Keresés

Részletes keresés

annick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 7228
Szia.
Én szél-válogatok először, ha kellően színgazdag a puzzle, elsőként kirakom a keretet. Ha mind fekete, egyforma, félreteszem és megkeresem a kép legélénkebb, legszíngazdagabb részét és ott kezdek, nem kínlódok a szélekkel.
Nálam több kis tálca van, kiválogatom a kékeket, pirosakat, virágokat, felhőt, folyót, arcokat, állatokat, stb.
Közben nézem a képet a dobozon és több témán ügyködök, majdcsak összeérnek.
Kartonpapíron rakosgatok, éjszakára leborítom egy ugyanakkora másik kartonnal és kis csipeszekkel összefogom, megy a szekrény tetejére.
Ha kész, hasra fordítom, és először megragasztom hátulról egy speciális, hőálló ragasztóval, majd visszafordítom, és szemből lekenem puzzle-ragasztóval (több félét próbáltam, nekem a Ravensburger vált be) ezután rá szoktam tenni egy vastag üveglapot.
Utána mehet kasírozásra (egy habkartonra égeti valaki) majd keretezés.
Aztán ......... aztán meg rájövök, hogy már nincs egy talpalatnyi helyem sem, akkor segédem, barátom (IMZI) logisztikailag átrendezi a terepet és besuszteroljuk az adott művet a többi közé :-)

P.S. nem lehet szabadulni a szenvedélytől !
üdv, a.

Előzmény: Mandy81 (7224)
PanniF1 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 7227

Sziasztok!

Kaptam hírlevelet Educa-tól.

Szívfájdítónak... :-)

http://www.puzzlepassion.com/es/index.php

Mandy81 Creative Commons License 2009.03.29 0 0 7226
Köszi nagyon rendes vagy, megpróbálok így elindulni...remélem sikerül :) üdv
Előzmény: PanniF1 (7225)
PanniF1 Creative Commons License 2009.03.28 0 0 7225

Szia!

Látom, még nem kerültek elő a "nagy öregek". :-)

A saját tapasztalatomat írom, biztosan lesz más, aki nem így csinálja. :-)

Én a kerettel szoktam kezdeni, de jobb puzzlenál az is nehéz, mert néha egyforma alakú darabok beillenek ide is, oda is. :-)

Ezután az azonos színvilágúak jönnek, összeszedem őket, illetve amit tudok, összerakom a nagyjábóli várható helyre.

Aztán kezdődik a babramunka, a sokszori darabonkénti átnézés, keresgélés, összehasonlítás a dobozon látható képpel... :-))

Ha készen vagyok, a tetejéne "húzom" a ragasztót, ezt beszívja a kirakó, annyira összeáll, hogy meg tudom fordítani. Akkor a hátuljára ún. könykövőt fóliát ragasztok, erre a kétoldalas és mehet a falra.

Mostanság rájöttem, hogy a keret nagyon sokat dob egy-egy kirakón. Így az IKEA áruházban veszek keretet, amibe egy 1000 db-os gyönyörűen belepasszol.

Volt már 50x50es pattintós keretem is, ebbe is szépen átültettem a kirakót, csak sajna cserélni kellett, mert fiam összetörte az üveget rajta.

Ha ide benézel, http://kedvesek3.kepeslap.com/gallery.asp?userid=23277

láthatod a nekem már készen lévőket, illetve az álmaimat is. :-)

Uff!!!

Előzmény: Mandy81 (7224)
Mandy81 Creative Commons License 2009.03.28 0 0 7224

Kedves Puzzle rajongók!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Most kaptam életem első puzzle-jét, mármint ami felnőtt koromat illeti. Nem tudom hogy kezdjek neki. Van erre vmi technika, alulról-felülről indulni??? És mit tegyek alá? Mert van a dobozban ragasztó is, amit rá kell majd kennem, ettől nem megy majd tönkre? Milyen tapasztalataitok vannak? A márkája Schmidt, nem tudom erről van e vmi vélemény. Amúgy a Tádzs Mahal-t kellene kiraknom :)

Előre is köszi

Üdv

Kristi31 Creative Commons License 2009.03.28 0 0 7223
Nem teszel fel képeket a vásárfiákról??Kíváncsi vagyok nagyon.
/Én balga 2 éve Prágában töltöttem 5 napot, de mivel akkor még nem hozott lázba Mucha nem mente be a boltba, amiben mindenféle csodás dolgot lehetett kapni e témában:-(((( Ha még 1X eljutok Prágába ezt a hibát nem követem el.o))))/
Előzmény: Olgy (7222)
Olgy Creative Commons License 2009.03.25 0 0 7222

Gyönyörű volt! Csak azt sajnáltam, hogy puzzle-ból csak egy 50 darabos volt, temészetesen megvettem.

Viszont hűtőmágnes, matricás pezsgős-, söröspohár, fémdoboz, könyvjelző, képeslap, naptár is volt. Plakát sajnos csak 2 hét múlva lesz.

Előzmény: PanniF1 (7221)
PanniF1 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 7221

Hali!

Örülök, bár ezek szerint tudtad eddig is. :-)

Remélem, tetszett!!!

:-))

Előzmény: Olgy (7220)
Olgy Creative Commons License 2009.03.24 0 0 7220
Jól emlékszel. Ma megyek megnézni. Sajnos csak plakátot lehet majd kapni, puzzle nincs.
Előzmény: PanniF1 (7215)
ata8 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 7219
jo estét
+ még egy kérdés mit lehet tenni ha nem találom meg 2 db az 5000 db kirako ravensburger puzzle tipusu köszönötel ata
szaszapi Creative Commons License 2009.03.23 0 0 7218
Helló! Ati73 hga esetleg látnád valahol ,sikíts kérlek!

Más!Nem értem még mindíg ide a topic elejére,még olvasgatom.Szal lehet hülyeség,de mikor rendeltetek utoljára és mikor lesz egy esetleges új rendelés.Ahogy láttam Snoopyanyu ezerrel segít mindenkinek.

Meg volt itt egy emberke aki egylány ismerősével iratott a Ravinak egy elveszett darab ügyében akinek hónapok múltán megküldték a teljes csomagot.E levél megírásában tudna valaki segíteni?Nagyon bosszant az Algír ágyúzásából az az 1 hiányzó darab.Ha esetleg megküldené nekem is a Ravi újra a puzzle-t legalább nem nekem kellene újra kigombolni érte a pénzt.
ata8 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 7217
Jó estét kívánok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a 5000 db-os képet Puzzle ragasztó ragasztóm a képet!!
Kinek mi a véleménye róla!!Vagy a tapéta ragasztó milyen hatással van rája, mivel mennyezetre akarom rakni.

Előre is köszönöm a válaszokat!
Ati73 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 7216
Szia szaszapi!

Jól emlékszel. Nekem van meg. Mostanában nem láttam amerikai oldalakon sem, csak a 9000 darabost.
Előzmény: szaszapi (7214)
PanniF1 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 7215

Sziasztok!

Jól emlékszem, hogy sokan szeretitek itt Mucha képeit???

Vagy csak puzzle-formában? :-))))

http://www.jegymester.hu/startpage.jsp?place=70000&subpage=mucha&lang=HUN

szaszapi Creative Commons License 2009.03.22 0 0 7214
Szia Bridzsit!

Nem,nem erre hanem a 9000 db-os Astrology kicsinyített mására gondolok.Nagyon-nagyon régen kiadták azt 1000-es világítós változatban.Valakinek azt hiszem itt a fórumozók közül meg is van ez a darab.
Előzmény: Bridzsit_ (7212)
Bridzsit_ Creative Commons License 2009.03.22 0 0 7213
Én azt vettem észre, hogy amiket mondjuk kinézek januárban puzzle-kat, az pár hónap múlva eltűnik a honlapról. Így jártam a tigrises puzzleval, és most a 3D-s Burj Al-Arab Dubai-os puzzle-val is. Úgy látszik, a puzzle beszerzés úgy működik, hogyha meglátod megveszed, mert mire "összegyűjtenéd" a rávalót, addigra törlik, megszűnik, nem létezik.
Előzmény: Slysrac (7211)
Bridzsit_ Creative Commons License 2009.03.22 0 0 7212
Kedves szaszapi!

Erre a puzzle-ra gondoltál? :
http://www.jatek-makett.hu/aruhaz.puzzle-kirako.reszletes.16058_RA!Ravensburger-Csillagterkep-Vilagit-a-sotetben-1000-db-os-puzzle.html

Ravis világítós
Előzmény: szaszapi (7206)
Slysrac Creative Commons License 2009.03.20 0 0 7211
Azt biztos lasabban lehet rakni, mint amit előző hozzászólásomban feltettem, de kinéztem már magamnak én is.
Pécsen egy képkeretező üzletben láttam bekeretezve és kirakva egyből megtetszett.

Feltűnt másnak is vagy csak én látom úgy, hogy alig kapható puzzle...
tullinál pl van 4db 3000-es, játék maketton is alig van választék.

jahm, Algír ágyuzása mellett még ez jön majd:
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=12177
Előzmény: szaszapi (7202)
Slysrac Creative Commons License 2009.03.20 0 0 7210
Helló mindenkinek,

A jelenlegi időtöltés: 2000 db-os

A termék oldala - ára
Félúton
szaszapi Creative Commons License 2009.03.19 0 0 7209
Igen 1000-es,megtaláltam róla a képet,íme:

tigris

Valakinek esetleg ékesíti otthon a szoba falát?Jó lenne látni róla képet!Úgy megrendelném ha még lehetne!
Saabela93 Creative Commons License 2009.03.19 0 0 7208
Emlékeimben él egy fehér tigrises kirakó,de ahol ezt láttam már nem kapható. 1000-es ,és különlegességek témában itt nálam sokkal szakavatottabb szaktársak vannak,majd talán ők tudnak valami biztatót mondani Neked a keresett termékekkel kapcsolatban.
Elég sok időt tudtam rászánni a 4 hónapban-és nagyon egyszerű a kép témája.Sokkal hamarabb is kirakták már emberkék,akik felkerültek a puzzle dicsőségcsarnokába,szóval tényleg csak egy kis elszántság kell hozzá.
A falra rakás valóban kihívás,mid emberileg mind pénztárcaügyileg-úgyhogy én hamar el is vetettem:-).
Előzmény: szaszapi (7205)
szaszapi Creative Commons License 2009.03.19 0 0 7207
Még valami! :)

Fémhatásu Metallic puzzle-t hol lehet beszerezni?Nekem a Tutanhamos van meg.Ha jól emléxem akkor van valamilyen térképes is.
És a régi időkben több fajta is létezett.Igazándiból egy olyat keresek amin egy nagy fehér tigris volt.Emlékeztek rá?Megvan valakinek?
szaszapi Creative Commons License 2009.03.19 0 0 7206
Majd rakok fel képeket ha visszakaptam a fényképezőmet.
Valahol be lehet még szerezni Ravitól az Astrology-t 1000-res világítósba?
szaszapi Creative Commons License 2009.03.19 0 0 7205

Majd Kitalálok valamit.Ha raktátok ezt a puzzle-t akkor láthattátok hogy a dobozon lévő színek nem egyeznek a tényleges puzzle színeivel.Sőt mikor raktam észrevettem hogy a doboz tetején lévő kép kissé hiányos.bal oldalt még 3 sor volt,jobb oldalon pedig 1 amit a kép már nem mutatott.Na majd kiötlök valamit.

A fórumot még olvasom talán holnapra eljutok ide ehez a hozzászóláshoz ,2001 óta elég sokat írtak ide az emberkék.

Lehet mondta már valaki de a Ravi oldalán Az algír ágyúzását kiadták 9000-res változatban.

4 hónap alatt kirakni egy 24000 db-os puzzle-t hogy lehet?Egyedül raktad?Na ezt kihívás ám a falra felvarázsolni.

Saabela93 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 7204
Helló!
Pótlásban én is Annick verzióját ajánlom,mert mégegyszer megvenni kicsit durva,még 5 hiány esetén is nemhogy 1.Én is tök elkeseredtem mert két zacsi találkozásánál volt 2 mm elcsúszás a mintában-de a nagy képen senki nem venné észre csak az aki kirakta-szóval barkácsolj be valami hasonlót-és fogd rá a nyuszira.
A 24000-es majdnem 4 hónapomba telt-és már vissza is csomagoltam a dobozába és ment fel a padlásra-lapra szerelve,egyszer majd talán kirakom ,de nem most-méég nem(Gladiator).Minden jót!
annick Creative Commons License 2009.03.18 0 0 7203
Szia szaszapi, üdv. a puzzle fun-ok táborában :-)
3000 darabból egy hiány nem vészes.
Sajnos R. tényleg nem küldi el a hiányzó darabot és mégegyszer kirakni elég terhes lenne, én a helyedben a doboztetőből kivágnék egy nagyon hasonló színvilágú darabot, mint a hiányzó, szemből lekenném puzzle konzerválóval és hidd el, észre sem lehet majd venni a hiányt.
És mennyi hiányunk van nekünk is .... szemüveg, tömött fog, hallókészülék, pacemaker, stb. stb.
Ez semmit nem von le az értékünkből :-) és a panel-hiány sem von le semmit a Te munkád értékéből !
Inkább hozz egy képet a puzzelról, hagy gyönyörködjünk !

szia,
a.
szaszapi Creative Commons License 2009.03.17 0 0 7202
Hi!

Van egy kis gondom és így leltem rá erre a topicra.Egyenlőre 1000 hsz-t néztem végig mivel tettszik a topik.Jómagam is pár éve rakosgatok puzzle-ket.Az Algír ágyúzása 3000 db-os Ravensburger puzzle-ből 1 db hiányzik.Ha jól olvastam akkor nem biztos ha veszek egy újat akkor ugyanilyen formáju lesz az a darab.Ez igaz?Mit tudok csinálni?Azt tudom hogy az Educa megküldi a hiányzó darabot de a Ravensburger nem.Ötlet?Lehet valamit tenni vagy valakinek írni ez ügyben.Most ez miatt elég gáz újra megvenni és kirakni újra.Most a bábel tornya van tervben.Kár hogy már nem csináénak belőle 9000-est. :(
Belenéztem a mostani hszekbe is.az a 24ezres elég durva.Mennyi idő alatt készült az el?És hova lesz rakva?
PanniF1 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 7201

Sziasztok!

Egyik kedvenc képem. :-)

Sajnos csak virtuális. :-)

Ati73 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 7200
Szia!
Írtam mailt!
Előzmény: SzabyB (7199)
SzabyB Creative Commons License 2009.03.10 0 0 7199
Szia!
Megvan még a Big Five puzzle mert érdekelne. Illetve milyen puzzléid vannak még eladók? Köszi
Előzmény: Ati73 (7101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!