Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sziasztok! Nem tudja valaki véletlen, hogy a fegyvervizsgának van-e érvényességi ideje (nem a tartásinak)? Én még 1993-ban csináltam meg és nem tudom, hogy érvényes-e még.
Csak a leghidegverubb tamado tudja leplezni a tamadas pillanataban magat!
Valamilyen arulo jel mindig akad!
Kerdes az hogy felismerik-e?
"De ki az a hü..... aki ilyen közel megy a másik emberhez az utcán?" - Barki, kozlekedes kozben artatlanul is kialakulhat kozelebbi kontaktus!
Az ilyesmit nem feltetlenul egyedul kovetik el , ilyenkor feltuno lehet a bandatagok kozotti komunikacio pl. (itt arcjatekra, szem mozgasa, feszultebb arckifelyezes,stb. - re gondolok)!
De majd az utca igazi kommandosai majd megmondjak a tutit!
Es beszelhetnenk a rablotamadasokrol es a bandak altal elkovetett eroszakos tamadasokrol kulon is!
Értem én, hogy te mire céloztál!:)De ki az a hü..... aki ilyen közel megy a másik emberhez az utcán?Na ez a nem életszerű!Ilyen közel meg ki enged magához egy idegent?(Most nem kötözködésképpen.):)
Én úgy gondoltam, hogy a támadás elötti testbeszéd az amikor valami tipikus mozdulatot tesz a támadó mondjuk még az elött, hogy mondjuk úgy egy méterre lenne tölem.Vagy inkább messzebb.Ez a kis film szerintem teljesen más szitu volt.
Itt is van egy szép video. Két majom belekötött pár fiatalba az utcán, amikor az egyiket megdobták - pisztolyt vett elő a másik ,,kemény gyerek" (a posztokból ítélve éleset). Mi lett a vége. Helyszín: Murmanszk, Lenini kerület. Tetszett: ,,- Tedd el azt a vackot, mert különben felnyomjuk a seggedbe." A végén: ,,- Srácok, a pisztoly hol van? - Szerinted?" http://www.youtube.com/watch?v=AlRwgdhIehE&NR=1
Ja!Arra gondoltál amikor a kisgyerek emberkedni próbált?Ő kereste a bajt.Nem véletlenül kapott.Szerintem ennek a felétől is eldölt volna, de remélem tanult belőle.Nagyon leütötte a másik.
Egyszer mutattak egy orosz esküvőt.Hát ott mindenki be volt nyomva.Ott még a menyasszony is kapott.Egy üres parkolóban történt.Mindenki mindenkit ütött.
"Milyen testbeszédel jelzi valaki, hogy éppen készül megtámadni?"- Nezd meg az istvan altal belinkelt videot! Szerintem eleg vilagos! Az utes elott megvaltozik a viselkedes jellege es az arckifejezes is!
A negyedik az jó!És ha valaki tíz emeletes házban lakik?:)Vagy felhőkarcolóban?(Na jó csak vicc volt.)Nálunk egy időben a pincében folyt ilyen "gengsztertalálkozó".Persze fitalok ricsajoztak.A gondnok lejött a tizedikről és üvöltött.Én az elsőn nem hallottam mi van a pincében de ő meghallotta mi van ott.A lokátorfülűjét!De azt nem vette észre a "grága", hogy mellesleg tele van az egyik pince lopott robogokkal és biciklikkel.Milyen érdekes!:/
Volt egy nagyon szép kérdésem, de seniktől nem kaptam választ.Milyen testbeszédel jelzi valaki, hogy éppen készül megtámadni?Jaaaj!Ez jó!
Tegnap este a buszmegállóban ülök és egyszer csak egy kocsi megáll a buszmegálló táblájánál, mintha názett volna valamit rajta.Azután szépen elkezdett tolatni.De nagyon lassan.Én üldgéltem és ettem a sültkrumlimat.De az azért feltünt, hogy a vezetővel nincs valami rendben,mert a hátsó kerekével velugrott az útpetkára.Néztem is, hogy milyen béna.Le volt engedve az ablaka, és én azt hittem, hogy kérdezni akar valamit.Hát nem!:(Inkább az egyik keze a kormányon a másikkal meg épp a gatyájában.Vagy a zippzárját húzta, vagy az övét akarta kikapcsolni?Na ez már sok volt az idegeimnek.Elmentem onnan és csak abban reménykedtem, hogy feladja a próbálkozást.El is húzott a .........szóval oda ahol talán szívesen látják.Sajnos elment az étvágyam ezek után.Ez az igazi testbeszéd mi?:(
Ez most csak egy kis történet volt, de mit csinál az aki akaratlanul elárulja magát?Köszönöm a választ.:)
Azzal te lőttél... NEM! Te akkor pazaroltat a lőszert a H&K-ból! Nem emlékszem kinek a kezében, de a TT egy kicsit ,,szétesett". Én akkor már nem kerültem sorra.
A két puska világháborús darab volt, felújítva, a pityuk PPK meg P08 voltak. Ez egy lövészklub lőtere, jár ide mindenféle ember. Hobbylövészek, vadászok, rendőrök, katonák, tartalékosok, fegyvergyűjtők, önvédelmisek és történelmi rekonstrukciókkal folalkozók, stb. Utóbbi fél évben már fekete lőporosokat is láttam párszor. Nagyon sok érdekes fegyverük van! Most majdnem egy hónapig zárva volt a klub, mert Berlinből meg Hannoverből jöttek valami fejes emberek, oszt MINDENT átturtak a klubban. Szabálytalanságokat kerestek, nem volt. Azt mondják, hogy ez ment végig egész Németországon. Tudod, a pszichogyerek után totális rovancsot tartottak a szervek. Gond nem volt, semmit szabálytalanságot nem találtak, állítólag tárgyilagosak, rendesek voltak és szakmailag kifogástalanul végezték a munkájukat az ellenőrök. Semmi hiszti, semmi hivatali túlbuzgalom. Elnézést kértek a zavarásért. Adtak egy másolatot a jegyzőkönyvből, otthagyták a névjegyeiket, oszt mentek tovább ellenőrizni. Tudod, ez Dojcslánd.;) El tudom képzelni, hogy odahaza mi lenne.:) Szegény Sanyi beleőszülne egy ilyen hivatali horda bekopogása után.:DDDD Nem azért, mert lenne miért, hanem azért, mert hivatalból gecik lennének.:DDD
Na, szóval. Mai céllövölde. A jó öreg Carcano egy közepes, azaz türhető hadipuska. Hobbyfegyvernek jó, de céllövészetre nem ajánlom. Kidolgozása nagyon minőségi. Nekem tetszett, de utána inkább mentem Mauserrel (98K) lövöldözni. Az nagyon tetszik. Pisztollyal, mint mindig,csak felidegesítettem magam. Nem megy, na, a maroklőfegyver!:( A lövészspanok is azon röhögtek, hogy először látnak olyat, hogy valaki kurva jó lő puskákkal, otthon van a pisztolyokban (technikailag), de nagyon gyatrán lő marokból.:((( A faxom sem tudja, hogy ez mitől van (gondolom gyakorlat hiánya). Nem nekem találták ki a pisztolyt, az hétszentség. Maradok a puskáknál és gépkarabélyoknál. Magyarán szólva vegyes érzésekkel jöttem haza. Most a lányom terrorizál, befogott lónak.
Más itt a gond. Ahogy még annó megszoktuk a környéket és az eseményeit-mert máshová költözni nemigen lehetett:), úgy alakultak ki a lakók reflexei is. Pld. esti műszakból hazajövet nem áll meg valaki a második emeleten hanem szépen felkutyagol a 4-ik ig, hátha van valaki-valami nem odavaló abban a lépcsőházban.:)
Tehát minden ami nem illett bele a napi rutinba az gyanús volt:)
Meg az ilyen helyeknek is kell legyen néhány adottsága, pld. alkalmas környezet, lakóösszetétel és azok programja, életvitele.
Ha a kedvező feltételek kiesnek, akkor már gondolkodóba esik a potenciális elkövető:)
Ha meg megvan az esély hogy "forró fogadtatásban részesűl", az egy elriasztó tényező.
Elméletileg egy 3-4 emeleti lakásba betörni nem lehet, erkély beüvegezve vagy rácsozva. Na de a lengőfolyosó végén is zárt ajtó.
Szereztek az illetők egy kb. 2,5-3m hosszú alu létrát, végére szereltek kampókat, aztán a földszinti folyosó párkányáról felnyúlás a létrával, beakasztás, felmászás, majd eggyel feljebb ugyanaz...
De mentek be ezzel a módszerrel emeleti fürdőszobaablakon is:)
A tapasztalat szerint ott ahól készült valami ott először a közvilágítás lett kilőve:)
A lényeg: az emberi fantázia határtalan, különösen amikor pénzszerzésről van szó.
Nem provokáltam,egyszerűen csak válaszoltam magasröptű felvetéseidre,illetve felhívtam figyelmedet arra,hogy ne mail-ninja módjára okítsad az olyan tapasztalatlan dilettánsokat,mint én,hanem mutasd meg,mit tudsz.Veszekedni nagyon ritkán szoktam,nem is szeretek,vitázni már jobban,de azt csak értelmes emberekkel lehet,veled nem.:)
Elnézést, hogy közbeszólok.Sokmindenel egyetértek ami itt elhangzik, de a papíron lévő dolgokat inkább hagyjuk.Leírják és már el is dobhatod, mert mire hozád került már el is avult.Ugyan vannak törvényeink és jogainkat amit szépen gondosan valahol a nagyon okos emberek kidolgoztak-gondolom jószándékból-de persze gondosan ügyeltek arra, hogy lehessen így is olvasni meg úgy is olvasni.Ami engem illet nem hiszek bennük.A környékünkön nekünk sem volt túl jó a közbiztonság,bár azért ilyen események nem történtek mint amit te itt felvázoltál.De sok volt viszont a fegyverhasználat (mármint nekem volt sok).
Én igazából azt nem értem, hogy ezek a potenciális támadók, hogy jelzik előre, hogy támadásba fognak lendülni?Ez a telefonfülkés lány..............ilyenekből lesz a sorozatgyilkos is?Ahol laktam egy fiatal lányt megerőszakoltak az otthonában és mielött megölték volna kiszútrák a zsemeit.Nem sokkal késöbb egy öreg nénivel csinálták ugyan ezt.És máshol még egy fiatal lánnyal.És mindet az otthonában.Lehet, hogy utcán van testbeszéd-ami nem tudommilyen-de mindenhol elárulhatja magát a támadó?
Én a saját anyám mellet képes vagyok elmenni az utcán lehet, hogy én így usznám meg?????:D
Másik érdekes tény: egyik nap olvassa az ember az egyik óhazai napilapban hogy mennyire javúlt Bukarest közbiztonsága, anélkül hogy különösebb rendőri létszám emelés lett volna- másnap egy cikk hogy az országosan körözöttek kb. 40%-a Olaszországban van...:)