A topicot azért nyitottam, mert abszolut kezdő révén, most jött el az az idő életemben, amikor szükségem lenne hegesztői tudásra és gyakorlatra.
Ebből eredően az az ötletem támadt, hogy ezen a fórumon on-line tárgyalhatnánk a hegesztést érintő kérdéseket, ötleteket, mindenféle témákat.
A vastag a védővezető a három vékony a fázisok. Ha nem jó a forgásirány, akkor ezekből tetszőleges kettőt meg kell cserélni. (A dugó ma már nem szabványos, a szabványos dugó 5 pólusú, a vastag a védővezető (PE) a vékonyakból az L- nulla, L1,L2,L3 a fázisok)
( kb. 10 éve már 400V / 230V a feszültség Magyarországon )
Segitsetek kapcsolási rajz kéne inverteres hegesztőröl igbt-s kimenettel mindegy milyen csak lássam a kimeneti megoldásokat nekem van egy rossz hegesztőm és probálom megjavitani kevés sikerrel.Köszönettel Lacca
A zöld sárga a föld, középen alul a vastagba, a többi három pedig bárhova máshová. Ha forgásirányfüggő, mondjuk fúrógéphez, vagy valami villanymotorhoz, akkor a három pólus közül kettőt fel kell felcserélni, és megváltozik a motor forgásiránya. A zöld-sárga viszont mindig fix.
Sziasztok! Remélem jó helyen járok a kérdésemmel. Van itthon nekem Böhler elektródám és arra lennék kíváncsi h valaki megtudná e nekem mondani az értékét ha igen akkor a többi adatot is megadom! Előre is kössz!
A gép itthon van szerszámostól mindenestől és kicsivel olcsóbban.Egy baja van csak:2 db ékszíjat kell bele rakni,csak ránézésre nem tudom hogy hogyan,mert a főórsó közepén van a helye.Egyébként lengyel 3 pofás gyártmány.Rajz véletlenül nincs nektek ilyenekről v. ötlet az ékszíj felrakáshoz????
Szakszerűen, száraz helyen. A Csepel műhelykocsik tartozéka volt, oszlopos fúrógéppel, egy marógéppel együtt. Némelyik gépet a gyári kipróbálás óta be se indították.
(Érdekesség: a teherautók némelyikében is csak 50-100km volt, sok gyűjtő most vett. Egy mosás után simán megkapták az OT-rendszámot.)