Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ez a sétapálcás téma egész jó!:)A "nyolcvan nap alattaföld körül"c.filmben láttamegy sétapálcát aminel a markolata-ha egyáltalán lehet így nevezni-egy távcső volt a másik vége meg egy tőr.
(Az etnikumokról csak annyit, hogy ez vérmérséklettőlfügg és attol, hogy abban a bizonyos helyiségben ki is számít etnikumnak.):)
Egyrészt divat volt, másrészt egy sétapálca fegyvert nem úgy kell elképzelni mint egy revolvert.
Ez egy francia példány a 19-ik századból, egy 7,62-es peremes töltény lövése arra az esetre ha a 75cm hosszú acélcső nem hatott. A töltény nem szabványos revolvertöltény volt.
Rátámaszkodás: mérsékelten, ezért többnyire egy gumidugót tettek a végére, kímélni a csőtorkolatot és megakadályozni a csőeltömődést.
Ezeket rejtve viselni nem lehetett, márpedig ez is szempont volt egy olyan országban ahol a Bowie kés, pillangó kés ( ott apacs késnek hívták) tíltott volt az első vh utánig. Ilyen sétapálca pld. volt a nem egyenruhás PJ vagy Surete detectív állományának is:)
Ez egy netes árverésre került példány, meglepően jó állapotú.
" Na te sem vagy egy konfliktuskerulo alkat! :-D"Hidd el, hogy az vagyok.Nagyon is.De megkérdezném, hogy te hagynád, hogy a gyereked bugyijába turkáljon az apukája?Én evvel úgy vagyok, hogy a magam eszközeivel teszek ellene.És abban biztos lehetsz, hogy nekem ehez nem kell fegyver.Egy lila foltja nem lesz ennek az embernek de sírni és nyüszíteni fog az idegtől.:)
(Bocsánat mindenkitől ez megint csak félig vágott a témához.)
"a minap valaki így reagálta le amit csináltam.Idézem:"Mit tud velem csinálni a K..........ti?Nekem fegyvertartási engedélyem van!""- Na te sem vagy egy konfliktuskerulo alkat! :-D
Igen, max. egy gazpisztolya van (a szolgalati elest (mar ha van) nem hordhatja haza)!
"Ezek szerint nincs neki semmilye!" - Kiveve ha "vadaszik" (viszont akkor egy nagy barom, hogy ilyesmivel kerkedik) vagy ha vett egy gazpisztolyt es arra kikerte a viselesi engedelyt (sokan ezt nevezik fegyvertartasinak)!
Latatlanban ugy gondolom hogy itt egy szemely es vagyonor vizsgaval rendelkezo emberrol van szo aki megcsinalta a "fegyvervizsgat"!
"Az max csak a viselés esetén kérdéses pont!"- Az onvedekezesnek sarkos eleme hogy az onvedelmi fegyver mindig az ember keze ugyeben kell legyen (innentol kezdve ugye muszaly cipelni)!En arra reagaltam, hogy Natty olvtars egy csiricsurat akar magaval hurcolaszni folyamatosan!
"De teleg igazad van,nekem sem jutna az eszembe, csak ugy,lekaszabolni valakit,ha bejön betrörni a házamba!" - Nekem eszembe jutna! De inkabb nem teszem, mert itt van a soretes majd lelovom azzal!
"Persze,szerintem,a betörők,éppen nem akkor szeretnek dolgozni,mikor a tulaj otthon van!" - Gondolod te! Ez mostanaban jellemzoen nem igy van!
"Azt meg,hogy az emberek éles önvédelmi fegyverekkel szaladgáljanak az utcán,eléggé rémálomszerűnek itélném meg!!" - En meg nem! Gondolj bele mi lett volna az elmult napok alabamai vagy nemetorszagi lovoldozeseinel ha akar egy onvedelmi fegyverrel rendelkezo ember van pl. az iskolaban (felteve persze, hogy nem azt durrantja le legeloszor a 2000 masik tanulo kozul)?
"De ,erőssen gondolkoznék akkor is rajta,hogy otthon tároljam e,az adott sportfegyveremet!" - Nem ker enni! Egyaltalan nem maceras (nekem van egy halom), felteve ha vallalod a kb. 3 evenkenti 1szeri rendori ellenorzest (csak nincs valami rejtegetni valod??? :-D )!!
Az iromanyod Simicska fele sumaksaga miatt erlelodik bennem a kerdes: politikus vagy-e?
Ez jó hír!Egyébként nekem nem is kell.Csak a minap valaki így reagálta le amit csináltam.Idézem:"Mit tud velem csinálni a K..........ti?Nekem fegyvertartási engedélyem van!"(Ezek szerint nincs neki semmilye!)Ha-ha-ha!Így számomra ebből az derült ki, hogy fél tőlem de piszkosul.Nem baj, félhet is!:)
Nem akarok itt szőrszálathasogatni, de ha az illető elvégzett egy biztonságiőr tanfolyamot akkor az milyen fegyverhasználatra jogosítja fel?Tényleg nem tudom.
A sétapálca elejétől kezdve nem csak szükségszerszám (,,mankó") volt, hanem fegyver. Ezért ment ki a divatból. A XIX században, XX. század elején a polgári vívóiskolákban oktatták a használatát. A cane* félelmetes önvédelmi fegyver volt. Még azok is, amik nem tartalmaztak rejtett fegyvereket, általában keményfából, cápagerincből, fémből készültek, fémbetétekkel a'la ólmos bot, és a viselője minimum rendelkezett vívásgyakorlattal.
* a cane (vagy canne) a sétapálca nemzetközi elnevezése volt. Természetesen voltak nyelvi sajátosságok is. Van is jónéhány könyvem a témában, meg érdekelt is egy darabig.
A legtöbb divatnak van valami praktikus oka. Szerintem a sétapálca önvédelmi eszköz is lehetett, mert egyébként nem sok értelme van hurcolni, lefoglalni vele egy kezet. A kialaítása persze divatos meg díszes, meg mittoménmivolt, de tuti hogy volt gyakorlati funkciója is, és az nem az volt, hogy rátámaszkodtak :o)
Tényleg jó, csak a gáz manapság az, hogy nemigen használnak sétapálcát, szóval elég feltűnő, különc dolognak tűnaik, sajnos, pedig én örülnék, ha újra divatba jönne.
Ne vegyél a kezedbe olyasmit, amit nem tudsz használni! :o) Hozzá nem értőnek tökmindegy hogy mit választ, nem lesz benne sok köszönet. Aki meg tudja forgatni a kardot, az egy evezővel is győz, mint Muszasi :o)
Mi is volt annak a régi Rutger Haueres fílmnek a címe,amivel egy ilyen botba rejtett pengével kaszabolta a csúnyabácsikat,az általa alakitott vak veterán?