próbáld meg felvenni a kapcsolatot a miskolci "Teletár" raktármúzeummal. Van nekik belőle, és tuttira megnézik A TMM80 műszaki dokumentációját emlékeim szerint elvittem nekik, megőrzésre. http://www.postamuzeum.hu/hu/muzeumok/10/teletar-miskolc-avas
Elnézést kérek, nem ide kellene írnom, de más lehetőséget nem találtam. Vásároltam a napokban egy TMM 80-as készüléket, működőképesen, és az irodámban szeretném bekötni és használni. Analóg telefonvonalam van, de a bekötés egyszerűen nem jön össze. A készülékben egy hosszú "csoki" van 7 darab szabad hellyel. Ebben kérném a segítségét, hogy a "falból" jövő 2 "drótomat" hova kössem :).
Kösz a választ, de én nem isdn eszközre vagyok kíváncsi, hanem isdn előfizetésre. Eszközöm van. Tudtommal csak a T kínál ilyent, és elég borsos áron...
Mert én úgy értem, hogy jelenleg is ISDN előfizetés van neked, és csak a termináladapterrel van gondod.
Kavarhatsz azügyben, hogy az NTBA helyett NT1+2ab-d lehessen. De ha a szerződés NTBA-s végződésről szól?....
Másik lehetőség: teszvesz, vatera, stb.... Van kínálat ISDN NT ügyben is. Mondjuk nem tudom, hogy egy alapvetően szolgáltatói tulajdonú eszköz mi módon kerülhet licitre?
Tudja valaki, hogy mi a létező legolcsóbb isdn előfizetés kis hazánkban? Azért fanyalodnék rá (persze valami elfogadható áron), mert a Fritz!box-oknak rettenetes zajos a normál telefon bemenete.
Jóideje erősen visszafogtam a netes aktivitásomat. Illetve nem szándékosan, hanem egyszerűen nincs rá idő. Azóta más szakterületen nyomulok.
Viszont jelentem: pont tegnap futottam bele egy feladványba. elcon nt1+2ab+v24 programozás. google segített, szükség volt rá, mert már elfelejtettem azt, ami napi rutin volt egykor.
Mindenkinek a legjobbakat, problémamentes és olcsó telekommunikációt kíván:
a Fritz!-hez kellene lennie egy DC-nek, amin kellene lennie legalább egy programnak, amivel konfigurálhatod a cuccost. Illetve: a telefonnal is programozható lenne a cuccos DTMF üzemmóddal, de fejből nem tudom a bepötyögni valókat, legroszabb esetben hétfőn hozzáférek a leíráshoz.
4db ISDN vonalat értsünka4 NT alatt? ÉS egyiken sem működik az S0 busz?
Vagy inkább az van, hogy van 1 db vonal, 1 db NT, és van két analógja, megkét S0 buszra ültetett eszköz, amik nem működnek...
Nos ha az utóbbi, akkor az lehet, hogy az NT nem kap helyi 230V-ot, vészüzemmódra meg az analóg portok vannak kijelölve, illetve nincs az S0-ra kötött ISDN eszközök közül az egyiken a vészüzemmódravaló kijelölés elvégezve.
Egy olyan kérdésem lenne, ha van 4 db ISDN nt mitől lehet az, hogy csak az analóg portok működnek? Két analóg vonal simán van,de az ISDN portra rádugott kártyaolvasó és telefon készülék se kap vonalhangot. Az a fura,hogy elvileg pár nappal ezelőtt még jó volt.
Akkor valamelyik vezeték lehet rossz, amivel bekötöd az NT-be.
Ha egy vezeték két végét egymás mellé teszed, a csatlakozókat ugyanúgy fordítva, akkor a csatlakozókban vezetékeknek (színeknek) pontosan ugyanolyan sorrendben kell lenniük.
Én is így gondoltam (pontosabban, tippeltem:-) ), de valamiért így nem működik. Van két ISDN telefonkészülékem, ismeretlen előélettel, amiket, ha egyenként dugok bármelyik aljzatba, akkor jól működnek, ha viszont egyszerre dugom be a kettőt, akkor egyik sem működik. A kijelzőkön az látszik, ami szokott, de sem tárcsahang nincs, sem pedig hívni nem lehet ("A hívot szám műszaki hiba miatt nem kapcsolható." vagy valami ilyesmi). Mindkét telefonon beállítottam egy-egy MSN-t, de máshoz nem nyúltam.
Az NT1/BA terminál két ISDN (S interfész) csatlakozójára lehet-e két ISDN készüléket tenni egyidejűleg és azokat két független telefonként párhuzamosan beszélgetésre használni?
Talán amatőr a kérdésem, de sajnos nem találtam rá választ.
Az NT1/BA terminál két ISDN (S interfész) csatlakozójára lehet-e két ISDN készüléket tenni egyidejűleg és azokat két független telefonként párhuzamosan beszélgetésre használni? Vagy csak két analóg telefont lehet (megfelelő átalakítással) így használni?
:) Igen, de a magyar GSM-RLL szerű í-zé-ket nem kellene referenicpontként istenítenünk, nem? :) farigcsáltak ott valamiket, mert NHH anno (jogosan) rájuk verte, hogy bizony faxot is kel szolgáltatni. És ott szó szerint analóg fax felületet kellett megvalósítani.
Én a "cégen belüli", azaz a valódi, hálózattal és esközparkkal, állami jogosítványokal (és ebből eredő kötelezettségekkel) rendelkező 3 daarb GSM operátornál hiányolom a fax szolgálat nyújtását - pre-paid előfizetőknek.
Ugye anno vertem a nyálam Pannon-nál, hogy bizony riosszul értelmezik (1) az ügyfélszolgálat elérhetőségét: ha emlékszel ekkor lett 20,- forint/perc egy 1220-as hívás, mert szerintük csak a hibabejelntés ingyenes, meg a menürendszer: no vagy 3 év után kiszekálta őket a hatóság; (2) a hívásrészletező (tételes számlamelléklet) fogalmát leszűkítették az utólag fizető előfizetőkre, nem hittek nekem (sem): ma már milliós bírságot kapott (múlt hónapban) már csak azért is Vodafone, mert nem megfelelő, nem elég széles adatokat közölt a részletezőn (senkinek, de speciel a határozatban pre-paid előfizetőről van szó) :)
Ezek alapján talán jogos a megérzésem, hogy ebben is igazam lesz:)))
Szép, a maihoz is hasonlóan napos, kellems hetet Neked és mindenkinek erre:
Nemcsak az MSN-t kapod a fax szolgáltatáshoz, hanem fax szolgáltatást is :-)
A GSM adapter fax csatlakozójáról (nem véletlenül van neki külön) pl. nem tudsz hívni, ha nem aktív a fax szolgáltatás a SIM kártyán.
Ha meg van rajta, és valaki a fax számot hívja, de "telefon vagyok" jelzéssel, akkor a sima telefon cstlkozóra megy a csengetés, attól fggetlenül, hogy az elvileg másik hívószám. Ezzel is volt alkalmam szívni :-)
Az fax-küldéshez nem kell többlet MSN - fogadni meg akar (mobilon) a halál :D
( Lehet ám, ők is úgy vannak vele, hogy bizpny akkor meg kapjam be:) )
Igen, ha 20-as, ha nem, nem ingyenesen elérhetőek ezek az ügyfélszolgálati fax számok, miközben nem egy esetben vagy (ált. alany.) kénytelen velük írásban kommunikálni - és nem e-mail-ben...
Szóval lesz itt dolga NHH-nak, azt hiszem - csak azt nem rétem, ez nekik miért is nem esik le évek (4 év) óta? Meg az is: nekem miért nem esett le:) [Én tudok védekezni: anti-mobilista vagyok, de ők nehezen:D]