Én 3-szor voltam a Bolognai motorshown.Na az igen!Két nap nem elég és az ingyen!!! oszogatott NAPI programfüzet kb Népszabi méretü és vastagságú!!!Kár hogy 2napi szállás+utazás min 50000ft.Amúgy a kiállitók részéről idehaza egyáltalán nem értem hogy miért ugy állnak neki hogy nem kifizetödő.Meg kéne érteni NEM is lessz soha és nem is kell hogy az legyen!!!Kap számlát és tegye be a kölcségek közé mindegy milyen cimen.Én is ezt teszem a cégemnél.
Nyilván jó lenne dehát kis péz kis foci, itthon nézgelődök :) Be sem bírnám járni hisz erre ráment majdnem egész napom. de majd egyszer beiktatom mint program..
Ez van. Tartom magam ahhoz, hogy jó volt. Nézgelődtem tenerét, stelviót, ilyesmit. Robogón és csopperen kívül igyekeztem lefotózni mindent, kirakatokat, árkat, meg amit úgy lehetett látni. Én szeretem a repülést (nézni), nagyon tetszettek a helik meg a repülő is. Az hogy ott pókereztek hát ez van engem nem nagyon érdekelt. 10 után értünk ki kicsivel és 5kor jöttünk el, mindent részletesen végignéztünk, érdeklődtem beszélgettem, vizsgálódtam oldaldoboz ügyben. Jó volt na.
az a baj telleg kis penz kis foci van en voltam sok Milánó, Köln, München, meg Bécs kiállításon még a bécsit sem közelíti, de a másik hármat, no azokhoz semmi köze pl a nagyokon kint van az összes szín, minden típusból, felülhető mind (pedig ott is szetkurjak oket, de nem annyira, meg bele is fer) ez van, nem a nagyokat kell utanozni (mint ahogy azt tettuk a szoc ellatasban is csak mint kiderult nem birjuk...) itt ugyanez a helyzet, szerintem, kis piz, kisfoc
Nalátod. :) Én meg motorosújságot nem veszek, mert eleve minek.. és pedig arra is költenek a gyártók, hogy benne legyen a reklám. Közben pedig csak 10en éves fiatalok nézegetik az iskolapadban magyaróra helyett. Ugyan ott vagyunk azzal is.
No igen, de ahhoz megtérülés is kell, ezt pedig itthamúgy is megtalálják a vevőik, a tömegnek meg tökmindegy min fotóztatja magát a haverja mobiljával. :)
Mindig is tudtam, hogy nem passzolok a marketingesek által összerakott világképbe. Jómagam is kint voltam jópár kiállításon, de inkább a haverok mint a kiállítás miatt.
Ja, az elsőn megvettem az első KTM-emet. Annak volt a legtöbb értelme. :)
A kiállításokat épp a marketingszakma találta fel, nagy előnye, hogy együtt van a piac, egy helyen mindent meg tudsz nézni egy nap, tudsz tárgyalni, tudod figyelni a konkurenciát. Nem azért tartanak kiállításokat világszerte mindenféle témában, mert nem ér semmit.
Ettől függetlenül én azért mentem ki, mert meg volt rendelve egy dugattyúm és ott vettem át, hogy ne kelljen fizetni a postát ami kb többe került volna viszont így még nézelődtem is egy jót :D ;)
Nem a KTM védelmében, de engem sem mozgat meg különösebben a kiállítás az utóbbi években. A tesztnapok sokkal lényegesebbek lennének _minden_ márkánál, a kiállítást kidobott pénznek és időnek tartom a saját részemről. Semmi kedvem 1-1 érdekesebb gép megtekintésekor azon agyalni, hogy éppen melyik rajta fotózkodó egyed fog arc. Az konkrétum, nem csak marketing.
Amúgy is követendő példa lenne a tesztnaplehetőség a többi márka számára is.
Pláne terepmotoroknál, milyen jelentősége van a kiállításnak? Mit mond el a blokkjáról/futóművéről/karakterisztikájáról?
A kiállítás helyett inkább elmentem egyet motorozni egy kört még szombaton. Jó döntés volt. :)
Szinte éreztem!Egyik szemem sir a másik......Akkor legalább a P-ringi TNT napokrol írj.Megnéztem a programot de számomra nem derült ki egyértelmüen hogy ezen csak tesztmocikon gurulhatunk RC-8 nyam-nyam, vagy a saját gépet gyürhetjük/állitólag tipúsfüggetlen a tréning/ vagy úgy egyálltalán hogy fog ez összeállni?!K
El kell keserítselek, idén nem lesz KTM Fesztivál.
Nagyon sikeres volt a 2007-es Hungaroring Fesztivál, de időközben a gyártás-mennyiség kissé eltolódott a street modellek irányába...és a gyár ezt a vonalat akarja erősíteni (ha megnézed az új modelleket: Superbike, SM-T) és ehhez egy másik koncepciójú, más alapokon nyugvó fesztivált akarnak csinálni, ahol szintúgy a motorozás és a versenyzés lesz a főszereplő, de több utcai, túra programmal és közelebb fog állni az utcai motorosokhoz.
Nem tudok én sem többet, sok folyosói pletykát lehet hallani, majd meglátjuk. Az biztosnak tűnik, hogy több tesztelési és motorozási lehetőség lesz gyári (nem saját) motorral...és az is biztos, hogy a kelet-európai országok erősen lobbiznak a Hungaroring mellett....
Érzik a gyárban, sőt mi is jeleztük, nekem is folyamtosan csengett a telefonom a hétvégén (hol vagytok? van ingyenjegy? stb.), de a tények makacs dolgok.
A KTM még a street modelljeivel is eléggé réteg motor, ha más miatt nem is, hát az ára miatt speciális "közönségünk" van, nem biztos, hogy ez a legjobb (leghatékonyabb) út a célcsoportunk felé.
A nagy kiállításokon ott van a KTM, egy hete pl. Prágában állítottak ki 300 nm-en, ami olcsóbb volt, mint tavaly itthon 250 nm. No comment.
Veled is egyett tudok érteni,mert amit leirtál mind igaz, feltéve ha a gyárban nem fogják ezek útán lemondani a KTM fesztivált is.Ugyanis nagy a csönd!Szerintem a világ legjobb motoros fesztiválja ami egyben teszt minden kategóriában stb....
Aki volt tudja.Ugyanakkor megemelem a kalapom a TNT teszt és tréning hétvége előtt,remek ötlet.Összességében a gyár a két véglet mint a motorjaik.K
És a gyáraknál senki nem érzi azt, mint amit minden látogató aki kiment és ide írt a fórumokra, hogy elég nagy öngól nem kimenni egy olyan kiállításra, ahol megjelenik az egész motoros társadalom? Én mindenféle cimborával találkoztam krosszostól, enduróson át a sportmotorosig. Gyerekekkel megindokolni.. hát ez elég kevés. A KTM szépet alakított a kiállításokon, lenyűgöz engem, hogy minden igényre van egy típusuk, 20 köbcentinéként van egy blokkjuk :) De mondjuk én nagyon szerettem volna Gas-Gast nézni, az is elmaradt.
egyetértek, ez üzlet. pontosan ugyanilyen okok miatt nem szoktak kerékpáros cégek/boltok sem elmenni kiállításokra. ha nem növeli a bevételt, csak pénzkidobás, akkor felesleges.
Zsembery úr nem tud válaszolni, a döntés gyári volt, hasonló alapokon nyugszik, mint a BMW vagy a Kawasaki döntése.
Nem elsősorban pénz kérdés, nem a válság, mi már tavaly bejelentettük az EXPO-nak, hogy nem veszünk részt, a BMW hasonlóképpen.
Az eladott darabszám, a kiállítás hatékonysága a költség ismeretében gyenge, inkább csinálunk egy igazi tesztnapot, nem a 15 éves prospektus gyűjtögetőknek állítunk ki.
Semelyik cég nem jótékonysági hivatal, ha eladunk x motort és a nettó árbevétel y és ezt az y-t ki kell fizetni a kiállításért ami az x eladást alig vagy egyáltalán nem növeli...akkor szerinted minek?
Egy jó tesztnap, ahol ki lehet próbálni a motorokat hatékonyabb...és oda az jön, akit a motor érdekel, nem a prospektuskérő, lufigyűjtő, toll lopó....
Fontosnak tartjuk a kiállítást is, de nem ott és nem ilyen költséggel...
A főtengely azonos, a dugattyút, hengert és hengerfejet kellene kicserélni, illetve a power szelep rugóját módosítani...és a 300-as kipufogója is kicsit más, de azt nem feltétlen kellene lecserélni.
Egyébként a két blokk azonos, azonos a váltó és a főtengely csapágyazása is.
Szegény Bmw nem tud milliokat áldozni egy nyomi kiállitásra!Be is irom a forumukra.Mondjuk én csak azért sajnálom mert szinesithették volna a dolgot.Szerintem minden látogató szemében sokat nőttek azok a márkák igy utólag, akik felválalták a nehéz gazdasági hely... de a jövöre gondolnak!!!
A haver 08-ban megvedte az ucso 950sm,én 08-ban a CB1000R-t,részünkről mindent megtettünk a gazdi válság ellen.A Honda ott volt,a KTM nem.Szerintetek mit érzett a haver!Erre válaszoljon Zsemberi úr!?
JÓ-jó tudom sarkos a közelités mert a Honda a legnagyobb bla-bla....
Hozzáteszem a szivem továbra is narancs de nagyon hiányzott a KTM és ezen már nem lehet változtatni.Krisz
Hát igen, én is annak reményében mentem el a kiállításra, hogy kicsit csorgathatom a nyálam a KTM standnál. Nagyon meg akartam nézegetni az új modelleket (690SMC, 990 SMT 990SMR) mert úgyis motor cserén gondolkodom. Jövőre én is tuti vagy az osztrák, vagy a német kiállításra megyek el. Mindegy remélem a kakucsringen idén is lesz utcai tesztnap.
Ha nem akarsz rosszat megadnak ne is!:) Több olyan emberrel beszéltem akkoriban akinek volt és sajnos sokan panaszkodtak rá. Még a szervizben is ahol javították azt mondta a szerelő nem egy elkapott fejlesztés,kiforratlan. Bár mondom ez még a 2006-os széria volt,lehet az új már jobb,remélhetőleg az.