizmus és a kereszténység elemeinek vegyítéséről. /2008-ban film készült Lonnie életéről/
Golgota Gyülekezet, Calvary Chapel vallás Hivatalos és kritikai oldalak:
[http://www.calvarychapel.com/ Calvary Chapel – Official Site] [http://www.adherents.com/largecom/calvary2.html Calvary Chapel Attacks Against Other Denominations] [http://www.apuritansmind.com/Arminianism/JohnNolanOpenLetter.htm An Open Letter to Calvary Chapel of Ft. Lauderdale ] [http://www.monergism.com/thethreshold/articles/onsite/smith.html The Error of Synergism ] [http://calvarychapel.pbwiki.com/Follow-the-money Follow-the-money]
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa. János Evangéliuma: 3:16-17
A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt, Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. 1 Korintus:13:4-7