Keresés

Részletes keresés

warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11795
:)))))))))))))
Előzmény: NattyDread (11793)
warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11794

De nincs,ez az egyik,a másik,hogy Murphy(mint tudjuk)él,virul,s dolgozik,tehát pont akkor nem lesz a zsebedben a kezed.Márpedig(alapul véve példádat),ha nincs a zsebedben a kezed amikor megtámadnak,akkor buktad a bulit.Még egyszer mondom:olyan példákat,amik elméletileg működnek,lehet sorolni reggelig,de az élet általában messze felülmúlja a fantáziát,és nem is ez volt a dolog lényege,hanem amiket lentebb már többször is leírtam.

Előzmény: zeta 3 (11790)
NattyDread Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11793
Igaz, bár én szívesen lemondanék a lőfegyverről abban az esetben, ha a rendőr nem kérdezhetné meg tőlem, hogy miért van nálam az utcán egy másfél shaku-s wakizashi :oDD
Előzmény: BigBlue84 (11784)
NattyDread Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11792
"Ugyhogy nem tudom miért akarják egyesek a tisztességes embertől elvenni ezt az esélyt?!"

Csak hogy tudd, hol a helyed, tanuld meg: ebben az országban tisztességes ember csak politikus lehet, és ők viselhetnek is fegyvert, úgyhogy nincs gond :o/
Előzmény: BigBlue84 (11782)
zeta 3 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11791
Ne haragudj, de ez abszurdum. :) Utcai támadásról van szó, az teljesen más, fegyver ellen nincs esélyed kézzel védekezni, ha egyszer megpróbálod kicsinálnak, ez nem vicc, leszúrnak és elvérzel ennyi.
Előzmény: tenue1 (11787)
zeta 3 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11790

"Hetente több órát töltesz lőtéren?Gyakorolsz szituációs helyzeteket?Tudod,hogyan kell rántani a fegyvert?Stresszhelyzetben is tudod kezelni?Biztonsággal?el vagy szánva rá,hogy tüzelj?"

Nos, bár a kérdés nem felém irányult, de válaszolnék rá.

Ha nálam mondjuk van a kabátzsebemben egy rövid csövű 38-as revolver és a rablót le a karom lőni, akkor egyszerűen a gyomrába eresztem a tár tartalmát anélkül hogy elővenném a stukkert. A szituációs lövészet jópofa dolog, de egy átlagos önvédelmi helyzetben mikor a tag ott áll előtted egy méterre, semmi értelme kommandóst játszani, egyszerűen csak le kell lőnni, az pedig nem művészet. Szerintem. :)

Előzmény: warthog206 (11785)
warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11789
előzőt kiegészíteném azzal,hogy ha be vannak ezek a mozgások gyakorolva,akkor sem mindíg működnek(ezt csak a Segal tudja megoldani:D),ezért nagyon fontos,hogy az ember tisztában legyen önmaga képességeivel,és ennek megfelelően döntsön,hogy vállal-e adott szituációban,és,hogy mekkora kockázatot.
Előzmény: warthog206 (11788)
warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11788

A gyereket hova tologatod?Időt vesztesz,a másik nem várja meg udvariasan,míg a lurkó kikerül a zónából,hanem kihasználja ezt a (számára előnyös)helyzetet.

megfogod a fegyvert csak úgy izomból?Két példa:tűzfegyver:mielött megfognád(vagy miután megfogtad),lelőnek.Kés:ráfogsz...nem folytatom,kitalálod,mi történik.

Amiket leírtál,elméletben nagyon egyszerű,logikus,hatékony dolgok,a gond ott kezdődik,hogy ha nincsenek napi-,és készségszinten gyakorolva,akkor egyszerűen nem működnek:váratlan a támadás,nem olyan pozícióban van a támadó(az esetek 97%-ban)ami neked jó,vagy amit gyakoroltál,nem is látsz igazán a periférián(csőlátás)stb.

Előzmény: tenue1 (11787)
tenue1 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11787
                  Azért a támadás kicsit másabb mint a védekezés!Védekezni úgy is lehet, hogy pl:eltolod a gyereket a veszélyes helyzet elől.Vagy a fegyvert megfogod-csak úgy izomból (vagy is az erőd legjavát adva)-és elforgatod abba az irányba ami a támadó azon oldalát jelenti ami neki már "kicsavarodást" jelent.Vagy amit nem vár beforogsz elé stb.Ezek egyáltalán nem olyan nehéz dolgok.De lehet, hogy igen?Abban igazad van, hogy rég csináltam.
Előzmény: warthog206 (11780)
warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11786
Mivel közben Te is írtál,és irományod úgyszolván finomabb megvilágításba helyezi előző hozzászólásodat,ezért megkérlek,te se vedd személyeskedésnek az alább írt üzenetem!
Előzmény: warthog206 (11785)
warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11785

"Ha lenne nállam fegyver akkor nagyobb esélyem lenne!"

ezt miből gondolod?Hetente több órát töltesz lőtéren?Gyakorolsz szituációs helyzeteket?Tudod,hogyan kell rántani a fegyvert?Stresszhelyzetben is tudod kezelni?Biztonsággal?el vagy szánva rá,hogy tüzelj?Tényleg,vagy csak úgy gondolod?Voltál már ilyen helyzetben?Biztosan tudod,hogy nem blokkolnál le?Vágtak már meg késsel?Tudod,hogy nem blokkolnál le?Néztél már pisztolycsőbe?Tudod,hogy nem blokkolnál le?Hm?

A fegyver csak egy darab vas,minden azon múlik,hogy akinek a kezében van mit kezd vele..(mit tud vele kezdeni)

Nem azt mondom,hogy minden esetben engedelmeskedni kell,nem is szabad,ezt a szitu adja,de ha valaki képzettség nélkül(vagy elképzelt képzettséggel) elkezd powerkedni,az általában megszívja.

Előzmény: BigBlue84 (11782)
BigBlue84 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11784

Én értem mire akarsz kilyukadni, és a pillanatnyi felháborodásom nem is a fórumban résztvevő embereknek szólt!:) Hanem visszamenőleg ide belinkelt Duna TV-s interjúnak!:)

Nyilván ilyen helyzetben mérlegelni kell az embernek, így is úgy is!

És mivel a topik alapvető témálya a lőfegyvertartás, én azt akarom ezzel mondani, hogy minden tisztes állampolgár hadd dönthesse el, hogy él- e azzal a lehetőséggel hogy lőfegyvert birtokol mint más EU- országok!

Nem azt mondom, hogy a lőfegyver 100%-os biztonságot nyújt csak azt, hogy ez még  mindig a legalakalmassabb eszköz az önvégelemra!

Előzmény: warthog206 (11783)
warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11783

nem erről van szó.

arról van szó,hogy mindenki ismerje meg a saját korlátait,és annak megfelően viselkedjen.nyilván,ha úgy ítélem meg a helyzetet,akkor menekülök,ha esélyesnek látom a sikert(és nagyobb kockázattal jár a menekülés),belemegyek a brusztba.DE.nagyon sokan,akik csak azt hiszik,hogy voltak már sűrű helyzetben,hamis biztonságérzetbe ringatják magukat,ezzel téve ki önmagukat/családjukat igazi veszélynek.

BigBlue84 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11782

Emberek álljunk meg egy szóra!

A TV-ben, műsorokban úgynevezett "szakértők"na meg jó néhányan civilek közül is azt szajkózzák, hogy mindenben engedelmeskedni kell a támadónak!

Szóvell ezzel azt mondják, hogy tegyem ki magam egy teljesen antiszociális esetenként szihopata, gyilkos aktuális kedélyállapotának?

Hát ezt akár, hogy is nézem nevetséges, mert egy ember megtámadása sok esetben nem az anyagi haszonszerzésről szól, hanem mivel ő egy bűnöző, társadalmi eggyütérzét nem ismerő ember és valljuk be a bűnözők nagy része ilyen, esetenként pont azt élvezi, hogy kárt tehet benned vagy akár meg is ölhet!

Egy ilyen embernek kell, hogy engedelmeskedjek? Ő legyen felettem élet és halál úra?

Hát nem! Aki igy gondolja tegye azt, de nekem senki ne akarja megmondani, hogy hogyan cselekedjek ha megtámadnak! Ha lesz fegyverem, ha nem védekezni fogok!

Ha lenne nállam fegyver akkor nagyobb esélyem lenne! És erre való a lőfegyver, hogy esélyt adjon az áldozatnak is! Ugyhogy nem tudom miért akarják egyesek a tisztességes embertől elvenni ezt az esélyt?!

Szerintem ez finoman szólva is felháborító!

warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11781
...a gyereket meg egy életre tönkreteszed lelkileg azzal,hogy mindezt végig kell néznie!
warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11780

No,meg is találtam a hozzászólást,elnézést,nem azt írtad,hogy támadsz,hanem,hogy védekezel....a lényegen nem változtat.

"simán kiveszem a kezéből a fegyvert"Háát,ezt megnézném,pláne,hogy az a bizonyos oktatás"régen" volt...Javaslom,ne próbálkozz ilyenekkel folyamatosan szintentartott tudás nélkül,mert megöleted magad.

Előzmény: tenue1 (11719)
warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11779
tenue1 11761 hozzászólására írtam
Előzmény: warthog206 (11777)
warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11778
ezek szerint akkor te nem jársz az utcán?(manapság az említett példa akár nappal is benne van a pakliban)másfelől:régebben azt írtad,hogy odaadod mindened,de ha gyerek van veled,akkor támadsz...Ne haragudj,de ez a legnagyobb hülyeség,amit írtál,pont ilyenkor kell a lehető legegyüttműködőbbnek lenni,és pont a gyermek védelmében.Az,hogy egyszer,régen,valamikor,voltál önvédelmi oktatáson,és abból megmaradt valami...ezzel ne nyugtasd magad,ez csak hamis biztonságérzetet ad,ami viszont egyenes út ahhoz,hogy adott esetben még nagyobb bajba keverd magadat,és sokkal többet bukjál,mint mondjuk egy fizetés.
Előzmény: tenue1 (11767)
warthog206 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11777
Egyrészt mert feltételezi,hogy zeta3-nak igaza van az idevágó hozzászólásában(hacsak nem étteremben a konyhán támadtak meg)és otthoni dologról van szó,ami köszönőviszonyban nincs egy utcai rablással,másrészt mert akkor nagyon felelőtlen embernek kell,hogy legyél,mert élesben 99%,hogy ha nem is direkt,de elvágják a nyakad.
NattyDread Creative Commons License 2009.03.27 0 0 11776
Csak a tudomására jutott bűncselekményt (adócsalás), de ugye egy nagy fekete terepjáró birtoklása önmagában nem bcs. :o)
Előzmény: mcpie (11775)
mcpie Creative Commons License 2009.03.26 0 0 11775
Ja. Csak a rendőrségnek hivatalból be kellene jelentenie az APEH felé, és akkor meg lennének fogva az ilyenek is.
NattyDread Creative Commons License 2009.03.26 0 0 11774
"(Elengedik a terepjáróval betörni induló bandát, mert éppen nem a gyilkosok voltak, de hogy honnét is a terepjáró, mennyi bodza is kell ahhoz, már nem számít.)"

Ez nem a rendőrség dolga, hanem az apeh-é.
Előzmény: Törölt nick (11770)
NattyDread Creative Commons License 2009.03.26 0 0 11773
Pénzt azt nem adnak, de a serifftől kapsz egy szép plecsnit :o) Az erkölcsi elismerés fontosabb ;o)
Előzmény: zeta 3 (11765)
gergoI Creative Commons License 2009.03.26 0 0 11772
egy kosár uborkáért is elfoghatod, ha egyszer már betört hozzád akkor mindegy mi van nála

egyszer én is feltartotam egy betörőt, (helyesebben nem én hanem a kutyám) amíg kiértek a rendőrök, na ő is próbálkozott ezzel a személyes szabadság dumával, de már a helyszínen leoltották, mondván hogy azt a jogát abban a pillanatban veszítette el, mikor feltörte a bejárati ajtót
Előzmény: Törölt nick (11770)
gergoI Creative Commons License 2009.03.26 0 0 11771
Már írtam máshol a nagyobbik lányomról.A gyerekem és mégsem állhattam elé a lakásomba, hogy nem engedem ki.Pedig kiskorú volt.És az utcán sem foghattam meg a kezét, hogy hazavigyem.Ha a sajátoddal nem teheted meg akkor egy idegennel mennyire nem?

Ezt meséld már el itt is, hogy mi történt. Elég érdekes sztori lehet.
Előzmény: tenue1 (11769)
tenue1 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 11769
                   Bocsánat, hogy megint én de csak most jutottam géphez.És ez nagyon tetszett!"személyi szabadság korlátozása "Ez tuti biztos, hogy megtörténhetett.Már írtam máshol a nagyobbik lányomról.A gyerekem és mégsem állhattam elé a lakásomba, hogy nem engedem ki.Pedig kiskorú volt.És az utcán sem foghattam meg a kezét, hogy hazavigyem.Ha a sajátoddal nem teheted meg akkor egy idegennel mennyire nem?Akár betörő az illető akár nem.Szegény embert biztos a guta ütögethette amikor megkapta azt az elmarasztaló levelet.De ez Magyarország!Azért jó itt lenni mert viccesek a szabályok.Csak a humorérzékünktől függ, mennyire jól vesszük ezeket a poenos dolgokat.(valakinek nincs humorérzéke)
Előzmény: NattyDread (11759)
tenue1 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 11768
                    Bocsánat!De nekem akkor nagyon az volt!:(De ha akarod elmondhatod mit értesz életszerű dolgon ebben a helyzetben.:)
Előzmény: HUNTERKILLER (11762)
tenue1 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 11767
                Ebben igazad van,de ahoz mondjuk meg is kéne közelítenie,én pedig-mint már említettem-nem megyek olyan helyre ahol ez előfordulhatna.És azt is mondtam, hogy inkább odaadom neki mindenem, ha kéri.
Előzmény: zeta 3 (11752)
tenue1 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 11766

Szia!

Igen ebben már volt részem 10 évvel ez elött a fogorvosnál.És kössz de mégegyszer nem kérek belőle!Nagyon fájdalmas, úgy érzed mintha leszakadna a fél arcod kb.

Előzmény: warthog206 (11750)
zeta 3 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 11765

Inkább pénzt adjanak, szerény ember vagyok, a kitüntetésről lemondok. :)

Előzmény: NattyDread (11763)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!