A robogótól a Kamionig megtudjuk javíttani az összetört tükröket de egyet kell erről tudni. Mindíg csak olyan tükröt szabad (lehet) beletenni amilyen az eredeti műanyag keret vagy tepsi ! Mivel a tükör nem hajlik és soha nem tud alkalmazkodni a másik fajta kerethez.
A Te robogódba nem lehet hajlított tükröt tenni csak ha szerzel egy annak megfelelő keretet.
hali, nem gond ha hirdetsz de jo lenne ha nem ezzel a karacsonyfa stilussal csinalnad mert ez nem szimpi, inkabb eluzi a vevoket mint hozza. sima egyszeru hozzaszolaskent ird (latom a hozzaszolasaid egy resze is ilyen iszonytato).
van egy robogo tukrom, ami sik. ezt ki tudnad cserelni domborura? esetleg van ra valakinek otlete mibol lehetne atalakitani? neztem a vaghato tukroket (homasita) de csak sikban volt (vagyis inkabb ugy mondom hogy egy muanyag lap ami hajlik de nem domboru).
Régi kedvenc esztergás műhelyt bezárták és most nincs hova menjek a mütyűrjeimmel, féktárcsákkal, tervezett alkatrészekkel csináltatni vagy megcsináltatni.
Olyan valakit keresnek, aki tud nem iso szabványos meneteket is készíteni mint pld:3/8-os vagy 28x1.25-ös. Budapesten lakok de ha kell ezért 200Km-is autózok vagy vonatozok ha kell. Autókat javítok, gépeket építek és javítgatom a gyerekem repülőmodeljét is néha, fűtéseket fejlesztek. Az én munkáim nem kívánnak 1M-nél nagyobb csúcstávolságot. Mindent le tudok rajzolni egyszerűen és érthetően, de ha kell csinálok rendes műszaki rajzot is. Én is tanúltam forgácsolást, ismerem a szokásokat és az árakat. Biztos vagyok benne, hogy meg tudok valakivel egyezni, sőt ha kéri, szívesen előre is fizetem a munkát.
Nálunk van egy e2n de sajna annak sincs meg a g.könyve.Ha lessz egy kis időm össze szedem a környezetemben lévő gépkönyveket és beszkenelem,utánna majd felrakjuk valahova.
komolyan gondoltam mar ra, csak mit torjem magam ha nekem nincs is ilyen gepem? meg jobb lenne valami sajat szkenneles nem egy ki tudja milyen osszevizjelezett valami.
Semmi! Ezek mind azonos "acélanyagok". Az első eltérés a "vas" lenne, mert annak 2, az acél 2,1 -es modulusával szemben a a száma... Tudatosan nem írok mögé 10 a valahanyadikon hatványt, hogy látszódjék: gyakorlatilag a vas és acél, ebből a szempontból azonos.
A felsorolásodban szereplő anyagok között mindössze a "teherbírásban" (megengedhető feszültség) van jelentős különbség. Már a név alapján is láthatod azért, hogy közel azonos anyagokról van szó: a nemesíthető és a nemesített ugyanaz az anyag (lehet), csak az egyik még a nemesítés előtti állapotú (ez a tipikus hideg/melegalakítás - azaz megmunkálás - előtti állapot, azaz az utólagos hőkezelés nélküli), a nemesített pedig az, amikor feltekerik a rugót és utána hőkezelik (nemesítik: edzik - hőntartják - megeresztik). A patentírozott az abszolút alárendelt rugó anyaga (pld golyóstoll), a rozsdamentes pedig a fokozott rozsdaállóság + erős igénybevétel. Ez utóbbi azért biztos, mert az rm acéloknak is két fajtája van, az ausztenites (ezek lágyabbak az aluminiumnál!) és a martenzitesek - ezek hőkezelhetők és erősek. A rugóacélnak relatíve nagy alakváltozást kell elbírnia a rugalmassági határon belűl - miután a Hooke törtvény értelmében, a feszültség és az alakvltozás lineárisan összefügg egymással, nagyszilárdságú acélokra van szükség, melyek e mellett nem üvegszerűen pattannak (azaz nemesített állapotúak): tehát a magas folyáshatár és a nemesített kivitel alapkövetlemény.
Remélem így egy kicsit kerekebb lett a dolog. Ha még mndig érzel elvarratlan szálat, jelzd, segítek!